ostre fotky bez blesku (olympus)
ostre fotky bez blesku (olympus)
ktory program zvolit (konkretne ny olympuse), aby som nemal rozmazane fotky aj bez pouzitia blesku?
v prvom rade sa nauc spravne dychat a pevne drzat fotak
pri fotkach s bleskom je doba uzavierky kratsia takze tvoj pohyb (tvojich ruk) sa nezachyti, ale ked je scena menej osvetlena automatika fotaku nastavi dlhsiu dobu expozicie a vtedy sa na fotkach objavi pohyb tvojich ruk
skus si pozriet detaily tych fotiek ktore mas rozmazane, aku dobu expozicie tam mas uvedenu, problem moze nastat napr aj v pripadoch, ked ti automatika nastavi uzavierku na 1sekundu a to uz nemas sancu udrzat pokial nie si trenovany
takze pokial zlyhava automatika tak si musis nastavit niektore veci sam
a este doplnim jeden clanok:
http://pocitace.sme.sk/c/2706675/FOTOSK ... rafii.html
pri fotkach s bleskom je doba uzavierky kratsia takze tvoj pohyb (tvojich ruk) sa nezachyti, ale ked je scena menej osvetlena automatika fotaku nastavi dlhsiu dobu expozicie a vtedy sa na fotkach objavi pohyb tvojich ruk
skus si pozriet detaily tych fotiek ktore mas rozmazane, aku dobu expozicie tam mas uvedenu, problem moze nastat napr aj v pripadoch, ked ti automatika nastavi uzavierku na 1sekundu a to uz nemas sancu udrzat pokial nie si trenovany
takze pokial zlyhava automatika tak si musis nastavit niektore veci sam
a este doplnim jeden clanok:
http://pocitace.sme.sk/c/2706675/FOTOSK ... rafii.html
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Podobný problém s mju 410.. keď viem, že niečo bude fotené bez blesku, tak sa snažím nájsť čo najpevnejšiu pozíciu, pridržať sa niečoho stabilného. Napr. si sadnem a lakte opriem o kolená, alebo položím foťák na niečo pevné, alebo sa opriem napr. o stenu.. atď.
Čo som skúšal, žiadny z desiatich predvolených programov nevie urobiť ostrú fotku bez blesku....
Čo som skúšal, žiadny z desiatich predvolených programov nevie urobiť ostrú fotku bez blesku....