Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Blastbit »

Akých 5 umrti na covid denne? ked ich umiera v SR cca 45 denne,minulý rok cca 100 denne, bez očkovania by ich bolo 3 x viac.
No sak ako som vravel dat vypoved v aktuálnom zamestnaní a ist robit pomocné práce do nemocnice na covidové oddelenia. Byť tam 12 a viac hodín denne, prihlási sa niekto? Ci najprv p*čovať na doktorov,sestričky a ked antivaxer dostane covid doktor,sestrička staraj sa.
kajko - urcite výnimky existuju, kamarát má sefa co neni očkovaný, tiež to dotrepal do svojej firmy, oni tiez niesu očkovaní a komplet celá firma zavretá cez 2 týzdne a to ich je okolo 50 a vsetci v karantene. Prichadzaju o objednávky - strojarina.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

z kontextu diskusie v Dansku...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Lenze Dansko nemá takých judášov vo vláde vo valnej väčšine a v opozicii co nepocuvaju odbornikov ako my tu, preto to tam aj tak dopadlo a preto to tu tak dopadá tu. Oni neboli v top 3 medzi najhoršími krajinami vo svete v počte umrti ako my.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Neodpovedali mi tu tunajší kritici očkovania ako riešenia, alebo aspoň ako dôležitého mitigačného nástroja na tieto otázky:
Je tu niekto z vás, kto by sa radšej dobrovoľne cielene nakazil než sa zaočkoval?
Odporučili by ste svojej rodine premorenie pred očkovaním?

Lebo ak odpovede na ne sú "nie", tak to trochu zaváňa pokryteckými vyjadreniami.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja som svojej rodine doporucil zaockovat sa, lebo patria do rizikovej skupiny
rovnako ako to doporucujem kazdemu, kto patri do 3 spomenutych skupin, alebo sa boji, alebo je to pre neho nevyhnutne z hladiska bezneho zivota
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

V Cechach vraj sa objavuju inzeraty, na "sprostredkovanie nakazenia", asi pre tych co sa nechcu ockovat. Ja som odporucil kazdemu sa ockovat aj tretou davkou.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Muffi napísal: 19 nov 2021, 13:57 Neodpovedali mi tu tunajší kritici očkovania ako riešenia, alebo aspoň ako dôležitého mitigačného nástroja na tieto otázky:
Je tu niekto z vás, kto by sa radšej dobrovoľne cielene nakazil než sa zaočkoval?
Aka je pointa otazky?
Keby som mal mozno o 5r menej tak asi radsej premorenie. Nemusel by som tolko cakat na plne zaockovanie + 2 tyzde volno.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Muffi napísal: 19 nov 2021, 13:57 Odporučili by ste svojej rodine premorenie pred očkovaním?
Očkovanie odporúčam rizikovým skupinám, ale u nás iba Janssen. Zvyšné 2 vakcíny majú vo vedľajších účinkoch myokarditídu a radšej podstúpim menšie riziko aj keď s nižšou "papierovou" účinnosťou.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Muffi napísal: 19 nov 2021, 10:51 Minimálne je zhoda v tom, že vakcína zdarne funguje voči ťažkému priebehu a smrti. Dáta z nemocníc nie je možné vyvrátiť a tie hovoria vcelku jasne ...
Súhlas, na tomto zhoda je.
Muffi napísal: 19 nov 2021, 10:51 Keď si pozrieme vekové zloženie aktuálnej obsadenosti nemocníc, kde nakreslíme čiaru, kto sa má ísť očkovať a kto už nie? Bude to 60 rokov, 50 rokov, 40 rokov? Koho necháme hrať ruskú ruletu s covidom a komu odporúčime sa zaočkovať a aspoň mu zlepšiť šance na ťažký priebeh?
Žiadna ostrá deliaca čiara tam nie je. Je to krivka, je čitateľná napr. v grafe v tomto článku: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/oc ... i-40378433
Ono sa síce hovorí, že 60+ alebo 65+, závisí od toho, kto to hovorí alebo komentuje. Vekový medián pacientov v ČR bol podľa nejakého článku 69. Nemá podľa mňa zmysel baviť sa o tom, či presne 60+ nútiť a 59- odopierať ako zbytočnosť. Vidno to aj z toho grafu.
Muffi napísal: 19 nov 2021, 10:51 Tak čo z toho by sme mali teda robiť?
Odporúčať odporúčať odporúčať.
Na individuálnej úrovni. Raz som dokonca už vzal aj do ruky mobil a roztvoril graf vekovej štruktúry hospitalizácie, to bolo snáď 11/2020, keď upratovačka (pani vek asi 60) v práci zadrela, že na nás chcú robiť experimenty, tak som jej vysvetlil, že aj inzulín sa vyrába mRNA technológiou.
V 4/2021 mi povedala, že sa nechala očkovať. Moje malé víťazstvo.

Inak teda, ruletu by som nechal hrať každého s tým, že mu odporúčam ju nehrať. Nech sa každý rozhodne sám za seba, kam asi padne v tom grafe vzhľadom na svoj vek alebo či ho trápia iné pridružené rizikové faktory.
Muffi napísal: 19 nov 2021, 10:51 Položme si otázku cieleného premorenia z úrovne jednotlivcov.
1) Behom roka 2020 som sa nijak nechránil a išiel tomu trochu naproti s tým, že nech to mám čím skorej za sebou. A ono sa mi to splnilo 9/2020. Síce niektoré vybrané vone sú dodnes trochu pozmenené, ale inak mňa by teda strašne sralo, keby som sa chránil a nakoniec covida chytil. Takto som sa nechránil a dostal som čo som chcel.
2) Neodporúčam to nikomu. Odporúčam každému očkovanie a po ňom sa v ničom neobmedzovať.

Ono to nie je o tom snažiť sa nepremoriť alebo premoriť. K premoreniu proste dojde u každého. Je lepšie byť na to pripravený očkovaním.
Inak ale v mojom okruhu kamošov sa nachádza niekoľko tých, kto sa na to nepripravili a nie sú to hardcore antivaxerské názory. Odznievajú rozne veci, vačšinou proste v zmysle "nemá to pre mňa zmysel". Mnohí z nich majú očkovanie proti žltačke alebo encefalitíde.
So žiadnym hardcore antivaxerom alebo konšpirátorom/čitateľom bludwebov sa nekamarátim.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Andi_Cibula napísal: 19 nov 2021, 15:26 Odporúčam každému očkovanie a po ňom sa v ničom neobmedzovať.
No odtial potial hadam, dufam ze to nemyslis na vsetkych, aj na tych 65+
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Odporúčam každému očkovanie a po ňom sa v ničom neobmedzovať."

Na akom základe vôbec niekomu niečo odporúčaš???

Máme kolegu z kancelárie po 50-ke na kyslíku, absolvoval obe očkovania. Trochu opatrnosti a zdravého rozumu treba, pane.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ono ak neide o život - ide o hovno.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

starysomar napísal: 19 nov 2021, 19:11 "Odporúčam každému očkovanie a po ňom sa v ničom neobmedzovať."

Na akom základe vôbec niekomu niečo odporúčaš???

Máme kolegu z kancelárie po 50-ke na kyslíku, absolvoval obe očkovania. Trochu opatrnosti a zdravého rozumu treba, pane.
Zial asi mu ockovanie vyprchalo a nakazil sa virusom = treba sa ihned premorit ak sa clovek zaockuje a prejde doba kedy uz ucinkujeee sak sa nedavame ockovat na to aby sme presedeli v logdounoooch :smt098
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Očkovanie niektorým, obzvlášť starším a obéznym ani nezaberie alebo zaberie minimálne.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Starši síce neomladnu ale obezni mali na to ROK a POL pri najnicivejsiej pandemii za poslednych 100rokov ktora postihuje najma obeznych mali dost CASu, ROK a POL aby schudli, co k tomu dodať dodať :smt017 hlavne ze Bukovsky bol za DEZOLATA ked rozpraval ze treba SCHUDNUT!!! :smt043 ale nie radsej sa prezierat nadalej a cakat si na vakcinku ktora aj tak kôli obeznemu stavu slabo funguje :fajci: o kolko by lepsie mnohym zafungovala keby sa ludom povie ze = schudnite? :idea:
beardie
Redeemer
Redeemer

presne tak, suhlasim s osobou vyssie, rizikove skupiny mali takmer rok na zaockovanie sa, dokedy sa maju ludia prisposobovat "dezolatom"?
Hořící auta, petardy a násilí. V Rotterdamu se protestuje proti lockdownu
V centru Rotterdamu vypukly v pátek večer dramatické protestní akce proti zavádění lockdownu a vládním protiepidemickým opatřením. V ulicích hoří auta, lidé zapalují petardy a pracovníci rotterdamského přístavu stávkují. Policie nemá situaci pod kontrolou a střílí do vzduchu. Na místě jsou i zranění.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_hend
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Famine napísal: 19 nov 2021, 22:44 o kolko by lepsie mnohym zafungovala keby sa ludom povie ze = schudnite? :idea:
Ono to nie je také jednoduché, obezita je extrémny problém a to nie len čo sa týka COVIDu ale aj iných ochorení. A najhoršie je že obezita nebolí, ale ochorenia s ňou súvisiace idú dosť tak salámovou metódou, takže si to človek ani tak moc neuvedomuje.
Momentálne skrz jednotný zdravotný odovod, či je človek super zdravý alebo nei platí jednotné zdravotné poistenie, teda pokiaľ nie je človek uvedomelý, tak s tým najskôr nemá žiadnu motiváciu niečo robiť
beardie
Redeemer
Redeemer

Heger ide motivovať, skvelé
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

z dennika n
V aktuálnej situácii si neviem predstaviť zaviesť povinné očkovanie na Slovensku, hovorí v ankete Zuzana Dolinková z Hlasu. „Nemôžeme dovoliť ešte viac polarizovať spoločnosť prijatím takejto povinnosti.“
Neviem kto tu cely cas stoji na barikadach a burcuje k polarizacii spolocnosti, som myslel, ze aspon svojich volicov chcu chranit, asi im nejakych par tisic dusi co takto obetuju za to stoji, huckat proti vlade.
Napísať odpoveď