optický konvertor

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

optický konvertor

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás mám na vás takú otázku..z akého dôvodu čo väčšinou sledujem sa neprivádza priamo optický kábel priamo do bytu a nekonvertuje sa na ethernetový kábel s rj45 koncovkou..viem že existuju ffth standardy kedy je to priamo do domu teda aspon myslim..proste chcem vedieť že prečo sa to tak nerobí? príliž vysoké náklady na dotiahntie do domu alebo je ten samotný konvertor moc nákladný?alebo je to jedno či sa privedie optika a potom sa konvertuje v dome alebo sa optika privedie centrálne do rozvádzača kde sa konvertuje a dalej sa rozvádza cez zariadenie do bytov v bytovke? ako to je? dakujem
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: optický konvertor

Príspevok od používateľa vendo »

od orangu je to tak, ze optika az k tebe dovnutra do krabicky odtial eth kabel do routra a odtial internet kam chces
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Metalicky kabel si mozes po stupackach ohybat , ako len ches , s optickym kablom by to bolo podstatne zlozitejsie kedze je ten uhol zlomu velmi maly. ..
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

jááj jasne toto ma nenapadlo diki moc:))
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

vyrabaju sa aj opticke kable ktore nemaju sklenene jadro ale plastove (z polystyrenu :D (tiez som sa na tom smial)) a tie su este k tomu lacnejsie a moju polomer ohybu okolo 2,5cm. sice neviem kolko ma ethernetovy kabel ale nemyslim ze ma tento polomer ohybu mensi.
Napísať odpoveď