Podla čoho kúpiť vpohode mp3 player?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Podla čoho kúpiť vpohode mp3 player?

Príspevok od používateľa triple »

kúpil som si Kossy porta pro s tým že si chcem touto investíciou strašne spríjemniť pocit s počúvanej hudby..
ale zistil som že cez môj player to neieje také super ako cez kamošov.. takže podla čoho si teraz mám kupíť nový?
čo by to malo mať aby to strašne vypekalo?
thx
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

skus sa obzret po nejakom i-river,ipod,creative pripadne aj emgeton. Ak si potrpis na presnom nastaveni zvuku, tak si skus vybrat taky s nastavitelnym EQ, nie len s prednastavenimi hodnotami ako pop,jazz,rock atd..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zrejme ma mp3 player maly vykon na to aby utiahol sluchatka s vysokou impedanciou. Preto je rozumne pred kupou novych sluchatiek, odskusat ich na danom type prehravaca. Zakon ti umoznuje priamo na predajni si to vyskusat, aj keby ten mp3player mal vytiahnut zo zabalenej krabice.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

t0m4s3 napísal:Zrejme ma mp3 player maly vykon na to aby utiahol sluchatka s vysokou impedanciou. Preto je rozumne pred kupou novych sluchatiek, odskusat ich na danom type prehravaca. Zakon ti umoznuje priamo na predajni si to vyskusat, aj keby ten mp3player mal vytiahnut zo zabalenej krabice.
Nezabudal by som predovsetkym na citlivost sluchadiel :wink: Z dobre "vypekajucich" urcite Creativy a Emgetony.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

t0m4s3 napísal:Zakon ti umoznuje priamo na predajni si to vyskusat, aj keby ten mp3player mal vytiahnut zo zabalenej krabice.
Zakon umoznuje, ale predajca zaroven nie je povinny - ak su to prehravace ktore su balene sposobom takym, ze pre ich rozbalenie je potrebne obal doslova znicit, tak je to len na uvazeni predajcu ako k tomu pristupi - tovar s poskodenym obalom sa predava horsie, a len preto aby si niekto skusal sluchadla a nekupil, mu to predsa nebude otvarat a robit si tak skodu :)

Ale ostanme radsej pri tom - ze je to na ochote predajcu. Ale inac vacsinou tie "neotvoritelne" prehravace su tie smejdaky takze tym sa mozeme smelo vyhnut...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

mam koss spark plug + creative = nekonecny zvuk na moj styl ako je dnb , trance ,house a metal :twisted:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

no ja som rozmýšlal nad
Creative mp3 MuVo V100 1GB
alebo
Creative mp3 ZEN Nano Plus 1GB
Nijako sa neviem rozhodnúť
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Zen Nano plus mam uz takmer dva roky. Je velmi lahky oproti konkurenci, spolu s baterkou vazi 44 gramov, takze tazko vobec postrehnes, ze ho mas na krku. Vela ludi pise negativnu skusenost s krytom baterky, pokial ju vsak neotvaras denne 10x, tak sa nic nestane. Ja osobne menim baterku tak raz za tyzden. Vydrz ma nadpriemernu, na kvalitne dobijanu 900mAh baterku vydrzi okolo 20h prevadzky, nemam to testovane presne na hodiny, ale denne hodina v MHD a vydrzi cez dva tyzdne. Po dvoch rokoch sa mi po pade rozpolil v spoji, ale kvapka sekundoveho lepidla a je ako novy. Funkciami je slusne vybaveny, v tejto oblasti nie je o com. USB mass storage funbezproblemov. Ako nevyhodu mozno ludia beru, ze nema priamo zabudovany USB konektor ale musis pouzivat kabel, ak vsak nemenis pesnicky ako ponozky, nevidim v tomto problem. Takisto sa nedaju cez neho dobijat baterky, co vsak povazujem za hlupost, radsej si priplatim za kvalitnu externu nabijacku. Myslim, ze tento prehravac nema vo svojej cenovej kategorii konkurenciu.

O verzii MuVo nerozmyslaj, stovka-dve a mas NanoPLus s proklamovanou vacsou vydrzou a radiom.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:O verzii MuVo nerozmyslaj, stovka-dve a mas NanoPLus s proklamovanou vacsou vydrzou a radiom.
jo však aj ja som nad tým tak rozmýšlal.. tak dve stofky čo to je pri 1,5 tisíca? a netušíš či napolno pri nom využijem svoje Kossy? lebo teraz mám apacer a asi tak na polovičku môžem využiť slúchatka
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Ja mam Creative MuVo N200 uz viac ako dva roky a maximalna spokojnost. Stotoznujem sa s nazorom t0m4s3-ho. V danej kategorii nic lepsie nieje. Pouzivam sluchadla Koss Spark Plug a v kombinacii s tymto playerom som nemal ziaden problem. Imho musim poznamenat, ze Creative ako jeden z mala vyrobcov priklada k playerom pomerne dost kvalitne sluchatka, s cistym a vyrovnanym prednesom + serioznymi bassmi. Co sa tyka krytky baterie, to je skutocne jedina slabost... jazycek sa zvykne aj pri opatrnom zaobchadzani rychlo ulomit, treba davat extremny pozor. To je snad ale jedine minus. To, ze prehravac neobsahuje priamo USB konektor je pre mna osobne vyhoda... Ten maly kablik, co k nemu dostanes, nemas problem hodit do vrecka a zobrat so sebou, ked potrebujes prehravac ako FLASH disk. Navyse taketo riesenie umoznilo spravit prehravac lahsim a mensim. Dalsie plus je pomerne rychle nahravanie suborov. Na USB 2.0 sa pohybujem od 7 po 12 MB/s, co je v pohode. Kvalita zaznamnika je nizsia, ale to je aj tak len doplnkova funkcia. FM tuneru by som dal 4 body z 5. Jeden bod dole za citlivost.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

triple napísal:jo však aj ja som nad tým tak rozmýšlal.. tak dve stofky čo to je pri 1,5 tisíca? a netušíš či napolno pri nom využijem svoje Kossy? lebo teraz mám apacer a asi tak na polovičku môžem využiť slúchatka
Pri portach doporucujem manualne zvysit hlasitost pesnicky (reenkodovat) ak chces naozaj riadny hluk, pri cisle 25 (max) je to hlasne, ale niekedy (cesta MHD) nie dostatocne.
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Ja osobne som velmi spokojný zo značkou "Emgeton" aj keď je už dosť starý a kapacita (256Mb) mala ale 60 WMA v cd kvalite tam dám a ten zvuk je velmi dobrý ani tieto nove prehrávače sa mu moc nevyrovnaju (potrpím si na dobrý zvuk) jedinné čo som vytkol boli sluchadla ktoré som vymenil :D (pri Hard Bass zase hlava nestíha ale dobré do Vlaku a MHD nič nepočuť :D ) sluchadla Bandridge
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

vybudit koss porta je trosku problem, ale i-river s tym nemal vobec problem (kamosova kombinacia). ja by som sa pri prehravaci sustredil hlavne na rady ostatnych, ktory ho maju/pouzivaju. keby som si mal vybrat teraz, tak jednoznacne i-river. ma najlepsi zvuk, vybudi koss porta a co je pre mna najvacsia vyhoda, ma nastavitelny SRS system. a vtedy to ma fakt paradny zvuk. btw kazdy teraz predavany i-river ma srs system. u mna je volba jasna. jedine i-river

edit: ja by som si kupil asi tento http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7157962
pro: super zvuk, masivne uchytenie, lahke ovladanie, SRS
proti: AA bateria (to je ta velka tuskova), velkost prehravaca, zly tvar (vo vrecku je ho citit)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

SRS ma aj Emgeton ... ja mam uz 2 Roky Emgeton E2Cult 1GB Verziu ... a Vsetkym burlivo odporucam na 1000mAh baterke cca 20h SRS a WOW ma tiez ...z nastavitelnov urovnou + Nastavenie Bass Odozvy 10Hz 20Hz 40Hz 60Hz 100Hz 200Hz nastaqvenie Jasnosti SRS atd ... ale ked teraz Emgeton tak E3Cult ... to je to iste co E2 lenze ma Farebny Display
turtlak69
Guru
Guru

hmm dobre vediet. btw ja mam na svojom MSI mega sticku tiez srs, ale nic sa neda nastavit. mohol by to zmenit firmware? teda je mozne, ze vydaju taky, kde to bude mozne? alebo cakam marne?
piston
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa piston »

ja len dodam ze znacka IAUDIO je tiez velmi dobra vraj spolu s iriverom maju najlepsi zvuk z mp3 prehravacov. Uz rok mam iaudio g3 1gb a som maximalne spokojny, absolutna volnost v nastaveni zvuku a vydrz prehravania az !50hod! urcite by si neurobil chybu.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Turtlak neviem neviem ... na Emgetona (piston Emgeton je Vetva iAudia) vychadzal Firmvare raz za mesiac az dva a v kazdom boli velmi dobre zmeny
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

kukiak napísal:skus sa obzret po nejakom i-river,ipod,creative pripadne aj emgeton. Ak si potrpis na presnom nastaveni zvuku, tak si skus vybrat taky s nastavitelnym EQ, nie len s prednastavenimi hodnotami ako pop,jazz,rock atd..
tak tak ako ti tu pisu,iriver alebo creative.Hm nema ipod nizsiu hlasitost? Taky creative po nastavani eq a max hlasitosti dava celkom dobre rany do hlavy aj iriver.
:cry: Ale zeby ipod?
Neviem ci jeden alebo dva creative prehravace udavali ze maju nejaku zvysenu hlasitost,alebo nieco take. :D
turtlak69
Guru
Guru

Shark NX napísal:Turtlak neviem neviem ... na Emgetona (piston Emgeton je Vetva iAudia) vychadzal Firmvare raz za mesiac az dva a v kazdom boli velmi dobre zmeny
hahaha tak to ma dojalo :D tak to som teda dobru kupu spravil. za rok ani jeden udpate firmwaru na moj prehravac :D no ako vidim, tak u inych znaciek to funguje inak. teraz by som si uz prplatil a kupil riadny prehravac a urcite nie MSI ako mam teraz. jaaaj fakt asi najhorsie ovladanie to ma ake som kedy videl + je to pomale a baterku zere fakt hnusne. no a co sa firmwaru tyka, tak to proste nemam slov... no ale apson kvalita hudby je tam doost dobra, to je jedine plus
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Creative mp3 ZEN Nano Plus 1GB tenhle ma kamos a abych pravdu rek tak nic moc...a navic je myslim ta microtuzky coz je na hovno ale lepsi nez ty baterie co uz sou ve vnitr zabudovane...Ja mam I-audio G3 512Mb a jsem s nim mega mrtozs moc spokojeny...muzu jen doporucit...

http://www.zive.cz/h/Udelatka/AR.asp?ARI=121727

Designu bych dal i 8-9 :)
Napísať odpoveď