Partnerka a jej predstavy o partnerovi

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Partnerka a jej predstavy o partnerovi

Príspevok od používateľa CheZteR »

aha, uz asi chapem, aj tak to nie je v poriadku, ak ma clovek nejake aspon ake take moralne zasady tak to proste nedokaze...podla mna
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

oportunistka je pekny vyraz ale je to v podstate este vyssi level od profesionalnej prostitutky. V podstate sukromna prostitutka :D
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Ak je zlatokopka preco potom somnou travi cas ked vie ze u mna nenakope nic?
Mimochodom vravela ze ani nie som jej typ ze nevie preco somnou je.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Na tvojom mieste by som oportunisticky využil príležitosť si s ňou zašpásovať, ale veľké oči do budúcnosti by som nemal.

Tá ženská by asi s priemerným životom bez luxusu nebola spokojná podľa toho, čo si písal. A ak je jej jediná ambícia v živote uloviť milionára, tak si môžeš byť istý, že pri prvej menšej príležitosti u niekoho bohatšieho sa na teba vykašle.
wladas
Redeemer
Redeemer

TK1991 napísal:Mimochodom vravela ze ani nie som jej typ ze nevie preco somnou je.
Niekoho potrebuje mat pri sebe. To je tiez typ zien ze nemoze byt dlho sama.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Môže mi niekto vysvetliť ako písal to, že auto nepotrebuje ? To čo máte prácu, aj všetky obchody 10 metrov od domu, že nepotrebujete ? Normálne sa pýtam, pretože si to neviem predstaviť. Chápem, že niekto auto prosto nechce, alebo sa bojí šoférovať, poprípade nemá na neho peniaze... Ale porovnávať to s cestovným MHD a potom sa rozhodnúť pre MHD, lebo je lacnejšia ? :O Ponáhľať sa na busy, čakať v daždi, zime na meškajúci autobus, ísť o pár 10tok minút skôr na autobus. Nemá človek možnosť sa zdržať v práci trochu dlhšie, lebo musí ísť na bus, nosiť nákup v rukách etc. A tu ľudia pozerajú či ušetria viac na lístok :O Ja mám obchod cca 150 metrov od domu a častokrát idem autom ,pretože si neviem predstaviť žeby som mal ísť po daždi, alebo nebodaj sa tlačil v smrďavom preplnenom autobuse v kolóne... Radšej budem sedieť v pohodlí auta ako stáť v buse... Ďakujem vám za odpovede :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

bojim sa soferovat, a robotu mam 10 minut na bicykli. takze sa nemusim nikam ponahlat, ani sediet v smrade. zit v UK znamena nebat sa dazda, takze bicyklujem po cely rok. nakup odnesiem na v batohu a aspon nenakupim voloviny, ktore nepotrebujem.
pojazdne auto sa da kupit aj do 1000 libier, no zbytocne by mi hnilo pred domom.

\\ https://tech.sme.sk/c/20876572/mladi-uz ... ciest.html
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Chapem, ze su ludia ktori po kupe svojho prveho auta na nom idu pomaly aj na zachod.
Ak mam zhodnotit svoju situaciu:
1. Do prace mam 45 minut metrom, autom to odhadujem na hodinu a pol, + specialne poplatky.
2. Velke nakupy riesim cez internet, male si odkracam (aj ked mam k najblizsiemu obchodu neuveritelnych 8 minut peso)
3. MHD tu funguje v pohode - zriedkakedy cakam na bus/vlak viac ako 10 minut a to vobec neplanujem kedy mam byt na stanici/zastavke
4. Ceny poistiek su tu vysoke a auto by som vyuzil tak na vikendove vylety

Suma sumarum - auto stoji prilis vela a vyuzival by som ho prilis malo na to aby som si ho kupil. Skor by mi pomohla motorka ale to by sa mi skratil zivot a to podstatne :lol:

K teme:
Rob si s tou zenskou co chces len sa na nu citovo nenaviaz. Proste existuju zeny ktore maju pocit, ze maju na luxus narok a ze si top chlapa zasluzia jednoducho svojou existenciou.
Osobne by mi nevadila zena ktora chce byt zenou v domacnosti ale ocakavanie luxusu sa mi vobec nepaci.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

NHISPVM napísal:Môže mi niekto vysvetliť ako písal to, že auto nepotrebuje ? To čo máte prácu, aj všetky obchody 10 metrov od domu, že nepotrebujete ?
cesta do prace pešo + metro momentálne 55 minút (odjazd každé 3 minúty, takze je mi jedno kedy na tu zastávku prídem), z toho 9 minút pešo, autom by to bolo 40 až 65 minút podľa premávky
Od augusta mením budovu a bude to 30 minút s 1 prestupom
V celej štvrti je rezidentne parkovanie, za ktoré sa musí platiť a voľných miest je malo, takze by som musel parkovať ďaleko
Drvivá väčšina nákupov je z blízkych obchodov do 10 minút pešo, keď chcem niečo väčšie tak walmart je 4 zastávky metrom, pričom jedna jazda je za 3 doláre

Požičanie auta stojí okolo 50 dolárov na 24 hodin, keď som chcel ísť na výlet, tak som si ho požičal (naposledy za tu cenu Nissan Frontier 4x4 261hp)

Auta sú lacné, ale vo velkomestach je s nimi viac problémov ako osohu

K téme: riešil by som to metódou FANTA (Fuck And Never Touch Again)
wladas
Redeemer
Redeemer

Nebude dlho trvat a aj v BA bude auto na obtiaz. Vsetko k tomu nasvedcuje.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

NHISPVM napísal:Môže mi niekto vysvetliť ako písal to, že auto nepotrebuje ?
zalezi na prioritach a zivotnom style kazdeho cloveka. nehovoriac o tom, ze cim je vacsie mesto, tym blizsie su vsetky potrebne sluzby na dosah ruky. mhd vo velkych mestach typu praha a mozno uz aj bratislava nie je taka zla ako ju opisujes, spoje chodia kazdu chvilu, takze ziadne vacsie cakanie nehrozi. tiez si neviem predstavit kde byvas, ked ti dochadzanie na autobus nici moznost nadcasu v praci. ked sa ti nechce nosit igelitku, tak ok, to je o tebe. ja napriklad byvam na dedine, obchod mam kilometer daleko a aj napriek tomu, ze mam auto sa do tych potravin prejdem, takze to je uz o tom vnutornom nastaveni cloveka. btw pri vacsom nakupe si ti ludia mozu zobrat taxi, pri 4 velkych nakupoch mesacne ich to stale vyjde tak do 20e/mesiac. v kazdom pripade poznam zopar ludi z bratislavy aj prahy, ktori predali auto, lebo sa im neoplatilo nielen financne, ale aj pri porovnani komfortu auto vs hromadna doprava.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja chodim na bicykli, do prace mi to mozno trva o 5 minut dlhsie ako autom? ale kolko stresov si usetrim (zial ked sedim v aute tak sa neviem ovladat a musim sa furt nervovat kvoli idiotom soferom).
samozrejme v zime na bicykli nechodim, chodim mhd a znova o tolko dlhsie vs auto to zase netrva, kedze vacsinu cesty ma trolejbus vyhradeny pruh, takze nemusi stat v zapche. aktualne to mam dokonca tak ze pracujem pri autobusovej stanici a pred domom hned stoji medzimestsky, kedze ten nestoji na kazdej zastavke tak som v robote este rychlejsie.
ano, tlacenie sa, dazd, zima, teplo, meskanie... nie je to dokonale, ale to ani sediet v aute, motkat sa v zapchach a riesit furt idiotov ktori sa ponahlaju a maju pocit ze su dolezitejsi a teda maju prednost. ale v aute si napriklad nemozes citat knihu alebo hrat nieco na mobile :)

auto mame, pouziva ho manzelka, pretoze ona to nema tak easy s mhd. je pravda ze by som si nevedel predstavit byt bez auta, hlavne ked uz mame deti, ale aj take veci ako velke nakupy, dovolenky, vylety... auto ti dava ovela vacsiu slobodu.
ale zase jazdit do obchodu ktory je 150m, to je trochu extrem...
vsetko je to o pohodli, na strednej skole sme chodili peso vsade a nikomu to nerobilo problemy, vekom ludia spohodlneju ale fungovat sa da vseliak...

mimochodom moja teta zije cely zivot bez auta, ma 2 deti a bez problemov funguju. ono to vobec nie je nic vynimocne, vela ludi funguje bez auta.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

uz sa to tu zvrhlo zo zlatokopky na vyhody a nevyhody mhd [emoji3]
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

No ďakujem za vyjadrenia. :) Samozrejme som nechcel byť OT, len som to chcel vedieť, pretože to bude súvisieť z odpoveďou na otázku, ktorú TK1991. Tak ešte raz díky, zabudol som nato, že žijete aj mimo SR, kde sa vzhľadom na lepšiu hromadnú dopravu auto nemusí vyplatiť. Myslel som, že sa bavíme o Slovensku :D Ak pracujem ako ITčkar, tak po 8 hodinách sedenia sa rád prejdenom domov na biku. Ak pracujem v sklade, kde ťahám nadčasy a udriem sa ako kôň, tak dať si ešte 50 minút na bicykli nie je správna voľba :D Samozrejme chápem keď idem do obchodu čo je pár desiatok metrov je už extrém ako písal accid. Do 20ky som ani žiadne auto nemal a všade som chodil peši, tak som spohodlnel no :D Ale tak či tak auto vnímam ako samozrejmosť a pre život potrebnú vec.

1. Toto si môže myslieť iba dieťa. Nenapísal si koľko rokov má ona, ale mne to príde tak, že sa zastavila niekde na 19tich rokoch :D Alebo len je lenivá a čaká kedy kto jej dá všetko do huby. Áno sú prípady ako materská (minimálne prvých 6 mesiacov), kde je živiteľ otec. Ale žeby to tak bolo dlhodobo ? Tak to určite nie je ok. Sú typy žien, ktoré sa podriadia mužovi, zarobia minimálku, doma navaria, upracú a sú z veľkej miery závisle na mužovi, tak ešte beriem, ak mu to teda takto vyhovuje. Tu mi to ale príde tak, že ona niečo očakáva, že muž je povinný a tak to má byť a má sa kvôli nej zodrať, čo určite nie.

2. Hanba to nie je, ale ako som už naznačil vyššie v príspevku podľa mňa to je v dnešnej dobe štandard a úplná nutnosť pre každého (beriem vyjadrenia vyššia) ale napr. ja bývam v zaprdenej dedine. Chodím cvičiť večer, kde končím okolo 21. A najbližší bus mi ide domov o 22:45. To je viac ako hodina a pol. Autobusy majú tendenciu meškať, nie kvôli zápcham, ale nezodpovednosti. Keďže meškajú jak ráno o 5, tak večer o 22 kedy premávka nie je :D A to sú tu prípady ako deti, sem tam nejaká pohotovosť, výlet s priateľkou... áno dá sa to riešiť aj taxíkom, ale auto je auto. Ja proste nato nedám dopustiť. Je to vec, ktorá mi ušetri týždenne aj 10 hodín. Takže nemať auto beriem osobne ako veľké mínus. Samozrejme nečakal by som, že ho musí mať partner... Šak auto si môže kúpiť aj ona :D Nie, že ho musí mať muž a ideálne ešte keď bude drahé a dá ho jej :D

3. Noo som zhruba v tvojom veku (som mladší) a tiež ešte bývam s rodičmi. Pokiaľ dokončím výšku. Musím ešte 1 rok na výšku a potom plánujem do 2 rokoch odchod, čiže podľa mňa cca 27 rokov je ten správny čas na odchod. Dá sa to aj skôr. Všetko ale záleží aj od okolnosti. Čiže nie je to také strašné, ale myslím ,žeby si sa mal už pomaly o to zaujímať a zberať. Vidím ako veľké mínus bývanie u rodičov, ak má človek po 30ke a nie je samostatný. A to som muž. Ženy podľa mňa nato pozerajú ešte prísnejšie, či sa bude vedieť postarať o ňu a o deti. + Ešte ak si spomenie na bývanie so svokrou :D Mňa ako ženu by takáto vec veľmi odrádzala.
Mimochodom vravela ze ani nie som jej typ ze nevie preco somnou je.
Po tejto vete musí byť každému jasné, že pri prvom "lepšom" (pre ňu perspektívnejšom z hľadiska financií) mužovi ťa nechá :) Ak je pekná, čo pravdepodobne áno, mal by si ju mať len na sex. Podľa mňa by žena mala byť sebestačná a cieľavedomá, ale nesmie jej chýbať skromnosť.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Vyjadrim sa aj ja, s trosku inou perspektivou :D

1) Je to len o rovnosti. Vo Svedsku hlavne. Zarabam podobne peniaze ako moja priatelka, vacsinu veci kupujeme napoli alebo raz zaplatim za nakup ja, druhy krat ona. Je to len o dohode. Raz som mal jeden vztah kde som 90% financoval ja - a bolo to fakt o hubu.

2) Do prace to mam 15 minut autobusom, alebo 25 minut na bicykli. Zalezi na tom ake je pocasie, toto mesto je vsak neskutocne vybudovane na cyklistiku. Moja priatelka ma firemne auto, v pripade ze potrebujem/e nakupit nieco vacsie (pr. nabytok) - tak berieme jej auto ale tym, ze byvam v meste auto zatial neriesim. 30-dnova elektricenka v Malmö je cca 50 eur. S autom je to komplikovane, vsade musis platit za parkovanie - pri nasej budove je to 50e/mesiac, u mna doma v garazi 30e/mesiac, plus poistenie, dan za auto, palivo atd... Daleko viac ako za autobus.

3) Ja zijem sam od 21 rokov, ale hlavne z dovodu, ze som odisiel do zahranicia. Pri normalne pracujucom cloveku na Slovensku a sucasnej cene nehunutelnosti je to podla mna normalne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

NHISPVM napísal:No ďakujem za vyjadrenia. :) Samozrejme som nechcel byť OT, len som to chcel vedieť, pretože to bude súvisieť z odpoveďou na otázku, ktorú TK1991. Tak ešte raz díky, zabudol som nato, že žijete aj mimo SR, kde sa vzhľadom na lepšiu hromadnú dopravu auto nemusí vyplatiť.
este trosku OT, aj tak je to tu mrtve

ked som zil v SR/CR, tak som za moju audinu platil poistku 120 euro rocne, za porovnatelne auto sa plati v Kanade pre noveho vodica (pocet rokov vlastnenia kanadskeho vodicaku) poistka 275 euro mesacne (nie, nie je to napisane chybne)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

TK1991
1. nie chlap nie je povinný platiť zakaždým ked si ona zmyslí.
2. nemusíš ho mať ak nemáš nato peniaze to auto živiť, alebo sa bojiš jazdiť, alebo ta nebaví šoferovať, ak ti nevadí cestovat busom,vlakom.
3. nie si jediný a treba mať nato aj plat aby si sa mohol osamostatniť s bývaním.
Nie si jej typ a nevie prečo s tebou je? Ona dobre vie prečo je s tebou, no preto aby nebola sama. Ked nájde niekoho "lepšieho", tak ťa nechá. Prekvap ju, pošli ju prvý do zadku :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

beardie napísal:este trosku OT, aj tak je to tu mrtve

ked som zil v SR/CR, tak som za moju audinu platil poistku 120 euro rocne, za porovnatelne auto sa plati v Kanade pre noveho vodica (pocet rokov vlastnenia kanadskeho vodicaku) poistka 275 euro mesacne (nie, nie je to napisane chybne)
Hej, obcas si clovek zvykne ze to ci ono...

ja napriklad platim za parkovne teraz 190 eur mesacne (!!!) v budove kde byvam... lebo proste inak sa neda, jedine ze by som parkoval v praci.
Poistka ma az tak neserie, platim sice 1250 eur rocne, ale je to plna havarijna bez spoluucasti. Na Slovensku som platil okolo 120 za PZP, tu by ma vyslo 600-800, tak som si povedal, ze za ten priplatok to stoji.
(pre porovnanie, podobna poistka na Slovensku by ma stala minimalne 1500)

K teme:

1. Som sice pripraveny zenu docasne zivit, lebo z dovodov ako napisal begbee, plus pripadne strata zamestnania a pod... ale urcite by som nechcel nejaku panicku, ktora nema ziadne vlastne ambicie, len by sedela doma/po kaviarnach... to je cesta do pekla.

2. Zalezi. Sam auto mam a chcem mat, aj napriek tomu, ze ma to stoji tak tych 4-5 tisic rocne... (OK, ked to takto zratam, tak je to strasidelna suma, a mozno uz to auto ani nechcem :D ) - ale auto nepouzivam denne, a viem si velmi dobre predstavit fungovat bez auta. Tu kde zijem to je najmensi problem - cestujem vsade vlakom (a keby slo o to, da sa kupit neobmedzeny listok na cestovanie po celej krajine kedykolvek za slusne peniaze) a napr. nakup mi donesu az do kuchyne.
Najvacsi problem by bol volny cas. Akurat dnes poobede sa chystam na jedno ihrisko, kam sa bez auta velmi dostat neda (na bicykli, tak to ma clovek blizko, ale to je zas problem s vybavou). Minuly vikend som bol autom v Parizi, pozrel som sa na koniec TdF. Taketo veci sa mi nebudu lahko odopierat.

3. IMHO zalezi od situacie... ak si bol doma z rovnakeho dovodu ako si predal auto - nikto rozumny proti tomu nemoze namietat. Ak zarabas 1500 eur, ale stale sa tlacis s rodicmi v 3 izbaku, tak to je na zamyslenie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

S partnerkou ideme v postate 50:50, nechápem, prečo by mal chlap živiť ženu? Patriarchálne prežitky.

K autu: je to jeho vec. Hanba to nemusí, samozrejme byť, ale isté momenty si naozaj bez auta predstaviť neviem.

Ohľadom bývania s rodičmi... tiež to je individuálne, ale ako 26 rokov je už podľa mňa dosť. Netvrdím, že sa treba za každú cenu čím skôr "osamostatniť," záleží od podmienok, ale visieť manke na cecku nie je to pravé orechové. A ženy si takéto veci všímajú.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

1 nie , myslim ze zena by mala byt schopna chodit do prace , taktiez vidim zeny v IT a dokonca poznam dve baby ktore maju CCNA a chcu studovat sietarinu cize z mojho pohladu zeny nie su az tak v znevyhodneni.

2 hanba ? preco ? ved kolko dievcat ide brikou domov vecer alebo tak, ma to aj svoje plusy mozte si vsetci dat spolocne pivo alebo nieco tomu podobne - decentne (nerozjebat sa na mraky zas..)

3 podme pocitat , mam 21r a chcel by som odist v 26ke prec
Za predpokladu ze chcem ist byvat do novostavby/domu a dokazat to utiahnut sam bez nejakej jasnej "odkazanosti" na zene mi treba asi 130 000e ked sa posnazim uskromnit a nemat telku za 2K eur.

cize mam 5r na to a treba mi aspon 30% 40Keur povedzme

5r x 12mesiacov je 60 , deleno= 40 000/60= 670e + hypoteka => rip †

dokazes mesacne odlozit 670e ? a zit dostojne ?

Tymto poctom som chcel povedat to ze ak nemas/te 1100e netto je miziva sanca aby som vypadol prec , jasne.. mozem ist do stareho rozjebaneho panelaku zit niekde na ine sidlisko a parkovat auto medzi dalsimi a mat ho co chvila poobijane =
nie dakujem , to je moj pohlad a predstava k tvojej 3otazke

zaver k 3 otazke bud sa odstahujes prec alebo vydrzis
(ano opustil som sa pardon)
Napísať odpoveď