Pitný režim

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Pitný režim

Je to mýtus!
6
9%
Dodržiavam, chránim si svoje zdravie.
27
40%
Snažím sa dodržiavať keď sa dá.
35
51%

Celkom hlasov: 68

pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Pitný režim

Príspevok od používateľa pinco »

Ja napríklad dokážem kľudne celý deň fungovať bez kvapky vody. Aj v tomto teple. Ale vždy, keď si uvedomím, že to nie je dobré, tak si dám čistej vody. Občas sa ale stane, že sa napijem až večer pred spaním, keď zapíjam tabletky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pinco: Bez kvapky dokaze fungovat hocikto, ved to je vedecky dokazane, ze tie tri dni by clovek bez vody prezil. Ale aky to ma vyznam sa takto mucit a nepit cely den, napit sa az pred spanim???
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Piť by mal človek podľa svojej váhy, napr. ja mám 82 kG a na moju váhu a pomer tukov/svalov v organizme je pre mňa dobré a vhodné vypiť 3.250 litra vody denne. Z toho 1.5 litra doobeda, lebo vtedy najviac pracujú obličky a zvyšok nejako doraziť poobede, na večer nie je dobré ani zdravé piť.

Piť málo vody znamená dobrovoľne si špiniť organizmus toxínmi, voda je primárny čistiaci prostriedok organizmu, bez vody sa nekoná skoro žiadna metabolická reakcia v tele.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Prečo sa nemôže piť večer ?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

uplink tieto tvoje vypocty je pekna ko*ot pre krista pana -_-
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

hughito napísal:Prečo sa nemôže piť večer ?
Lebo ta rano z toho boli hlava a mas suchoty :D
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ja mam zas suchoty ked by som nemal pri posteli tekutiny vo vecernych-nocnych hodinach pred spankom
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Grim napísal:"ja na také veci nemám čas myslieť"
asi tak, kedysi som bol zvyknuty si hned po prichode do prace spravit 0.6l caj, 0.4l mate a vziat si 1.5l mineralku a to doobeda vzdy padlo (mate 2x) a poobede treti zalev mate a dalsi cajik... casom sa to neako posralo...
pinco
Darca
Darca

hojko napísal:pinco: Bez kvapky dokaze fungovat hocikto, ved to je vedecky dokazane, ze tie tri dni by clovek bez vody prezil. Ale aky to ma vyznam sa takto mucit a nepit cely den, napit sa az pred spanim???
Pre mňa to vôbec nie je mučenie. Počas dňa vôbec necítim potrebu napiť sa, aj keď je vonku 35 stupňov. A je jedno, či som priamo na slnku, alebo sedím v kancelárií. Som si na takýto režim zvykol, aj keď viem, že to nie je dobré.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

pinco, dúfam, že mávaš cez deň aspoň žuvačku ale :) Pretože nechcel by som, aby na mňa napríklad o siedmej večer dýchol človek, ktorý pil možno niečo ráno a odvtedy mu prešlo ústami len jedlo :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Voda je aj v jedle, takze zas az tak uplne bez vody to nie je ;)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Tak ale myslel som z pohľadu pachu z úst, keď si dáš takú dobrú šniclu so zemiakmi, za chvílku nato napríklad jablko a horalku, tak potom taká pachuť z úst musí byť zaujímavá, ak to človek nezapije ničím. :D
pinco
Darca
Darca

hd_ napísal:pinco, dúfam, že mávaš cez deň aspoň žuvačku ale :) Pretože nechcel by som, aby na mňa napríklad o siedmej večer dýchol človek, ktorý pil možno niečo ráno a odvtedy mu prešlo ústami len jedlo :)
No ja pomaly nevyjdem ani z domu, keď nemám žuvačky vo vrecku, ale stane sa, že ich zabudnem alebo sa mi minú. Ale nemám pocit, že by mi priateľka alebo niekto iný povedal, že by mi tiahlo z úst a to som v kontakte s ľudmi prakticky nonstop celý deň, či už to sú kolegovia alebo zákazníci. To kde si počul, že ak nepijem, tak človeku smrdí z úst? Napríklad minerálka nemá žiadnu chuť, tak aký to má vplyv na môj dych? Zuby si umývam 3x denne, problémy so žalúdkom nemám, tak nevidím vôbec problém.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

ja si myslim ze pitny rezim dodrziavam tak na 90% ..... denne tych 2-2,5 litra urcite vypijem. pohar vody mam pri sebe stale, nemam rad ked mam sucho v ustach
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co hovorite na sirupovu vodu?

sladene mineralky a sladke vody mi uz nechutia, uz som ich prepity, na cistej vode mi zase vadi, ze nema chut
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito napísal:Prečo sa nemôže piť večer ?
lebo obličky majú oddychovať. Vieš, orgány mimo srdca nemajú pracovať na 100% ako je deň dlhý.

lekoklatik - čo presne? Mimo to že vychádzam z tradičnej čínskej medicíny a ich orgánových hodín? To že európania na prevzatej americkej mcdonaldovej kultúre a pofidérnom vzdelaní ohľadom zdravej výživy, správnych stravovacích návykoch a štýlu životosprávy nemajú ani páru o tom čo, kedy a ako správne piť nie je moja starosť.

To že veľký príjem vody dokáže niekoľkonásobne zlepšiť priepustnosť organizmu čo sa týka vyplavovania toxínov je medicínsky fakt, to že sa dokážeš z vody prijatej v nadmernom množstve v krátkom časovom úseku otráviť je vec druhá.

Preto píšem tak ako píšem. Ty mimo to že napíšeš že píšem bludy napíšeš aj niečo k veci? Alebo si len rýpneš, aby sa nepovedalo?
beardie napísal:co hovorite na sirupovu vodu?

sladene mineralky a sladke vody mi uz nechutia, uz som ich prepity, na cistej vode mi zase vadi, ze nema chut
čistá, ideálne prevarená voda je fantastická vec. Bol som ako Ty, ja som stále chlomtal čaje a džúsy, ako som si prešiel detoxmi organizmu, antibak/vir/par/patogénnými, tak mi voda chutí viac a viac.

Samozrejme je lepšie piť sirup, ako minerálky, lebo minerálky požívané vo veľkých množstvách narúšajú rovnováhu, a keď ich piješ moc, môžu Ti poškodiť organizmus. Telo nevie vyplavovať minerály v klasickej forme, lepšie, ale nie úplne len v koloidnej.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie napísal:co hovorite na sirupovu vodu?

Na to si zvykneš tak, že ti ani nenapadne.

uplink: To už sú také veci..voda na večer ma určite nezabije, nájdu sa aj horšie veci. :D
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

pijem. Stale ak sa da. Hlavne ked sportujem. Ked dlhsi cas nepijem citim bolenie hlavy a strasne rychlo sa citim unaveny.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Uplink pises o tradicnej cinskej medicine, a potom das caj do kontrastu s nejakym sladkym dzusom, pri tom cinan pije caj od rana do vecera a je jednou z pricin jeho dobreho zdravotneho stavu. Akosi tomu nerozumiem.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Zas tu vidim nazory skusenych biologov. Takze, niekomu pracuje na 100% stale iba srdce a preto ma mozog vypadky a napise nieco taketo.
Pre niekoho je mozno nezdrave vecer pit, ak pre zdravotnu poruchu neschopnosti udrzania moc ma mokre plachty. A na margo toho, ze niekto nepije cely den, bohuzial, aj pocit smadu sa da potlacit a nedostatok tekutin uz potom vnima clovek inymi tazkostami, od unavy, bolesti hlavy, zlej koncentracii a najma farby mocu.
Napísať odpoveď