Ofidiofóbia a iné
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
Enduro3333
Medium Professional
-
will.i.am
Darca
tipujem na hmyz, alebo rovno pavukymi-chau napísal:a prve
to ako ked oproti sebe postavis 2 zrkadlaEnduro3333 napísal:Mne sa najviac pačila fobofobia-Strach zo strachu ..... no nie je to trosku ironicke ?Lebo ak sa bojí lebo sa bude bát ,ale kedže sa už v podstate bojí tak sa ešte viac boji lebo sa už bojí .. je to take krasne stupnovacie....
-
Enduro3333
Medium Professional
ja sa bojim hadou, lebo si vzdy predstavim ako nejaky strkac po tebe vyleti s otvorenou hubou co davaju na animal planet. Som z dediny a ked som na zivo uvidel hada bral som to normalne, nazacal som kricat este som isiel ku nemu a pozeral sa nan, ale to sa asi bojim len imaginarnych hadou. (vlastne viac ako 30 CM som este nestretol!!)
-
erytrocyt
VIP
Re: Ofidiofóbia a iné
Terapia šokom? Tak, žeby mi terapeut doniesol hada a hraj sa s ním? Nie ďakujem, toto by som neprežil. Strašne rád sa dívam na hady v televízore, ale keď nám na hodinu na základnej škole učiteľka doniesla zvlečenú hadiu kožu, a mal som ju chytiť, takmer som odpadol od strachu, nevedel som dýchať... A nie to žeby mi niekto dal do rúk tú živú pliagu..P3Bo napísal:Prečo si sa s tým nerozhodol bojovať ? Čo tak terapia šokom ? Ale vážne raz sa možno zľakneš a zabiješ sa na kameni o ktorý zakopneš a nebude to teda had čo ťa zabije práve naopak budeš to ty sám--> tvoj vlastný strach .
-
Enduro3333
Medium Professional
A čo keby ta niekto hodil do klietky plnej hadov ?erytrocyt napísal:Terapia šokom? Tak, žeby mi terapeut doniesol hada a hraj sa s ním? Nie ďakujem, toto by som neprežil. Strašne rád sa dívam na hady v televízore, ale keď nám na hodinu na základnej škole učiteľka doniesla zvlečenú hadiu kožu, a mal som ju chytiť, takmer som odpadol od strachu, nevedel som dýchať... A nie to žeby mi niekto dal do rúk tú živú pliagu..
//Edit .... akože som nič nepovedal
-
P3Bo
Guru wannabe
HOvorí sa že fóbie ako také z veľkej časti ani nespôsobuje strach zo živočícha ale to žeby si ho musel zabiť /asi to nie je tvoj prípad ale len tak pre doplnenie / čo ti teda pripadá na hadoch najhnusnejšie- čo ťa na nich desí ?erytrocyt napísal:Terapia šokom? Tak, žeby mi terapeut doniesol hada a hraj sa s ním? Nie ďakujem, toto by som neprežil. Strašne rád sa dívam na hady v televízore, ale keď nám na hodinu na základnej škole učiteľka doniesla zvlečenú hadiu kožu, a mal som ju chytiť, takmer som odpadol od strachu, nevedel som dýchať... A nie to žeby mi niekto dal do rúk tú živú pliagu..
-
krija
VIP
fóbia - chorobny strach, uzkost, nenavist, odpor - mozte si vybrat.
-chorobny strach: ako som prv pisal. nemam strach pred tym, co len s malou pravdepodobnostou stretnem
-strach a uzkost by sa ale dostavili, ak by ma zavreli do miestnosti napr. s takou mambou ciernou
-nenavist, to mi je cudzie.
-odpor, je podla mojho nazoru, prilisne povolenie uzdy fantazii a nasledne pokladanie si otazky: co ak by?
-chorobny strach: ako som prv pisal. nemam strach pred tym, co len s malou pravdepodobnostou stretnem
-strach a uzkost by sa ale dostavili, ak by ma zavreli do miestnosti napr. s takou mambou ciernou
-nenavist, to mi je cudzie.
-odpor, je podla mojho nazoru, prilisne povolenie uzdy fantazii a nasledne pokladanie si otazky: co ak by?
-
Šu-Do
Redeemer
hmmm.. ze som si tuto temu nevsimolR1k1nko napísal:Su-Do vyjadri sa tvoja tema.....
i ked cely den 20.6 som tu nebol... a za dva dni tu uz 3 strany...
tato tema sa tyka aj mna... KKTSKE hady...
slovo ofidiofobia som pocul prvy krat z filmu Hadi v Lietadle (ukazka v prilohe)... asi by ma tam je**o
aspon ze nemam ine fobie...
inak ani newiem ako sa to u mna prejavilo... sak had mi nikdy nic neurobil.. rad si kukam dokumenty o hadoch... asi uplne najradsej zo vsetkych zvierat.. ale uchovavam k nim respect... hlavne keby sa mi nejaky hajzel postavil zoci voci mojmu ksichtu
- Prílohy
-
- Record-1.mp3
- (72 KiB) 368 stiahnutí
-
Enduro3333
Medium Professional
Som videl jednu študiu ... ako liečit takuto fobiu tykalo sa to teda arachnofobie ale v podstate je to to iste.....erytrocyt napísal:Ťažká otázka. Asi áno, ale určite nie spôsobom, že mi donesú hady do rúk. Na toto pokiaľ žiť budem nepristanem.
človeka obliekli do take postroju na dali mu helmu v predu z displejom a malo to simulovat virtualnu realitu čize ked on pohol rukou tak to v postroji zaznamenalo a zobrazilo mu to pohyb rukou a proste pustili mu situaciu že je v kuchyni a že tam lozia pavuky a mal sa jedneho dotknut alebo ho zabit a podobne ...pre ostatnych to vyzera sice smiešne ale normalne aj toho pavuka tam sa trosku bal
-
P3Bo
Guru wannabe
čo tak pomaly začať nejakým pozeraním viac a viac dokumentov o hadoch navštevovaním zoo návšteva psychológa a tak..... (to všetko si však vyžaduje peniaze preto som navrhol jednorázový spôsob : P ale myslel som to smrtelne vážne )erytrocyt napísal:Ťažká otázka. Asi áno, ale určite nie spôsobom, že mi donesú hady do rúk. Na toto pokiaľ žiť budem nepristanem.
ide o to že fóbia je podvedomá nejde o to či je živý alebo len virtuálny je to psychický blok ktorý sa musí človeku podariť preraziť ...zastávam názor že každú slabosť trebá prekonať , lebo iba tým sa zlepšujeme.Enduro3333 napísal:...pre ostatnych to vyzera sice smiešne ale normalne aj toho pavuka tam sa trosku bal