optický konvertor
optický konvertor
prosím vás mám na vás takú otázku..z akého dôvodu čo väčšinou sledujem sa neprivádza priamo optický kábel priamo do bytu a nekonvertuje sa na ethernetový kábel s rj45 koncovkou..viem že existuju ffth standardy kedy je to priamo do domu teda aspon myslim..proste chcem vedieť že prečo sa to tak nerobí? príliž vysoké náklady na dotiahntie do domu alebo je ten samotný konvertor moc nákladný?alebo je to jedno či sa privedie optika a potom sa konvertuje v dome alebo sa optika privedie centrálne do rozvádzača kde sa konvertuje a dalej sa rozvádza cez zariadenie do bytov v bytovke? ako to je? dakujem
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: optický konvertor
od orangu je to tak, ze optika az k tebe dovnutra do krabicky odtial eth kabel do routra a odtial internet kam chces
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Metalicky kabel si mozes po stupackach ohybat , ako len ches , s optickym kablom by to bolo podstatne zlozitejsie kedze je ten uhol zlomu velmi maly. ..
jááj jasne toto ma nenapadlo diki moc:))
vyrabaju sa aj opticke kable ktore nemaju sklenene jadro ale plastove (z polystyrenu
(tiez som sa na tom smial)) a tie su este k tomu lacnejsie a moju polomer ohybu okolo 2,5cm. sice neviem kolko ma ethernetovy kabel ale nemyslim ze ma tento polomer ohybu mensi.