http://polishlinux.org/choose/comparison/
Tak som si porovnaval tie distra, /hlavne ako vyzeraju
(Len tak mimochodom, ak by sa mi opensuse rozbehla v poriadku, tak bola by tu tema , kde by som hladal ten vizualny styl
Tak som siel na http://www.suseportal.cz/ a pozrel download, dal som stahovat DVD, nech je to pokope.
Stiahol som DVD, napalil, no a idem instalovat,
Nabootuje vpohode, aj nastavenia myslim ze som nastavil dobre / rozdelenie disku bolo - (mal som 20 GB volneho) vytvorilo to 2 linuxove particie a swap, 5 particii co "pouziva" windows, tak to namountovalo ako windows particiu /
Dal som instalovat a siel sledovat TV, iba sem tam som sa prisiel pozriet co je nove, tak som pozrel tu prezentaciu, a celkom som sa zacal tesit
Uz odcitavalo tych 10 sekund aby sa restartovalo, tak som dal OK, alebo restartuj (?) , Obrazovka sa normalne vypla tak som vybral DVD, a teraz naskocilo GRUB, (pekne spravene) prve co som si vsimol bolo taketo poradie:
- Opensuse
Windows1
Windows2
Windows3
...
Disketa
Nudzovy rezim Opensuse
Co by bolo vpohode, ale po vybrati OpenSuse proste nic, cierna obrazovka a PC nepracoval, tak som skusil restart a zvolil som windows1 , to nabootovalo, tak som este skusil s DVD spustit system, no opat neslo. Tak, som chcel iba cez instalacne CD windowsu vymazat GRUB, lenze ono to nebralo to CD, tak som vo Windowse vymazal cez Partotion magic linuxove particie a swap. Teraz som skusil, prvy krat neslo, vyhodilo nejaky error /nestihol som kliknut do 10 sekund ziadnu klavesu/ , druhy krat som stihol, nacitalo jadro, dal som opravit a fixmbr. Tak a tu sa konci, windows nabootovalo a ide to.
Tento problem som nechcel riesit teraz, ale na nejakej strane som videl ze Opensuse 11 ma prist o 2 mesiace alebo kedy, tak som to chcel nechat an vtedy, ale tak uz som to napisal.
Berte ohlad na to ze v Linuxoch som viacmenej zaciatocnik, je celkom mozne ze to bude nejaka banalna chyba, takze , nestracajte somnou trpezlivost
No, a keby sa mi s vasou pomocou podarilo rozchodit, tak sa chcem spytat este na ten styl , ako sa vola, lebo sa mi hrozne zapacil