http://www.zive.sk/prehliadac-opera-nek ... fault.aspx
Z pohľadu web developra, to bude skutočne ďalšie dočasné zťaženie ladenia web aplikácií. Do teraz sme testovali správne zobrazovanie webu najčastejšie vo FF, CH, IE a O, teraz budeme testovať operu podobne ako IE, čiže aj kompatibilitu starších verzií. Nemám nič proti vývoju, ale aj tak si búcham hlavu o stôl.
Opera prechádza na webkit
Re: Opera prechádza na webkit
co? sak voni ten webkit nasadili koli kompatibilite. vykreslovanie bude vypadat rovnako ako napr v chrome
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Ja tu ale hovorím o tom, že ak teraz vyjde Opera 13 s jadrom WebKit, tak ešte chvíľu budeme musieť ladiť weby aj pre staršie verzie opery s jadrom Presto. Rovnako ako sme teraz "nútení" ladiť weby pre IE9, IE8, IE7 zvlášť.
-
Grim
Darca
...a teraz ako to naladíme?...IE má to svoje "if IE", ale Opera nič také nemá...ako odlíšime staršie verzie od novších?...hodil by sa nejaký jednoduchší postup...
-
weroro
Flash coder
Ono tých pár mesiacov od release verzie Opery s WebKit vydržíme, potom to už bude zas iba ľahšie (z môjho pohľadu nebudeme už musieť v prípade Opery riešiť spätnú kompatibilitu). Ak tu máme teraz cca 5 najviac používaných prehliadačov, z toho budú využívať Webkit tri prehliadače, ostane nám ladenie iba pre 3, miesto 4-roch prehliadačov, keďže O, S, CH budú využívať WebKit a FF so svojim Gecko-m (aj ten vraj chce ale prejsť na WebKit) a IE ostanú pri starom. Mohli by sa všetky zjednotiť.
s operou to podla mna bude ine, lebo urcite ju bude vyuzivat zdatnejsi uzivatel nez ten co pouziva IE7<. Cize predpokladam, ze ked vyjde nova verzia opery, tak si ju vacsina uzivatelov aj nainstaluje.
a este taka osobna skusenost: ked som zacinal s HTML, a stylovanim tak moje stranky vypadali v kazdom browseri inak a len som stracal nervy. Praxou sa vsak clovek nejakym sposobom do toho dostane, a teraz uz vacsinou riesim len nejake drobnosti, typu ze mi uleti HR ciara v mozille niekde mimo content. (samozrejme IE7< je ina kapitola
), ale tym chcem povedat, ze uz teraz nepocitujem velmi rozdiel ze ci som na chrome/safari, ff, o alebo ie9
a este taka osobna skusenost: ked som zacinal s HTML, a stylovanim tak moje stranky vypadali v kazdom browseri inak a len som stracal nervy. Praxou sa vsak clovek nejakym sposobom do toho dostane, a teraz uz vacsinou riesim len nejake drobnosti, typu ze mi uleti HR ciara v mozille niekde mimo content. (samozrejme IE7< je ina kapitola