Po format C: reinstale XP na C: nemam pristup k particii D:

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
bedeker
Novice
Novice

Po format C: reinstale XP na C: nemam pristup k particii D:

Príspevok od používateľa bedeker »

Ahojte,
Problem:

pri instalovani W XP Home Edition (english), som nechal sformatovat particiu C: (120 GB disk bol rozdeleny na dve particie pred 2 rokmi) a po dokonceni instalacie, ked chcem otvorit disk (virtualny) D: tak sa ma system oznami, ze Disk nie je sformatovany a ze ci to chcem robit? To samozrejme nechcem lebo stratim data co tam su. Ak tam este vobec su...pretoze ked som nechal formatovat Particiu ''disk'' C: tak to trvalo strasne dlllho prinajmenej 35min az som si zacal mysliet,ze sa asi formatuje cely disk teda nie len particia C ale aj D?

Viete co s tym?

Ako sa dostat k tym datam ak tam este su. Nakolko system ukazuje disk D: 0 GB...???

Jedna sa o notebook Fujitsu - Siemens Amilo A1667G, z roku 2006, Athlon 2.2Mhz, 1GB RAM, 128 MB grafika Ati Radeo X700

Co tomu prdchazalo:

Tomuto preinstalovaniu po 2 rokoch bezproblemoveho pouzivania predoslej instalacie predchadzalo, ze asi tak pred mesiacom o dost spomalil a to mam na mysli ak som spustil viacero programov tak nestihal. Az sa predvcerom stalo pocas pozerania relacie z archivu markiza.sk, ziaden iny program nebezal ale aj tak ventilator fical na plne otacky a zrazu sa notas vypol totalne, bez akehokolvek upozornenia na nejaky problem, ziadna modra obrazovka alebo podobne.
Tak som ho skusil zapnut ale na displeji sa zobrzili neurcite pruhy a tak som vedel, bol dost zohriaty ale nie zas tak velmi ako inokedy po celodennom pouzivani.
Na druhy den rano, zapnem notas, system sa startuje uvita a a potom znova to iste bez varovania sa vypne.
Skusam nastartovat cez Safe Mode a dalsie moznosti co su tam ale nic nepomaha.
Skusal som spravit opravu z CD ale sa znova vypol tak som zacal skusat postupne preinstalovanie.

Skusam reinstal z CD po nacitani vsetkych suborov, vypise,ze startuje system Windows, ale stale je zobrazene dosovske prostredie, potvrdzujem F8, ze suhlasim s podmienkami a cakam na dalsiu obrazovku a znova sa vypne a tak krok po kroku sa snazim byt rychlejsi a dostat sa k potvdreniu format C:
Tak snova od zacaiatku, ale v zhone asi stlacam nespravnu klavesu a niesom si vobec isty ci som nahodou nezmazal prave tu particiu disku co som nechcel.
Tak znova hura dostal som sa az k potvrdeniu format particiu C:

Prebehla uspesne, ale trvala velmi dlho ako som uz pisal vyssie.

Ak citas tieto slova tak ti ozaj dakujem za trpezlivost a tvoj cas a dakujem za akukolvek info a pomoc.

DAKUJEM VELMI PEKNE ZA POMOC.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To, ze dlho formatovalo znamena, ze islo o plny format a nie len rychly format, takze nic nezvycajne sa nedialo. Chcelo by to zrejme skusit nejake programy na pracu s diskom ako napr. Partition Magic a podobne. Myslim, ze tam data su, len sa k nim neda dostat.
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

ak som tomu spravne pochopil, na Dčku maš len "pošahany" format, volačo podobne sa mi stalo nedavno, v programe Paragon partition manager je taka funkcia že undelete partition. len ty tam maš pariciu ale neni naformatovana tak nevim.
inak platí to čo ti písal kolega vyžšie
bedeker
Novice
Novice

Partition magic poznam s nim som rozdeloval disk.
Zaraza ma jedna vec a to ze po formate a naistalovani XP ma C: teraz kapacitu celeho disku :shock:
Som predpokladal, ze sa iba sformatuje ta konkretna particia a ''disk'' (particia) D: ostane nedotknuta a data budu pristupne tak ako predtym.
Skusim to s tym Paragon Partition magic, ak nepomoze tak s nejakym data recovery.

Este mi stale hlavou vrta to samovypinanie.
Len dufam,ze neodislo nieco na maticnej doske, alebo grafickej karte...a neprejavy sa to po case. Ale zatial to ide a updatujem XP....
Som to vcera aj rozobral ale nic nezvycajne som nenasiel, myslim nejake zaciernene obvody alebo zapach po skrate.
Zatial dakujem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pokiaľ dôjde k tej obnove dát - vrele odporúčam DIskInternals NTFS recovery, ja osobne som použil verziu 3.5. Odfaklil som si vďaka mojej nezgrabnosti celú 1TB partíciu a práve vďaka tomuto progamu mám všetky súbory nazad, pričom iné recovery programy mi vôbec nepomohli. Je to síce trochu pomalé (hlavne teda v prípade jedného terabajtu), ale je to spoľahlivé...
bedeker
Novice
Novice

seth82: dakujem za typ, lebo som minule tiez omylom vymazal nezalohovane foto za nejaky polrok a medzitym mi frajerka nieco ulozila na disk, pouzil som nieco co mi odporucali, ale velmi nepomohlo, soft sice data nasiel ale z toho mnozstva sa dali zobrazit len 4 fotky. Tak teraz skusim to co odporucas.
Dakujem.

Existuje soft na opravu poskodenych suborov, konkretne foto a videa?
Napísať odpoveď