Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Orange

Príspevok od používateľa Boccaccio »

daj si inkaso (do rozumnej sumy) a bod 4 nemusis riesit :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dikes sundevil K+.

Vsetko uz mam vyklikane, takze Sova 10 + prenos kreditu ako bonus balicek + 70sms/mms za 1,99. a ten ich poplatok -5eur za prenos a bez telefonu. Dokopy ma to vychadza 5,99eur/mes (oproti 15+ u o2). Daval som si tiez viazanost 15mes, kedze neplanujem nejake cestovanie zahranicie a spol, ze by ma za rok a pol dokazali na niecom nahnevat, tak snad to vydrzim :)

Co sa tyka platby, tak planujem to hodit samozrejme na inkaso, v tomto som totiz trochu zlenivel a je to celkom sikovna vyhoda, ked clovek ma peniaze na ucte v den splatnosti.

"Taktiez si hned vyziadaj SMS ID, aby si si mohol menit sluzby cez net." - co toto presnejsie znamena? Nieco ako pri o2 pridanie/odobranie balickov na sms/volania/net a spol?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. jednoznačne inkaso, je to naozaj bezproblémové. Niekedy mali teleplatbu (sťahovali peniaze priamo z karty), ale tú nedávno zrušili.

Ad 2) Vystavenie jednej faktúry za predchádzajúce zúčtovacie obdobie = 3 smsky! Stále ma potešia, obzvlášť, ak suma na faktúre je 0 EUR. V O2 nulovú faktúru vôbec nevystavujú.

Áno, to ID si pýtaj, je to niečo podobné ako bezpečnostný kod v O2.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Inkaso, dal som si ho. Ale Orange si v banke nenastavil platbu z mojho uctu takze som ho radsej zrusil. Ktovie ci by si vobec zinkasovali fakturu...
brm
Darca
Darca

sundevil.. inkaso dobre funguje, zriaďoval som si ho minulý rok v júli. Ale odsúhlasenie do banky mi prišlo až nejak tesne pred uskutočnením samotného inkasa.. asi 7 dní alebo tak nejako. Pamätám, že som tiež na to čakal.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

To taketo natahovacie nastavovanie inkasa ma Orange? V O2cku stacilo ak sa nemylim prist na O2 zonu, kde si zadal cislo uctu z ktoreho to moze "stahovat" prostriedky inkasne. A v IB banky si zas nastavil samotne inkaso.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hmm, pekne, akurat toto riesim. akurat chcem prejst z T-comu.
brm
Darca
Darca

Soviet, niekedy od marca minulého roku (keď sa zaviedli nové SEPA platby) sa zmenil spôsob zadávania inkasa. Áno, niekedy si zadal v O2, že chceš inkaso, dostal si nejaké čísla, ktoré si zadal do IB v banke a všetko šlo. Teraz požiadaš v O2/Orange o platbu inkasom a O2/Orange dá požiadavku do banky na platenie inkasa, dôjde Ti o tom správa alebo zbadáš to v IB.. a Ty to potom v IB uvedené inkaso už iba už potvrdíš.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dobre vediet brm. Hned na zaciatku si to teda poziadam, nech to ma clovek cim skorej vybavene a funkcne. To poziadanie sa da spravit cez ich zonu, alebo naj priamo na ich pobocke? :)

// Ok pozrel som na stranke

Platba inkasom znamená platiť každý mesiac pohodlne a najmä bez starostí. Z účtu vám odíde vždy presná suma vo výške vašej faktúry a nemusíte sa o nič starať.
stačí požiadať o zriadenie inkasného príkazu na predajnom mieste Orangeu, kde podpíšete mandátnu zmluvu
navštívite svoju banku a povolíte zasielanie platieb z Vášho účtu na spoločnosť Orange Slovensko. Pri návšteve banky vám postačí vaše číslo mandátu a tzv. CID spoločnosti Orange Slovensko (identifikátor príjemcu platby), ktoré je: SK80ZZZ70000000088
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

brm napísal:Ad 2) Vystavenie jednej faktúry za predchádzajúce zúčtovacie obdobie = 3 smsky!
neda sa to zrusit?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hmm. Dneska ma hned celkom pekne prekvapil Orange prvou fakturou, kvoli ktorej budem musiet ist ocividne sa popytat na pobocku.

Faktura je na sumu 19,8eur.
Detaily:
Mes. poplatok Sova 10 € 20. 2. 2015 – 5. 4. 2015 (alikvótna časť mesiaca + mesačné predplatné)
Obsahuje Mesačné predplatné 10 na volania, správy a dáta v SR a dátovú poistku 100 MB. = 15,00eur

Kto mi rozumne pochopitelne toto vysvetli? Ako je mozne, ze platim 15eur za balik sluzieb do buducna ked este april ani nezacal a ja som u nich asi tak 2 tyzdne? Co sa cudujem je zaroven aj to, ze pri vyklikani cez internet tam este pisalo aj:
"Iba v eshope - zadarmo jeden mesačný poplatok za paušál, viazanosť 15 mes. (jm,jn,jv)
Len nákupom cez Orange e-shop ušetríte jeden celý mesačný poplatok za paušál. Zľava z mesačného poplatku bude pripísaná na váš fakturačný účet v Orangei, formou kreditu, po siedmich pracovných dňoch odo dňa podpisu zmluvy/dodatku."

Watafak, to je trochu chore. Ci ako je mozne, ze uctuju balik do buducna? Nema to byt opacne, ze platim za mesiac dozadu?
brm
Darca
Darca

Áno, v Orange fixný poplatok za paušál platíš na mesiac vopred. Nemáš v prílohe faktúry ešte aj Informáciu o stave účtu, kde by si mal mať tú zľavu odčítanú a tým pádom sumu na úhradu by si mal mať nižšiu.. hmm?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No nemam zatial. Jedine na nete je toto: Stav vášho účtu ku dňu 09.03.2015 uhradiť všetky faktúry 19.80 €. Mozno to trva dlhsie kym tam nabehnu tie ciastky. Radsej sa zbehnem popytat do Orangu osobne, nech mam viac info do buducna pre ostatnych

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2015, 8:55)
// Tak ako ste tu spominali este ked som prenasal cislo, tak s tymi dobropismi je to celkom bordel. Nakoniec z prvej sumy 19,8eur budem platit po vsetkych dobropisoch 2,81eur :) Len samozrejme, vsetko trva kym sa "vydobropisuje" a ponabieha do systemu.
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

Soviet napísal:No nemam zatial. Jedine na nete je toto: Stav vášho účtu ku dňu 09.03.2015 uhradiť všetky faktúry 19.80 €. Mozno to trva dlhsie kym tam nabehnu tie ciastky. Radsej sa zbehnem popytat do Orangu osobne, nech mam viac info do buducna pre ostatnych

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2015, 8:55)
// Tak ako ste tu spominali este ked som prenasal cislo, tak s tymi dobropismi je to celkom bordel. Nakoniec z prvej sumy 19,8eur budem platit po vsetkych dobropisoch 2,81eur :) Len samozrejme, vsetko trva kym sa "vydobropisuje" a ponabieha do systemu.

mam podobny problem ako pan kolega predomnou.
bol si v ORANGE?
ake dobropisy tym este myslis z nakoniec bude platba 2,81 z 19,8 ?

ja som prsiel z O2 do orangu, dal som si pausal sova 5 eur + nejake doplnky a sma sumarum ma to malo stat 5,99 pod odcitani zlavy 5 eur.
a ono pride faktura na 14,17
co som si vsimol na tak v zakaznickej zone mi pise viazanost do 24.2.2015 pritom ked som si objednaval pausal tak som si vypol viazanost, teraz pozeram uz taka moznost ani nieje a v papieroch nevidim zeby o tom nikde pisalo ze nemam viazanost.
no proste bordel a to nehovorim o polozkach o fakture.
napr.: Mes. poplatok Sova 5 €
9. 3. 2015 – 12. 4. 2015 a na fakture uctuju 5,71

takto som si to veru neprdstavoval.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kuli: Tipujem, ze uz si to vsetko poriesil. Ako vravim oni ti prvy pausal rataju dopredu. Cize preto tam je 5,71 a nie len 5. Teda ciastocny mesaic odkedy si u nich+novy mesiac.
Tie dobropisy mne ponabiehali po fakture par dni a zrazu z 19eur ostalo spokojnych 2,81eur. Pozri si to na webe u nich ked sa prihlasis. Dolezite je tam stav konta (Faktura a platby --> stav vášho účtu ku dňu ** ). Na pobocke ti nepovedia dokopy nic. Ja som volal na zakaznicku linku a tam mi vsetko chlapik vysvetlil a tak aj bolo. Stiahli mi 2,81eur cez inkaso nakoniec.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

orange tv - v archive mi programy pretaca maximalne 16x rychlostou (nedavno to bolo max. 80x). niekto nejake blizsie info?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravim,rozmyslam,ze po 8 rokoch v Telekome prenesiem svoje čislo do Orange.Teraz mam Podla seba 3 bez telefonu za 10€/mes,zial ten pausal uz neponukaju...
Zaujal ma pausal Sova 10 bez telefonu,s prenosom ma vyjde na 4€/mes +2€/mes za 700MB dátovy balicek...Ide o to,ze pausal nema klasicka volne minuty,ale volanie a SMS su vo forme kreditu a zaujima,co sa stane ak precerpam,ten 10€ predplateny kredit na kazdy mesiac.Pojde to do debetu alebo si ho musim dobit ?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Spotrebu nad tych 10eur ti vyuctuju vo fakture.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Soviet: Si spokojny/nelutujes s odstupom casu prenos cisla z O2 na Sovu 10 ?
Lebo ja som dnes kurierovi podpisal dokumenty a presiel som z Telekomu takisto na Sovu 10...100 minut +800MB + neobmedzene volania na 3 Orange cisla za 6€ mesacne,je pre mna velmi vyhodne...
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Zdravim, mam taku mensiu dilemu, vlastnim Ty-mobil pausal 200viac (200 minut 20 sms 13eur / mesacne) a Fibernet 100/10Mbps tam platim 22Eur. A tu nastava dilema, vsetko mam bez viazanosti a rozmyslam rovnako ako kolega nadomnou prestupit do Pomarancu s telefonnym pausalom a vyuzit -5EUR na internet (kvoli hlasovemu pausalu) a 150 eur za prenos cisla. Otazka znie, bude to najlepsia volba alebo vas napada nieco "vyhodnejsie" ? (napr. prenos cisla do Pomarancu a spat do ty-mobile ?
Napísať odpoveď