PAscal

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
black evil
Light Star
Light Star

PAscal

Príspevok od používateľa black evil »

Chcel som sa učiť C,no vraj si mám trochu naštudovať pascal,tak idem do toho.
Aký je rozdiel medzi Turbo Pascal, Pascal a FreePascal. A ešte, poznáte dáku knihu pre začiatočníkov, alebo aj online daky tutorial,kurz,dake članky....
A ešte že v čom mam skušať programovať,ake vyvojove.
Pascal chcem len tak za 2 mesiace prebehnuť a potom sa vrhnuť na C.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: PAscal

Príspevok od používateľa audiotrack »

takto sa spýtam: máš nejaké predošlé skúsenosti s programovaním?
lebo ak áno, tak ten pascal môžeš preskočiť. Ak nie, tak ti dva mesiace stačiť nebudú
black evil
Light Star
Light Star

Skusenosti nemam.
Akurat nieo som začal s pythonom,ale to len 3 tyždne,a mne s pascalu stačia zaklady,leo mam knihu o C a chcem isť na C,ale su tam priklady spojene aj s pascalom tak lepšie my bude aspoň trochu pascal vedieť.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Pokial mas knihu C, tak zacni s C. Ja osobne netusim ako tebe ide ucenie, ale myslim si ze to co zvladne Pascal, by si mal aj ty zvladnut v C. Problem moze nastat pri pointeroch, kde sa dost ludi zastavi, ale myslim si ze ked to niekto chce vediet, tak sa to snazi silou mocou pochopit a aj to pochopi.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

To že vieš napísať Hallo World v 20ich jazykoch z teba nerobí programátora. Väčši programátor je už ten, ktorý vie síce v jednom, ale vie programovať.
Za tú dobu, čo sa rozhoduješ nad hlúspťami, už si mohol mať prvé alogitmické úlohy za sebou. A to je cennejšie ako to, či robíš v pascale, pythone, Cčku, perle, jave, alebo hocičom inom.
xadman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xadman »

black evil napísal: Aký je rozdiel medzi Turbo Pascal, Pascal a FreePascal.
Tak Turbo Pascal je asi najväčší grc. Keď som bol na školskom kole v zenite, všetci tie modré obrazovky, sa mi vlasy dupkom stavali.
failExperiment
Expert
Expert

Príspevok od používateľa failExperiment »

kdesi si spominal ze mas Ubuntu, takze jednoznacne Free Pascal, balicek ma v sebe IDE ( fp) aj kompilator (fpc). A na pisanie sa da pouzit aj gedit. Ja som chcel tiez ist najskor na C ale tam som sa zasekol po hodnie ucenia a v skole sme sa ucili pascal a s tym som nemal take problemi.
A mezi borland a free nie je rozdiel, mozno v nejakych knizniciach, ktore aj tak zaciatocnik nevyuzije.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

xadman napísal:
Tak Turbo Pascal je asi najväčší grc. Keď som bol na školskom kole v zenite, všetci tie modré obrazovky, sa mi vlasy dupkom stavali.
pozri sa kde to ta modra obrazovka dotiahla

Kód: Vybrať všetko

http://www.embarcadero.com/products/cbuilder

Kód: Vybrať všetko

http://store.embarcadero.com/store?Action=DisplayCategoryProductListPage&SiteID=borlande&Locale=en_GB&categoryID=10801800
black evil
Light Star
Light Star

Dik za rady,no stale neviem či mam isť na C alebo skôr prejsť pascal a potom C.
Podľa tohto sa rozhodnem: Viete daku knihu o pascale pre začiatočnikov,no najlepšie aby bola nova. Mam doma knihu o pascale ale to je pre pokročilych.
Inak z učenim to je tak:V škole občas davam pozor a dom si len menim knihy,učim sa maximalne za deň 15 minut a mam 1 a 2.
mysho44
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mysho44 »

Ja osobne by som šiel rovno do C. Mne osobne teda Pascal velmi pomohol a naučil ma základy programovania, ale prečo neíst rovno do C? Ja hovorím, rovno C. Pascal samotný vobec nevyužiješ a ked chceš zaklady tie ti dá tiež C a na nich postavíš aj C++ a pod.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

black evil napísal:Dik za rady,no stale neviem či mam isť na C alebo skôr prejsť pascal a potom C.
Podľa tohto sa rozhodnem: Viete daku knihu o pascale pre začiatočnikov,no najlepšie aby bola nova. Mam doma knihu o pascale ale to je pre pokročilych.
Inak z učenim to je tak:V škole občas davam pozor a dom si len menim knihy,učim sa maximalne za deň 15 minut a mam 1 a 2.
Na nete je miliarda navodov a tutorialov na Pascal, staci pouzit google, stacilo sa pozriet do temy Chcete si precvicit programovanie?.
Odporucam Pascal, ale v konecnom dosledku je jedno v com zacnes, lebo predpokladam ze ked ti nepojde C tak sa vratis k Pascalu.
black evil
Light Star
Light Star

Trafil si sa, ja rozmyšľam o Pascale aj preto ,že čo ak sa v C zaseknem napriklad po mesiacy a už sa nepohnem?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v C sa zaseknes v prvy den. a v pascali este v ten isty.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Uz nad tym tolko nematuruj a zacni sa niecomu venovat. Ked sa zaseknes, tak pouzijes google a budes sa to snazit pochopit. Nie je nad to prekonavat sameho seba.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

black evil napísal:Trafil si sa, ja rozmyšľam o Pascale aj preto ,že čo ak sa v C zaseknem napriklad po mesiacy a už sa nepohnem?
ak si si to ešte nevšimol, ty si sa už zasekol. A to si sa k programovaniu ešte ani nedostal
black evil
Light Star
Light Star

Inak budem mať Pascal asi aj na škole. Tak my sem prosm napište dae knihy o pascale pre začiatočnikov,alebo dake linky o pascale.
Viem si to najsť aj sam, no ja y som chcel dačo s čim mate skusenoti a je vhodne aj pre "sprostich" v programovani,lebo o programovani iem veľmy malo.
xadman
Medium Star
Medium Star

Popri pascale sa uč trošku aj slovenčinu
black evil napísal:my , sprostich, veľmy
------> mi - mne jednemu, sprostých - t je tvrdá spoluh., veľmi - nieje vybrané slovo.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

xadman napísal:Popri pascale sa uč trošku aj slovenčinu veľmi - neni vybrané slovo.
Aj ty :D Nepíše sa "neni" ale "nie je".
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

harrison314 napísal:
Na nete je miliarda navodov a tutorialov na Pascal, staci pouzit google, stacilo sa pozriet do temy Chcete si precvicit programovanie?.
Odporucam Pascal, ale v konecnom dosledku je jedno v com zacnes, lebo predpokladam ze ked ti nepojde C tak sa vratis k Pascalu.
xadman
Medium Star
Medium Star

weroro napísal:Aj ty :D Nepíše sa "neni" ale "nie je".
Sry, editol som to, u nás sa takto zvykne hovoriť :D
Napísať odpoveď