Čo pre vás znamenajú priatelia?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Amerigo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Čo pre vás znamenajú priatelia?

Príspevok od používateľa Amerigo »

Čo pre teba osobne znamená priateľstvo?

Bez nich by sme boli ničím asi len prázdnotou vo veľkom priestore.
Aj keby si mal všetko po čom túžiš a odopreli by ti lúdi ktorých miluješ vybral by si si to?
Ako ľudia tvrdia prvoradá je viera a potom priatelia, spoločenstvo. Plno sa s tým stotožňujem a asi aj veľká väčšina vás. Za kým idete keď vám je ľúto alebo naopak keď ste šťastný predsa my si tvoríme príležitosti a krásne okamžiky na ktoré môžeme spiatočne spomínať. Priatelia sú prvoradá záležitosť ale niekedy nimi opovrhujeme a lezú nám na nervy. Je to pochopiteľne ľudské ale touto témou chcem len trocha pripomenúť niekdajšie vaše správania a porozmýšľať o tom. Skúste si deň bez kontaktu z ľuďmi a pochopíte to. Tak keď najbližšie budete s priateľmi uvedomte si že títo lúdia sú tí pre ktorých ste stvorený pre ktorých vy nepodmienene radi a z láskou žijete.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Pocuj nebol nie si ty niekde mimo svojich priatelov, ze ta napadaju taketo veci :)

Ja to urcite coskoro pochopim, ake to je byt bez priatelov, idem na neurcito prec zo Slovenska a neide so mnou nikto o to to bude horsie ze ani tam zaital nepoznam nikoho a urcite to bude na zaciatku dost tiche a nudne obdobie, no potom dufam ze to bude len a len lepsie... :)
OdinHel
Expert
Expert

Príspevok od používateľa OdinHel »

...tak pozname zakladne fyzicke potreby ako su: prijimanie potravy, pitie vody, dychanie atd.
...no a z dusevnych potrieb: je priatelstvo aspon u mna na prvom mieste... :)
x-nina
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa x-nina »

Ja už neverím nikomu,mám veľa priateľov,ale držím si od nich odstup.... :? Mojím jediným priateľom,ktorý mi vo všetkom poradí je moja mama....
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Mam priatelov. Skutocnych priatelov ktorych je len zopar, ktorym doverujem a doveruju aj oni mne. Ale ako napisala x-nina... Drzim si od nich trochu odstup, lebo uz sa neda verit absolutne nikomu ani skutocnym priatelom. Dost ma to trapi, ale uz som bol od nich oklamani vela krat :(
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Hmm ja mam vela priatelov a ako pozeram tak na tunajsie pomery aj dost takych ktorym poviem cokolvek a naopak. Cenim si to a zaroven som na to hrdy.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Raz na to môžeš doplatiť. Mám tiež kopu kamarátov, kamarátok. Ale len pár z nich poviem všetko čo mám na srdci.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Nie, zle si to pochopil. Ja som dost opatrny clovek a v podstate aj velmi nedovercivy ale ako som napisal na tunajsie pomery ich mam asi dost (asi styroch, z ktorych sa fakt neda vlastne vybrat ktory je najlepsi priatel), pri tychto ludoch som si 100% isty ze na doveru nedoplatim.
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

mam vela kamaratov, ale iba asi 3-4, ktorym verim nadovsetko a dal by som ruku za nich do ohna.... su to ludia, ktory su ochotni pre mna nieco obetovat a aj ja pre nich... najzaujimavejsie je, ze kazdy z nich je iny a predsa si vsetci rozumieme niekedy aj bez slov... a ak by som nemal ich, tak som asi nikto... a to vravim seriozne... okrem nich mam tiez plno lepsich aj horsich kamaratov, s ktorymi si rozumiem a rad niekam zajdem, ale ti 4 pre mna zanmenaju omnoho viac...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mám veľa kamarátov, ale len úzky okruh z nich sú moji priatelia. Jedna z najhorších vecí na svete je, keď sa ti dlhoročný priateľ pomaly zmení na nepriatela. Ja som to už zažil a bolo to veľmi nepríjemné.
No tento človek nedávno za mnou prišiel a ospravedlnil sa mi, pokecali sme, zaspominali sme na stare časy. Trvalo mu to 3 roky, no priatelia už určite nebudeme. Neverim mu.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Ja mam vela znamych, ale slovo PRIATEL mouzem pouzit len v troch prikladoch.

1- moja priatelka.
2-Moj byvali spoluziaok zo zakladky.
3-Jeden moj spoluziak.

A co pre mna znamena priatelstvo? DOst vela. Myslim si ze viacej ako cokolvek ine (s vynimkou lasky. Ta je pre mna na prvom mieste :))
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Priateľstvo je veľmi dôležité, teda pre mňa určite. Častokrát sú to priatelia, ktorým sa môžem zdôveriť, ktorí mi poradia a ktorí mi neraz pomohli aj vo vážnych situáciach. Takých, ktorým môžem úplne veriť nie je veľa, ale o to viac si ich človek cení.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Priatelstvo premna znamena VSETKO...O priatelov sa mozem opriet podrzia ma ked je treba, mozem im verit a citim sa medzi nimi dobre...Priatelia su tí ktorych potrebujeme vsetci..aby nas dokazali rozveselit ked sme smutny a tak dalej...JA OSOBNE KAMARATOV POTREBUJEM
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Priatelia pre mna znamenaju dost vela, kamaratov som mal vela ale prestal som sa s nimi bavit, tusim som to aj tu na fore uz raz spominal.
Caju nemam, ale kto si na fore mi raz napisal ze aj koli tomu malemu mnozstvu dobrych ludi sa oplati zit. :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Zrejme sa budem opakovať, ale príliš ináč to ani neviem povedať.
Kamarátov mám hromadu - chodíme spolu na pivo, bavíme sa v škole, mimo školy, povrchne sa rozprávame o všetkom možnom aj nemožnom, mali sme svetlejšie, aj temné chvílky...
Z tejto skupiny však priateľov tvorí iba malá skupinka ľudí spočítateľných na jednej ruke - oni ma poznajú najviac zo všetkých kamarátov, oni vedia čo ma teší a a čo naopak nie, sú to Tí ľudia, ktorým zavolám, keď mi je blbo a viem, že mi zdvihnú náladu, alebo ma aspoň so záujmom počúvajú. O to ťažšie je pre mňa stratiť ich... V mojom živote sa práve títo ľudia stali akýmisi stálicami, o ktoré som sa často oprel a ktoré sa mi však teraz strácajú. Uľahčuje to však skutočnosť že viem, že prídu noví, iní...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Kamaratov a kamaratiek mam plny kontakt list, priatelov len par a priateliek este menej.A myslim ze je to tak dobre. Clovek ktory ma nasackovanych 120 ludi v albume a pri kazdom ma napisane ako ho lubi :D pomaly uz straca prehlad v tom...to je podla mna nahovno. A zase sa vratim k dievcatam. Dnesne dievcata potrebuju mat XYZ priatelov a kamaratov a neviem koho vsetkeho. Naco je to dobre? Mne osobne netreba mat 150 priatelov. Fakt staci par ludi s ktorymi sa da porozpravat o hocicom, par priateliek s ktorymi sa da obcas vyhebnut vonka a sprijemnit si vecer....k otazke? co premna znamenaju priatelia? Ozajstni priatelia su na nezaplatenie. No treba si na to davat sakra velky pozor, koho clovek oznaci za priatela....Plati tu, ze ludia sa menia.Tiez s tymto nemam dobre skusenosti. Priatelov si treba pozorne vyberat!!!
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Co pre mna znamenaju priatelia? ako kedy? oporu.. zabavu,..rozptylenie..pomoc... priatelia su pre mna doleziti, hlavne ti, ktorym naozaj doverujem a mozem sa na nich spolahnut a oni sa mozu spolahnut na mna... ci by som vedel zit bez priatelov? ja som typ cloveka co by to pravdepodobne zvladol, ale to by som sa musel velmi v nich sklamat a velmi by ma museli vytocit... neodpustitelne.. a to sa dufam nikdy nestane... kedysi som nemal vela kamaratov, vyhovovalo mi to..teraz ich mam vela a tiez mi to celkom vyhovuje..uvidi sa casom..
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

mam priatelov ale nemam najlepsieho priatela....nemam nikoho komu mozem doverovat... :cry: co uz .......ale priatel vas moze ovplivnit!!! preto si drzim odstup :idea:
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

kamaratov mam plno, a mal som ich este viac ked som chodil do skoly, teraz sa to uz nejak dost rozpada lebo kazdy ma svoje veci a uz sa s vacsinou ani nestretavam co mi je luto...no neviem ci by som z terajsich kamaratov mohol niekoho oznacit za 100% priatela...asi ani nie..skoda :? ...jedine tak moju priatelku k tej mam momentalne najblizsie
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

xXPAINKILLERXx napísal:... Myslim si ze viacej ako cokolvek ine (s vynimkou lasky. Ta je pre mna na prvom mieste :))
zenske sa menia, ale skutocny priatel ti ostane do konca zivota... pre mna je zas kamarat a priatelka rovnaka liga ale ine ihrisko... keby som zacal uprednostnovat priatelku, zanedbaval by som kamaratov a naopak...a to nechcem...
Napísať odpoveď