Odporucte 2 specificke filmy

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
j.mihi
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Odporucte 2 specificke filmy

Príspevok od používateľa j.mihi »

Zdravim
Hladam filmy tychto dvoch typov, najlepsie by bolo keby mi poradil niekto kto sa vyzna a ma podobny vkus ako ja..
Takze..

1.)
Chcel by som nieco na styl coenovcov, milujem ich filmy, ale uz ich poznam naspamat.. Daktore sa daju pozerat aj viac krat, daktore bohuzial nie kedze su zalozene na absurdnosti..
No kazdopadne, hladam nieco v podobnom style, myslel som ze uz ziadne take filmy nenajdem, a uplnou nahodou som minule v telke zachytil jeden film- In Burges, a bola to parada, hned po par minutach som si vsimol istu podobnost s filmy coenovcov.. Znamena to ze podobnych filmov je asi viac, len o nich neviem, preto sa pytam vas..
Nevravim ze nemam rad aj ine filmy ale teraz hladam nieco taketo. Nieco kde vas reziser vnesie do deja, stupnuje napatie a akonahle ho zacnete brat vazne nastane take absurdne vyhrotenie ktore by ste fakt necakali. Na In Burges sa mi pacilo aj to ze som mal pocit ze scenar sa absurdnymi vyvrcholeniami vysmieva klasickym hollywoodskym filmom aj ked na prvy pohlad sa moze zdat podobny.
No samozrejme je to len moj nazor ale ak to niekto vidi podobne a pozna viac takychto filmov budem rad ked mi daco odporuci..
Od coenovcov mam odpozerane vsetky, +tento in burges ma zaujal..

Dalej by mozno bolo dobre sponemut ze odcenim aj rezisersku kvalitu, a takisto mozno trochu naivne aj zname herecke obsadenie, ale to je dolezitejsie pri druhom filme ktory hladam..

2.) Druhy film ktory hladam je trochu oddychovejsi film skor na zabavenie. Za vzor davam The Departed. Mrte dobrych hlasok, necakane zvraty, necakany koniec, trocha napatia a akcie, vyborne herecke vykony, ziadna extra hlboka myslienka proste relax.
Hercov ktorych mam fakt rad asi ani nemusim spominat, bolo by dobre keby sa tam objavili daky z vyssie uvedenych filmov..

Dikes moc budem rad ked mi daco odporucite fakt lebo stale mam pocit ze uz som vsetko dobre videl a stale sa objavi nieco nove.. Verim preto ze este existuje par filmov podla mojho vkusu.. Kludne strelte aj dake znamejsie aj menej zname, poviem ci som videl alebo nie..

Inak moje naj filmy su Pulp Fiction, Fight club, Big lebowski.. tieto uz nemusite tieto poznam naspamat :)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Odporucte 2 specificke filmy

Príspevok od používateľa Indigo »

Guy Ritchie mozno?

Este ma napadlo Being John Malkovich.

Shutter Island bol rovnako zaujimavy, to skor to druhe co hladas.

Potom ma napada este vtipna komedia You Kill Me.

Tazko takto hladat z hlavy, urcite este kopec veci.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nie som velky znalec filmov a ani neviem ci by ma bavili filmy, ktore opisujes, pretoze mi to pride nudne, ved In Brugges bolo cele take zvlastne, aj ked to nebolo zle. Mozno by som na ten sposob odporucil film The Man from Earth, ktory sice nie je akcny a nikoho v nom nezavrazdia, ale mohlo by to byt nieco pre teba, rovnako aj film No Country for Old Men, Road to Perdition, z akcnejsich American Gangster, Lord of War, Man on Fire. Ak by si chcel nieco na zamyslenie a pomotanie hlavy, tak rozhodne si treba pozriet Shutter Island, The Butterfly Effect, ale aj uz na zaciatku spomenuty film The Man from Earth.

Z oddychovych filmov urcite odporucam film Marley and Me, ktory sice nie je akcny, skor je to komedia, ale ponuka to co by si ocakaval - zvraty, koniec, napatie, dobre herecke vykony, ziadne hlboka myslienka a relax. Starsi film Catch me if You can stoji tiez za pozretie alebo aj A History Of Violence, ten ti tiez ponukne akciu a zaver, ktore by ta mohli potesit.

Ako spomenul Indigo, tazko nieco takto z hlavy vyberat, pretoze clovek videl vela filmov, ale spomenut si na opis, charakteristiku a hlavne na nazov, tak to je dost velky problem.

Inak by som urcite odporucal pozriet si tuto temy, objavuje sa v nej velmi vela dobrych tipov, ci uz na nove alebo stare filmy: http://www.hojko.com/najlepsi-film-v-po ... 46360.html
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

burn after reading
j.mihi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa j.mihi »

Okej tak najprv diki za tipy..

Co sa tyka tych filmov..

Guy Ritchie, neviem co konkretne si od neho myslel ale ak Podfu(c)k tak skvely tip sediaci skor na to the departed.. Ten ale bohuzial poznam. Tu bol nahodou skvely aj slovesky dabing co je dost rarita ale zase je to len moj nazor. Co nepoznam je Zbaľ prachy a vypadni a nevyzera to vobec zle takze na to sa tesim.. Ostatne filmy od neho ma podla popisu dako nezaujali, Sherlock Holmes bol fajn ale druhy krat to asi pozerat nebudem.. Ak si myslel daco ine povedz..

Being John Malkovich vyzera zaujimavo, nepoznam, tiez si pozrem a uvidim.

Shutter Island tiez nepoznam, zatial ma zaujal asi najviac, tesim sa velmi, tiez potom poviem ci to bolo ono..

You kill me no neviem ci toto je pre mna, mozno potom nakoniec si pozrem aj toto ale zatial tomu moc nedavam, kiezby som sa mylil..

Hojko
In Burges presne bolo to zvlastne chapem ze to kazdy nemusi mna prave to zaujalo vysvetlujem si to po svojom..

No Country for Old Men to si presne trafil, presne tento styl som hladal, bohuzial tento film je prave od coenovcov cize..

Shutter Island pozrem, The Butterfly Effect skvely film ale poznam, The Man from Earth vyzera tiez zaujimavo tesim sa dik.

Road to Perdition pozrem uvidim, ta stara atmosfera ma moc nelaka ale uvidim..
American Gangster som videl, rozhodne netvrdim ze to bolo zle ale dako ma to nebavilo, takuto atmosferu proste asi velmi nemusim.
Lord of War- no Cage je urcite dobry herec, ma par filmov ktore sa mi pacili, ale neni to zrovna moj oblubeny typ.. Ten film si pozrem, uvidim, ale moc tomu zatial nedavam.
Man on Fire- fuh no pise sa o zaujimavom konci, pozrem si to ale bojim sa ze to nebude pre mna..

Marley and Me hm vidim ze vela ludi to zaujalo, smutneho konca sa bojim uz teraz ale urcite si to pozrem. Co sa hercov tyka nie je mi moc sympaticky ani Owen Wilson ani Jennifer Aniston, ale asi to stoji za to si to pozret.

Catch me if You can bol myslim pekny film, moc sa uz nepamatam, uz ani neviem preco ale videl som ho len raz. Asi sedi komentar "nebudete se nudit, ale taky se nenadchnete". Myslim ze sa k nemu este niekedy vratim..

History Of Violence no neviem neviem toto asi nebude to prave..

K tomu vzoru The Departed.. Napisal som ze zvraty, koniec, napatie, dobre herecke vykony, ziadne hlboka myslienka a relax.. To sedi, ale asi je tam este jedna dolezita vec- cely cas som mal pocit ze je to proste premakany film. Hladam nieco z coho budem mat rovnaky pocit.. mal som ho pri Podfucku, nadej davam hlavne Sbal prachy a vypadni, ostatne uvidim, ale skuste este taketo tipy..Take to napatie je tam fajn, ale nie zas daco ako Wated co som naposledy pozeral akoze akcny film tam som mal cely cas pocit ze je to skor nehorazna pi*ov*** ako namakane..

Este ten jeden tip tam bol Burn after reading, to si asi tiez presne pochopil co hladam ale zase- je to od coenovcov cize poznaam..
Ale nevadi skuste este dalej nieco v tomto style, ak vas napada.. Filmy ako Burn after reading, No country for old man, Man Who Wasn't There, In Burges..

Hojko ty si spomenul dva filmy na ktore som velmi zvedavy a dal si im charakteristiku "nieco na zamyslenie a pomotanie hlavy".. Neviem ci tu je nejaka taka tema co sa filmov tyka, ale mozno by bolo zaujimave ju zalozit, urcite by sa v nej vela ludi naslo :wink:
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Lock Stock and Two Smoking Barrels urcite stoji za to. Rock n Rolla tiez bol fajn, sice uz to podfuck nebol, ale aj tak.

Este ma napadlo "The Machinist" velmi prapodivne psycho.

You Kill Me je komedia, ale verim, ze sa fakt bude pacit, je to proste taka jemna absurdita.

Napadlo ma prave este Memento a tiez bol dobry Intacto.

Co sa tyka teda akcie a zvratov, napadlo ma teraz "Island". Krasne zabery, pekna zena, akcia, zaujimava myslienka, podla mna urcite stoji za to pozriet.

Ja osobne este teda viem uletiet na sci-fi akcii s peknymi zenami, ale to tipy iba ak by bol zaujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v prvom rade: In Bruges, nie Burges ako si uz 4x napisal..., to mesto sa vola Bruggy: http://sk.wikipedia.org/wiki/Bruggy

povedal by som, ze taky typ su filmy od Guya Ritchieho ako uz bolo pisane, ci uz Snatch., Lock, Stock alebo RocknRolla, on ma taky specificky styl, ale po case sa uz namet opakuju a nie je v nich nova myslienka

skus mozno este Insomnia, ak ma este nieco napadne, tak dopisem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dalsim kuskom, ktory uz bude podla tvojich predstav dokonale, tak to je film Gran Torino. Dalsim zaujimavym filmom by mohl byt film American Beauty.

Mozno z toho co by ta mohlo zaujat v style zaverov, ktore sa nekoncia happy endom, tak trebars skus pozriet na filmy The Bucket List, The Pianist, Life Is Beautiful. Napada ma este dalsi film, bol som v tom, ze je to S vetrom o preteky alebo tak nejak, ale ked som pozeral na nete, tak sa zda, ze to nie je ono a nemozem si spomenut na nazov, bol to pribeh mladeho chlapca a stareho dedka, ktory si skladal auta a chcel sa zucastnit sutaze v rychlosti, celkom dojimavy pribeh s nenarocnym dejom, zaujimavym zaverom, aj ked by to nebolo presne podla toho co si opisoval. Za spomenutie stoji este film Arlington Road, ktory som videl sice velmi davno a len raz, ale zapamatal som si ho do dnesneho dna, takze odporucam urcite pozriet - hlavne prekvapenie pride na koniec (samotny zaver filmu).

Z tych filmov, ktore sa daju dvojako pochopit a su na popletenie, tak tam by som doplnil este vybornu oskarovu snimku A Beautiful Mind. Mozno aj film The Truman Show by potesil, aj ked mne tento film moc nesadol.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

imho za povsimnutie stoji aj 12 rozhnevanych muzov - ale povodne z 1960teho
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

v bode cislo 1 ma nenapada nic, ale za dvojku urcite odporucam The Salton sea. IMO je to hodnotenie nizke na kvalitu filme kde naozaj nic nie je tak ako to na zaciatku vyzera.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Shutter Island si kukni :)
Napísať odpoveď