Jezisi, tak toto je uz maso, posledny moj prispevok a koncim kym tu s tebou pridem o nervy.
Ano, hraju sa na vlastnom piesocku, a co? Funguje to? Urcite ano. Tak kde je problem? A tie aplikacie co sa na tom piesocku nehraju su v Cydii a tiez su na novy OS vacsinou portovane velmi rychlo. TAKZE ONO TO IDE!
Navyse mne ako pouzivatelovi je jedno, ze co sa deje za kulisami. Apple je schopny udrzovat svoje telefony 2 roky po vydani s najnovsimi updatmi, Google nie, END OF STORY! (schvalne capsujem, mozno ti to skor dojde)
A neviem kde si bol zvysok diskusie, ale prave o tych 1000 roznych HW kombinaciach je cela ta fragmentacia... takze darmo si tu s tym vyrukoval, ked prave o tom vravim a vlastne si iba potvrdil moje slova, ze Android je prilis fragmentovany aby fungoval tak bezproblemovo ako ekosystem iOS. I rest my case, diky za pomoc
Ano, na iPhone prvej generacie nenainstalujem iOS 4.0, ukaz mi aspon Android telefon z roku 2007 ktory dostal najnovsi update... Androidy prisli az o rok neskor, takze z tohoto hladiska to porovnavat nemozeme, iPhone 3G totiz update na iOS 4.0 dostal, i ked s porodnymi bolestami, ale tie boli vyliecene vcera.
Tak to skusme inak, pozri sa na rozdelenie verzii Androidu:
http://www.betanews.com/article/Google- ... 1272930029 je to stary graf, ak najdes novy mozes postnut, ale je +/- rovnako zufaly. Hladat sa mi ho vsak nechce.
Teraz ideme trochu matematicky na iPhone - predaje iPhonu vzdy narastali, pri najnovsej verzii usla sprava, ze zaujem je 10x vacsi ako v pripade 3GS. Takze aj keby si sa na hlavu postavil, tak upgrade nemoze dostat pri uplne najhorsom scenari 1/13 uzivatelov.
A teraz na cas upgradu. Ked Apple dokonci upgrade, mozu si ho stiahnut HNED (zase caps, vsak vies preco) vsetky iOS zariadenia. Vynimkou je iPad kde trochu zameskali, ale s verziou 4.2 sa nabehne na rovnaky harmonogram.
Ako je na tom Android? Jaaaj, zabudol som, FRAGMENTACIA. Google prejavuje totalnu apatiu ku Android-pouzivatelom a tak ich absolutne netrapi, ze tvorcovia Android telefonov mnohokrat zadrziavaju upgrade aj umelo, alebo sa im proste nechce prisposobovat novu verziu na svoj telefon a update nedaju vobec. Ohladom toho zadrziavania umelo, exhibit A: Samsung spica na Slovensku dostal update o dobrych par mesiacov neskor (ak uz vobec dostal) ako ostatne krajiny.
A taktiez som sa dostal k tomu hlavnemu (toto bude cele caps, lebo viditelne si si to bud nevsimol, alebo to uspesne ignorujes, brace yourself!): NIE KAZDY ANDROID TELEFON DOSTANE UPGRADE NA NOVY OS A PRI KUPE MI NIK NEPOVIE, AKO SA VYROBCA ROZHODNE
Takze defacto kupujem macku vo vreci, vynikajuce. Apple je zato uprimny: 2 roky budes dostavat upgrade HNED NA PRVY DEN, potom vsak prestaneme ten telefon podporovat.
Pri Androide? Telefon kupis s outdatovanou verziou OS, ani srnka netusi ci dostanes upgrade, ak upgrade dostanes, budes nan cakat par mesiacov.
Ale ano, hlavne, ze je to slobodne
To na konci taktiez nedava zmysel. Preco by mi mal niekto nieco zatrhovat? What? A ak pri Xperii Mini narazas na slaby vykon, tak vedz, ze je +/- rovnako vykonna ako 3GS ktory, cuduj sa svete, ma najnovsi update. Hell, aj 3G ma najnovsi update a to je o 1/3 slabsi ako Xperia.
Takze suma sumarum, low-end iPhone 3G si moze uzivat najnovsie API a s nim suvisiace aplikacie, na Xperii nespustis ani Google earth... ktory ide aj na mojom iPhone
A iPhone si nemusis kupovat s pausalom, dokonca ani u nas ak sa nemylim. Mylis si to s USA.
A este ku tomu zaciatku, Windows Phone 7 moze byt aky chce, pristup ku vyrobcom ma omnoho lepsi ako Google. Microsoft ma konecne gule na to, aby zodpovedal za vlastny OS, co Googlu chyba. Aj ked je to zatial iba mobilny OS, ale snad sa poucia, a rovnako spravia pri PC.
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2010, 12:36)
Mek: ja sa naopak na Windows Phone 7 tesim, sice to ovladanie sa mi zatial absolutne nepaci, ale dam mu sancu, mozno prekvapi.