Prave som si omylom zhodil zo stola moj zapnuty externy HDD (podknutie sa o USB kabel.
HDD stale bezi a skusal som nahodne citanie dat vsetko ide.
da sa urobit nejaky test ci je v poriadku a ak aj je nie je teraz nachylnejsi na havarovanie? mam tam dost dolezite veci. mam ich zalohovat? disk ma 1rok.
WD ma na strankach diagnosticky software, ktory ti preskuma disk..., ja som ho uz tiez parkrat pouzil, ocheckuje, ci na nom nie su chybne sektory atd. a vsetko bez straty dat.
Ak si dal spravny odkaz na model, potom stahuj tuto: http://support.wdc.com/product/download ... =3&lang=en
//pozor, ponuka aj moznost formatovania, aby si sa neuklikol
podobna zostava mi padla na zem 3 razy, odpisal ju nakoniec blesk do siete energetiky, a to mi neodisiel hdd, ale box, chvalabohu, ak to padlo len 1 krat z vysky do 1m, tak zatial by som bol v klude, pokial sa zostava tvari normalne
ze sa ti to rozbije/pokazi sa nemusis bat, raz som presne rovnaki disk hadzal kamosovi z piateho poschodia dole, a samozrejme ho nechitil.. a disk slape doteraz..
iwo1222 napísal:ze sa ti to rozbije/pokazi sa nemusis bat, raz som presne rovnaki disk hadzal kamosovi z piateho poschodia dole, a samozrejme ho nechitil.. a disk slape doteraz..
normalne som z toho nemohol, by som chcel vidiet toho cloveka co by to chytal
iwo1222 napísal:ze sa ti to rozbije/pokazi sa nemusis bat, raz som presne rovnaki disk hadzal kamosovi z piateho poschodia dole, a samozrejme ho nechitil.. a disk slape doteraz..
no to mas tak - ked je disk vypnuty tak vydrzi vela, u zapnuteho hrozi naraz hlavy o platnu v otackach co zvykne sposobit ryhu na platni. takze sa to prejavi vzdnymi sektormi, alebo sa moze vykrivit priamo hlava. ale obvykle sa to da vyreklamovat - ak to neotvoria tak na to nepridu
takze ak slape pripadaju do uvahy iba chybne sektory. takze nieco co ich otestuje by pomohlo. kukni na stranky vyrobcu - zvycajne maju nieco take k dispozicii.