Pad HDD zo stola

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
propan
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pad HDD zo stola

Príspevok od používateľa propan »

Prave som si omylom zhodil zo stola moj zapnuty externy HDD (podknutie sa o USB kabel.
HDD stale bezi a skusal som nahodne citanie dat vsetko ide.
da sa urobit nejaky test ci je v poriadku a ak aj je nie je teraz nachylnejsi na havarovanie? mam tam dost dolezite veci. mam ich zalohovat? disk ma 1rok.

tu je ten disk:

Kód: Vybrať všetko

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=490
obal:

Kód: Vybrať všetko

http://www.acryan.com/index.php?option=com_acryan_product&product_item=355&parent_id=11&Itemid=77
dik za odpovede. :(
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

sprav test cez HDD tune a tam daj error scan a uvidis
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

WD ma na strankach diagnosticky software, ktory ti preskuma disk..., ja som ho uz tiez parkrat pouzil, ocheckuje, ci na nom nie su chybne sektory atd. a vsetko bez straty dat.
Ak si dal spravny odkaz na model, potom stahuj tuto:
http://support.wdc.com/product/download ... =3&lang=en

//pozor, ponuka aj moznost formatovania, aby si sa neuklikol ;)
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

podobna zostava mi padla na zem 3 razy, odpisal ju nakoniec blesk do siete energetiky, a to mi neodisiel hdd, ale box, chvalabohu, ak to padlo len 1 krat z vysky do 1m, tak zatial by som bol v klude, pokial sa zostava tvari normalne
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

ze sa ti to rozbije/pokazi sa nemusis bat, raz som presne rovnaki disk hadzal kamosovi z piateho poschodia dole, a samozrejme ho nechitil.. a disk slape doteraz..
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

iwo1222 napísal:ze sa ti to rozbije/pokazi sa nemusis bat, raz som presne rovnaki disk hadzal kamosovi z piateho poschodia dole, a samozrejme ho nechitil.. a disk slape doteraz..
:hehe: normalne som z toho nemohol, by som chcel vidiet toho cloveka co by to chytal :D
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

no len teraz si to akosi citam, a vidim ze som tam nenapisal ze kamos byva na tretom :D
adrian42
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa adrian42 »

iwo1222 napísal:ze sa ti to rozbije/pokazi sa nemusis bat, raz som presne rovnaki disk hadzal kamosovi z piateho poschodia dole, a samozrejme ho nechitil.. a disk slape doteraz..
no to mas tak - ked je disk vypnuty tak vydrzi vela, u zapnuteho hrozi naraz hlavy o platnu v otackach co zvykne sposobit ryhu na platni. takze sa to prejavi vzdnymi sektormi, alebo sa moze vykrivit priamo hlava. ale obvykle sa to da vyreklamovat - ak to neotvoria tak na to nepridu :)

takze ak slape pripadaju do uvahy iba chybne sektory. takze nieco co ich otestuje by pomohlo. kukni na stranky vyrobcu - zvycajne maju nieco take k dispozicii.
Napísať odpoveď