Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa eMPiko »

No cele to je katastrofa ako kazdy Matovicov spekulantsky napad. Cely koncept ze pre ockovanych sa robia dokrutky aby sa zaockovali je uz z principu nezmysel. Format sutaze s pomerne prisnymi podmienkami (musis zdvihnut telefon a do 20s precitat heslo) je este horsi napad. Takato loteria by mala byt na pocit ferova, toto vsak diskvalifikuje ludi pracujucich, ludi ktori spia po nocnej, ludi ktori sa staraju o choreho rodinneho prislusnika, ludi co musia cestovat, ludi so zdravotnym znevyhodnenim (zrakovym, sluchovym) a hromadu dalsich skupin, ktore mi teraz nenapadli. Je tu kopec moznych objektivnych dovodov, ktore mozu znemoznit cloveku zobrat vyhru a teda v takomto cloveku to potom musi nechat riadne trpku pachut.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

https://zive.aktuality.sk/clanok/kv4kcy ... 1629057923
Ci to tým ludom nejako doplatia po 100 tisic eur, tí co zdvihli telefon, aby to bolo fakt fér alebo nie zatial nevedno.
Ale kto by si netrieskal hlavu o stenu možno aj reálne ze bol pár sekund blízko k výhre a kvoli poruche prišla o nu.
Nezaočkovaní ale potom už aj očkovaní sa možu začať citiť diskriminovaný, dajme prosím pekne riadenie covidu vedcom a nie politikom.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

eMPiko napísal: 15 aug 2021, 22:16 Je tu kopec moznych objektivnych dovodov, ktore mozu znemoznit cloveku zobrat vyhru a teda v takomto cloveku to potom musi nechat riadne trpku pachut.
Trpka pachut je dost slabe slovo, mna by az tak moc neprekvapilo ani keby si to niekto hodil.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Inak, ak to tá Zuzana sledovala na ofiko RTVS stránke, tak aj ak bola v zahraničí (ping rádovo len v stovkách ms, maximálne pár sekúnd), tak delay 20+ sekúnd je na triko RTVS. Mala by to vyhrať.

V princípe aspoň niekoľko problémov tohto hesla by sa vyriešilo tak, ak by bolo zobrazené na obrazovke buď pre celý žrebovací deň jedno heslo, alebo keď chcú, tak už pri začiatku žrebovania, aby to unikátne heslo svietilo. Takže kým to vyžrebujú, overia, zavolajú a dajú intro pokec, prejdú aj 2 minúty a taký delay už nemá nikto. Dokonca stihneš to heslo poslať do SMS aj kamošovi/žene do práce, ak nie je pri TV.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Vseobecne pri IPTV je 20+ sekund delay dost bezny, kvoli bufferingu.
Hensym
VIP
VIP

To je mi jasné, preto vravím, že sa to dá vyriešiť, že to heslo povedia aspoň pár minút v predstihu, stačí na začiatku žrebovania.

A tej Zuzane by to mali spätne uznať.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Celé zle.
Takto diletantsky (ako ostatne aj mnoho iného) to narobí obrovskú škodu. Vyserú sa im na očkovanie aj mnohí tí, čo už majú prvú dávku a dupľom mnohí neočkovaní, keď vidia, akých ko***** spravili z očkovaných !!!
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ano, to heslo by tam malo svietit hned od zaciatku vysielania relacie. Ale aby to este nejako zachranili, tak by mali tym co zdvihli vyplatit ich vyhru, v poradi ako sli za sebou, alebo teda prinajmensom tej pani na konci.
Neviem vsak ci sa mozu pocas bezania sutaze menit jej pravidla, to by boli znevyhodneny ty co nevyhrali, pokial to teda nie je v stanovach.
Hensym
VIP
VIP

Ale chápem, že to je zase problém. Potom to do*ebe niekto o týždeň, o dva, o šesť, nevyhrá, a bude sa odvolávať na prvé kolo.
retkvic
Addict
Addict

No cele sa to podoba na psycho ministra facebooku, plno hektiky, napätia, stresu, sklamania, nefalsovanych emocii. Musel si to pri spusteni premietat v domacom kine s celou tlupou, pukance a potom to prislo...

Este ma eventualne napadla situacia, kedze je to vsetko postavene na sledovani tv, ze co ak mi zavolaju a prave je burka a vypne prud.
Mobilna siet by vtedy tusim mala fungovat, lebo kazdy vysielac ma nahradny zdroj, no televizor mi vtedy urcite nepojde, tiez asi smola.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Spravili ďalšiu neskutočnú sprostosť...až človek zauvažuje, či nie zámerne.
(Rozdeľ a panuj)
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Vsetko bolo napisane no vylejem si nervy aj ja, bude mi lepsie. Zaciatok relacie, potlesk pri cisle ockovanych ludi za tyzden (feeling ako z Orwella, kde sa tlieska co sa vsetko vlade podarilo). Dalsia trapnost je obrazovka s okresmi podla zaockovanosti. Podobna trapnost ako tabula v praci ze zamestnanec tyzdna. Celkom som sa divil ake fanfary sa urobili okolo losovania, cakal som len jednoduche losovanie, co najlacnejsie, kratke. Zabudol som ze politici sa na nase peniaze pozeraju uplne inak. Dokrutky lacinne vydieraju ako modre z neba. Druhy volajuci chudak, zdvihne a oni mu tam bliakaju nejake blbosti, nedivim sa ze zlozil. Vtedy som sa pochopil co Matovic myslel tym ze sa treba rozhodnut ci pojdeme v nedelu vecer na pivo alebo si pozrieme rtvs. Jasna volba bolo pivo. Ked som sa vratil domov tak ma pripad Zuzany potesil. Jej osobne mi je luto, no pre dobro Slovenska je dobre ze sa to stalo. Cim skor si uvedomime aka to je kravina, tym menej dalsich kravin bude. Ved to je vrcholne trapne ked vezmeme zachranarom, lekarom na pohotovosti, vojakom, policajtom na vecernych sluzbach (teda ludom ktori boli v prvej linii) moznost sutazit. Vela ludi dnes ani telku nema. Dochodcom trva dvihnutie aj 20 sekund. Co hluchi ludia, nemi, slepi, ludia co ziju v oblasti bez signalu (na vychod od Sniny ide len jeden operator), ostatni ludia v praci. Myslim si ze dnesna vzorka bola reprezentativna a realne o tu vyhru sutazi 20% prihlasenych. Ostatni su hendikepovani no zlozia sa vsetci. Myslienka ze len kvoli nemu, jemu samotnemu bude 600 000 ludi pozerat v nedelu vecer telku musela Matovica steklit na vajciach. Som rad ze priebeh relacie nedovolil Matovicovi sa uplne ukojit.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

harrison314 napísal: 10 aug 2021, 14:15 Som rad, ze aspon ministerstvo zdravotnictva robi taketo inforgrafiky. Snad niekomu pomoze.
ja som sa nedal zaočkovať kvôli "pobyt, kontakt s poziv. osobou = negatívny test" bol som v domácnosti s rodičmi ktorí boli pozitívni a po týždni karantény som mal negativ. pcr test. Rozhodol som sa na základe osobnej skúsenosti a takýchto prípadov poznám viacero zo svojho okolia. Keď vidím že niekto kýcha, kašle, soplí držím si odstup a je nezodpovedné ak takýto človek neostane doma ale ide do práce, spoločnosti. A tie prípady kedy pozitívna osoba, ktorá nevedela že je pozitívna nakazila polku dediny, not interested. Inak tá absurdnosť kedy zatvárame hranice, podniky kvôli pandémií, ale idú rozhadzovať státisíce ľudom ktorí sú zdraví lebo sú zaočkovaní je hrozné.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

M4jk1:-) napísal: 16 aug 2021, 3:39 ja som sa nedal zaočkovať kvôli "pobyt, kontakt s poziv. osobou = negatívny test" bol som v domácnosti s rodičmi ktorí boli pozitívni a po týždni karantény som mal negativ. pcr test. Rozhodol som sa na základe osobnej skúsenosti a takýchto prípadov poznám viacero zo svojho okolia
Ja som to zazil podobne, bol som v karanetne s nakazenym clovekom. Neochorel som ale dodrziaval som hygienicke opatrenia. napriek tomu som sa dal ockovat, lebo nabuduce take statie nemusim mat a videl som co Corona dokaze spravit so zdravym clovekom.
M4jk1:-) napísal: 16 aug 2021, 3:39 A tie prípady kedy pozitívna osoba, ktorá nevedela že je pozitívna nakazila polku dediny, not interested.
Prave pre daco podobne som skoncil v karentene, nakazeny clovek, co sa citil dobre siel medzi ludi, a spolu s mojim rodinnym prislisnikom nakazil 5 dalsich ludi a to len v jednom interiery.
Hensym
VIP
VIP

Nerozumiem tej logike, že nedať sa zaočkovať, lebo si bol týždeň s pozitívnymi a bol si negatívny. Frajerka bola týždeň so mnou pozitívnym v karanténe, neochorela a zaočkovaná nie je. Má na to svoje dôvody, ale určite nie ten, že "raz to nechytila, nechytí to nikdy". Mama bola s X pozitívnymi, ona vždy negatívna, zaočkovaná je - jej dôvod je ten, že jej na to pomreli známi v okolí a má pred tou chorobou rešpekt. Viacero tých, čo nepomreli vyzerali doslova niekoľko mesiacov ako komparz z Walking Dead, predtým zdraví ľudia, bez chorôb.

To, že sa odmeňujú zaočkovaní až tak absordné nie je, keď sa pozrieš na percentuálnosť zaočkovania a mentalitu slovákov v BA na protestoch (pár stovák) alebo na sociálnych sieťach (desaťtisíce). Zaočkovaní sa budú zúčastňovať na lockdownoch kvôli tomu, že 60% krajiny má v p., zaočkovaní tiež zo svojho vrecka platia testy (presne tie testy, ktoré sú podľa neočkovaných zbytočnosť) a zaočkovaní budú zo svojho rovnako ako nezaočkovaní hradiť hospitalizácie. Odmena na mieste je, ale nemala byť formou takéhoto cirkusu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ako tak pozeram, co hovori internet na to vcerajsie losovanie, fakt sa radsej nemohlo davat 20 euro kazdemu zaockovanemu nad 50 rokov?
tych nevyuzitych 400k eur mohlo posluzit 20000 ludom za prvu davku
retkvic
Addict
Addict

Urcite by sa to dalo spravit lepsie, ked uz chceli spravit loteriu, tak ju mohli spravit celu elektronicky a nizsie vyhry a vo vecsom mnozstve. A nie taketo divadlo, pripadne mohli odmenvat tych co sa rozhodnu zaockovat.

Napr. by ma zaujimalo ako je to vyriesene z tymi listkami v tom losovacom bubne, tyzdenne sa vylosuje vyse 10tisic el. vyhier, to tam stale az do konca sutaze bude plny pocet zrebov? Predpokladam, ze ich kazde zrebovanie netlacia nanovo, to tam bude na konci oktobra o pomali stotisic neplatnych zrebov navyse?

Dalej namiesto tocenia dokrutok do loterie mohli tocit tieto spoty do bezneho vysielania, pripadne to dat na kampan, uz na ct sa clovek toho dozvie viac ako na sk televiziach, ze je potrebne ako sol posilnit ockovanie priamo v dedinach, osadach, keby kazdemu za okovanie dali 50-100€, tak by tam bola 100% zaockovanost.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Podla mna je dobre, ze to losuju "analogovo", z bubna, aspon nikto nemoze namietat, ze je tam heknuty algoritmus, aby vyhrali kadejaki rodinni prislusnici a kamarati. Na druhej strane, ako ukazovali ten tociaci sa bubon, tak niektore listky ostavali permanentne prilepene na spodku, to boli urcite tie nase :D A tiez nikto nevie, ci tam su vsetky listky, ktore tam maju byt.
Btw. podmienky sutaze sa mozu zmenit bez predchadzajuceho upozornenia, je to napisane v statute kazdej sutaze - oni mozu vsetko a vy nic.
Tiez som rad, ze sa ukazali slabiny tej sutaze hned v prvom kole. Blbe bude len, ked sa nepoucia a budu pokracovat v takomto garde.
Hensym
VIP
VIP

retkvic: V bubne sa losuje len 100k, resp. násobky 100k. Zvyšok elektronicky. Ak zajtra vyhráš elektronicky 1000, alebo 10 000 eur, zrejme to neznamená, že ťa budú loviť v tom bubne a si von z hry o prémiovú výhru. Z hry si von, až keď ju vyhráš. Dovtedy tam budú ľudí asi len prihadzovať (novozaočkovaných).

A hej, tým ventilátorom by mali pridať na výkone. :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Som zvedavý, či ich tá pani bude žalovať. Lebo preukázateľne splnila všetky podmienky...zaočkovala sa, sledovala reláciu, povedala heslo hneď ako mohla...a naozaj nie je jej chyba, že RTVS na svojej vlastnej stránke vysiela "naživo" s 25s oneskorením. Za takéto súťaže dostávali súkromné televízie obrovské pokuty. Nesie to jasné znaky podvodnej súťaže.

Najprv som si myslel, že tam sú všetci idioti, ako je typické pre štátnu správu a proste ich nenapadlo, že oneskorenie vysielania je celkom bežné z rôznych technických príčin. Ale potom som si pozrel, čo Matovič včera napísal na FB a viem, že to proste naschvál takto vymyslel. A potom sa ešte uráža, keď mu niekto povie, že je psychopatický kus hovna...

Autoeditácia príspevku po 2 min 51 sek:
Hensym napísal: 16 aug 2021, 11:07 retkvic: V bubne sa losuje len 100k, resp. násobky 100k. Zvyšok elektronicky. Ak zajtra vyhráš elektronicky 1000, alebo 10 000 eur, zrejme to neznamená, že ťa budú loviť v tom bubne a si von z hry o prémiovú výhru. Z hry si von, až keď ju vyhráš. Dovtedy tam budú ľudí asi len prihadzovať (novozaočkovaných).

A hej, tým ventilátorom by mali pridať na výkone. :D
Lenže podľa pravidiel súťaže - za každú dávku vakcíny máš ako keby 1 žreb na jedno žrebovanie. Čiže tie lístky by mali teraz zničiť a znova to naplniť ľuďmi, čo sa buď len teraz prihlásili alebo majú druhú dávku (druhý žreb).
Napísať odpoveď