Platba - Slovensko --) Česká republika

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jarekpasek
Novice
Novice

Platba - Slovensko --) Česká republika

Príspevok od používateľa jarekpasek »

Dobrý den,

potřebuji poradit.

Jeden známý ze slovenska mi má posílat peníze kvuli dokončení obchodu, ale on má jen paypal a slovenský bankovní učet a já paypal nemám a mám jen český bankovní učet.

Chci se zeptat jakou formu platby převod by jste doporučili aby byly peníze ihned zitra u mě..

Slyšel jsem že existuje něco jako western union, kdy známý ve slovensku zaplatí peníze, pošle mi nějaký kod a já si je v české bance nechám vyplatit..

je to pravda? muže mi někdo prosím poradit?

díky
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

tak idealni by bylo, kdyby jsi mel ucet v CSOB, to by ti znamy mohl penize vlozit na ucet v pobocce CSOB na slovensku za poplatek 3.33 eura.

//autoeditácia príspevku ( 23 Aug 2009, 19:38 )
na temu s CSOB je toho viac napriklad tu: http://www.hojko.com/prevody-z-csob-sk- ... 25210.html

v tvojom pripade ale zrejme o CSOB nejde... ;)
jarekpasek
Novice
Novice

Díky, ješte se zeptám, převod peněz mezi stejnými bankami je ihned, čili pokud vložím peníze v čsob tak na učtu u čsob jsou ihned, platí to také že pokud někdo na slovensku vloží peníze v čsob tak budou ihned na mém učtu v čsob?

děkuji
johny_sk
Professional
Professional

u mne to tak fungovalo. V patek jsem si vlozil doobeda penize na cesky ucet CSOB na Slovensku a jak jsem prijel vecer do CR, mel jsem je na uctu. Takze z vlastni zkusenosti - ano.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ano , funguje to tak cez tyzden , ale v nedelu nie, ked si posles peniaze v nedelu , dojdu ti az v pondelok rano :)

johny_sk: ty si cech?
johny: pytal som sa preto lebo mas dobru slovencinu aj cestinu :)
jarekpasek
Novice
Novice

nakonec jsme zvolili zpusobd přes western union, kupující zajde na slovenksou poštu,pošle peníze na moje jméno přes western union a já si za par minut zajdu na poštu v české republice,prokážu se občanksým prukazem,částkouk terou očekávám a bude mi vyplacena, je tam sice vysoky poplatek 250kč ale vzhledem k vysoké částke je to unosné.

děkuji za rady
johny_sk
Professional
Professional

Filipito: Som cechoslovak.., ako mnoho ludi, mam dvojite obcianstvo (jeden rodic z CR, dalsi zo SR), avsak chodil som na slovenske skoly zakladnu a gympel, no teraz studujem v prahe vysoku... Preto ked pocujem/vidim cestinu, automaticky prepnem do cestiny :oops:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

johny_sk: A nedava sa obcianstvo podla toho, ze kde sa narodis??? A potom dalsie mozes ziskat pobytom niekolko rokov v inom state, napriklad na Slovensku je to tusim 8 rokov.
johny_sk
Professional
Professional

nedava sa podla miesta narodenia, ale podla miesta bydliska (aspon tak nam bolo vysvetlene..., bracho dvojite nemoze mat: narodil sa v CR, ale nemal tam pobyt). Prve tri roky zivota som mal trvaly pobyt na uzemi CR (Morava), nasledne sme sa stahovali na Slovensko..., aj ked to bolo stale Ceskoslovensko... ;)
Napísať odpoveď