Vdaka vsetkym za reakcie.
Teraz mi napada taka myslienka ze: Preco prave nejaky biochemicky proces v hlave (laska..) by mal byt ten spravny moralny dovod na zacatie vztahu. Preco napr. zabespecenie nemoze byt ten spravny dovod? V com sa to lisi pre vas?
Partnerka a jej predstavy o partnerovi
Re: Partnerka a jej predstavy o partnerovi
Lebo je to (v drvivej väčšine prípadov) práve o tej chémii, skrátka tak fungujeme. To čo opisuješ sa ľudovo nazýva "zlatokopka."
prave si sa dopustil reductio ad absurdumjapaja napísal:3 podme pocitat , mam 21r a chcel by som odist v 26ke prec
Za predpokladu ze chcem ist byvat do novostavby/domu a dokazat to utiahnut sam bez nejakej jasnej "odkazanosti" na zene mi treba asi 130 000e ked sa posnazim uskromnit a nemat telku za 2K eur.
cize mam 5r na to a treba mi aspon 30% 40Keur povedzme
5r x 12mesiacov je 60 , deleno= 40 000/60= 670e + hypoteka => rip †
dokazes mesacne odlozit 670e ? a zit dostojne ?
Tymto poctom som chcel povedat to ze ak nemas/te 1100e netto je miziva sanca aby som vypadol prec , jasne.. mozem ist do stareho rozjebaneho panelaku zit niekde na ine sidlisko a parkovat auto medzi dalsimi a mat ho co chvila poobijane =
nie dakujem , to je moj pohlad a predstava k tvojej 3otazke
zaver k 3 otazke bud sa odstahujes prec alebo vydrzis
(ano opustil som sa pardon)
Vybral si si iba jednu z možnych variant k odstahovaniu sa od rodičov a tu dotiahol do absurdna, gratulujem!
realita je taka, ze nemas ist do 3i bytu v novostavbe, ale ist s kamosmi do starsieho, ale zrekonstuovaneho bytu, kde budete traja spolu platit 600-700 euro vratane energii, co by mal zvladnut kazdy ak zaraba dve stovky nad minimalkou a vie sa uskromnit (priemerny plat v Lidli je 845 eur, co je ~650 v cistom)
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lebo laska (nie zamilovanost) vytvara najlepsie podmienky na to, aby tento vztah dlhodobo vydrzal. napriklad.TK1991 napísal:Vdaka vsetkym za reakcie.
Teraz mi napada taka myslienka ze: Preco prave nejaky biochemicky proces v hlave (laska..) by mal byt ten spravny moralny dovod na zacatie vztahu. Preco napr. zabespecenie nemoze byt ten spravny dovod? V com sa to lisi pre vas?
DEVZYO1G:
myslim, ze metodologia henteho prieskumu je mimo.
Ak sa dobre pamatam ked som tieto mapy videl prvykrat, vychadzaju z narodneho ekvivalentu toho, comu sa u nas hovori trvaly pobyt.
akurat ze u nas je zmena tvraleho pobytu taka byrokraticka pakaren, ze to ludia vacsinou robia az potom, co si zalozia rodinu a stahuju sa do bydliska co uz je "na dlho". Zatialco napriklad v Holandsku je to procedura na 5 minut na miestnom urade, a potrebujes len preukaz a najomnu zmluvu. A predpokladam, ze v niektorych krajinach to ani clovek nemusi robit, urobi to zanho proste niekto iny napr. zdravotna poistovna alebo zamestnavatel.
je to dost mozne, nejak hlbsie som to neskumal, ale nieco na tom aj tak podla mna bude - do istej miery si myslim ze to je aj kulturna zalezitost
o tej byrokracii mas pravdu, tiez som teraz v holandsku a vsetko vybavene behom momentu, uradne veci ohladom mojho odchodu na slovensku som este ani neriesil a pravdepodobne tak skoro ani nebudem ..
o tej byrokracii mas pravdu, tiez som teraz v holandsku a vsetko vybavene behom momentu, uradne veci ohladom mojho odchodu na slovensku som este ani neriesil a pravdepodobne tak skoro ani nebudem ..
1, Toto je velmi zaujimavy fenomen dnesnej doby. Nachadzame sa niekde na pol ceste. Vela zien chcu byt samostatne a rovnocenne partnerky muzom. Zaroven je tu vsak vela zien, pre ktore je zivotna misia vydat sa a tam koncia. Noa potom je tu skupina, ktora si je vedoma, ze ich jedinou hodnotou je ich vlastna krasa tak sa ztoho (kym ju maju) snazia vytazit co najviac. Osobne nemam zaujem o zenu, ktoru musim zivit, kym nebude na materskej.
2, Ja som si kupil prvy byt, a splatky na hypo nastavil tak aby som ho splatil co najskor. Ztoho vyplyva, ze na auto mi skratka peniaze nezostavaju. Nehovoriac o tom, ze po nom nijak netuzim. Pri zivote vo velkom meste je skor na ostaru. Jedine co ma mata je, ci sa nebude hodit ked pride dieta.
3, V 26 som odchadzal od rodicov ja, a viac -menej mi to dobre padlo. V tomto veku maju vacsinou ludia skolu za sebou a teda aj portfolio moznych partnerov sa zvacsa rozsiruje. Zeny, ktore su osamostatnene a hladaju zodpovedneho partnera na zalozenie rodiny sa nemusia na toto pozerat prave pozitivne, aj ked to nemusia mysliet ako zlatokopky, ale jednoducho hladaju niekoho o koho sa mozu opret. Ak jej ukazes ze taky si, nemusi to byt problem, no startovaciu poziciu ti to moze zhorsit.
2, Ja som si kupil prvy byt, a splatky na hypo nastavil tak aby som ho splatil co najskor. Ztoho vyplyva, ze na auto mi skratka peniaze nezostavaju. Nehovoriac o tom, ze po nom nijak netuzim. Pri zivote vo velkom meste je skor na ostaru. Jedine co ma mata je, ci sa nebude hodit ked pride dieta.
3, V 26 som odchadzal od rodicov ja, a viac -menej mi to dobre padlo. V tomto veku maju vacsinou ludia skolu za sebou a teda aj portfolio moznych partnerov sa zvacsa rozsiruje. Zeny, ktore su osamostatnene a hladaju zodpovedneho partnera na zalozenie rodiny sa nemusia na toto pozerat prave pozitivne, aj ked to nemusia mysliet ako zlatokopky, ale jednoducho hladaju niekoho o koho sa mozu opret. Ak jej ukazes ze taky si, nemusi to byt problem, no startovaciu poziciu ti to moze zhorsit.