Ahojte,
Problem:
pri instalovani W XP Home Edition (english), som nechal sformatovat particiu C: (120 GB disk bol rozdeleny na dve particie pred 2 rokmi) a po dokonceni instalacie, ked chcem otvorit disk (virtualny) D: tak sa ma system oznami, ze Disk nie je sformatovany a ze ci to chcem robit? To samozrejme nechcem lebo stratim data co tam su. Ak tam este vobec su...pretoze ked som nechal formatovat Particiu ''disk'' C: tak to trvalo strasne dlllho prinajmenej 35min az som si zacal mysliet,ze sa asi formatuje cely disk teda nie len particia C ale aj D?
Viete co s tym?
Ako sa dostat k tym datam ak tam este su. Nakolko system ukazuje disk D: 0 GB...???
Jedna sa o notebook Fujitsu - Siemens Amilo A1667G, z roku 2006, Athlon 2.2Mhz, 1GB RAM, 128 MB grafika Ati Radeo X700
Co tomu prdchazalo:
Tomuto preinstalovaniu po 2 rokoch bezproblemoveho pouzivania predoslej instalacie predchadzalo, ze asi tak pred mesiacom o dost spomalil a to mam na mysli ak som spustil viacero programov tak nestihal. Az sa predvcerom stalo pocas pozerania relacie z archivu markiza.sk, ziaden iny program nebezal ale aj tak ventilator fical na plne otacky a zrazu sa notas vypol totalne, bez akehokolvek upozornenia na nejaky problem, ziadna modra obrazovka alebo podobne.
Tak som ho skusil zapnut ale na displeji sa zobrzili neurcite pruhy a tak som vedel, bol dost zohriaty ale nie zas tak velmi ako inokedy po celodennom pouzivani.
Na druhy den rano, zapnem notas, system sa startuje uvita a a potom znova to iste bez varovania sa vypne.
Skusam nastartovat cez Safe Mode a dalsie moznosti co su tam ale nic nepomaha.
Skusal som spravit opravu z CD ale sa znova vypol tak som zacal skusat postupne preinstalovanie.
Skusam reinstal z CD po nacitani vsetkych suborov, vypise,ze startuje system Windows, ale stale je zobrazene dosovske prostredie, potvrdzujem F8, ze suhlasim s podmienkami a cakam na dalsiu obrazovku a znova sa vypne a tak krok po kroku sa snazim byt rychlejsi a dostat sa k potvdreniu format C:
Tak snova od zacaiatku, ale v zhone asi stlacam nespravnu klavesu a niesom si vobec isty ci som nahodou nezmazal prave tu particiu disku co som nechcel.
Tak znova hura dostal som sa az k potvrdeniu format particiu C:
Prebehla uspesne, ale trvala velmi dlho ako som uz pisal vyssie.
Ak citas tieto slova tak ti ozaj dakujem za trpezlivost a tvoj cas a dakujem za akukolvek info a pomoc.
DAKUJEM VELMI PEKNE ZA POMOC.
Po format C: reinstale XP na C: nemam pristup k particii D:
Partition magic poznam s nim som rozdeloval disk.
Zaraza ma jedna vec a to ze po formate a naistalovani XP ma C: teraz kapacitu celeho disku
Som predpokladal, ze sa iba sformatuje ta konkretna particia a ''disk'' (particia) D: ostane nedotknuta a data budu pristupne tak ako predtym.
Skusim to s tym Paragon Partition magic, ak nepomoze tak s nejakym data recovery.
Este mi stale hlavou vrta to samovypinanie.
Len dufam,ze neodislo nieco na maticnej doske, alebo grafickej karte...a neprejavy sa to po case. Ale zatial to ide a updatujem XP....
Som to vcera aj rozobral ale nic nezvycajne som nenasiel, myslim nejake zaciernene obvody alebo zapach po skrate.
Zatial dakujem.
Zaraza ma jedna vec a to ze po formate a naistalovani XP ma C: teraz kapacitu celeho disku
Som predpokladal, ze sa iba sformatuje ta konkretna particia a ''disk'' (particia) D: ostane nedotknuta a data budu pristupne tak ako predtym.
Skusim to s tym Paragon Partition magic, ak nepomoze tak s nejakym data recovery.
Este mi stale hlavou vrta to samovypinanie.
Len dufam,ze neodislo nieco na maticnej doske, alebo grafickej karte...a neprejavy sa to po case. Ale zatial to ide a updatujem XP....
Som to vcera aj rozobral ale nic nezvycajne som nenasiel, myslim nejake zaciernene obvody alebo zapach po skrate.
Zatial dakujem.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Pokiaľ dôjde k tej obnove dát - vrele odporúčam DIskInternals NTFS recovery, ja osobne som použil verziu 3.5. Odfaklil som si vďaka mojej nezgrabnosti celú 1TB partíciu a práve vďaka tomuto progamu mám všetky súbory nazad, pričom iné recovery programy mi vôbec nepomohli. Je to síce trochu pomalé (hlavne teda v prípade jedného terabajtu), ale je to spoľahlivé...
seth82: dakujem za typ, lebo som minule tiez omylom vymazal nezalohovane foto za nejaky polrok a medzitym mi frajerka nieco ulozila na disk, pouzil som nieco co mi odporucali, ale velmi nepomohlo, soft sice data nasiel ale z toho mnozstva sa dali zobrazit len 4 fotky. Tak teraz skusim to co odporucas.
Dakujem.
Existuje soft na opravu poskodenych suborov, konkretne foto a videa?
Dakujem.
Existuje soft na opravu poskodenych suborov, konkretne foto a videa?