podvedeny napísal:Prepacte, ale vy z neho robite obet? Aby som to uviedol na pravu mieru. Ten chkap vedel, ze moja ex/priatelka je zadana. On jej povedal, ze so zenou davno nezije a nie je. To potvrdila aj ona, ked jej volala jeho zena. Ta zena povedala, ze ziju spolu, vzali si hypoteku a maju male dieta. Takze ja som zmrd? Predovsetkym si myslim, ze obet som tu najma ja a to z hladiska partnerskeho vztahu a toho co ten chlap vyviedol mne. On bol ten, ktory sa ako prvy zacal montovat do partnerskeho vztahu. Reci o tom, ze ked suka neda, pes nestekne, tie sem pisat nemusite. Takze opakujem, ten chlap bol ten, ktory bol inicitivny, vypisoval jej a volal ju na vikend prec. Pritom ho doma caka zena a dieta. Ked som volal s jeho zenou, tak mi sice povedala, ze sa jej zrutil svet, ale zaroven dodala, ze som sa zachoval cestne a ona by sa zachovala rovnako ako ja.
Puce, ty to fakt nechapes?
My nerobime obet z neho, ty si to doje*** jeho zene a detom
zaujímavo sa to rozvinulo...
takže väčšina z Vás by tajila neveru a podjeb vlastnej rodine a každí jeden z Vás by s tým dokázal žiť do konca života?
Vy sa zastávate človeka ktorý vedome podviedol vlastnú rodinu a poje**** zadané dievča - možno som chorý ale mne by morálne zásady nedovolili aby som niečo také spravil.....
čo doje*** na tom že povedal pravdu človeku? tá žena má možnosť si nájsť normálneho čestného chlapa , nájsť nového otca pre dieťa
- nech je už pravda akákoľvek treba ju povedať
- niekde tu padla veta že ak to zrobila raz dokáže to zopakovať <-> to isté platí na daného chlapa , alebo nie?
@podvedený , mal si vpodstate možnosť dostať človeka na áro za to čo spravil
japaja, nikto sa tu toho cloveka nezastava. to ci to on bude tajit pred rodinou je jeho vec, nikoho ineho. to ci s tym bude zit do konca zivota, je jeho vec, nikoho ineho.
tebe by to moralne zasady nedovolili, to je super, mne asi tiez nie. ale to je tvoja vec a moja vec, nie vec tej rodiny. do toho nikoho nic okrem ich.
ty zase nemozes odsudzovat cloveka na zaklade par viet na fore. ja si myslim ze kazdy chlap ma obcas slabu chvilku, sme samci, naprogramovani na to aby sme oplodnili co najviac zien. tak je to odjakziva, tak to mame v genoch. ano, treba sa ovladat, ano, treba byt verny. ale mozno mal ozaj slabu chvilku, mozno si zatrtkal, vystriekal sa a hotovo. mozno by to uz nikdy v zivote nespravil. mozno by ho to sralo, mozno by z toho mal depresie. mozno by to nakoniec manzelke povedal a riesili by to. ale povedal by jej to on, za svojich podmienok a hned by sa mohol aj ospravedlnit. asi by to vyriesili a rodina by veselo fungovala dalej.
miesto toho nejaky chudak, ktory nevie uspokojit priatelku pokazil malemu dietatu rodinu.
//autoeditácia príspevku (30 Jún 2016, 15:16)
no a uz uplne vidim ako ta zena cela stastna hovori svojmu dietatu "teraz ti najdeme noveho otecka, lebo ten tvoj ozajsny, ktoreho poznas cely zivot a je to jeden z dvoch najdolezitejsich ludi v tvojom celom zivote, si isiel raz zaje*at s nejakou tetou"...
Dakujem za nazory, aj ked protichodne, ale aj tak ich ocenujem. Aj protichodny nazor je nieco co je potrebne. Okrem jednej osoby ste vsetci voci mne a zasadne proti tomu co som spravil. Beriem to, ale aj po precitani tychto nazorov mozem v klude, pri plnom vedomi a s cistym svedomim povedat, ze by som to spravil opat, ak by som mal moznost rozhodnut sa. Moj nazor na to je taky, ze som spravil spravnu vec a to z dovodu, ze mne sa po psychickej stranke dost ulavilo a zaroven som uskodil jemu, aj ked si to mozno odskakala jeho zena a dieta. Ale ako som napisal, spravil by som to opat, ak by som bol pred takouto volbou. Nech aj ta jeho zena vie, ze co ma doma za chlapa, ako sa ku nej sprava, ako ju klame, podvadza a to bez pomyslenia na to, ze ci maju male dieta alebo nie. Ja si za tymto mojim rozhodnutim a cinom stojim.
Povrdal som o tom aj mojej ex/priatelke, ukazal som jej potom fotky jej zeny, ich spolocne fotky a aj fotky maleho dietata ako sa uci chodit. Mala slzy na krajicku a povedala, ze ona o tom nevedela, ze on povedal, ze zije sam, bez nich, ze s nimi nic nema a ze jej klamal. Dokonca jej volala potom aj jeho zena, teda matka ich spolocneho dietata a pytala sa, ze ci jej to skutocne povedal. Potvrdila to. Okrem toho jej predtym volal on a prosil ju, aby to poprela, zatajila. Neurobila to a povedala pravdu, mozno aj preto, ze si uvedomila co mi spravila a hlavne to, ze on jej povedal, ze nezije so zenou a dietatom.
Nejdem sa obhajovat, vas pohlad je iny, pozerate sa na to inymi ocami a hlavne zo situacie v ktorej nie ste. Asi az na jednu vynimku, ktoru tu niekto spomenul, ze to mal podobne s priatelkou. Aj preto si myslim, ze keby ste boli vy na mojom mieste, tak aspon polovica z vas zmeni nazor a uhol pohladu na tuto vec a zachovali by ste sa podobne ako ja.
podvedeny napísal:Moj nazor na to je taky, ze som spravil spravnu vec a to z dovodu, ze mne sa po psychickej stranke dost ulavilo a zaroven som uskodil jemu
toto je uplna perla.
nemam rad jednu kolegynu, podla mna je je***. tak ju jeden vecer omracim, zviazem, znasilnim. mne sa tym psychicky ulavi a jej ublizim, teda spravim "spravnu vec"
to ze ona bude mat asi komplexy do konca zivota a ovplivni to jej rodinu, co uz, hlavne ze ja som spravil spravnu vec.
si frajer, hlavne je ze si to vies obhajit sam pred sebou
Netvrdim, ze som frajer. Ani sa na neho nehram. Jeho zena sa k tomu postavila s postojom ako som mal ja, podakovala za pravdu a sama uznala, ze by sa zachovala rovnako na mojom mieste a ze bolo pre nu dolezite vediet pravdu. Ako som uz spomenul, mame na to odlisny pohlad a ja sa hadat nebudem, ani nemusim niekoho presviedcat o svojej pravde. Neviem ani to, ze ci ten moj nazor je pravdivy alebo vas protichodny nazor, tu asi len ostava akasi zlata stredna cesta. Ked uz pises o frajerovi, tak frajer mal byt hlavne on, mal sa najskor rozviest a az potom si hladat mladu babu, najlepsie slobodnu.
Presne, pomsta je najhoršia vec, karma si ťa nájde.
Ja som mal tiež po dávnejšej skúsenosti chuť pomstiť sa jednej babe za to, čo spravila, ale keď mi tie prvotné emócie vyprchali a schladil som sa, uvedomil som si, že mi za to nestojí, seriem na ňu a nebudem sa s ňou už vôbec kontaktovať. A nie strácať čas vymýšľaním spôsobov, ako jej uškodiť, aby sa mi uľavilo a dosiahol som nejaký prchavý pocit pomsty. Vedel som, že aj tak mi to v podstate nepomôže, pretože to, čo sa stalo, sa už neodstane a akurát by som ešte tak mohol mať vďaka tomu problémy.
No a na oplátku mám teraz 100-krát lepšiu priateľku, ktorá o mňa prejavuje skutočný záujem, má ma rada a mimochodom je ešte aj krajšia a šikovnejšia, if you know what I mean
Karma proste funguje, kámo
To, čo spôsobíš iným, sa ti skôr či neskôr vráti...
Hladat? Ved si nasiel slobodnu, nepamatam sa o tom, ze by ste boli manzelia vy dvaja Alebo ona skorej nasla jeho? Ktovie ake kaleraby mu ona do hlavy natlacila..Miesto riesenia tvojho problemu riesis cudziu osobu, ktoru ani nepoznas.
Tak zvaľovať to na podvedeného, že rozvrátil rodinu to sú trošku silné slová, nie?!
Ten chlap si za to môže sám v podstate, podvedený dal len veci do pohybu a to pekne zákerným spôsobom . Je pravda, že takto sa to nerieši... gentlemani to vyriešia pekne medzi štyrmi očami, mimo rodiny . Pilifo tu spomínal karmu, veru... ten chlapík, čo podvedenému ošukal frajerku, ten by teraz vedel povedať, čo je to karma . Otázka je, čo mu tá baba nabulíkovala do hlavy, on kľudne mohol byť v tom, že je slodobná. Každopádne, keď už podvádzaš, ideš vždy do toho s tým, že môžeš všetko stratiť a teda by si mal byť pripravený na to, že si to všetko vyžerieš poriadne.
Kua, ale aj tak je to celé ako z príručky: Ako sa to nerobí
Nevera je znak, že danému človeku sa veriť nedá. Už viac. Osobne by som s takým človek nemohol byť v jednej prítomnosti nie to ešte zotrvať vo vzťahu a je jedno či ide o alkohol alebo vedomý čin.
Ako sa potom dokážete takému človeku s niečim zveriť nebodaj ešte s ním o niečom veľkom rozhodovať. Odpustiť áno, a každý svojou cestou.
A celá ta vec okolo nevery, je to len ľudská nespokojnosť s prítomnosťou, čo je len dôsledok toho ľudského ega snažiac sa dobehnúť dobu a dogmy ktoré nám vtláčajú do hláv už od prvých krokov. Vyrásť, puberta, vzťahy, prvý sex, rodina, robota - proste kolotoč. No nie každy ako sa vidí zapadá a vyhovuje mu tento cyklus.
Dnes už aj malé deti od 6 rokov su programované všelijakými prostriedkami začínajuc od hračiek až po debilné tv shows - tak sa netreba čudovať že nam vyrastá generácia ľudí ,ktorí chcú a chcú len nevedia čo a tak kolísajú.
keby si ho konfrontoval a povedal mu, ze ak sa neprizna doma sam tak to povies ty jeho zene bolo by to ine. inak by na neho pozerala ona a aj okolie.
ako pisali vyssie nevies kto koho zvadzal a ako velmi sa o to snazila tvoja frajerka. ani to, ci vedela ci spolu ziju. teraz jej veris, lebo bola k tebe vzdy uprimna ze?
Konfrontovat ho a nutit ho, aby sa priznal? Nieco ako vo gilme Krstny otec, aby dostal ponuku, ktora sa neodmieta? Nemal som na neho cislo, mail, vedel som len meno. Nasiel som ho na Facebooku, ale vsetko skryte, nemoznost ho pridat do pristelov, nic. Za to jeho zene sa dalo pisat, aj pridat do pristelov. Pride mi smiesne nutit ho priznat, navyse taku vec nemam ako overit, ze ci sa skutocne priznal. Nemal by som moznost overit, ze ak by sa priznal, ze co by povedal, ako by sa vyhovoril, ako by to uhral. Ja som jeho zene napisal len cistu a cistu pravdu. Dal som to pri rozhovore precitat aj ex/priatelke a spytal som sa na nazor, podla nej to bolo pravdive, nic som si tam nevymyslel ani som nezvelicoval. Da sa povedat, ze to bolo teda dost autenticke z tohto pohladu.
Na otazku vyssie kto koho zvadzal a ci mi ex/priatelka povedala pravdu mozem odpisat len to, ze dva roky co sme boli spolu, tak sme si neklamali. Ked boli vazne rozhovory, pozerali sme si do oci. Poznam jej rec tela, jej spravanie, pohlady, vlastne vsetko. Ked mi to povedala, tak mi uprimne povedala, ze ona ho nezvadzala, ze maximalne by to ostalo len pri kave, ak by siel niekedy v buducnosti pracovne okolo, ze nic viac. Ale ze sa mu zdoverila pri pisani, ze nam to nie najlepsie klame a ze si pisali viac a viac, ze ju zacal zvadzat a podlahla. Citil som, ze to je z jej ust uprimne, pozerala sa mi do oci, neuhybala pohladom, nepozerala mimo, neskulila, nepretacala ocami vlavo ani vpravo hore. Povedala mi, ze ju zacal volat na vikend, oddychnut si, niekde prec, na hotel, do prirody a neviem co dalsie. Tym co sa stalo nehadzala ale vinu na neho, vzala ju na seba, ze to bolo jej osobne zlyhanie, skrat a ze nikdy si nemyslala, ze mi takto ublizi. Jej predchadzajuce rozchody boli take, ze to skoncilo scenou, vymazanim a blokovanim cisla, prerusenim kontaktu behom jedneho dna, zmazat fotky, darceky, spomienky a pustit z hlavy. V tomto jej teda verim. Uz ked si pisali, tak sa stazovala na priatela (na mna), vyliala si cisstocne srdce, ale ze do detailov nezachadzala.
Som rad, ze aspon Bindo zdiela so mnou moj nazor a vie ma chapat.
Solo_Kamen napísal:
Tým, že pomohol nejakej žene zistit, že žije z neverným čurákom? teraz si u mna klesol ty.
Ja som tiež podobného názoru. Akože nejdem to nejak hodnotiť, to si asi každý musí zažiť sám, aby zistil, ako sa zachová. Ale aj tá samotná žena uznala, že je fajn, že sa to dozvedela, s kým naozaj žije. Čiže z tohto hľadiska by som z toho nerobil tragédiu. Jej postoj je dôležitejší a relevantnejší ako názory hojkovcov.
tie rekcie mi tu pridu trocha smiesne. podvadzajuci tu ma vzdy riziko, ze bude odhaleny, ak situacia nemala dojst k takemuto zaveru, tak v prvom rade nemal nieco take ani zacinat. to, ze vy by ste to neurobili je irelevantne, svet je plny ludi, co robia taketo podpasovky a na to si zvykajte(to neznamena, ze by som to tak spravil aj ja, do takejto situacie som sa este nedostal a dufam, ze ani nedostanem ). dotycny si to posral sam a ktovie, mozno mu to nakoniec pomoze. keby to pokracovalo, tak ziju "stastne" s tym, ze zena by videla coraz viacej indicii, ze muz podvadza, on by to zapieral(co by teda zapieral, ked dokazal klamat aj v takejto situacii) a cely vztah by siel do pecka. takto prisla sokova terapia, zena si poplace, zopar mesiacov ho nebude chciet ani vidiet, ostanu spolu koli rodine, on si uvedomi, co mohol stratit a vztah to zoceli, lebo zacne sekat dobrotu.
inac vyhodnotili by ste situaciu tak isto, aj keby sa tykala vas? boli by ste nastvani na zenu, ktora by vam prezradila, co doma mate a ze vam nici vase rodinne stastie?