Open Office - Calc

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
radkio
Novice
Novice

Open Office - Calc

Príspevok od používateľa radkio »

Nazdar-te.
Nainštaloval som si do práce najnovší OOo, aby som nemusel kupovať MS Office. Mám jeden problém v calce (Excel).

Nevie mi niekto poradiť, ako spravím orámovanie alá Sudoku? 3x3 vonkajšie hrubé orámovanie a vo vnútri každého štvorca všetky bunky tenkým orámovaním. V excely by to bolo spravené do minúty, ale v OOo na to jednoducho neviem prísť.

Vďaka za odpoveď, prikladám obrázok na pochopenie (chýba tam o vnútri to tenké orámovanie)
Prílohy
Orámovanie
Orámovanie
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Takto?
Prílohy
oo.jpg
ooo.jpg
radkio
Novice
Novice

Príspevok od používateľa radkio »

Takto spravím vonkajšie orámovanie.. ale ja potrebujem dovnútra ohraničiť všetky bunky...
Je na to to tlačítko pod tým vonkajším, vďaka ktorému sa ohraničia všetky vybraté bunky zo všetkých strán.. a ja chcem takýto ohraničený útvar ešte raz ohraničiť z vonku hrubšou čiarou.
V excely sa to robí presne takto.. Orahničím všetko tenkým a potom pridám hrubé zvonku.. v OOo keď chcem ohraničiť tie bunky zvonku, tak sa mi automaticky zruší vnútorné orámovanie
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Najprv si sprav základné ohraničenie, označ útvar, potom vyber ohraničenie okrajov, klikni pravým - Formátovanie buniek a vyber si šírku čiary.
Prílohy
opof.jpg
Napísať odpoveď