PAscal
-
black evil
Light Star
PAscal
Chcel som sa učiť C,no vraj si mám trochu naštudovať pascal,tak idem do toho.
Aký je rozdiel medzi Turbo Pascal, Pascal a FreePascal. A ešte, poznáte dáku knihu pre začiatočníkov, alebo aj online daky tutorial,kurz,dake članky....
A ešte že v čom mam skušať programovať,ake vyvojove.
Pascal chcem len tak za 2 mesiace prebehnuť a potom sa vrhnuť na C.
Aký je rozdiel medzi Turbo Pascal, Pascal a FreePascal. A ešte, poznáte dáku knihu pre začiatočníkov, alebo aj online daky tutorial,kurz,dake članky....
A ešte že v čom mam skušať programovať,ake vyvojove.
Pascal chcem len tak za 2 mesiace prebehnuť a potom sa vrhnuť na C.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: PAscal
takto sa spýtam: máš nejaké predošlé skúsenosti s programovaním?
lebo ak áno, tak ten pascal môžeš preskočiť. Ak nie, tak ti dva mesiace stačiť nebudú
lebo ak áno, tak ten pascal môžeš preskočiť. Ak nie, tak ti dva mesiace stačiť nebudú
-
black evil
Light Star
Skusenosti nemam.
Akurat nieo som začal s pythonom,ale to len 3 tyždne,a mne s pascalu stačia zaklady,leo mam knihu o C a chcem isť na C,ale su tam priklady spojene aj s pascalom tak lepšie my bude aspoň trochu pascal vedieť.
Akurat nieo som začal s pythonom,ale to len 3 tyždne,a mne s pascalu stačia zaklady,leo mam knihu o C a chcem isť na C,ale su tam priklady spojene aj s pascalom tak lepšie my bude aspoň trochu pascal vedieť.
Pokial mas knihu C, tak zacni s C. Ja osobne netusim ako tebe ide ucenie, ale myslim si ze to co zvladne Pascal, by si mal aj ty zvladnut v C. Problem moze nastat pri pointeroch, kde sa dost ludi zastavi, ale myslim si ze ked to niekto chce vediet, tak sa to snazi silou mocou pochopit a aj to pochopi.
To že vieš napísať Hallo World v 20ich jazykoch z teba nerobí programátora. Väčši programátor je už ten, ktorý vie síce v jednom, ale vie programovať.
Za tú dobu, čo sa rozhoduješ nad hlúspťami, už si mohol mať prvé alogitmické úlohy za sebou. A to je cennejšie ako to, či robíš v pascale, pythone, Cčku, perle, jave, alebo hocičom inom.
Za tú dobu, čo sa rozhoduješ nad hlúspťami, už si mohol mať prvé alogitmické úlohy za sebou. A to je cennejšie ako to, či robíš v pascale, pythone, Cčku, perle, jave, alebo hocičom inom.
Tak Turbo Pascal je asi najväčší grc. Keď som bol na školskom kole v zenite, všetci tie modré obrazovky, sa mi vlasy dupkom stavali.black evil napísal: Aký je rozdiel medzi Turbo Pascal, Pascal a FreePascal.
-
failExperiment
Expert
kdesi si spominal ze mas Ubuntu, takze jednoznacne Free Pascal, balicek ma v sebe IDE ( fp) aj kompilator (fpc). A na pisanie sa da pouzit aj gedit. Ja som chcel tiez ist najskor na C ale tam som sa zasekol po hodnie ucenia a v skole sme sa ucili pascal a s tym som nemal take problemi.
A mezi borland a free nie je rozdiel, mozno v nejakych knizniciach, ktore aj tak zaciatocnik nevyuzije.
A mezi borland a free nie je rozdiel, mozno v nejakych knizniciach, ktore aj tak zaciatocnik nevyuzije.
pozri sa kde to ta modra obrazovka dotiahlaxadman napísal:
Tak Turbo Pascal je asi najväčší grc. Keď som bol na školskom kole v zenite, všetci tie modré obrazovky, sa mi vlasy dupkom stavali.
Kód: Vybrať všetko
http://www.embarcadero.com/products/cbuilderKód: Vybrať všetko
http://store.embarcadero.com/store?Action=DisplayCategoryProductListPage&SiteID=borlande&Locale=en_GB&categoryID=10801800-
black evil
Light Star
Dik za rady,no stale neviem či mam isť na C alebo skôr prejsť pascal a potom C.
Podľa tohto sa rozhodnem: Viete daku knihu o pascale pre začiatočnikov,no najlepšie aby bola nova. Mam doma knihu o pascale ale to je pre pokročilych.
Inak z učenim to je tak:V škole občas davam pozor a dom si len menim knihy,učim sa maximalne za deň 15 minut a mam 1 a 2.
Podľa tohto sa rozhodnem: Viete daku knihu o pascale pre začiatočnikov,no najlepšie aby bola nova. Mam doma knihu o pascale ale to je pre pokročilych.
Inak z učenim to je tak:V škole občas davam pozor a dom si len menim knihy,učim sa maximalne za deň 15 minut a mam 1 a 2.
Ja osobne by som šiel rovno do C. Mne osobne teda Pascal velmi pomohol a naučil ma základy programovania, ale prečo neíst rovno do C? Ja hovorím, rovno C. Pascal samotný vobec nevyužiješ a ked chceš zaklady tie ti dá tiež C a na nich postavíš aj C++ a pod.
-
harrison314
Hardcore addict
Na nete je miliarda navodov a tutorialov na Pascal, staci pouzit google, stacilo sa pozriet do temy Chcete si precvicit programovanie?.black evil napísal:Dik za rady,no stale neviem či mam isť na C alebo skôr prejsť pascal a potom C.
Odporucam Pascal, ale v konecnom dosledku je jedno v com zacnes, lebo predpokladam ze ked ti nepojde C tak sa vratis k Pascalu.
-
black evil
Light Star
Trafil si sa, ja rozmyšľam o Pascale aj preto ,že čo ak sa v C zaseknem napriklad po mesiacy a už sa nepohnem?
-
mirak2
Hardcore addict
v C sa zaseknes v prvy den. a v pascali este v ten isty.
Uz nad tym tolko nematuruj a zacni sa niecomu venovat. Ked sa zaseknes, tak pouzijes google a budes sa to snazit pochopit. Nie je nad to prekonavat sameho seba.
-
audiotrack
VIP
ak si si to ešte nevšimol, ty si sa už zasekol. A to si sa k programovaniu ešte ani nedostalblack evil napísal:Trafil si sa, ja rozmyšľam o Pascale aj preto ,že čo ak sa v C zaseknem napriklad po mesiacy a už sa nepohnem?
-
black evil
Light Star
Inak budem mať Pascal asi aj na škole. Tak my sem prosm napište dae knihy o pascale pre začiatočnikov,alebo dake linky o pascale.
Viem si to najsť aj sam, no ja y som chcel dačo s čim mate skusenoti a je vhodne aj pre "sprostich" v programovani,lebo o programovani iem veľmy malo.
Viem si to najsť aj sam, no ja y som chcel dačo s čim mate skusenoti a je vhodne aj pre "sprostich" v programovani,lebo o programovani iem veľmy malo.
Popri pascale sa uč trošku aj slovenčinu
------> mi - mne jednemu, sprostých - t je tvrdá spoluh., veľmi - nieje vybrané slovo.black evil napísal:my , sprostich, veľmy
-
weroro
Flash coder
Aj tyxadman napísal:Popri pascale sa uč trošku aj slovenčinu veľmi - neni vybrané slovo.
-
harrison314
Hardcore addict
harrison314 napísal:
Na nete je miliarda navodov a tutorialov na Pascal, staci pouzit google, stacilo sa pozriet do temy Chcete si precvicit programovanie?.
Odporucam Pascal, ale v konecnom dosledku je jedno v com zacnes, lebo predpokladam ze ked ti nepojde C tak sa vratis k Pascalu.
Sry, editol som to, u nás sa takto zvykne hovoriťweroro napísal:Aj tyNepíše sa "neni" ale "nie je".