podnikanie - Organo Gold Compensation Plan - pyramida?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Kuko85
Amateur
Amateur

Re: podnikanie - Organo Gold Compensation Plan - pyramida?

Príspevok od používateľa Kuko85 »

seth82 napísal:WTF. Ešte stále nechápeš. Strácam nádej, že to niekedy pochopíš, je relatívne neskoro večer, nechce sa mi tu furt opakovať.

Ja si za zdravie priplácam. Ale nie pitím kávy a lákaním iných na "biznis". Ja nemám mať aké dôkazy - kedy už konečne pochopíš, že bremeno dôkazu je na tebe a teda ty odo mňa žiadne dôkazy žiadať nemôžeš predtým, ako predostrieš tie svoje (ktoré nepredostrieš, lebo ich nemáš a mať nebudeš)? Je ti myšlienka bremena dôkazu tak cudzia? Vygúgli si ju.

Predávanie kávy po podnikoch? Tak to je fakt čisto podobné podomovému predaju. Neverím, že ti je jedno, či sa k tebe niekto pripojí alebo či pod teba niekto pôjde, od toho sa predsa odvíja tvoj zárobok. Spomínal si, že si konštruktér a že máš školu - to máš toľko času na chodnie po podnikoch a predávanie kávy? Naozaj ambiciózna práca...

Mám dostatok času a predovšetkým známosti. Nikoho nelákam a môj zárobok sa neodvíja od toho či niekoho privediem ale či niečo predám. Netvrdím že to je ambiciózna práca, len si chcem privyrobiť niečo navyše.

Skončil som už mi radšej nič nepíš ani nereaguj, zbytočne tu strácam čas.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

A percenta zo zarobku tych pod tebou je co?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Mňa vždy zaujímalo, ako to majú tieto firmy ošetrené s legislatívou affiliate predajcov. Ako to má materská firma ošetrený vzťah voči svojim akože "zamestnancom" - mohol by sa k tomu niekto znalý veci vyjadriť? Tipujem, že na podobnej báze budú fungovať všetky firmy, od Avonu a Oriflame až po všetky firmy ako Organo Gold a spol.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Kuko85: Máš dostatok času a predovšetkým známostí. Inými slovami iba potvrdzuješ to, čo som napísal - šíriš svoj "biznis" po známych a rodine. Viem si živo predstaviť tú situáciu: "ahoj teta, mám pre teba jednu super kávu, má zázračné účinky, ale dokázať to nemôžem, stojí 15 eur, ale to iba preto, lebo ja si k cene, za ktorú som ju v balíčku od môjho dobrodinca nado mnou v pyramíde dostal, prihodím ešte niečo, aby som na tom aspoň niečo zarobil. Hej, je mi to trápne zarábať na vlastnej rodine a známych, no cháp, že z niečoho žiť musím. A preto si kúp kávu bez vedecky dokázateľných účinkov za 15 eur a skús to povedať aj svojím známym, nech aj na nich môžem zarobiť"

...

Veľmi živá predstava. Je mi jedno, či si skončil (aj tak o tom pochybujem, IMHO sa aj u teba objaví Mečiarov syndróm ako u johnnkyho), ja budem písať a budem reagovať - ty si ten posledný, ktorý ma na tomto fóre môže komandovať. Tak tu nestrácaj čas, skonči s whiteknightingom a choď lanáriť ďalšie osoby, aby si si "privyrobil".
Kuko85
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kuko85 »

Predsa len aj u mňa sa objavil ten syndróm Mečiara

Zaújma ma ešte jedna vec. Čo za školu si vyštudoval, aká je tvoja profesia a koľko máš rokov (ja mám 28). Ja som ti všetko spomenul tak by bolo dobré aby si sa aj ty predstavil. Len chcem vedieť s kým som mal tu česť.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak by si bol trochu chytrejší, zistil by si si úplne všetko. Napríklad 82 v mojom profile znamená môj rok narodenia. Školu a čo robím mám taktiež v profile (robím PhD z ekonomického práva na University of Leeds, ekonomické a investičné právo som vyštudoval predtým na tej istej škole, predtým som robil právo a európske právo), popri tom samozrejme pracujem a všetko si platím z vlastného vrecka, poplatky za štúdium, živobytie a všetko ostatné - okrem toho po troche gúglenia je na Internetoch dostupný môj úplne verejný profil na Linked.in - na rozdiel od iných nediskutujem anonymne. Ešte niečo máš na srdci?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

Stoporko napísal:Mňa vždy zaujímalo, ako to majú tieto firmy ošetrené s legislatívou affiliate predajcov. Ako to má materská firma ošetrený vzťah voči svojim akože "zamestnancom" - mohol by sa k tomu niekto znalý veci vyjadriť? Tipujem, že na podobnej báze budú fungovať všetky firmy, od Avonu a Oriflame až po všetky firmy ako Organo Gold a spol.
Je to velmi zaujímavé že Ťa to stále zaujíma už si sa to raz pýtal zhrniem to takto:
Nie sú to zamestnanci ale, obchodní partneri, firmy im vyplatia peniaze a tí partneri sú povinní ich zdaniť aťd. Len je pravdepodobné že to malokto robí, tí čo si len tak privyrábajú určite nie. A nikoho to netrápi, ani daňový úrad.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Stoporko hadam odpusti, ze budem pisat "za neho" ale zaujima ma presne to iste, a teda ako je to LEGISLTIVNE. Aky je pravny vztah medzi spolocnostou a jej "ludmi", na zaklade akej zmluvy tento vztah vznika.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Na základe zmluvy, ktorou sa firma a distribútor dohodnú na obchodnej spolupráci. Distribútor sa zaväzuje že to robí na vlastné riziko a svoj príjem zdaní na základe platných predpisov. Ľudia čo robia na živnosť to normálne vedú ako svoj príjem. Tí čo si len tak privyrábajú zrejme nie.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Takže môžem ísť PREDÁVAŤ organogold a spol. a pritom nemať nič spoločné so živnostenským úradom, soc. a zdrav. poisťovňou, daňovákmi...?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ferdinand19:
A nikoho to netrápi, ani daňový úrad.
Ale zase nepreháňaj. DU tohto bananistanu ťa naháňa aj kvôli pár eurám čo máš na dani zaplatiť a ty mi chceš povedať, že vy si privyrábate niekoľko ečiek (možno stovák eur) a ich to netrapi, že neodvediete daň :D Nebuď smiešny...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Stoporko: Pokial to budes predavat svojim znamym, resp. koncovym uzivatelom ktori nebudu pozadovat danovy doklad nech sa páčí, ale na svoje vlastné riziko.

LuksKE: Ano nahana, ale zivnostnikova podobne co robia na faktury atd. Pokial si kupis kavu a nasledne ju bez blocku predas danovy urad o nicom nevie, a rozhodne nema cas pytat vsetky firmy zoznam vsetkych registrovanych odberatelov, aby nasledne zistovali ci tu kavu aj predavaju a zo zisku platia dane. Ja nie som smiesny, ja som realisticky. Ja som zivnostnik, ale viem aj o takych co nie su a nie je problem niekolko rokov.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

LuksKE napísal:ferdinand19:

Ale zase nepreháňaj. DU tohto bananistanu ťa naháňa aj kvôli pár eurám čo máš na dani zaplatiť a ty mi chceš povedať, že vy si privyrábate niekoľko ečiek (možno stovák eur) a ich to netrapi, že neodvediete daň :D Nebuď smiešny...
Netrapi lebo na DU vedia ze ked im k zisku aj prirataju podporu a invalidny dochodok, stale to nevyda na nezdanitelne minimum... :D
mefiklo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mefiklo »

Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

OG je samozrejme pyramida , kazde MLM je pyramida.. Akurat, ze tu je bilearny system..

Poznam osobne par ludi, ktory zarabaju 1000 euro + (myslim slovakov). No je to drina, islo/ide len o to ci si v tej pyramide na vrchole alebo nie a ci si sikovny.

Bol som aj ako mlady naivny clovek v amway, ale bez uspechu. Ten potencial tam uz nebol, kedze spolocnost tu uz bola dlhe roky. No OG je na SVK nova, este ani oficialne TRH nie je otvoreny, kavu pije kazdy i ked OG kava je dost draha.

Btw teraz na MLM systeme funguje skoro vsetko, napr. aplikacie na android , dovolenky, zlato, telefonovanie...

Nijak si to neobhajujem ani nepresviedcam, ale jedno je jasne, su ludia co na tom zarabaju velke prachy a vzdy budu taki. Niekto tu spomenul, ze ludia su uz imunni alebo alergicki na mlm, no vzdy sa najdu ludia co do toho pojdu ...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tu ide o to, že tá firma, ktorá tie bludy predáva, nevie nijako dokázať, že robia to, čo robia. Práve preto sa tieto produkty predávajú takýmto spôsobom, pretože ak by sa mali predávať v obchodných reťazcoch, tak by mal distribútor problémy s tým, čo o svojom výrobku vyhlasuje - dostal by po prstoch od EÚ, tak ako Danone dostalo po prstoch za Activiu a vyhlásenia o nej, ktoré neboli pravdivé, resp. neboli dokázateľné. A celé organo gold stojí a padá na tých bludoch, ktoré sa o tej "superkáve" prezentujú. Preto nejdú do bežného obchodu, pretože by im to celé padlo ako domček z karát. Ak si prečítaš diskusiu pod tým článkom, tak zistíš, že tí nohsledi, čo tam priliezli, nevedia nič, iba útočiť na autora a bludáriť (pričom bludária iba tým, čo im do kapusty natlačili ich "učitelia", pochybujem, že majú všetci tí účastníci pyramídy vzdelanie v biochémii alebo farmácii), stále nevedia ponúknuť dôkaz, ktorý autor vyžaduje (a vyžadoval som ho v tejto diskusii aj ja), pretože taký dôkaz neexistuje.
Meken
King
King

Ked hovoris, ze "nevie" tak ako je mozne, ze ma taky uspech?

Tak ako uzivatel kavy, (pijem ju kazdy den asi mesiac) som nespozoroval extremne viditelne efekty. Ale zase nemozem povedat, ze mi je po nej zle. Mozno je to placebo efekt , ale vzdy po opici mi spravi dobre :D ... Ked uz budem pit dlhsie , dam vediet. Kava je chutna, to nikto nemoze popriet, hubu absolutne nie je citit.

Ked ides do lekarne a kupujes lieky, myslis ze predavajuci a tak isto predpisujuci lekar o tom vie vseko? (na druhej strane mozno aj ano a preto ti to predpise :) ) Si si isty, ze co pisu na liekoch je vsetko pravda, to nemoze nikto tvrdit a kto veri, ze je to tak, tak je hlupak. Farmacia je najvacsi legalny biznis na svete, doktor ti radsej predpise 10liekov ako by ti odporucil daku bylinku atd .. Lebo biznis.. A pritom tolko chorob sa da vyliecit bez liekov a antibiotik.. Ludia su proste prosti, takze lahko sa da na nich zarobit :P

Druha vec, ak sa nezamerias len na produkt, tak ide o system (samozrejme aj spolu s kavou) ktory valcuje cely svet, teda vsetky MLM systemy. To nemozes popriet :). Ako som pisal , tak na OG nezarabam, som len uzivatel kavy.

Statistiky http://www.obtainer-online.com/incomelist.php
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

http://www.reuters.com/article/2013/11/ ... 0L20131122
&
http://factsaboutherbalife.com/

Neviem, či to tu už bolo, no veľmi zaujímavé čítanie, hlavne čo sa týka nasledovného burzového diania, hlavne to, že jeden z najväčších svetových hedge fund manažérov vytiahne do otvorenej vojny s takýmto molochom a nebojí sa ani "put his money where his mouth is" konkrétne niečo okolo jednej miliardy dolárov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Meken: Aj OVB, ZFP, Drukos Výnos a BMG Invest mali "taký úspech".

Ja netvrdím, že ti má po tej káve byť zle. Ja chcem vedeckú štúdiu (laboratórne a farmaceutické testy), ktorá dokáže, že tá káva naozaj pomáha vo všetkom tom, v čom podľa distribútorov pomáha. Nič viac a nič menej. Pokiaľ mi to tu nik nedá, nemáme sa o čom baviť.

Áno - ak idem do lekárne, v nej pracuje farmaceut, vyštudovaný človek, ktorý vie, čo má alebo nemá predpisovať. Vie namiešať lieky, vie, komu čo môže uškodiť - má zodpovednosť tak, ako predpisujúci lekár. Všetko, čo je uvedené na liekoch, pravda je. Snáď si nemyslíš, že si môžu predávať kadejaké placebo? Okrem toho, lieky sú vo väčšine prípadov relatívne lacné a tie, ktoré sú drahé, zaručene pomáhajú, pretože sú špecializované a pre kritických pacientov.

Na záver - načo mi tu posielaš zoznam tých, ktorí sú na vrchole každej pyramídy? Aj Bill Gates a hociktorý iný človek, ktorý stojí na čele firmy, zarába veľa. Nechápem, čo to má akože dokazovať...Iba ak to, akí sprostí sú ľudia, že na tieto MLM blbosti naletia...
Meken
King
King

Lenze pri pade OVB, ZFP, Drukos, BMG ludia prichadzali o peniaze, uspory , investicie.. To porovnavas trosku inu vec si myslim

Zaprve lieky su drahe oproti ich nakladom na vyrobu.. Viac to nejdem rozoberat, ak si myslis, ze lekart Ti vzdy predpise to co mas brat, tak bud v tom... Uz len logicky, ked si predstavim tych studentov, co prechlastaju celu vysoku, skusky porobia LTT a polovicu lekarov dotlacuju tatkovia... tak ano urcite su to profesionali co vedia o liekoch vsetko...

No len to, ze OG je momentalne najsilnejsie MLM na svete... nic viac
Napísať odpoveď