Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

kazdy zakos co to realne pouziva by mal byt informovany, nejako sa budu informovat urcite, no k vypnutiu pride na sto percent, tie zariadenia su neservisovatelne a uz zastarale, bud sms alebo bude nejaka kampan ktoru budu obvolavat call centra, to este neviem, kolega rozhodne co dalej, moc uzivatelov s tymito ont uz nieje,
quin61
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 73
Registrovaný: 24 jún 2013, 11:51

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa quin61 »

cORP. napísal:moc uzivatelov s tymito ont uz nieje
heh.. hned sa cítim výnimočne :D
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

pripadne pozri po bazosi ci niekto nepredava 8245hcko, nikomu ostali zo starych zmluv ked to nemali v najme, ak je od nas pouzivat mozes aj svoje, no nie ine
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3761
Registrovaný: 23 mar 2005, 23:00
Bydlisko: ZA <-> TN
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa Mek »

Vdaka za info. Na tej stranke pisu, ze zariadenie vymenia aj bez novej viazanosti, tak dufam, ze to tak naozaj bude. A tiez dufam, ze vymenou zariadenia nepridem o IPv4 adresu.
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

ipv4 adresu budes mat pokial neaktivujes novu sluzbu a tuto nezrusis, v kazdom pripade ak predlzis dodatok len na internet moze ti byt nanovo pridelena ipv6 adresa, s tou vymenou, treba pocitat z prenajom ktoremu sa nevyhnes, je nastaveny na 1 euro mesacne, pricom mas plnu rychlost linky, ak sa dodatok predlzuje tak sa neplati aktivacny poplatok, ak to chce riesit alebo to budes musiet zmenit tak staci ist na predajnu a poziadat o prenajom noveho konvertora, bez predlzenia zmluvy alebo pocas viazanosti mas potom jedine aktivacny poplatok prenajmu 9,90 jednorazovo nasledne do faktury, bezplatne sa menit nebudu
quin61
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 73
Registrovaný: 24 jún 2013, 11:51

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa quin61 »

Toto je tá skrinka v ktorej by mal byt umiestnený router (nie je to presne takto momentálne, toto bolo tesne po inštalácií )
Preto som chcel povodne nieco mensie ale OK, nejako ho tam dám. Otázka je - je to OK pre ten router? Nehrozí prehrievanie?
Prílohy
20200313_151939.JPG
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

mam doma v podobnej skrini hg8245h, dokonca este v mensej a je to tam pekne natlacene, nema sa tam co moc prehrievat, cize je to uplne ok
quin61
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 73
Registrovaný: 24 jún 2013, 11:51

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa quin61 »

Tak jasne ze nie hned, ono sa to moc nezahrieva, to je pravda, ale som myslel ze časom by sa tam nejaké to teplo naakumulovat mohlo :D
Ale ked hovoris ze je to OK tak je dobre :)
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

ludia to maju bezne natlacene v skriniach, dokonca sme mali jedneho dochodcu ktoremu sme na vynimku museli dat 8245h kvoli tomu, ze mal stare ont ktore bolo male a bez wifi, nic novsie mu do skrine nevoslo, cize sa museli odstranit wifi anteny a ma to tam napratane na milimeter, funguje tak cez 10 rokov, cize pohoda :)
Dedomil
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1675
Registrovaný: 05 aug 2004, 11:52
Bydlisko: Bratislava okolie
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa Dedomil »

Moze mi niekto zo zakaznikov Fibernetu napisat ci sa mu objavuju podobne symptomy. Problem popisem nizsie. Diky.

Fibernet mam stym priplatkom na 1Gbit.

Dna 24. 3. 2020 som si vsimol (snad to bol prvy moment), ze niektore weby sa nacitavaju pomaly (upload je v pohode). Nie vsetky podotykam. Cely obsah stranky ked som ju dal otvorit sa otvara ako volakedy na skole na ISDN pripojeni.
Pripisoval som to problemu, ze Orange linky su asi velmi vytazene v lokalite kde sa nachadzam alebo webserver tej stranky. Tak som to nejak neriesil. Vecer som si ale vsimol, ze sa ta rychlost nacitania webu ani po X hodinach nezmenila. Stranky ako mojevideo to buferovalo kazde video kazdu sekundu, archiv CT tak isto nepozeratelny. Youtube fungoval normalne (zvlastne). Co sa tyka ostatnych webov tak nenaskakovali ihned, ale nacitavali sa ako na pomalej telefonej linke. Samozrejme nie vsetko co sa pripajalo na internet islo pomaly. Ping napriklad v hrach bol okolo 65 na DE servere a neustaly packetloss. IDM dokazal linku vytazit v pohode na 120-123MB/s ale napr. taky VLC ci FoxitPDF Reader vyskocila hlaska o aktualizacii tak sa to stahovalo okolo 50-100kB/s. Chrome ci Firefox tak isto stahovali max do 1MB/s hocico od hocikadial. Kedze uz bola pomaly polnoc a vsimol som si, ze na Facebookovom ucte su online napisem im spravu (24. 3. 2020, 23:50). Odpisal mi, ze v mojej lokalite neregistruju ziadny problem s linkou. Mam nahodenu Speedtest apku z MS Store kde mam archiv merani ktore som z casu na cas robil. Samozrejme su tam ulozene len tie ktore prebehli cely ten test. Vela testov som z frustracii toho smiesneho downloadu ani nedokoncil.

30.3 - 22:36 - 1,89 Mbit/s
3.4 - 19:56 - 72,5 Mbit/s
6.4 - 11:07 - 13 Mbit/s
2.5 - 00:07 - 1,44 Mbit/s

ping sa v tych momentoch pohybuje v stovkach a sem tam skoci na tisice.

Za cely cas som prisiel len na jednu vec. Ak odpojim sietovy kabel alebo vypnem sietovku a znova zapnem tak internet ide OK. Lenze nie nastalo. Po case znova degraduje.
Robi to sietovka aj na doske (ASUS ROG STRIX Z370) aj externa Aquantia 10G aj druha externa nejaka Intelacka za 10€. Reinstal OS som zatial nerobil nakolko problem sa neprejavuje vzdy. Teda neregistrujem ho ak weby idu OK a nic nebufferuje. Daval som obnovenie systemu no najstarsi bod bol prave z 30.3. Dnes sa po dlhej dobe problem objavil znova. Ak chcem pustit nejake video z archivov televizii buffering ako svina a ak bufferuje aj mojevideo uz viem, ze je problem umna a nie na weboch. Skusal som aj reinstall sietovky ale problem to neriesi.

Takze otazka znie ci podobne symptomy ma aj niekto iny alebo ci mam ist do reinstalacie OS (teda ci to pomoze). Dalsia otazka znie preco pomaha vytiahnutie a znovu zapojenie sietoveho kabla alebo vypnutie/zapnutie sietovky. Neviem co presne co mam hladat na internete s podobnym problemom. Ci je vo Windows nejaky buffer na spojenia ci limit alebo nejaka cache proste co moze sposobovat, ze download spojenie internetu takto pocase degraduje. Upload rychlost je pokazde OK.

Diky za radu
quin61
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 73
Registrovaný: 24 jún 2013, 11:51

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa quin61 »

Prezrel si komp voci virusom?
Odporucam ist na viry.cz, hodit FRST log do kategorie "Řešení problémů, logy" (postup tam nájdeš)

Ja mám fibernet, nič také som si nevšimol :)
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3761
Registrovaný: 23 mar 2005, 23:00
Bydlisko: ZA <-> TN
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa Mek »

Tiez mam fibernet a bez problemov.
V tvojom pripade, ked to znova nastane, by som odporucil skusit speedtest na inom zariadeni (napr. na mobil maju aj appku), aby si vylucil problem iba v tvojom PC. Ak to pojde aj tam pomaly, problem bude asi v routeri/konvertore.
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

pripadne mu daj factory reset, toto, ale nevyzera na router, rychlosti su abnormalne nizke, kovertor mas ktory model ?
Dedomil
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1675
Registrovaný: 05 aug 2004, 11:52
Bydlisko: Bratislava okolie
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa Dedomil »

Huawei HG8245H
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

daj mu reset bud cez reset dieru na boku, 10 sekund alebo cez gui konvertora
Dedomil
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1675
Registrovaný: 05 aug 2004, 11:52
Bydlisko: Bratislava okolie
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa Dedomil »

Od vcera som zatial ziadny problem nezaznamenal. Dal som ten reset. Tak uvidime ci sa to znova zopakuje. Potom sa ozvem.

Edit 1: Tak som si vsimol, ze mam packet loss az 5% v kazdej online hre. Ping sice ukazuje 16-17ms no je to nehratelne. Hitnut niekoho umenie.

Edit 2: sledujem tracert cez HLSW Trace Route na google.sk ak je vsetko ok tak graf je krasne zeleny, ale akonahle zacne problem tak graf od IPcky mojho routera ma kopec cervenych timeoutov.

Edit 3: tak uz som zistil co to sposobuje. V momente ako spustim qBittorent spojenie od toho HUAWEIu timeoutuje, stracaju sa pakety a rychlost pada.

Edit 4: tak vyzera to ze som to asi fixol. V Huawei som mal nastavene range portov a v qBittorent vzdy nahodny po spusteni. Bolo to kvoli jednej situacii. Neviem kedy som to menil ci koncom roka alebo zaciatkom tohto. Zmenil som to s5 na jeden port len pre qBittorent a zatial to vyzera OK.
Beus1201
Novice
Novice
Príspevky: 3
Registrovaný: 28 sep 2020, 14:48

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa Beus1201 »

cORP. napísal: 04 apr 2020, 9:06 pripadne pozri po bazosi ci niekto nepredava 8245hcko, nikomu ostali zo starych zmluv ked to nemali v najme, ak je od nas pouzivat mozes aj svoje, no nie ine
Zdravim,
po dlhom case to tu znova otvaram, hadam si ma niekto vsimne...:)
Tiez uz dost dlho uvazujem nad vymenou tej 8245U na Orangovom fiberi za nieco vlastne, jednoduchsie a mensie, a hlavne nieco, za co nebudem musiet platit najom. Vselikde som sa docital, ze 8240 je v pohode, a ta sa da zohnat, zrovna brandovana od Orange. Pojde mi?
Ako je to potom s jej nastavenim? Ma normalny web interface, kde si viem (aspon na LAN strane) nastavit co potrebujem? Pripadne si ju aj viem hodit sam do bridge modu (nech nemam dvojity NAT), ci to uz treba cez support?
Vdaka za radu :)
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

ak si zozenies 8240 tak ti pojde, musime ti ju ale zaregistrovat a vyslovene musi byt od orange, tento model nema ziadne ui, funguje len v bridge mode, je to len prevodnik, nema routovaciu cast, cize ti pojde realne len port lan4 pre internet a zvysne pre tv, za ten si mozes napojit akekykolvek svoj router, to plati aj pre ten co mas teraz, da sa nastavit do bridge modu, len nam to treba povedat na linke
Beus1201
Novice
Novice
Príspevky: 3
Registrovaný: 28 sep 2020, 14:48

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa Beus1201 »

cORP. napísal: 02 okt 2020, 19:36 ak si zozenies 8240 tak ti pojde, musime ti ju ale zaregistrovat a vyslovene musi byt od orange, tento model nema ziadne ui, funguje len v bridge mode, je to len prevodnik, nema routovaciu cast, cize ti pojde realne len port lan4 pre internet a zvysne pre tv, za ten si mozes napojit akekykolvek svoj router, to plati aj pre ten co mas teraz, da sa nastavit do bridge modu, len nam to treba povedat na linke
Vyborne, vdaka za podrobne info, presne toto som potreboval vediet :) Ma to branding Orange a bol pouzivany na vasom fiberi. Takze ked ho necham zaregistrovat, pripojim k optike, a k LAN4 pripojim svoj router a hodim WAN port do DHCP, tak bude vsetko bezat?
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4071
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor

Príspevok od používateľa cORP. »

ano, vsetka komunikacia ide cez tvoj router, cize si nastavis co uznas za vhodne, pri optike este taka sranda, ak aj nemas staticku ipcku menit sa ti bude tak mozno raz za 3 az 6 mesiacov, je pomerne stabilna, cize aj toto sa da celkom pouzivat
Napísať odpoveď