Ofidiofóbia a iné

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

raz na STV bol dokument Svetove rekordy v rise zvierat tak tam bol rebricek ( top 10 ) coho sa ludia najviac boja hady boli 3.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

a prve :?:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

nj kamos ma.raz sme boli na sigorde na vylete a na zemi bol mrtvy had a tak sa bal ze sa skoro posral :lol: potom sme stretli aj zive hady.to sme ho mali vidiet
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Mne sa najviac pačila fobofobia-Strach zo strachu ..... no nie je to trosku ironicke ?Lebo ak sa bojí lebo sa bude bát ,ale kedže sa už v podstate bojí tak sa ešte viac boji lebo sa už bojí .. je to take krasne stupnovacie....
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

mi-chau napísal:a prve :?:
tipujem na hmyz, alebo rovno pavuky
Enduro3333 napísal:Mne sa najviac pačila fobofobia-Strach zo strachu ..... no nie je to trosku ironicke ?Lebo ak sa bojí lebo sa bude bát ,ale kedže sa už v podstate bojí tak sa ešte viac boji lebo sa už bojí .. je to take krasne stupnovacie....
to ako ked oproti sebe postavis 2 zrkadla :shock:
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

will.i.am napísal:to ako ked oproti sebe postavis 2 zrkadla :shock:
Presneeeeeee ako labak v tušim 8 ročniku ZS ... predmet sa v nich zobrazi X krat :wink: SA to navzajom nasobí :wink:
K+ :wink:
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

ja sa bojim hadou, lebo si vzdy predstavim ako nejaky strkac po tebe vyleti s otvorenou hubou co davaju na animal planet. Som z dediny a ked som na zivo uvidel hada bral som to normalne, nazacal som kricat este som isiel ku nemu a pozeral sa nan, ale to sa asi bojim len imaginarnych hadou. (vlastne viac ako 30 CM som este nestretol!!)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

fobiu z hadov nemam...su to prijemne zvierata... a ostatne fobie? no co som cital ten dlhy zoznam tak nemam ziadnu...to je dobre 8)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Ofidiofóbia a iné

Príspevok od používateľa erytrocyt »

P3Bo napísal:Prečo si sa s tým nerozhodol bojovať ? Čo tak terapia šokom ? Ale vážne raz sa možno zľakneš a zabiješ sa na kameni o ktorý zakopneš a nebude to teda had čo ťa zabije práve naopak budeš to ty sám--> tvoj vlastný strach . :!:
Terapia šokom? Tak, žeby mi terapeut doniesol hada a hraj sa s ním? Nie ďakujem, toto by som neprežil. Strašne rád sa dívam na hady v televízore, ale keď nám na hodinu na základnej škole učiteľka doniesla zvlečenú hadiu kožu, a mal som ju chytiť, takmer som odpadol od strachu, nevedel som dýchať... A nie to žeby mi niekto dal do rúk tú živú pliagu..
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Terapia šokom? Tak, žeby mi terapeut doniesol hada a hraj sa s ním? Nie ďakujem, toto by som neprežil. Strašne rád sa dívam na hady v televízore, ale keď nám na hodinu na základnej škole učiteľka doniesla zvlečenú hadiu kožu, a mal som ju chytiť, takmer som odpadol od strachu, nevedel som dýchať... A nie to žeby mi niekto dal do rúk tú živú pliagu..
A čo keby ta niekto hodil do klietky plnej hadov ? :wink:

//Edit .... akože som nič nepovedal :lol: :lol: 8)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

A čo keby si dostal basu za sprosté otázky Enduro, čo?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

erytrocyt napísal:Terapia šokom? Tak, žeby mi terapeut doniesol hada a hraj sa s ním? Nie ďakujem, toto by som neprežil. Strašne rád sa dívam na hady v televízore, ale keď nám na hodinu na základnej škole učiteľka doniesla zvlečenú hadiu kožu, a mal som ju chytiť, takmer som odpadol od strachu, nevedel som dýchať... A nie to žeby mi niekto dal do rúk tú živú pliagu..
HOvorí sa že fóbie ako také z veľkej časti ani nespôsobuje strach zo živočícha ale to žeby si ho musel zabiť /asi to nie je tvoj prípad ale len tak pre doplnenie / čo ti teda pripadá na hadoch najhnusnejšie- čo ťa na nich desí ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

P3Bo, to že nemajú nohy, a ich pohyb - to ich vlnenie.
Nikdy som žiadneho hada nezabil. Ja sa k nemu nemôžem priblížiť, nie to žeby som sa zaoberal jeho zabitím.
Po ďalšie, to že z neho mám strach ma neoprávňuje brať mu život. Ničia hlodavce a pod. Sú proste prospešné, ale nemôžem ich zniesť.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

fóbia - chorobny strach, uzkost, nenavist, odpor - mozte si vybrat.
-chorobny strach: ako som prv pisal. nemam strach pred tym, co len s malou pravdepodobnostou stretnem
-strach a uzkost by sa ale dostavili, ak by ma zavreli do miestnosti napr. s takou mambou ciernou :cry:
-nenavist, to mi je cudzie.
-odpor, je podla mojho nazoru, prilisne povolenie uzdy fantazii a nasledne pokladanie si otazky: co ak by?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:fóbia - chorobny strach, uzkost, nenavist, odpor - mozte si vybrat.
Asi tak :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Chceš vôbec zo svojej fóbie hľadať východisko ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ťažká otázka. Asi áno, ale určite nie spôsobom, že mi donesú hady do rúk. Na toto pokiaľ žiť budem nepristanem.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

R1k1nko napísal:Su-Do vyjadri sa tvoja tema :) .....
hmmm.. ze som si tuto temu nevsimol :roll:
i ked cely den 20.6 som tu nebol... a za dva dni tu uz 3 strany...
tato tema sa tyka aj mna... KKTSKE hady...
slovo ofidiofobia som pocul prvy krat z filmu Hadi v Lietadle (ukazka v prilohe)... asi by ma tam je**o :D
aspon ze nemam ine fobie... :P
inak ani newiem ako sa to u mna prejavilo... sak had mi nikdy nic neurobil.. rad si kukam dokumenty o hadoch... asi uplne najradsej zo vsetkych zvierat.. ale uchovavam k nim respect... hlavne keby sa mi nejaky hajzel postavil zoci voci mojmu ksichtu :cry:
Prílohy
Record-1.mp3
(72 KiB) 368 stiahnutí
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Ťažká otázka. Asi áno, ale určite nie spôsobom, že mi donesú hady do rúk. Na toto pokiaľ žiť budem nepristanem.
Som videl jednu študiu ... ako liečit takuto fobiu tykalo sa to teda arachnofobie ale v podstate je to to iste.....
človeka obliekli do take postroju na dali mu helmu v predu z displejom a malo to simulovat virtualnu realitu čize ked on pohol rukou tak to v postroji zaznamenalo a zobrazilo mu to pohyb rukou a proste pustili mu situaciu že je v kuchyni a že tam lozia pavuky a mal sa jedneho dotknut alebo ho zabit a podobne ...pre ostatnych to vyzera sice smiešne ale normalne aj toho pavuka tam sa trosku bal :wink: len v tomto pripade by bol pavuk zameneny za hada :wink:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Ťažká otázka. Asi áno, ale určite nie spôsobom, že mi donesú hady do rúk. Na toto pokiaľ žiť budem nepristanem.
čo tak pomaly začať nejakým pozeraním viac a viac dokumentov o hadoch navštevovaním zoo návšteva psychológa a tak..... (to všetko si však vyžaduje peniaze preto som navrhol jednorázový spôsob : P ale myslel som to smrtelne vážne )
Enduro3333 napísal:...pre ostatnych to vyzera sice smiešne ale normalne aj toho pavuka tam sa trosku bal
ide o to že fóbia je podvedomá nejde o to či je živý alebo len virtuálny je to psychický blok ktorý sa musí človeku podariť preraziť ...zastávam názor že každú slabosť trebá prekonať , lebo iba tým sa zlepšujeme.
Napísať odpoveď