Pes je jídlo, ne kamarád

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Pes je jídlo, ne kamarád

Príspevok od používateľa begbeee »

Pes je jídlo, ne kamarád
Prvá psia reštaurácia v ČR
Prinání psojedú

Stránky sa recesoidnou formou snažia poukázať na nevýmočnosť jedného živočíšneho druhu, t.j. zabíjanie kráv na steaky sa ničím nelíši od zabíjania psov na lapsagne, či psiečkovú.

Názory?

...
Ja z tých stránok nemôžem :hehe:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Pes je jídlo, ne kamarád

Príspevok od používateľa Soviet »

Psickarov tie stranky vytacaju do nepricetnosti, no ja som sa tiez schuti zabavil :) Dokonca aj peticie boli proti nim spisovane na internete ak sa nemylim.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ja sa tiez radim medzi vernych fanusikov a hrdych propagatorov. Nic nie je krajsie ako ked vidim tie vylevy pohorsenych ludi :D

Idem si spravit hafburger z toho nasho cokla :mnam:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tento pristup presne popisuje moj pristup k vsetkym tym ochrancom zvierat, ktori su schopni ta povazovat za vraha, lebo si na obed zjedol kuraci rezen.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

dehumanizacia celkom dobre vysvetluje, preco si su ludia schopni robit absolutne nechutne svinstva, ked uz niekoho alebo nejaku skupinu ludi nevnimaju ako ludi ale ako nieco menejcenne...

so zvieratami sa deje nieco podobne...sliepky, kravy atd. uz nie su vnimane ako zvierata, zive tvory, ale su vnimane ako stroje na maso...sliepka je ten kus hmoty, co si kupujem zabalene v igelite z mrazacieho boxu v supermarkete...a nie zivy tvor, ktory ma svoje potreby...

pes naopak v zapadnej kulture "povysil" na hodnotu "viac ako zviera", niektori ludia maju radi svojich psov viac ako inych ludi...potom sa ani necudujem, ze reakcie na tie stranky su take ake su...

ja som vacsinu zivota prezil so psom v domacnosti a napriek tomu ma tie stranky nejako nepohorsili...ludia by sa mali castejsie zamyslat nad tym, co si davaju do kosikov v obchodoch a odkial sa to vlastne berie...

____

zavarany pes :D
Prílohy
10911246_590108644457088_6964172238635744477_o.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal:pes naopak v zapadnej kulture "povysil" na hodnotu "viac ako zviera", niektori ludia maju radi svojich psov viac ako inych ludi...potom sa ani necudujem, ze reakcie na tie stranky su take ake su...
Ja stale hovorim, ze keby sa ti ludia spravaju ku psom rovnako ako k inym ludom tak ich pohryzu. A keby sa spravali k ludom ako ku psom, tak je na svete ovela krajsie.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

že aj má čas sa niekto drbať s takým nezmyslom, aj ja chcem tolko volného času :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

harrison314 napísal:Ja stale hovorim, ze keby sa ti ludia spravaju ku psom rovnako ako k inym ludom tak ich pohryzu. A keby sa spravali k ludom ako ku psom, tak je na svete ovela krajsie.
Hmm... skusil som kolegynu poskrabat za uchom. Moc nadsena z toho nebola a ani chvostom nezavrtela...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To preto lebo si ju poškrabkal za uchom. Mal si ju poškrabkať inde a možno by ťa aj oslintala.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:Hmm... skusil som kolegynu poskrabat za uchom. Moc nadsena z toho nebola a ani chvostom nezavrtela...
Asi nebola tvoja :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Prirodzene to bola moja kolegyna. Cudzie neskrabkam. Dam na radu begbeee-ho a skusim poskrabkat na bruchu ci sa prevali na chrbat...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som tym myslel, ze nie si jej majitel, nevychovaval si ju od malicka.
Ale radcej skus jej nejaky cas nosit jedlo, a potom skriabkat.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No a? Čo si asi o nás myslí jeden a štvrť miliardy Indov, pre ktorých sú kravy, teda hovädzina, posvätné? Asi to, čo si poniektorí myslia o konzumácii psov, koňov, delfínov, či veľrýb. Skúsil som všetko spomínané (niektorých ľudí z toho išlo svojho času na fejsbúku šľak triafať, hlavne, keď som robil fotky menu reštík, v ktorých som papkal koníka a delfína), minimálne kôň bol úplne perfektný.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:No a? Čo si asi o nás myslí jeden a štvrť miliardy Indov, pre ktorých sú kravy, teda hovädzina, posvätné? Asi to, čo si poniektorí myslia o konzumácii psov, koňov, delfínov, či veľrýb. Skúsil som všetko spomínané (niektorých ľudí z toho išlo svojho času na fejsbúku šľak triafať, hlavne, keď som robil fotky menu reštík, v ktorých som papkal koníka a delfína), minimálne kôň bol úplne perfektný.
O konskom mäse som to pocul, vies opisat ako dane zvierata chutili?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Konske maso sa pomerne bezne pouzivalo v nasom stredoeuropskom priestore. V Madarsku z toho robia pomerne luxusne tradicne klobasy.

Samozrejme nieco ine je, ked si clovek da masove gulky v Ikei v domneni, ze ide o hovadzinu alebo bravcove a neskor zisti, ze tam bolo konske maso :D

seth a morske prasiatka alebo potkany si nejedol? :D
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

K tomu snad len stare okridlene, "cim viac poznam ludi, tym radsej mam zvierata". To "radsej" je take dvojzmyselne :)

Urcite aj nasi morgosi by suhlasili, ze pes je velmi fajnove obedove menu...a kolko spasu si uziju, kym ho chytia :D

Stranky na FB som videl uz davno a tie zurive reakcie odporcov hafjedla skutocne pobavili.

Na druhej strane sa nie je co cudovat, ze niektori stavaju psa nad ludi, ked sa zoberie do uvahy spravanie priemerneho clovecenstva a priemernej psej populacie.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Psov mám strašne, ale fakt strašne rád, a asi by som ich nejedol (neviem, psychický blok), ale zároveň súhlasím s tým, že je mi smutno keď sú psíčkari pohoršení, ale kravy, prasatá a kuratá žijúce v podmienkach, aké si ich pes nevie ani predstaviť, a zabité pre mäso - to je pre nich v pohode. Keď už sú takí pohoršení, prečo zrazu má jeden druh zvierat mať výhodu pred druhým?

Síce súhlasím, že vychovaný pes je skutočne najlepší priateľ človeka, a je lepší ako 50% ľudí, ktorých stretávam, ale všetko sú to živé bytosti.

K mäsu ako takému, k vegetariánom, respektíve vegánom sa nevyjadrujem, tých nepochopím (tých, čo to robia dobrovoľne).

TL-DR: Psa by som nezjedol, no nejak extra sa nad tým nepohoršujem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

harrison: Neviem, ako by som to opísal...Konské mäso bolo také sladšie, ale v podstate to chutilo ako hovädzina. Delfín a veľryba chutili ako ryby, bližšie k lososovi, ako k treske alebo iným rybám, nuž a pes tiež chutí skoro ako hovädzina...To treba vyskúšať. Neviem, či niekde v Európe, ale v Ázii je to úplne bežné...

ephramko: Nie, ani jedno zo spomínaných, ale morské príšery som jedol od výmyslu sveta, aj žaby, skúsil som aj chrobáka, odhryzol som, ale proste ďalej sa nedalo, asi som už mal toho dobrodružného jedla dosť...

K téme priznám, že psov z duše nenávidím, takže som s tým problém nemal...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som jedol kenguru mäso, bolo to podobné hovädzine, aj podobne červené.
Napísať odpoveď