Včera som bol v Auparku - tam je predajňa ešte otvorená. Dokonca vynovenábuker napísal:chalani, bol som v eurovei a tam je uz blazek zruseny!
Oblek
-
twardykamen
Medium Professional
Re: Oblek
Ja som kupil od slovenskeho vyrobcu.ma to nazov ďurka.(pravdepodobne firma Odeta) cudny nazov ale je pekny a spomedzi vsetkych skusanych mi aj sedi najlepsie.dokonca uprava obvodu pasu je zadara.a chytil som aj 13% zlavu zo 190e.
ja som si u nas v snv daval sit minuly tyzden oblek na mieru v miestnej mensej firme ktora sije obleky(na moju extra suchu postavu konfecnu velkost nezozeniem), dal som za neho 170 evry, ale len ciste sako gate bez vesty.. oblek vyzera byt kvalitne usity, sedi jak uliaty, material velmi pohodlny, myslim ze za taku cenu neje o com. za koselu som uz vyhodil trosku vecsi peniaz vyse 50 e (zasa na moj tenky krk zohnat neco to je o drzku
) ale daju sa zohnat aj do 20 evry pohodlne a pekne kosele, kravata 10 evry, jedine na com si velmi potrpim su topanky, volim martensky este ich nemam kupene ale pracujem na tom, na nohy nedam hoc-co, potrebujem pohodlnu obuv, s dobrou podrazkou. (dnes som behal v klasickych botach k obleku po KE a je to o drzku to citit pri takej tenkej smejdackej podrazke kazdy kamienok na ceste 
-
chobotniciak
Novice
Dovolim si ozivit tuto temu, pretoze mam nejake nejasnosti tykajuce sa nosenia oblekov.
Musim mat na spolocenskej udalosti k obleku hodinky a manzetove gombiky? Ak ano, k comu maju byt zladene?
A este jedna otazka. Nevie niekto ako je to s orange zlavou v OZETA? Musi byt karticka na moje meno? A je tam moznost nechat si upravit zlavneny oblek?
Dakujem za odpovede.
Musim mat na spolocenskej udalosti k obleku hodinky a manzetove gombiky? Ak ano, k comu maju byt zladene?
A este jedna otazka. Nevie niekto ako je to s orange zlavou v OZETA? Musi byt karticka na moje meno? A je tam moznost nechat si upravit zlavneny oblek?
Dakujem za odpovede.
Takze titanovy remienok na hodinkach Tissot alebo Festina nie je tolerovany? Samozrejme opasok je nutnost, aj ked ho clovek nepotrebuje.
Orange karta a Ozeta je skor otazka priamo na Ozetu ako to funguje. Ak kupujes oblek len kvoli maturitez oslave alebo co a vies, ze vyuzitie bude uplne zriedkave, tak si kup v Tescu F&F oblek. V kazdom mesiaci maju tyzden zlavu a nohavice + vrhne sako kupis za 40 az 50 eur. Nech k tomu kupis kravatu v Tescu alebo u cinana za 4 eura, doplnis koselou (za 10 az 15 eur kupis v akcii Kotone, Tescu) a uz len topanky, tak za 60 az 70 mas krasny set, ktory mas na sebe 3x za rok.
Ja som si kupil v Tescu nohavice a sako, cena dokopy 45 eur. Ked si to porovnam s oblekom Marco Polo za 400 eur, ktory je doma a clovek z neho vyrastol behom troch rokov, tak ti poviem, ze ta kvalita nie je viditelna. Viem, ze clovek vyznajuci sa do toho to moze zbadat na prvy pohlad, ale pre bezneho laika je to nepostrehnutelne. Dnes sa kopa oblekov robi najma s tej akoze sustiakovej latky, ktora sa menej krci a je prijemnejsia, takze oblej z Tesca nevyzera vobec zastaralo. Ak chces kvalitu, tak si kup trebars aj Tom Ford alebo Alain Delon, ale ak ten oblek nevyuzijes, tak do neho neinvestuj. Radsej si mozes priplatit za peknu koselu, pretoze koselu mozes vyuzit aj na bezne nosenie k rifliam.
Orange karta a Ozeta je skor otazka priamo na Ozetu ako to funguje. Ak kupujes oblek len kvoli maturitez oslave alebo co a vies, ze vyuzitie bude uplne zriedkave, tak si kup v Tescu F&F oblek. V kazdom mesiaci maju tyzden zlavu a nohavice + vrhne sako kupis za 40 az 50 eur. Nech k tomu kupis kravatu v Tescu alebo u cinana za 4 eura, doplnis koselou (za 10 az 15 eur kupis v akcii Kotone, Tescu) a uz len topanky, tak za 60 az 70 mas krasny set, ktory mas na sebe 3x za rok.
Ja som si kupil v Tescu nohavice a sako, cena dokopy 45 eur. Ked si to porovnam s oblekom Marco Polo za 400 eur, ktory je doma a clovek z neho vyrastol behom troch rokov, tak ti poviem, ze ta kvalita nie je viditelna. Viem, ze clovek vyznajuci sa do toho to moze zbadat na prvy pohlad, ale pre bezneho laika je to nepostrehnutelne. Dnes sa kopa oblekov robi najma s tej akoze sustiakovej latky, ktora sa menej krci a je prijemnejsia, takze oblej z Tesca nevyzera vobec zastaralo. Ak chces kvalitu, tak si kup trebars aj Tom Ford alebo Alain Delon, ale ak ten oblek nevyuzijes, tak do neho neinvestuj. Radsej si mozes priplatit za peknu koselu, pretoze koselu mozes vyuzit aj na bezne nosenie k rifliam.
-
chobotniciak
Novice
A ak tie hodinky nebudem mat vobec, bude to nejaky prehresok voci bontonu?
Urcite sa nechystam kupovat nejaky drahy oblek. V Ozete je cena s orange kartou 159 €, co je pre mna prijatelna cena. A ide mi najma o to prisposobenie. Konfekcne velkosti mi velmi nesadnu.
Urcite sa nechystam kupovat nejaky drahy oblek. V Ozete je cena s orange kartou 159 €, co je pre mna prijatelna cena. A ide mi najma o to prisposobenie. Konfekcne velkosti mi velmi nesadnu.
Hodinky podla mna nemusia byt, vadia aj kvoli rukavom kosele. Skor by som povedal, ze vela ludi hodinky nema, aby kosela pekne vytrcala cez rukav. Aj pred rokom mali akciu na obleky a boli okolo 160 eur. Mna nicim neohurili, neoslovili, prisli mi uplne normalne ako vsetky ostatne co som pozeral a kedze som mal problem s velkostou saka, tak som nekupil. Potom som si pozical od kamarata. Na konci leta som kupil ten co som pisal v Tescu, sadol presne, kvalita porovnatelna s Ozetou a cena tretinova. Ak ma pamat neklame, tak to bola Ozeta v ktorej povedali, ze v cene je aj skratenie nohavic, ale ze to par tri trva, lebo to davaju niekde do krajcirstva. To si mozem dat aj sam za 3 eura spravit.
K tým hodinkám: Hodinky nemusíš mať, ale ak si ich už dáš, tak by mali ladiť s opaskom, mali by byť tenké, nevýrazné, žiadne G-Shock. Samozrejme s koženým remienkom
I keď som videl už hocičo a na také extra spoločenské udalosti, kde by to bolo "neskutočné faux pas" nechodím. Ja napríklad kožený remienok nemám, preto ich ani nenosím. Možno by som ešte našiel niekde hodinky, čo som dostal na 1. sv. prijímanie 
-
chobotniciak
Novice
Zo skratenim nohavic by som tiez problem nemal. Mne skor ide o to, ci mi sako nebude siroke na ramenach a hrudniku. Inak nemam problem kupit aj z Tesca ak tam najdem nieco co mi hned sadne.
Ale ak by mi nesadla ziadna velkost, mate nejake skusenosti zo sitim na mieru? Je to vobec realne okolo tych 150 eur za sako a nohavice?
Hodinky ziadne nemam takze som rad
Ale ak by mi nesadla ziadna velkost, mate nejake skusenosti zo sitim na mieru? Je to vobec realne okolo tych 150 eur za sako a nohavice?
Hodinky ziadne nemam takze som rad
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na mieru za 150 nedas.
Inak ja osobne som vysoko spokojny so slovenskymi vyrobkami, teraz som kupoval v M22 v Presove pri stanici, tiez za tych 170 a som velmi spokojny. Oblek je sity v Michalovciach, Zekon, tiez maju podnikovu predajnu
Inak ja osobne som vysoko spokojny so slovenskymi vyrobkami, teraz som kupoval v M22 v Presove pri stanici, tiez za tych 170 a som velmi spokojny. Oblek je sity v Michalovciach, Zekon, tiez maju podnikovu predajnu
-
RATZINGER666
Darca
no v prvom rade treba povedat, ze tak, ako plynie cas a meni sa moda, v mensej miere sa menia aj zasady bontonu... v prvom rade je otazne, na aku prilezitost sa voli outfit... nepojdes na raut alebo garden party v black tie alebo fraku... tomu zodpovedaju aj naroky kladene nielen na oblecenie, ale aj na doplnky, takze pri menej formalnych prilezitostiach nebude problem ani kovovy naramok, napriklad si to viem predstavit kombinovat s plnou prackou na opasku an menej formalnej prilezitosti... kazdopadne nejake gumove kraviny a LEDkove nezmysly, pripadne teraz tie moderne s displejmi by som urcite nechal doma... k panovi Bondovi - spominajuc si na predchadzajuce filmy s touto tematikou sudim, ze sa v tomto outfite bude navstevovat aj najformalnejsie podujatia... tam by v realnom zivote s tymito hodinkami pohorel, a to nielen kvoli remienku... teraz zabudnime na film a pozrime sa na to, ako by to malo vyzerat do najmensieho detailu... co sa tyka remienku, ano, tej je najnapadnejsi a samozrejme musi byt kozeny, koza musi ladit s opaskom a topankami a farba kovu s prackou na opasku a s manzetovymi gombikmi... a kedze nie je koza ako koza, uprednostnuje sa pouzit krokodiliu alebo aligatoriu... dalsou vecou je farba ciferniku, ktora nema byt farebne vyrazna ako napr. modra na obrazku, skor sa odporucaju menej napadne zemite farby... treti problem je hrubka tych hodiniek... tie (zrejme) Omegy nie su podla obrazkov na internete vhodne do obleku... do obleku (specialne do black tie) sa vyrabaju specialne tenke hodinky s puzdrom hrubym iba niekolko milimetrov, aby nezavadzali manzete, pohodlne sa skryli, kedze nesmu trcat a aby sa o manzetu pri pohybe nezachytavali... posledou vecou je citatelnost remienka, trosku mi vadi splyvanie ruciciek so znackami... tu ide skor o jednu historicku ceresnicku - pred storociami boli hodinky pod oblekom zakazane, a to kvoli tomu, ze cas nemal hrat na spolocenskych udalostiach ziadnu rolu a bolo nevhodne sa nim zaoberat... od tych cias je nepripustne pozerat sa v spolocnosti na hodinky, povoleny je len rychly, letmy, obcasny a nenapadny pohlad... na to musia byt hodinky usposobene svojim dizajnom, cifernikom, hrubkou ruciciek, kontrastom, absenciou roznych ukazovatelov, kalendarov atd...
...zaroven vsak ale viem, ze pri filme pojde o nieco ine ako o tradicny bonton, snad som to moc neprehnal, ale dufam, ze aspon niekoho to zaujme
...zaroven vsak ale viem, ze pri filme pojde o nieco ine ako o tradicny bonton, snad som to moc neprehnal, ale dufam, ze aspon niekoho to zaujme
-
guess.whoo
Redeemer
podla mna je to len "skryta" reklama 
no, ze je to reklama je jasne, len ma zaujalo, ze ak to je fakt az taky prehresok, tak by to nedavali na plagat
. A musim povedat ze mne sa to celkovo aj paci - mozno to bude tym ze vseobecne sa mi viac pacia hodinky s kovovym ramom. Ako pozeram, na to aby si sa vhodne obliekol ti treba pomaly skolu.
Kazdopadne Ratzinger, velmi dobry popis, vela veci ktore som nevedel
Btw. Nedavno som pocul, ze do obleku (napr. svadba) by mal ist opasok s plnou prackou, ze ta "nie plna" patri do rifli. Co je na tom pravdy?
Kazdopadne Ratzinger, velmi dobry popis, vela veci ktore som nevedel
Btw. Nedavno som pocul, ze do obleku (napr. svadba) by mal ist opasok s plnou prackou, ze ta "nie plna" patri do rifli. Co je na tom pravdy?
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak..aspon tak mi bolo povedane ked som si kupoval opasok na svadbu ja
-
aviceN
Guru
Imo do vysky uz nevyrastiem, tak som si na stuzkovu kupil oblek od Park Avenue v Prahe, viem ze nebol z najlacnejsich, no nebol to ani daky 600 evrovy bomba tuti fruti oblek, ja som zastanca navy blue farby v kombinacii s hnedymi topankami a hnedym opaskom + slim navy kravata a slim biela kosela, vypada to super imo, no uz sa do neho nezmestim, ale aktivne na tom pracujem
Ked uz som mal kupit oblek tak taky co mi vydrzi par rokov, ked zhodim tak snad sa najde aj viac vyuzitia pre neho 
Jo, modry oblek s hnedymi doplnkami sa aj mne velmi paci, ale obaval by som sa, ze coskoro to vyjde z mody a oblek bude prakticky nepouzitelny. Aj ked je pravda, ze skor ako to vyjde z mody, sa do neho nezmestim
.