Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa retkvic »

antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 11:00 Jasne ze existuju vynimky ale tie sa najdu vzdy, aj z obycajneho prechladnutia skonci par ludi v nemocnici...A tazky zapal pluc sa do mierneho az stredneho ppriebehu urcite neradi...

Ty si cele tliachanie do vetra :D . preco by som sa mal davat teraz testovat ked to podla lekarov nie je potrebne ?

Tak ako ty ignorujes odbornikov ktori vravia ze doteraz nie je jasne aky maju vakciny napr na vyvoj plodu ? A ze skutocne vedlajsie ucinky budu zrejme az o par rokov ?

A co sa tyka tych percent, kto je ako chraneni a kto nie, o tom sa tu celkom obsirne vyjadroval uz beardie tak to tu nebudem opakovat...
Som myslel, ze si konecne s niekym podiskutujem a ty vytiahnes hlavne spravy, kde nevedia ani uverejnit relevantnu studiu k tym klamstvam co tam vypisuju. Co uz. Tazky zapal pluc sa do mierneho priebehu radi, si to pozri. No ak argumetaciu prenechavas na niekoho ineho/nevies argumentovat, tak by si mohol aj diskusiu.
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa antilibertarian »

Blastbit-vacsina pacientov na JIS boli aj vtedy postarsi ludia s pridruzenymi chronickymi ochorenia a oslabenou imunitou, skratka rizikove osoby. A cisla tak vyrazne klesli prave preto lebo sa tato skupina dala zaockovat. Preco ale nutit do ockovania ludi u ktorych je velmi mala sanca ze by v pripade nakazy tu hospitalizaciu aj realne potrebovali ?

Co sa druhej casti tyka tak to je bohuzial smutna pravda, ale napriek tomu mi pride tosku kratkozrake zaradit do rizikovej skupiny vsetkych ktori robia na nocnej smene. To tam potom mozme dat aj kazdeho stredneho az vyssieho manazera lebo ti zas zazivaju ovela viac stresu ako priemerny clovek..... A preto mi pride stale najrozumnejsie aby to cele ostalo na baze dobrovolnosti...

Autoeditácia príspevku po 1 min 15 sek:
retkvic napísal: 01 aug 2021, 11:40 Som myslel, ze si konecne s neikym podiskutujem a ty vytiahnes hlavne spravy, kde nevedia ani uverejnit relevantnu studiu k tym klamstvam co tam vypisuju. Co uz. Takzy zapal pluc sa do mierneho priebehu radi, si to pozri. No ak argumetaciu prenechavas na niekoho ineho/nevies argumentovat, tak by si mohol aj diskusiu.
Co sa tyka tych vedlajsich ucinkov tak to vravel napr aj Krcmery, ktoreho mali mainstreamovci este donedavna za pomerne velku autoritu....
retkvic
Addict
Addict

Same keci.
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 11:30 "Vakcina tym padom nema za ulohu virus zlikvidovat ale iba zabezpecit ze rizikove skupiny obyvatelstva budu mat lahsi priebeh (nieco ako pri chripke, aj ked tam poznam doskatok ludi pri ktorych to bolo presne naopak...). Preco ale nutit ockovanie tym ktorych organizmus sa s nakazou dokaze vysporiadat velmi efektivne aj bez ockovania ?"
Pretože nikto nevie, že delta variant bude posledný variant hoci možu byt aj smrtnejšie nové varianty. Ako si aj sám napísal ide o lahsí priebeh a tým pádom ide aj o nemocnice aby neboli plné a nezruinovala sa nam ekonomika len preto že ludia su lenivý si pichnut do pleca vakcinu a to vobec nebolí trvá to 3 sekundy a si v pohode nic ti nebude. Este predtým to diskutovat s lekarom ale ludia sa neboja ist ozratý do auta a že ich takých je. Je uplne jasné ze ludia sa riadia nie odbornikmi ale politikmi, co povie fico,pelle,matovic,kotleba,sulik,danko,harabin a podobne tým sa ludia riadia.
Smrtelnejsi ani nie kedze virus chce prezit a zabitim hostitela sam zanika. A nerizikovi pacienti koncili v nemocniciach aj pred ockovanim len vo velmi obmedzenej miere...
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 01 aug 2021, 11:32 z epidemiologickeho hladiska je to extremne nepravdepodobne
islo by to uplne proti principom smerovania mutacii
hoci sa to nepredpoklada, tak v uk je teraz velky tlak ohladom imunitnej escape, vela ludi zaockovanych, vela ludi nakazenych, uvidime, ci do zimy sem zase nepride nieco vylepsene.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

beardie napísal: 01 aug 2021, 11:23 ked sa ta tazka choroba prejavuje ako nadcha, musime voci nej povinne ockovat? :)
Ak nakazím niekoho, u koho sa to prejaví smrťou, tak áno.
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

brm napísal: 01 aug 2021, 11:47 Ak nakazím niekoho, u koho sa to prejaví smrťou, tak áno.
Vsak ten bude predsa ockovany, takze bud to nechyti vobec alebu bude mat iba slaby priebeh, ci... ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

retkvic napísal: 01 aug 2021, 11:45 hoci sa to nepredpoklada, tak v uk je teraz velky tlak ohladom imunitnej escape, vela ludi zaockovanych, vela ludi nakazenych, uvidime, ci do zimy sem zase nepride nieco vylepsene.
asi by bolo vhodne prestat s tym alarmizmom ala Krcmery, ze 30-40 % nainfikovanych zomrie, to sa nestane...
retkvic
Addict
Addict

Neviem kto tu dal hlasovat o tej povinnosti ockovania, no teraz urcite nemame zavedene povinne ockovanie, takze sa drzme stavu kedy nie je u nas ziadne povinne ockovanie a dobre cielenou kampanou treba cielit na nezaockovanych.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

antillibertarian - dobrovolnosť v SR znamená neurobiť nič, zamiesť to pod koberec a potom sa to tu prejaví s odchodom zdravotnikov za hranice, pád ekonomiky, straty pracovných miest, bol by som zvedavý ci tí konšpirátori potom nás budu liečiť,zabezpečovat pracovné miesta.
Ako pri sčítaný ludu vela ludí nadávalo ze to je kravina,že štát chce od nás vedieť či sme slobodný ci zadaný,kde bývame a podobne len aby nas vydieral. Hoci šcitanie sa robí každých 10 rokov, normálna vec všade sa to robí. Bolo to povinne lebo potrebujeme vedieť ako a kde sa nam vyvýja ludská krivka, v ktorých oblastiach kde je aké generačné zloženie a tým pádom kde čo stavať, kam posielať peniaze do ktorých regionov prioritne atd. Ak by to nebolo povinne tak túto občiansku povinnosť si splní zase tak 30-40% a zvyšok kašle nato ako vždy vo vsetkom hlavne nech su krčmy otvorené. Ja osobne som dal v hlasovaní neviem, ale odkedy si vsimam ze nezaočkovaný maju tendenciu na očkovaných vulgarne vyjadrovat, nadavat im, osocovat ich uz sa viac drzim k myslienke povinne očkovanie az na výnimky.
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

retkvic napísal: 01 aug 2021, 11:51 Neviem kto tu dal hlasovat o tej povinnosti ockovania, no teraz urcite nemame zavedene povinne ockovanie, takze sa drzme stavu kedy nie je u nas ziadne povinne ockovanie a dobre cielenou kampanou treba cielit na nezaockovanych.
Cim vacsia cielena propaganda tym vacsi odpor takze tak :) . V konecnom dosledku docielite to ze sa mozno nedaju zaockovat ani ludia ktori by to realne potrebovali cize im vlastne robite medvediu sluzbu :)
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 01 aug 2021, 11:51 asi by bolo vhodne prestat s tym alarmizmom ala Krcmery, ze 30-40 % nainfikovanych zomrie, to sa nestane...
Ja Krcmeriho nesledujem, on je viac bafikom a ma viac funkcii ako prstov na nohach, ak ma cestny doktorat z nejakej jezuitskej vysokej skoly v us, tak nech ma, pripadne z afriky, ja si ho hlavne pamatam ako humanitarneho pracovnika, ktory ockuje deticky v africkych krajinach pred zlymi chorobami. Nech sa tieto temy vyjadruje niekto, kto sa tym permanentne zaobera. A tych 40% myslim spominal v kontexte, ze aj take umrtnosti existuju, na rozne ine virusove infekcie, nie ze zrova tato virusova nakaza bude mat taky ucinok, to su zase vytrhnute slova z kontextu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

antillibertarian -
Tak lebo ide o dobro tejto krajiny a občanov v nej aby sme neskončili horšie ako v Grecku tak preto treba na očkovanie apelovať.
Ako ked konšpiratori zneužili smrť jednej mladej baby hned napísali to preto lebo bola očkovaná a jej otec povedal ze očkovaná nebola a že podal na nich trestné oznamenie za to že si jej meno takto zobrali do huby len preto aby hanili očkovanie tak kto komu robí aku službu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

retkvic: nie
Očkovanie proti covidu je dobrovoľné, nie je to povinnosť. Myslíte si, že v budúcnosti bude povinné?

Zatiaľ nie, samozrejme, keď prídu varianty s 30 – 40 % smrtnosťou, tak možno očakávať posun. Ani nie tak na tlak ministerstva zdravotníctva, ale na tlak občanov, ktorí majú ešte určite zvyšky pudu sebazáchovy.
https://www.cas.sk/clanok/2540347/uznav ... atrnost/3/
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 11:56 antillibertarian - dobrovolnosť v SR znamená neurobiť nič, zamiesť to pod koberec a potom sa to tu prejaví s odchodom zdravotnikov za hranice, pád ekonomiky, straty pracovných miest, bol by som zvedavý ci tí konšpirátori potom nás budu liečiť,zabezpečovat pracovné miesta.
Ako pri sčítaný ludu vela ludí nadávalo ze to je kravina,že štát chce od nás vedieť či sme slobodný ci zadaný,kde bývame a podobne len aby nas vydieral. Hoci šcitanie sa robí každých 10 rokov, normálna vec všade sa to robí. Bolo to povinne lebo potrebujeme vedieť ako a kde sa nam vyvýja ludská krivka, v ktorých oblastiach kde je aké generačné zloženie a tým pádom kde čo stavať, kam posielať peniaze do ktorých regionov prioritne atd. Ak by to nebolo povinne tak túto občiansku povinnosť si splní zase tak 30-40% a zvyšok kašle nato ako vždy vo vsetkom hlavne nech su krčmy otvorené. Ja osobne som dal v hlasovaní neviem, ale odkedy si vsimam ze nezaočkovaný maju tendenciu na očkovaných vulgarne vyjadrovat, nadavat im, osocovat ich uz sa viac drzim k myslienke povinne očkovanie az na výnimky.
Podobny argument sa da pouzit aj na akekolvek ine obmedzenie obcianskych slobod...Chceme tu mat znovu zriadenie podobne tomu zpred roku 89 ?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Verejné zdravie inak velmi nezdravej krajiny je prvoradé, nie výstrelky konšpiratorov lebo je demokracia v SR feudálny kapitalizmus a može sa robiť co chce, ohrozovať koho chce a čím chce.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

beardie napísal: 01 aug 2021, 11:03 mLuks: seriozne ocakavas, ze bude respiracny lahkoprenosny virus eradikovany? lebo ak nie, tak je jedno ake je to percento, kedze nie je nulove, raz sa to dostane ku kazdemu
SARS, MERS bol takisto respiračný ľahkoprenosný vírus, že? Kde sú teraz a prečo sme mali obdobie rokov, keď tu tieto virusy neboli?

Či bude úplne eradikovaný alebo nie, ukáže až čas. Podstatné je, že vakcináciou sa znižuje možnosť nákazy, prenosu, mutácie na čísla kedy tie prípady budú stráviteľné aj pre naše rozbité zdravotníctvo a nebudú sa musieť relokovať lôžka, odsúvať operácie, ošetrenia, či vytvárať špeciálne nemocnice pre covid. Keď aj eradikovaný nebude a ostane tu ako chrípka, očkovanie môže získať čas pre nájdenie lepšej formy liečby a rovnako liečby postcovid.

A to že percento nie je nulové? Ak si mám vybrať, či budem týždeň a pol ležať s teplotami a dusiť sa, alebo dva dni s teplotami, tak sa radšej zaočkujem a beriem tie dva dni. Môžme to brať ako prevenciu.

Mimochodom chcem sa spýtať, či chodíš na preventivku ku svojmu všeobecnému každe dva roky? Lebo keď tu argumentujete tým, že prečo by sa mal mladý a zdravý človek, ktorý ma minimálnu šancu na umrtie v prípade nakazenia dať očkovať, tak ma celkom zaujíma či aj v prípade iných chorôb sa cítiš ako mladý a zdravý človek, ktorý má minimálnu šancu dostať nejakú inú chorobu a preto nemá dôvod nosiť svoje exkrementy, krv a moč každé dva roky lekárovi aby mu povedal, že mu nič nie je.
antilibertarian napísal:V konecnom dosleku je riziko ze niekoho nakazim ovela mensie kedze sa budem testovat (vraj) dvakrat do tyzdna a pri pri pozitivnom vysledku pojdem ihned do karanteny. Vy na druhej strane mozte mat kludne priebeh bez priznakov a tym padom nakazit stovky az tisice ludi...
znovu budeš len vertlikovať to isté. A keď ťa tie testy nezachytia ako pozitívneho a s falošnou negativitou no pozitívny a infekčný sa budeš premávať hore dole, tak čo?
antilibertarian napísal:Tiez som nikdy nebol velkym fanusikom testovania a testy som nikdy nepovazoval za extra spolahlive ale ked podla doktorov stacia apomoze mi to vyhnut sa ockovaniu tak preco nie.
Ano a ten istý doktor ti aj povie, že sa treba dať zaočkovať lebo len tým si pomôžme. Ale to už nevidíš, lebo ti to nesedí do tvojej skladačky.
antilibertarian napísal:Preco ale nutit ockovanie tym ktorych organizmus sa s nakazou dokaze vysporiadat velmi efektivne aj bez ockovania ?
lebo môžeš nakaziť rizikovú skupinu ...a odpoviem ti aj skôr.
antilibertarian napísal:Vsak ten bude predsa ockovany, takze bud to nechyti vobec alebu bude mat iba slaby priebeh, ci... ?
a čo keď sa bude jednať o osobu, ktorá zo zdravotných dôvodov nemôže byť očkovaná? teda ty kvoli svojmu egu, zapríčiniš smrť niekomu, ktorý sa nemohol dostatočne brániť očkovaním
antilibertarian
Zablokovaný
Zablokovaný

Blastbit napísal: 01 aug 2021, 11:59 antillibertarian -
Tak lebo ide o dobro tejto krajiny a občanov v nej aby sme neskončili horšie ako v Grecku tak preto treba na očkovanie apelovať.
Ako ked konšpiratori zneužili smrť jednej mladej baby hned napísali to preto lebo bola očkovaná a jej otec povedal ze očkovaná nebola a že podal na nich trestné oznamenie za to že si jej meno takto zobrali do huby len preto aby hanili očkovanie tak kto komu robí aku službu?
Vsak nech sa robi osveta, nech su rizikove skupiny poucene a motivovane k zodovednosti ale preboha nech nenutia zdravych mladych ludi aby do seba 4-5 krat do roka pchali nieco cudzie ked sa s pripadnym nakazenim vedia velmi dobre vysporiadat aj bez vakciny....A o tych nezmysloch ze 40 percent infikovanych zomrie a kazdy osmy s delta variantou bude mat celozivotne nasledky a znizene IQ sa hadam ani netreba vyjadrovat...

4mLuks

Riziko je vzdy a nic lepsie k dispozicii bohuzial nemame. A ani u vakciny nie je napr doteraz jasne ze ci ma naozaj uplne na kazdeho ten efekt ktory mat ma. To sa zisti az dlhodobym klinickym testovanim a skusenostou z praxe. Kludne sa moze stat aj to ze virus chytis, budes mat priebeh bez priznakov a nakazis tym stovky ludi...Kto bude potom niest zodpovednost ? Ty, stat alebo vyrobca ktory sa ale z toho este rped uvedenim vakcin an trh vyvliekol ...?

Ty si vyberas tiez len to co zapada do TVOJEJ skladacky

Rizikova skupina ma byt predsa zaockovana tak coho sa boji ?

Preco maju byt obcianske slobody vacsiny obmedzovane kvoli tak malemu zlomku polulacie ? A podobny argument sa da pouzit na kazdu jednu chorobu nie len na Covid
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 01 aug 2021, 12:00 retkvic: nie
No, tak novy cas je zrovna platok, ktory necitam, lebo viem, ze sa tam vzdy dozviem nejaku bombasticku pikosku, takze ty narazaz na nu.

No skus sa spytat Krcmeriho co myslel tym variantom, plus neviem ani ci to bol rozhovor s nim, viem ze boli v spravach nejake videa s nim, ze tam spominal ine varianty s 30-40%, ci tym myslel presne ten isty virus, to sa ho mozes spytat, podla mna nie. Tymto by som tvoju krizovu vypravu s novym casom, ak dovolis ukoncil.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

antillibertarian- Jedine stastie ze neni rok 1918 a že nežijeme v tej dobe ked bola globálna pandemia v ktorej nemali účinné prostredky na obranu voči španielskej vtáčej chripke. SARS covid 19 nie je chripka. SARS je uplne niečo iné.
Okej nebud očkovaný ale Boh ta chrán ze to dostanes skončíš v nemocnici a človek co lezí na plucnej ventilacii tam neleží zadarmo ale za 10 tisice eur, najtazsí pripad stál 100 tisic eur, tak ked dostanes covid a niesi očkovaný tak si sám plať zdravotnu staroslivosť, prečo by to mali platiť další poplatníci. To je ako s ciganmi prečo im maju stále stavať bytovky ked ich za mesiac rozbiju a tie peniaze idu z našich penazí.
Mozes dostat covid aj 10 x za zivot a zakazdým to moze byť horšie, po tretej vlne mozu prist dalsie, covid tu bude dovtedy dokedy svet nebude mat globálnu spoločnu imunitu.
Napísať odpoveď