Pitný režim
Re: Pitný režim
Ja napríklad dokážem kľudne celý deň fungovať bez kvapky vody. Aj v tomto teple. Ale vždy, keď si uvedomím, že to nie je dobré, tak si dám čistej vody. Občas sa ale stane, že sa napijem až večer pred spaním, keď zapíjam tabletky.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
pinco: Bez kvapky dokaze fungovat hocikto, ved to je vedecky dokazane, ze tie tri dni by clovek bez vody prezil. Ale aky to ma vyznam sa takto mucit a nepit cely den, napit sa az pred spanim???
-
uplink
VIP
Piť by mal človek podľa svojej váhy, napr. ja mám 82 kG a na moju váhu a pomer tukov/svalov v organizme je pre mňa dobré a vhodné vypiť 3.250 litra vody denne. Z toho 1.5 litra doobeda, lebo vtedy najviac pracujú obličky a zvyšok nejako doraziť poobede, na večer nie je dobré ani zdravé piť.
Piť málo vody znamená dobrovoľne si špiniť organizmus toxínmi, voda je primárny čistiaci prostriedok organizmu, bez vody sa nekoná skoro žiadna metabolická reakcia v tele.
Piť málo vody znamená dobrovoľne si špiniť organizmus toxínmi, voda je primárny čistiaci prostriedok organizmu, bez vody sa nekoná skoro žiadna metabolická reakcia v tele.
Prečo sa nemôže piť večer ?
-
lekoklatik
VIP
uplink tieto tvoje vypocty je pekna ko*ot pre krista pana -_-
Lebo ta rano z toho boli hlava a mas suchotyhughito napísal:Prečo sa nemôže piť večer ?
ja mam zas suchoty ked by som nemal pri posteli tekutiny vo vecernych-nocnych hodinach pred spankom
-
javatar
Hardcore addict
asi tak, kedysi som bol zvyknuty si hned po prichode do prace spravit 0.6l caj, 0.4l mate a vziat si 1.5l mineralku a to doobeda vzdy padlo (mate 2x) a poobede treti zalev mate a dalsi cajik... casom sa to neako posralo...Grim napísal:"ja na také veci nemám čas myslieť"
Pre mňa to vôbec nie je mučenie. Počas dňa vôbec necítim potrebu napiť sa, aj keď je vonku 35 stupňov. A je jedno, či som priamo na slnku, alebo sedím v kancelárií. Som si na takýto režim zvykol, aj keď viem, že to nie je dobré.hojko napísal:pinco: Bez kvapky dokaze fungovat hocikto, ved to je vedecky dokazane, ze tie tri dni by clovek bez vody prezil. Ale aky to ma vyznam sa takto mucit a nepit cely den, napit sa az pred spanim???
pinco, dúfam, že mávaš cez deň aspoň žuvačku ale
Pretože nechcel by som, aby na mňa napríklad o siedmej večer dýchol človek, ktorý pil možno niečo ráno a odvtedy mu prešlo ústami len jedlo 
-
TommyHot
Addict
Voda je aj v jedle, takze zas az tak uplne bez vody to nie je 
Tak ale myslel som z pohľadu pachu z úst, keď si dáš takú dobrú šniclu so zemiakmi, za chvílku nato napríklad jablko a horalku, tak potom taká pachuť z úst musí byť zaujímavá, ak to človek nezapije ničím. 
No ja pomaly nevyjdem ani z domu, keď nemám žuvačky vo vrecku, ale stane sa, že ich zabudnem alebo sa mi minú. Ale nemám pocit, že by mi priateľka alebo niekto iný povedal, že by mi tiahlo z úst a to som v kontakte s ľudmi prakticky nonstop celý deň, či už to sú kolegovia alebo zákazníci. To kde si počul, že ak nepijem, tak človeku smrdí z úst? Napríklad minerálka nemá žiadnu chuť, tak aký to má vplyv na môj dych? Zuby si umývam 3x denne, problémy so žalúdkom nemám, tak nevidím vôbec problém.hd_ napísal:pinco, dúfam, že mávaš cez deň aspoň žuvačku alePretože nechcel by som, aby na mňa napríklad o siedmej večer dýchol človek, ktorý pil možno niečo ráno a odvtedy mu prešlo ústami len jedlo
ja si myslim ze pitny rezim dodrziavam tak na 90% ..... denne tych 2-2,5 litra urcite vypijem. pohar vody mam pri sebe stale, nemam rad ked mam sucho v ustach
co hovorite na sirupovu vodu?
sladene mineralky a sladke vody mi uz nechutia, uz som ich prepity, na cistej vode mi zase vadi, ze nema chut
sladene mineralky a sladke vody mi uz nechutia, uz som ich prepity, na cistej vode mi zase vadi, ze nema chut
-
uplink
VIP
lebo obličky majú oddychovať. Vieš, orgány mimo srdca nemajú pracovať na 100% ako je deň dlhý.hughito napísal:Prečo sa nemôže piť večer ?
lekoklatik - čo presne? Mimo to že vychádzam z tradičnej čínskej medicíny a ich orgánových hodín? To že európania na prevzatej americkej mcdonaldovej kultúre a pofidérnom vzdelaní ohľadom zdravej výživy, správnych stravovacích návykoch a štýlu životosprávy nemajú ani páru o tom čo, kedy a ako správne piť nie je moja starosť.
To že veľký príjem vody dokáže niekoľkonásobne zlepšiť priepustnosť organizmu čo sa týka vyplavovania toxínov je medicínsky fakt, to že sa dokážeš z vody prijatej v nadmernom množstve v krátkom časovom úseku otráviť je vec druhá.
Preto píšem tak ako píšem. Ty mimo to že napíšeš že píšem bludy napíšeš aj niečo k veci? Alebo si len rýpneš, aby sa nepovedalo?
čistá, ideálne prevarená voda je fantastická vec. Bol som ako Ty, ja som stále chlomtal čaje a džúsy, ako som si prešiel detoxmi organizmu, antibak/vir/par/patogénnými, tak mi voda chutí viac a viac.beardie napísal:co hovorite na sirupovu vodu?
Samozrejme je lepšie piť sirup, ako minerálky, lebo minerálky požívané vo veľkých množstvách narúšajú rovnováhu, a keď ich piješ moc, môžu Ti poškodiť organizmus. Telo nevie vyplavovať minerály v klasickej forme, lepšie, ale nie úplne len v koloidnej.
Na to si zvykneš tak, že ti ani nenapadne.beardie napísal:co hovorite na sirupovu vodu?
uplink: To už sú také veci..voda na večer ma určite nezabije, nájdu sa aj horšie veci.
pijem. Stale ak sa da. Hlavne ked sportujem. Ked dlhsi cas nepijem citim bolenie hlavy a strasne rychlo sa citim unaveny.
-
TommyHot
Addict
Uplink pises o tradicnej cinskej medicine, a potom das caj do kontrastu s nejakym sladkym dzusom, pri tom cinan pije caj od rana do vecera a je jednou z pricin jeho dobreho zdravotneho stavu. Akosi tomu nerozumiem.
-
marek carey
Medium Star
Zas tu vidim nazory skusenych biologov. Takze, niekomu pracuje na 100% stale iba srdce a preto ma mozog vypadky a napise nieco taketo.
Pre niekoho je mozno nezdrave vecer pit, ak pre zdravotnu poruchu neschopnosti udrzania moc ma mokre plachty. A na margo toho, ze niekto nepije cely den, bohuzial, aj pocit smadu sa da potlacit a nedostatok tekutin uz potom vnima clovek inymi tazkostami, od unavy, bolesti hlavy, zlej koncentracii a najma farby mocu.
Pre niekoho je mozno nezdrave vecer pit, ak pre zdravotnu poruchu neschopnosti udrzania moc ma mokre plachty. A na margo toho, ze niekto nepije cely den, bohuzial, aj pocit smadu sa da potlacit a nedostatok tekutin uz potom vnima clovek inymi tazkostami, od unavy, bolesti hlavy, zlej koncentracii a najma farby mocu.