Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa antilibertarian »

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 12:04 Verejné zdravie inak velmi nezdravej krajiny je prvoradé, nie výstrelky konšpiratorov lebo je demokracia v SR feudálny kapitalizmus a može sa robiť co chce, ohrozovať koho chce a čím chce.
Verejne zdravie chranene aj bude ked sa daju primarne zaockovat rizikove skupiny
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 12:13 antillibertarian- Jedine stastie ze neni rok 1918 a že nežijeme v tej dobe ked bola globálna pandemia v ktorej nemali účinné prostredky na obranu voči španielskej vtáčej chripke. SARS covid 19 nie je chripka. SARS je uplne niečo iné.
Okej nebud očkovaný ale Boh ta chrán ze to dostanes skončíš v nemocnici a človek co lezí na plucnej ventilacii tam neleží zadarmo ale za 10 tisice eur, najtazsí pripad stál 100 tisic eur, tak ked dostanes covid a niesi očkovaný tak si sám plať zdravotnu staroslivosť, prečo by to mali platiť další poplatníci. To je ako s ciganmi prečo im maju stále stavať bytovky ked ich za mesiac rozbiju a tie peniaze idu z našich penazí.
Mozes dostat covid aj 10 x za zivot a zakazdým to moze byť horšie, po tretej vlne mozu prist dalsie, covid tu bude dovtedy dokedy svet nebude mat globálnu spoločnu imunitu.
Potom nech si naklady na zdravotnu starostlivost hradia aj ti ktori odmietnu ockovanie proti chripke. Ale rovno uplne kazdy kto fajci a nezdravo sa stravuje....
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

antillibertarian - rizikový sme všetci ako aj chripku moze dostat 10 ročné decko tak aj 80 ročný clovek, SARS ale neni chripka skus pochopiť to je ešte ovela horšie. Dopady na všetko kedže sa jedná o globálnu pandemiu ktorá zasiahla vo velkom aj SR a stýmto pristupom zase zasiahne.
Teraz máme vdaka očkovaniu cca 40 ludí denne infikovaných, bez očkovania to bolo 6 tisic denne a 100 mrtvych za deň.
Ja som proti cigaretám,alkoholu ale aj proti nezodpovednosti,lenivosti obyvatelov.
starysomar - :D dobrý vtip v SR by sa mal asi vo velkom povedať a ok nech si každý robí co chce ale nech zato aj platí.
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 12:23 antillibertarian - rizikový sme všetci ako aj chripku moze dostat 10 ročné decko tak aj 80 ročný clovek, SARS ale neni chripka skus pochopiť to je ešte ovela horšie. Dopady na všetko kedže sa jedná o globálnu pandemiu ktorá zasiahla vo velkom aj SR a stýmto pristupom zase zasiahne.
99 percent zdravym ludi ma v pripade nakazy priebeh podobny bud chripke alebo slabemu zapalu priedusiek. Cize rizikovi zjavne vsetci nie sme
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

mLuks napísal: 01 aug 2021, 12:05 SARS, MERS bol takisto respiračný ľahkoprenosný vírus, že? Kde sú teraz a prečo sme mali obdobie rokov, keď tu tieto virusy neboli?
predpokladam, ze preto, lebo neboli rozsirene do celeho sveta a nakazeni mali symptomy takmer okamzite, takze bolo mozne izolovat ich
samozrejme smrtnost bola vyrazne vyssia, to tiez pomohlo nesirit virus dalej

k zbytku, ved ja nie som proti ockovaniu, ja len nevidim dovod plosne ockovat vsetkych, silne doporucujem ockovat vsetky ohrozene skupiny
to nie je z mojich postov jasne?

na preventivky chodim
a čo keď sa bude jednať o osobu, ktorá zo zdravotných dôvodov nemôže byť očkovaná? teda ty kvoli svojmu egu, zapríčiniš smrť niekomu, ktorý sa nemohol dostatočne brániť očkovaním
to som uz vysvetlil vyssie - ten virus je tak rozsireny, ze sa to postupne dostane ku kazdemu
retkvic napísal: 01 aug 2021, 12:08 No, tak novy cas je zrovna platok, ktory necitam, lebo viem, ze sa tam vzdy dozviem nejaku bombasticku pikosku, takze ty narazaz na nu.
ani ja to necitam, dostal som sa k tomu sprostredkovane
mas tam cely clanok, tak si ho laskavo cely precitaj, az taky dlhy nie je, ma len 3 strany
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

antillibertarian- ide o to dať covidu lopatou po hlave inak sa tu stým budeme motať aj v roku 2030 a všetko nadväzujuce na seba v štate bude nato doplacať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 12:13Mozes dostat covid aj 10 x za zivot a zakazdým to moze byť horšie, po tretej vlne mozu prist dalsie, covid tu bude dovtedy dokedy svet nebude mat globálnu spoločnu imunitu.
s tymto tvrdenim by som brzdil
rizikový sme všetci ako aj chripku moze dostat 10 ročné decko tak aj 80 ročný clovek, SARS ale neni chripka skus pochopiť to je ešte ovela horšie.
a toto je mozne vyvratit okamzite
Teraz máme vdaka očkovaniu cca 40 ludí denne infikovaných, bez očkovania to bolo 6 tisic denne a 100 mrtvych za deň.
toto je nepochopenie situacie
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 12:30 antillibertarian- ide o to dať covidu lopatou po hlave inak sa tu stým budeme motať aj v roku 2030 a všetko nadväzujuce na seba v štate bude nato doplacať.
Vsak podla niekorych aj budeme kedze sa ma vraj stat beznou sucastou nasho zivota. Nieco na sposob chripky, zapalu pluc, priedusiek alebo hornych dychacich ciest
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

antillibertarian- Kolké ochorenia vdaka očkovaniu zmizli zo sveta, može zmiznuť aj covid, len ide o pristup. To máš ako s komármi ktoré prenašaju ochorenia, nechas ich aby sa rozmnožili v lokálnych ohniskách alebo urobis vsetko preto aby si ich vykynožil?
Delime ludí na rizikových a nerizikových pri infikovaní od komara?
beardie
Redeemer
Redeemer

boli to respiracne virusove ochorenia rozsirene do celeho sveta?
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 12:45 antillibertarian- Kolké ochorenia vdaka očkovaniu zmizli zo sveta, može zmiznuť aj covid, len ide o pristup. To máš ako s komármi ktoré prenašaju ochorenia, nechas ich aby sa rozmnožili v lokálnych ohniskách alebo urobis vsetko preto aby si ich vykynožil?
Delime ludí na rizikových a nerizikových pri infikovaní od komara?
Jednalo sa bud o bakterialne infekcie a v pripade virusov o take ktore nemutuju zdaleka tak rychlo ako Covid. Taku chripku napr by sme nevykynozili ani v pripade ze by sa dalo zaockovat aj 100 percent populacie
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - ide o princip treba zničiť zdroj ochorenia, chrániť si psychické,fyzické zdravie zdravotnikov,ekonomiku celkovo, naozaj jediná cesta je očkovanie len politici a ich dezolati robia vsetko preto cim väčší chaos v štate tým lepšie pre nich.
antillibertarian - covid sa dá vykynožiť, konieckoncov nás pár ludí co sa tu o tom bavíme to aj tak nezmeníme každý musí začať od seba.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 12:07
4mLuks

Riziko je vzdy a nic lepsie k dispozicii bohuzial nemame. A ani u vakciny nie je napr doteraz jasne ze ci ma naozaj uplne na kazdeho ten efekt ktory mat ma. To sa zisti az dlhodobym klinickym testovanim a skusenostou z praxe. Kludne sa moze stat aj to ze virus chytis, budes mat priebeh bez priznakov a nakazis tym stovky ludi...Kto bude potom niest zodpovednost ? Ty, stat alebo vyrobca ktory sa ale z toho este rped uvedenim vakcin an trh vyvliekol ...?

Ty si vyberas tiez len to co zapada do TVOJEJ skladacky

Rizikova skupina ma byt predsa zaockovana tak coho sa boji ?

Preco maju byt obcianske slobody vacsiny obmedzovane kvoli tak malemu zlomku polulacie ? A podobny argument sa da pouzit na kazdu jednu chorobu nie len na Covid
Ano nič lepšie ako vakcináciu tu momentálne nemáme, takže by ľudia nemali byť hlupy a nechať sa zaočkovať, lebo potom zase budú plakať, že je všetko pozatvárané. Možno keď dáme farmaceutikom a vedcom čas, tak vymyslia tableky proti covidu, ktorími budeme môcť liečiť konkretne osoby bez nutnosti preočkovávať populácie, ale aby ten čas mali, tak najprv potrbujeme vakcínou spomaliť a stabilizovať covid a tvrbu Ďalších mutácii.

Na tie žvásty o očkovaných ktorí nakazie tisíce ľudí nebudem už reagovať, Zámerne, úmyselne a vedome ignoruješ fakt, že je dokázané, že očkovaný človek šíri vírus v minimálnej môžnej miere.

Ja si nevyberám čo mi zapadá, a riešim fakty. Ty fakty nemáš, lebo si myslíš, že keď sa budeš chodiť testovať aj každý deň tak si bezpečnejší ako očkovaný človek. Pritom ignoruješ fakt o ktorom ľudia tebe podobní celý čas basnili, že testy nezachytia každého.

V tom istom poste som ti na to zareagoval, sú ľudia z rizikovvých skupín, ktorí sa pre zdravotné dôvody nemôžu dať zaočkovať. Znovu zámerne ignoruješ tento fakt a ideš si svoje, že majú byť zaočkovaní.

Tvoja slobodna končí tam, kde začína moja sloboda,tvoje práva končia tam, kde zažínajú tie moje. Je demokracia, nie anarchia.
beardie napísal:to som uz vysvetlil vyssie - ten virus je tak rozsireny, ze sa to postupne dostane ku kazdemu
ale vďaka očkovaniu sa k tomu čo sa nemôže dať zaočkovať kvôli zdravotným problémom, môže dostať v oveľa menšej dávke, resp. vírus bude oslabený na toľko, že mu nespôsobí ťažký priebah alebo smrť. každe zaočkovaný človek aj pri nakazaní nemá v sebe takú istú vírusovú nálož ako nezaočkovaný, tým pádom ani vírus ktorý by potencionálne šíril nie je taký silný.
beardie napísal:predpokladam, ze preto, lebo neboli rozsirene do celeho sveta a nakazeni mali symptomy takmer okamzite, takze bolo mozne izolovat ich
samozrejme smrtnost bola vyrazne vyssia, to tiez pomohlo nesirit virus dalej
a vzhľaodmna nato, že SARS 2 je aj asymptomatický, resp. symptomy nie sú okamžité, tak je očkovanie každého aj zdravého jedina prevenciou, proti nákaze, šíreniu a mutácii vírusu. Keďže všetky tieto veci sú pri zaočkovanej osobe oveľa, oveľa menšie.

Ale vidím, že aby toto niektorí ľudia pochopili, tak by tu asi trebalo SARS 1 s vyššou smrtnosťou, resp. respiračný vírus aký môžme videiť vo filmoch či seríáloch, kde každý kto sa nakazí umrie do týždňa. Bez ohľadu na rizikovosť či vek.

A prevencia je aj ten dôvod prečo by sa mal plošne zaočkovať každý.
beardie
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal: 01 aug 2021, 13:08je dokázané, že očkovaný človek šíri vírus v minimálnej môžnej miere.
tu sa pristavim
On Tuesday, less than three months later, the CDC announced it had again changed its guidance on masks, recommending once more that all Americans wear masks indoors in public spaces. The game-changer for the agency was data showing that vaccinated people infected with the highly infectious delta variant carry the same viral load as unvaccinated people who are infected, The Washington Post reported.
link
ale vďaka očkovaniu sa k tomu čo sa nemôže dať zaočkovať kvôli zdravotným problémom, môže dostať v oveľa menšej dávke, resp. vírus bude oslabený na toľko, že mu nespôsobí ťažký priebah alebo smrť. každe zaočkovaný človek aj pri nakazaní nemá v sebe takú istú vírusovú nálož ako nezaočkovaný, tým pádom ani vírus ktorý by potencionálne šíril nie je taký silný.
a vzhľaodmna nato, že SARS 2 je aj asymptomatický, resp. symptomy nie sú okamžité, tak je očkovanie každého aj zdravého jedina prevenciou, proti nákaze, šíreniu a mutácii vírusu. Keďže všetky tieto veci sú pri zaočkovanej osobe oveľa, oveľa menšie.
viz vyssie
inak, kolko je tych, ktori sa nemozu zaockovat? nejaka hodnota? co viem, tak len niektore specificke skupiny alergikov a ludia pocas chemo
A prevencia je aj ten dôvod prečo by sa mal plošne zaočkovať každý.
kym nebude prenos uplne vyluceny, tak naozaj nevidim dovod plosne ockovat kazdeho, proti jeho voli
existuju totiz i negativne vplyvy ockovania, ktore su sice zanedbatelne, ale realne
hlavne v pripade, ze ten virus nie je pre 99,6 % populacie smrtelny
u MERSu to bolo okolo 60-70 %, to je celkom rozdiel
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

beardie
ano vďaka delta variantu a prečo vznikla mutácia delta? lebo ľudia ešte neboli dostatočne chránení. Koľko ďalších mutácií môže ešte vzniknúť? Môže vznikúť aj taká, na ktorú nezaberú ani súčasné vakciny a budeme znovu nazačiatku. Ak spomalí vakcinácia vznik mutácií, tak prečo sa neočkovať? ak vezmeš, že účinosť Pfizeru bola pred deltou na úrovni 95% a na deltu je 84% (nepamatam presne čísla a nechce sa mi treaz hľadať), pri ďalšej mutácii môže byť ešte nižšia

počet ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať je irelevantný. Nebudem skĺzať do roviny debaty, kde sa budeme baviť o tom, že niekoho život má menšiu hodnotu len preto, lebo ich v danej skupine je málo.

apriori nevravím o povinnom očkovaní každého jedného, varvím o tom, že je v záujme spoločnosti aby bolo čo najviac ľudí zaočkovaných, Vravím o tom, že šíriť lži a nabádať ľudí aby sa nedali očkovať je zlé a nepatrí to do tejto situácie. O tom, že ak sa niekto rozhodne nezaočkovať, tak nech znáša testovanie alebo obmedzenia, ktoré mu budú ako nezaočkovanej osobe vyplývať. A nech si nechá reči o slobode a právach vo svojej hlave.

a len doplním, že smrtnosť nie je všetko. vyťaženie zdravotného sytému je ďalšia vec na ktorú sa treba pozerť, síce nemusíš zomrieť, ale dva týždne budešzaberať miesto v nemocnici
beardie
Redeemer
Redeemer

mutacie budu vznikat aj nadalej, kedze virus bude dalej kolovat populaciou
vratane u plne zaockovanych, kedze aj ti sa mozu nakazit, ochoriet a novu mutaciu vytvorit

tvojim argumentom rozumiem, vsetkym, co sa chcu dat zaockovat, to bez problemov schvalim, ci doporucim, nemam s tym problem
ohrozenym skupinam to dokonca silne doporucim

mam problem len s nutenim, ktore sa sem plizivo dostava, niektore europske krajiny uz k nemu nutia

sloboda jednotlivca je pre mna dolezitejsia
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal: 01 aug 2021, 12:29 ani ja to necitam, dostal som sa k tomu sprostredkovane
mas tam cely clanok, tak si ho laskavo cely precitaj, az taky dlhy nie je, ma len 3 strany
ako vravim, ten platok necitam, ale precital som si zaciatok, kde spomina variant a 30-40%, alebo teda to co napisali v novom case. Nie je z toho zrejme, ci mysli dalsiu mutaciu toho isteho virusu, slus, ci to tam viacej rozvadza?
beardie
Redeemer
Redeemer

clanok ma 3 strany, precitaj si ho prosim cely
celkom jasne hovori o covide
Očkovanie proti covidu je dobrovoľné, nie je to povinnosť. Myslíte si, že v budúcnosti bude povinné?

Zatiaľ nie, samozrejme, keď prídu varianty s 30 – 40 % smrtnosťou, tak možno očakávať posun. Ani nie tak na tlak ministerstva zdravotníctva, ale na tlak občanov, ktorí majú ešte určite zvyšky pudu sebazáchovy.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal: 01 aug 2021, 14:23 clanok ma 3 strany, precitaj si ho prosim cely
celkom jasne hovori o covide
skusme sa drzat diskusie, pisal si o straseni Krcmeriho 30-40% mortalitou, spminal tam novy variant a hned dva odstavce pod tym mas, na co asi narazal,
"Samotní Briti varujú pred otváraním hraníc a prirýchlym uvoľňovaním obmedzení. Viem, že som nepopulárny, ale nabádam nielen k opatrnosti, ale aj k pokore. Ďalšia epidémia nemusí byť koronavírus, ale napríklad zoonotická chrípka (vtáčia a iná), kde nebudeme stíhať pochovávať. Lebo v južnom Vietname asi pred 15 rokmi som zažil pri chrípke mortalitu 30 % a na Haiti sme nevládali prekračovať mŕtvych. A kolegyňa v Sierra Leone nestíhala pri 40 % mortalite pri ebole."
takze tam su tie percenta co vidi ebola a este nejaka choroba, necital som tam o daslom variante covidu, to su take veci vytrhnute z kontextu ako tieto platky robia a potom sa toho niekto chyti, ako napr. beardie a zamuruje si to do steny.
beardie
Redeemer
Redeemer

keby myslel ine choroby, tak napise choroby a nie "varianty"
je uplne jasne, ze hovoril o covide

presne z toho dovodu pisal o chripke s mortalitou 30 %, atd
Napísať odpoveď