ostre fotky bez blesku (olympus)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
asontragy
Medium Star
Medium Star

ostre fotky bez blesku (olympus)

Príspevok od používateľa asontragy »

ktory program zvolit (konkretne ny olympuse), aby som nemal rozmazane fotky aj bez pouzitia blesku?
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

v prvom rade sa nauc spravne dychat a pevne drzat fotak
pri fotkach s bleskom je doba uzavierky kratsia takze tvoj pohyb (tvojich ruk) sa nezachyti, ale ked je scena menej osvetlena automatika fotaku nastavi dlhsiu dobu expozicie a vtedy sa na fotkach objavi pohyb tvojich ruk

skus si pozriet detaily tych fotiek ktore mas rozmazane, aku dobu expozicie tam mas uvedenu, problem moze nastat napr aj v pripadoch, ked ti automatika nastavi uzavierku na 1sekundu a to uz nemas sancu udrzat pokial nie si trenovany

takze pokial zlyhava automatika tak si musis nastavit niektore veci sam

a este doplnim jeden clanok:
http://pocitace.sme.sk/c/2706675/FOTOSK ... rafii.html
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nastav najvyššie ISO, otvor clonu, najnižšie číslo teda - to číselko pri písmene F, ak sa to teda dá, ale asi nie, bo to kompakty väčšinou nevedia.
Potom sa to snaž udržať v ruke a ak to aj tak nejde, tak posadiť foťák do statívu. Ak nezabere, je mi lúto, treba odpáliť blesk. :smt042
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

diky moc za info... skusim pokukat... myslim ze toto je to co som hladal.. ale aj tak ci nahodou nhema niekto skusenosti s kompaktmi od olympusu, teda ktory prdnastaveny program pouziva a zachyti ostre fotky aj bez blesku... lebo myslim ze tak manualne sa to nastavit neda... i tak dik.. pokukam
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podobný problém s mju 410.. keď viem, že niečo bude fotené bez blesku, tak sa snažím nájsť čo najpevnejšiu pozíciu, pridržať sa niečoho stabilného. Napr. si sadnem a lakte opriem o kolená, alebo položím foťák na niečo pevné, alebo sa opriem napr. o stenu.. atď.

Čo som skúšal, žiadny z desiatich predvolených programov nevie urobiť ostrú fotku bez blesku....
Napísať odpoveď