OVB - skusenosti
-
mirak2
Hardcore addict
Re: OVB - skusenosti
kamarat ma kamarata, ktory je v ovb, ale len preto, ze si na tych firemnych vikendoch kvalitne zatrtka 
tak prišlo to už aj sem , všetkých koho poznám už sú v tom OVB , bol som na jednom stretnutí , vypočul som si hodinku a pol prázdnych rečí, vôbec nič som sa nedozvedel , všetko krásne rečičky na ohúrenie ľudí. Ja na toto nemám žalúdok , radšej pôjdem chodník zametať 
-
yamahaMiso
Star
Ahojte, bol som na pohovore vo finančno-analytickej firme z kt. sa neskôr ukázala OVB. Je to manažérska pozícia - vedúci pobočky. Najprv znelo všetko super, no po treťom stretnutí samozrejme v obleku som zistil že je treba komunikácia s klientom, najprv to bolo len o tom že netreba nikoho hľadať, obvolávať, máme databázu klientov kt. oslovíme. No vôbec tomu neverím... už aj pochybujem vôbec o tej funkcii riadiaceho pracovníka, či to nie je len oje* na ľudí, aby nalákali potencionálnych záujemcov kt. budú robiť mesiace klientského pracovníka a nakoniec z toho nič nebude. Poplatky po mne nechcú žiadne, ani za školenia, ani za pracovné cesty, živnosť nie je treba. Pýtal som sa aj na plat, či je to len provízny systém, vraj nie, je aj fixne daný. (čo ma bude platiť zo svojho? ha
) Manažérky sú celkom príjemné, ale tak to býva asi vždy. Som na pochybách, je to proti môjmu presvedčeniu, oblbovať ľudí, otravovať a keď zisťujem že nemajú uzatvorené zmluvy zo vš. inštitúciami viem, že im neporadím úplne korektne čo ma mrzí. Zo začiatku sa mi to zdalo celé ako super, nezávisle pomôžem ľudom ušetriť, zarobiť...ale ako vidím realita je úplne iná. Určite sa nechcem stať ich ovcou, firmu dobre nepoznám, nebudem nadávať ani chváliť ale z príspevkov som si spravil ako taký názor... veru nič moc. Teraz ako ďalej... chodiť na ich školenia, akcie (ďalší týždeň mám ísť do Púchova, večer má byť aj nejaká hawaii párty, teoreticky by som sa ešte mohol zabaviť
)) ) a potom to nechať tak, alebo kým ešte nie som v tom kolotoči to ukončiť. Dosť s tým teraz bojujem, na pohovore aj na školeniach sú dosť príjemné a presvedčivé, klient na 1. mieste, žiadne kontakty od neho, len pomôcť. Znie to fajn, ale už len ten paradox že niekoho budem nútiť do životného poistenia s tým, že ja sám ho nemám je úsmevný a zároveň smutný. Ďakujem za rady, mám toho plnú hlavu, zmiešané pocity a moje vnútro hovorí viacej nie ako áno... ale čo keď je to dobrá príležitosť a fakt by to bolo tak ako to prezentujú oni? (to ich je to hlavne o dôvere, keď mám s tým problémy doma rada príde a vysvetlí to atď.... to ma nejako nepresvedčilo)
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2012, 17:00)
Ešte sa chcem spýtať či je reálne že v Trnave je viac ako 40 kancelárií - pobočiek... hovadina, že ?
lebo pýtal som sa jej či z toho množstva čo sme tam (5) bude vybratý jeden na tú pobočku v Se. Vraj je v Trnave cez 40 pobočiek, v Senici by mal každý z nás pobočku... heh, prečo až teraz ? Nemali tam roky nikoho a teraz chcú otvoriť hneď 5 kancelárií... no napíšte mi hneď že je to blbosť nech sa na nich môžem pekne naposledy usmiať 
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2012, 17:00)
Ešte sa chcem spýtať či je reálne že v Trnave je viac ako 40 kancelárií - pobočiek... hovadina, že ?
jasne 40 pobociek.inak ak chces byt ludomil a naozaj pomahat, tak to budes mat tazke aj keby si robil pre banku ako poistovak alebo klientsky poradca tak vzdy by si musel iba svoje produkty obhajovat.ked chces mozes si spravit zivnost,pouzatvarat zmluvy s bankami a poistovnami a robit maklera na vlastnu päst.tam uz mozes vyberat co uznas za vhodne
-
miricleboy
Expert
tieto namotavky ze kazdy bude mat svoju kancelariu skusaju na kazdeho... ja ti poradim jednu vec - ak ti nie je tato praca po voli ako si sam napisal tak ruky prec. 
Fú... že aká kamufláž...yamahaMiso napísal:Ahojte, bol som na pohovore vo finančno-analytickej firme
Na tu párty by som na tvojom mieste ani nešiel, predpokladám že to tam bude niečo v štýle vymývania mozgov. Aj ja som mal skúsenosti s OVB, no našťastie len malé a dosť skoro som si uvedomil čo sú zač
Úplna klasika z ich strany. Databázu klientov majú, ale v tej dobe, keď som bol ja u nich, tak si ju každý viedol sám. Čiže žiadny globálny systém vtedy nemali. Možno je to teraz iné. No každopádne na existujúcich klientoch veľa nezarobíš, pretože u nich už niekto bol a určite im pouzatváral všetko, čo sa dalo. Sem-tam sa ozval klient, že by chcel niečo ďalšie riešiť, ale to sa stávalo len veľmi zriedkavo. Takže v konečnom dôsledku musíš aj tak vyhľadávať nových klientov. Toto bolo presne povedané aj mne, že na začiatok dostanem pár klientov, aby som sa oťukal, získal skúsenosti a tak. Ale nič z toho sa samozrejme nekonalo.
Čo sa týka toho riadiaceho pracovníka, tak áno, môžeš ho robiť, ale až po dosiahnutí určitého stupňa a ten dosiahneš len tak, že budeš zbierať tzv. jednotky, to sú niečo ako body za každú uzatvorenú zmluvu. Počet tých jednotiek sa určoval napr. na základe mesačných platieb klienta, čiže ak platil viac, tak aj viac jednotiek sa ti pripísalo. Bolo tam viac podmienok, aby si si mohol otvoriť vlastnú kanceláriu, ale už si to nepamätám.
Poplatky za školenia neberú, ale víkendový pobyt si samozrejme musíš zaplatiť, ubytovanie + strava + občerstvenie a pokiaľ nezarábaš, tak to môže byť celkom záťaž pre peňaženku, chodiť každý druhý týždeň po hoteloch, penziónoch a navyše vôbec nie lacných.
Čo sa týka platu, tak fix, myslím, že bol až od nejakej vyššej pozície, ale to som si nie istý. Poznám od nich pár ľudí, ktorí sú tam už niekoľko rokov a viem, že ani jeden z nich nemá fixný plat. Opakujem ale, že sa mohlo niečo zmeniť, ale to silno pochybujem, že by niekomu dali fixný plat, pokiaľ nemá žiadny výkon. Ibaže by sa jednalo aj o nejakú administratívnu prácu, teda že by si robil aj sekretárku, alebo niečo podobné.
Oni to proste tak podajú, že nič nemusíš robiť, nemusíš otravovať ľudí a bla bla bla, ale keď sa nad tým zamyslíš, tak ako budeš asi zarábať?! Musíš mať predsa produkciu. Zadarmo ti nikto nič nedá.
Na túto "prácu", musí mať človek povahu, ale vo všeobecnosti, podľa mňa, platí, že všetky tieto finančno-poradenské inštitúcie, vrhajú veľmi zlý tieň a ľudia sa im radšej obracajú chrbtom.
Písal som o mojich skúsenostiach aj jeden dlhší príspevok v tejto téme, tak si ho môžeš vyhľadať.
Čo sa týka toho riadiaceho pracovníka, tak áno, môžeš ho robiť, ale až po dosiahnutí určitého stupňa a ten dosiahneš len tak, že budeš zbierať tzv. jednotky, to sú niečo ako body za každú uzatvorenú zmluvu. Počet tých jednotiek sa určoval napr. na základe mesačných platieb klienta, čiže ak platil viac, tak aj viac jednotiek sa ti pripísalo. Bolo tam viac podmienok, aby si si mohol otvoriť vlastnú kanceláriu, ale už si to nepamätám.
Poplatky za školenia neberú, ale víkendový pobyt si samozrejme musíš zaplatiť, ubytovanie + strava + občerstvenie a pokiaľ nezarábaš, tak to môže byť celkom záťaž pre peňaženku, chodiť každý druhý týždeň po hoteloch, penziónoch a navyše vôbec nie lacných.
Čo sa týka platu, tak fix, myslím, že bol až od nejakej vyššej pozície, ale to som si nie istý. Poznám od nich pár ľudí, ktorí sú tam už niekoľko rokov a viem, že ani jeden z nich nemá fixný plat. Opakujem ale, že sa mohlo niečo zmeniť, ale to silno pochybujem, že by niekomu dali fixný plat, pokiaľ nemá žiadny výkon. Ibaže by sa jednalo aj o nejakú administratívnu prácu, teda že by si robil aj sekretárku, alebo niečo podobné.
Žiadne kontakty?! Veď to nám na každom jednom školení trúbili do hláv, že od klienta treba odísť s kontaktmi na jeho známych, lebo len tak sa dá postupovať stále vyššie a vyššie. Pokiaľ viem, tak aj v samotnej finančnej analýze (pár-stranová brožúra o finančnej situácií klienta, ktorú vypĺňal samotný klient spolu s maklérom), bola na konci strana, kde klient mal vypísať kontakty na potenciálnych klientov.yamahaMiso napísal:klient na 1. mieste, žiadne kontakty od neho, len pomôcť.
Oni to proste tak podajú, že nič nemusíš robiť, nemusíš otravovať ľudí a bla bla bla, ale keď sa nad tým zamyslíš, tak ako budeš asi zarábať?! Musíš mať predsa produkciu. Zadarmo ti nikto nič nedá.
Na túto "prácu", musí mať človek povahu, ale vo všeobecnosti, podľa mňa, platí, že všetky tieto finančno-poradenské inštitúcie, vrhajú veľmi zlý tieň a ľudia sa im radšej obracajú chrbtom.
Písal som o mojich skúsenostiach aj jeden dlhší príspevok v tejto téme, tak si ho môžeš vyhľadať.
-
yamahaMiso
Star
Ďakujem pinco, moje vnútro kričalo nie, tak som to včera ukončil s tým, že by mi táto práca nerobila radosť a poprial som veľa šťastia s tímom.
Uff, našťastie je to preč...
Uff, našťastie je to preč...
Nejaky rok dozadu ma moj znamy presviedcal na tuto pracu. Odmietol som. On vtedy s tym este len zacinal, bol tam asi 4-6 mesiacov, ale uz mal pod sebou nejakych ludi. Vtedy to vsak robil popri jednom zamestnani. V tom zamestnani zarabal v tej dobe v rozmedzi 1500-2000€ mesacne, ked sa ma snazil predvedcit na tu pracu, tak mi povedal, ze sice zaraba tych spominanych 1500-2000€, ale kludne si moze dovolit dat vypoved, pretoze v OVB velmi dobre zaraba. Nedal som sa tym zlomit a aj tak som odmietol. On medzicasom dal v tej praci vypoved a venoval sa len OVB. V sucasnosti je situacia taka, ze pre dlhy prisiel o dom. Asi tak k OVB.
Tak takého človeka by som postavil na námestie s tabuľkou "turbo korunovaný idiot" nech každý vidí, akí hlupáci chodia po tejto planéte. On zarábal minimálne 1500 € a dá sa k poisťovákom? Ten človek nemôže mať vlastný rozum. Niektorí ľudia musia odrobiť desiatky rokov, aby sa dostali na úroveň aspoň 1500 €. A niektorí o takom plate môžu len snívať a tento to len tak zahodí. A to sú presne aj tie školenia, kde do hláv hučia, že ak chce byť seriózny pre klienta, tak by sa mal tomu venovať profesionálne, to znamená, že by nemal robiť okrem toho nič iné, žiadnu inú prácu, lebo len tak sa dá dosiahnuť finančná nezávislosť a podobné žvásty.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked som riesil poistnu udalost na aute, tak som sa pytal znameho, ze kolko ma z poistiek. Povedal, ze su to smiesne peniaze, ze za auto je to 3-5 eur pri povinnom zmluvnom poisteni, ze zaujimavejsie su zivotne poistky s vyssou mesacnou platbou a rozne investicie. Ale ze clovek musi mat velmi vela znamych, aby z toho dobre vyzil. Mozno mat tak 200 kamaratov, ktorych zlakat na zivotne poistnenie so sumou aspon 30 eur, spravit par stoviek povinnych zmluvnych poisteni a okrem toho este kopu havarijnych poistiek. A myslim, ze dake smiesne OVB na tom nebude lepsie.
http://prievidza.sme.sk/c/6812681/finan ... ienta.html
kvalitnych obchodnikov si vybera OVB, len co je pravda...Jozef mu povedal, že ak mu peniaze nevráti, tak to oznámi na polícii. Po tomto ho Igor fyzicky napadol. Najskôr ho udrel päsťou do tváre a keď Jozef spadol na zem, tak ho opakovane udieral do hlavy kovovým kľúčom, ktorý mal dĺžku 30 - 40 centimetrov. Potom mu okolo krku omotal špagát. V dôsledku týchto útokov Jozefovi spôsobil zranenia, na následky ktorých podľahol. Telo potom naložil do auta a odviezol mimo Prievidze, blízko Veľkej Čausy.
Aj ich sa to tyka http://financie.etrend.sk/osobne-financ ... klame.html
vsetky taketo ,,prace" su zalozene len na tom, ze tam vezmu uplne hocikoho, pockaju nech zlanari vsetkych svojich znamych na podpis zmluv, potom prestane plnit plany a skonci, to je cely system. odporucam sa venovat niecomu zmysluplnemu a nenechat sa tymto sposobom odrbavat.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Keďže "šporenie" od Deutscherring mám aj ja, zaujal ma tento článok: http://cmorej.blog.sme.sk/c/339238/Deut ... paign=blog
Čo si o tom myslieť? Ostať, odísť...?
Čo si o tom myslieť? Ostať, odísť...?
Zdravím rad by som napísal moju SKUSENOSŤ s OVB. Zaujimal som sa o pracu v ovb, kontaktoval som preto konkretne KRISTINU BENCEOVU v BANSKEJ BYSTRICI, ktora je veducou. Chcem len podotknut aby si vsetci ktori nechcu prist do vaznych problemov s touto zenou nic nezacinali... zo zaciatku sa mi zdala velmi mila, naozaj velmi pekna mlada babenka no to bol len zamer jej vycinania, dokonca sme si aj potykali...peniaze ktore si myslite ze vam za urcenu pracu zaplatia vobec neodostanete, s tym ani neratajte a navyse aby nebolo malo, problemy ktore vam tymto zacnu hlavne na uradoch su strasne...pracujem odvtedy uz dobre 2 roky na zmluvu, a dlhy ktore mi ovb vyrobilo splacam doteraz a budem este pekne dlho...tato slecna BENCEOVA si ma dokonca racila zablokovat vsade kde sa dalo, dokonca som sa jej nemohol ani dovolat, je neseriozna, nechce komunikovat a dokonca zvazujem aj o jej prevereni...Nerad by som v tomto foore nadaval, ale nepoznam viac prefikaneho cloveka ako je ona, po tejto skusenosti som zistil ze ludom ked ide o peniaze su bez chrbtovej kosti ..

hh, tebe vyrobilo? si nesvojpravny?moma1 napísal:dlhy ktore mi ovb vyrobilo splacam doteraz a budem este pekne dlho
Veď sa rozpíš viac. Ako ti narobila dlhy?
-
senator8008
Light Star
Veď ono to tam funguje tak, že za nejakú zmluvu dostane nejaké €. No ak sa tá zmluva do nejakého času zruší, tak nejaké % z € musí vrátiť. Ak mu ona nič nevyplatila ale klient to zrušil, tak mu vznikol dlh.
Však ale peniaze za sprostredkovanie produktu vyplácali finančné inštitúcie centrále OVB a tá vyplácala peniaze svojim maklérom. Nadriadený nijak neprichádzal do kontaktu s mojou províziou. To sa mi nejak nezdá.
Ak by mnou uzatvorenú zmluvu posielala pod svojim menom a MA číslom, tak by vznikol dlh jedine jej a nie mne, pretože moje meno tam nikde nefiguruje.
Ak by mnou uzatvorenú zmluvu posielala pod svojim menom a MA číslom, tak by vznikol dlh jedine jej a nie mne, pretože moje meno tam nikde nefiguruje.