Opera prechádza na webkit

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Opera prechádza na webkit

Príspevok od používateľa weroro »

http://www.zive.sk/prehliadac-opera-nek ... fault.aspx

Z pohľadu web developra, to bude skutočne ďalšie dočasné zťaženie ladenia web aplikácií. Do teraz sme testovali správne zobrazovanie webu najčastejšie vo FF, CH, IE a O, teraz budeme testovať operu podobne ako IE, čiže aj kompatibilitu starších verzií. Nemám nič proti vývoju, ale aj tak si búcham hlavu o stôl.
Zappir
Medium Star
Medium Star

Re: Opera prechádza na webkit

Príspevok od používateľa Zappir »

co? sak voni ten webkit nasadili koli kompatibilite. vykreslovanie bude vypadat rovnako ako napr v chrome
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ja tu ale hovorím o tom, že ak teraz vyjde Opera 13 s jadrom WebKit, tak ešte chvíľu budeme musieť ladiť weby aj pre staršie verzie opery s jadrom Presto. Rovnako ako sme teraz "nútení" ladiť weby pre IE9, IE8, IE7 zvlášť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a teraz ako to naladíme?...IE má to svoje "if IE", ale Opera nič také nemá...ako odlíšime staršie verzie od novších?...hodil by sa nejaký jednoduchší postup...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ono tých pár mesiacov od release verzie Opery s WebKit vydržíme, potom to už bude zas iba ľahšie (z môjho pohľadu nebudeme už musieť v prípade Opery riešiť spätnú kompatibilitu). Ak tu máme teraz cca 5 najviac používaných prehliadačov, z toho budú využívať Webkit tri prehliadače, ostane nám ladenie iba pre 3, miesto 4-roch prehliadačov, keďže O, S, CH budú využívať WebKit a FF so svojim Gecko-m (aj ten vraj chce ale prejsť na WebKit) a IE ostanú pri starom. Mohli by sa všetky zjednotiť.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

s operou to podla mna bude ine, lebo urcite ju bude vyuzivat zdatnejsi uzivatel nez ten co pouziva IE7<. Cize predpokladam, ze ked vyjde nova verzia opery, tak si ju vacsina uzivatelov aj nainstaluje.

a este taka osobna skusenost: ked som zacinal s HTML, a stylovanim tak moje stranky vypadali v kazdom browseri inak a len som stracal nervy. Praxou sa vsak clovek nejakym sposobom do toho dostane, a teraz uz vacsinou riesim len nejake drobnosti, typu ze mi uleti HR ciara v mozille niekde mimo content. (samozrejme IE7< je ina kapitola :lol:), ale tym chcem povedat, ze uz teraz nepocitujem velmi rozdiel ze ci som na chrome/safari, ff, o alebo ie9
Napísať odpoveď