Problém prvý "Pascal"
Ako hovorím začínal som s pascalom ,ktorý som nedokončil tzn. neviem v nom všetko využívat variables,podmienky aj nejake tie loopy zvladam no tie loopy....
Code som si neuložil sakra... ale kedze to prakticky neviem z neho len cast tak som ho spravil nanovo. Islo o program v ktorom pri zadani poctu hviezdiciek vykreslil stvorec napr 4x4 5x5 atď mojim problemom je ze neviem spravit tu medzeru v strede kedze hviezdicky nemaju vyplnit utvar ale akoby obhranicit.... dufam ze sa chapeme
Kód: Vybrať všetko
var
a,b,c:integer;
begin
writeln('Vyberte pocet hviezd');
readln(a);
For b:= 1 to a do
begin
write('*');
end;
writeln;
For c:= 2 to a - 1 do
begin
write('*')
end;
writeln;
for b:= 1 to a do
begin
write('*');
end;
readln;
end. Kód: Vybrať všetko
For c:= 2 to a - 1 do
begin
write('*')
end;
writeln;Vo visual basicu som opät niesom nejak extra dobrý (jeden soft čo som spravil dnes som dal do prílohy... je to prakticky len pomocou podmienok čize nothing hard. Oplatí sa mi vôbec učiť tento jazyk? neni výhodnejšie ísť tou ťažšou cestou a povedzme učiť sa rovno c++? Resp. Jazyky ,ktoré su oveľa viac využívanejšie?
Problém tretí "Imagination"
Keďže sa učím väčšinou z vid tutoriálov, čo je prakticky opisovanie kódu. Aby som sa ho naučil využiť a zapamätať musím si vytvoriť vlastný program podobný ale nie identický tomu z tutoriálu (tzn. nestačí keď pomením len nejake detaily). Takže mám radšej zmeniť spôsob učenia alebo existuje niečo kde nájdem zadania alebo tak na ktorých by som si to mohol precvičiť
Dúfam ,že si to aspoň niekto prečíta a poradí thx