Plesnivenie stien

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nejakymarko »

jednoznacne vetrat a narazovo ako uz bolo pisane nadomnou. Okna dokoran na 1-2minutky a je cerstvy vymeneny vzdych teplucko a kvalitne zivotne prostredie.
o tom ze vetrat cely den....v tomto zimnom obdobi do neba volajuca hlupost.
co sa tyka zateplenia domov...velmi vela zalezi od kvality vyhotovenia. ked je izolacia spravne spravena, nie je mozne aby vznikali plesne.
a k tym oknam..drevo je drevo ale ak nie je kvalitny nater ma tendenciu nasiaknut (vemli mierne) ale da sa to pocitovat pri tom ze okno ide tahsie otvorit. ale s kvalitnym oknom sa nemusie bat.
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

lucasss vy ste asi milionari, ked si dovolite takto vetrat... najlepsie je naozaj otvorit okno dokoran, nechat par minut vymenit vzduch v miestnosti a potom ho zavriet... a k tej plesni, tvori sa, ako ste tu pisali, vEcsinou kvoli vlhkosti v izbe, nespravnej izolacii, ale tvori sa aj tam, kde su velke tepelne mosty a kde unika vela tepla cez steny von...
Lucasss
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lucasss »

aquafresh1 napísal:lucasss vy ste asi milionari, ked si dovolite takto vetrat...
sakra ste ma zle pochopili...ja nemam okno dokoran otvorene cely den ale mam ho na vetracke otvorene na pol centimetrovu medzeru...takze to asi ani nie je vetranie....tak tak je to :)

EDIT //neverim tomu ze keby rano vyvetram a sme v izbe cely den s brachom tak to tam bude fresh :wink:
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

jasne ze to fresh nebude ;), treba prisposobit vetranie bud podla toho, ako fresh tam chcete mat alebo podla toho, kolko az chcete setrit ...
Lucasss
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lucasss »

jj, jasne , presne takto to vidim aj ja...a je zrejme ze ked nie som doma tak mam okno zavrete... :) takze aj od toho to zavisi...
A je tiez jasne ze rozdiel je v byte ktory je nazatepleny a v byte ktory je zatepleny + plastove okna...to je uplne o inom !
Lenze niekto si to neuvedomi a potom to tam plesnivie :wink:
Ved o tomto je tato tema :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

A tiez je to ine, ked niekto byva na 9. poschodi v panelaku a ked niekto byva v rodinnom dome v palenej, ci nepalenej tehle.
-Co sa izolácie týka, nepálená tehla je najlepsi izolant. No taká stena musí byť dobre postavená. Predsa len je to hlina a ked tam chyba izolacia od spodu, tak to je koniec. Ten dom sa zacne drobit..
ffnatic
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ffnatic »

pravideľne vetrat...
odstraniť plesen..a častejšie malovať :D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

lucass skus sa chytit potom toho radiatora ...je zeravy vsak? kuri o sto sest aby ti udrzal dakych 20-21 stupnov no ma co robit ked mas otvorenu vetracku s -10 stupnov z vonka ... to je uplne najhorsie riesenie plesnivych stien .. plesniet nebudu no minies penazi jak drak..
Napísať odpoveď