ach dpc... teraz sa mam vzdy zhrozit ked niekto nieco pise mojej frajerke, ze jej chce oznamit takuto novinu
neboj "podvedeny", to ze si sa staral do coho si sa nemal, sa ti velmi rychlo vrati - a nemyslim to v zlom, predstav si v opacnej situacii, ze tebe niekto napise nieco v podobnom zmysle, s kym spala tvoja frajerka... dakedy lepsie nevediet, ver mi.
paradne pribehy tlieskam, ale i taky je skurv.eny zivot... takze neboj nic, aj toto prejde casom.
Podvedený - ospravedĺňujem sa za dlhý príspevok, ale prečítaj si ho do konca...
podľa mňa si spravil správne, že si to povedal jeho žene. Každý sám nech si odpovie či by chcel vedieť, že ho jeho polovička podvádza. Myslím, že áno. Ten kto niekoho podvádza dáva do stávky teda dosť veľa a musí si uvedomiť, že môže o všetko prísť. Ty si to povedal jeho žene. Má práve vedieť akého ma muža. Manželstvo si nerozbil... Je to na rozhodnutí ženy či mu prepáči alebo koniec - v každom prípade si rozbil manželstvo on. A rozbil aj tebe vzťah. A to isté aj tvoja priateľka rozbila vzťah sebe aj jemu, keďže je to hlúpa pipka. Tebe a jeho žene bolo ublížené. Ale tu sa od ľudí nedočkáš pochopenia. Tu sú takí ľudia čo mali rozlúčku so slobodou - zavolali prostitútku a vyspal sa s ňou nie len ženich, ale aj ostatní (ženatí muži) a ospravedlnenie ? "Čo oči nevidia to srdce nebolí" Niekto to tam začal rozoberať a takto ho sprdli... Takže jasné, že sa tu všetci dušuje, že si rozbíjač manželstva, keď sú zástancami tohoto výroku...
Nechcem vravieť, že si sa zachoval správne, lebo aj ty si prispel v tom, že už spolu nebudú. No v každom prípade on rozbil tebe vzťah / rodinu a zatiahol do toho aj tú svoju. Je viacero ľudom ubližené a mali by o tom vedieť všetci dotknutí a riešiť to. Lebo ak by sa netýkalo o jeho ženu a dieťa, tak mu to je jedno. On si šustol a hotovo. Takto aspoň bude niesť následky za svoje činy...
Na záver: mám kamarátku, ktorá mala 6 ročný vzťah a začala podvádzať priateľa so spoločným kamarátom (môj kamarát aj kamarát jej priateľa)
Podviedla ho možno 50x. Vedel som o tom a vravel som jej aj jemu aby to nechali, že ubližujú fakt dobrému človeku... A bolo im o jedno. Takže dajaké donucovanie a vyhrážanie sa aby sa priznal môže vymyslieť len naivný človek ešte by ťa vysmial a samozrejme by sa nepriznal.
Rozhodol som sa to nepovedať (pretože sa ma to vôbec netýkalo) On si ju nakoniec vzal a ona ho podvádza doteraz. Je to chudák a mohol som tomu zabrániť kým bol čas. Lenže som povedal, že nebudem druhým liezť do kapusty, keď sa ma to netýka. No neviem... Zachoval som sa dobre ? Má ženu čo šusta s jeho kamarátom. Mohol mať lepšiu. No ak by sa to týkalo aj mňa, žeby som bol podvedený, alebo by to bol fakt dobrý kamarát, tak by som to povedal. Je to normálne, možno nepríjemné ale je to tak.... Toľko k tomu
a čo sa týka tej tvojej: Ona váš vzťah už ukončila... Žiadne pauzy neexistujú, len proste nemá gule ti to povedať. Nechce s tebou ostať v tom vzťahu a ani to nie je dobré. Možno teraz si ochotný jej prepáčiť.. ale vážne pošli ju k vode... Je to pipka nájdeš si inú. Si mladý. Možno to berieš ako svoje zlyhanie, že si nerieišl svoj problém (aj keď to problém podľa mňa ani nie je) no ona tiež mala určite svoje problémy, ktoré neriešila a zachovala sa zlé. Obaja máte na tom svoju časť viny a je zbytočne si klásť otázku keby si to riešil a keby hento a keby tamto. Keby ho tvoj otec bol vytiahol z mamči by si tu nebol ani... Vzťah je mŕtvy a čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba
p4ra napísal:Solo_Kamen, a to je uplne v poriadku. Ty mas na to svoj pohlad, ja mam na to svoj pohlad. V tom je krasa, ze nie sme vsetci rovnaki.
ono, keby mna nejaká žena kontaktovala s tým, že jej partner ju podvádza z mojou ( už len hypotetickou) priatelkou, tak by som bol velmi rád. Karty by sa odkryli a dalo by sa potom podla toho okamžite zariadit. Preto môj postoj k veci.
Podľa mňa:
1. Mal by si sa na ňu vykašľať. Ak plánuje neveru teraz, bude je možno plánovať aj o rok o dva, to nevieš, neistota, neveríš jej a dôvera je základom vzťahu. Ja osobne bo takto rafinovane plánovanej nevere by som ju kopol do riti a dovi dopi.
2. Si strašný chudák tým, že si to vravel jeho žene. Ak by som bol neverný, nechcem o tom vedieť a keby som sa vyspal s niekoho ženou určite mu to vrámci detskej trápnej pomsty nepoviem. Pretože čo oko nevidí, to srdce nebolí. Nemám sa ja starať o cudzie vzťahy, nič rozbíjať.
3. Vyrieš svoj sexuálny problém, je to otázka všetkých tvojích vzťahov aj do budúcnosti.
@NHISPVM
Asi si nepočul porekadlo
" keď suka nedá ,tak pes neskočí " ????
Asi nie.
Navyše v tomto zapletenci až na tú nič netušiacu ženskú všetci majú svoj podiel viny a každý do tej mozajky dako prispel.
A možno aj tá chuderka nič netušiaca má tiež čosi za ušami....
A nemám na mysli práve neveru.
Nik z nás ani len netuší čo medzi nimi v skutočnosti bolo a aký partnerský život viedli a čo donchuana viedlo k myšlienke dakomu zviesť ženskú.
Tak ako som už na začiatku povedal ,vždy je pravda kdesi uprostred. A to nemám z počutia, ale to je život a tak ho vnímam.
A hajzel je ten čo podvádza no o nič menší hajzel nie je ani ten čo v mene vlastného zadosťučinenia rieši problém tým, že prenesie bremeno vlastného zlyhania na iných.
V slede udalostí už vôbec "pána" podvedeného nevidím ako najviac dotknutú osobu.
danodrevo napísal:Podľa mňa:
Ak by som bol neverný, nechcem o tom vedieť a keby som sa vyspal s niekoho ženou určite mu to vrámci detskej trápnej pomsty nepoviem.
nechcel by si to vediet ani v pripade, ze by ta podvadzajuca bola tvoja zena a nie ty?
NHISPVM napísal:
Rozhodol som sa to nepovedať (pretože sa ma to vôbec netýkalo) On si ju nakoniec vzal a ona ho podvádza doteraz. Je to chudák a mohol som tomu zabrániť kým bol čas. Lenže som povedal, že nebudem druhým liezť do kapusty, keď sa ma to netýka. No neviem... Zachoval som sa dobre ? Má ženu čo šusta s jeho kamarátom. Mohol mať lepšiu. No ak by sa to týkalo aj mňa, žeby som bol podvedený, alebo by to bol fakt dobrý kamarát, tak by som to povedal. Je to normálne, možno nepríjemné ale je to tak.... Toľko k tomu
A ty nepoznas take ze "bros before hoes"? Neviem teda v akom kamaratskom vztahu ste a kolko sa poznate, ale keby sa to tyka nejakeho mojho kamarata, tak mu to proste poviem. Tuto ako Mr. Podvedeny by som sa nezachoval, ale predsa, kamos je kamos.
NHISPVM, neviem o kom tu hovoris, ale: Tu sú takí ľudia čo mali rozlúčku so slobodou - zavolali prostitútku a vyspal sa s ňou nie len ženich. si si mozno pomylil so svojou partiou. Ale ja do tejto kategorie urcite nepatrim. A to s tou tvojou kamaratkou - tak prepac, ale ty si dobry chmulo. Ak je to tvoj naozaj dobry kamarat, tak tam nevahas, a povies to rovno cele, ako pise melonSVK: bros before hoes.
Solo_Kamen, ja som zastanca toho, ze je lepsie vediet pravdu, nech akokolvek boli, ALE ak by to pre tohto chlapika bolo chvilkove zlyhanie, ulet - nech je to cokolvek, tak keby sa to nedostane von, moze to zachranit rodinu a udrzat pokope. Pretoze by nebol ani prvy, ani posledny clovek na svete, ktory by si uvedomil, ze chvilkovy skrat nestoji za znicenie buducnosti sebe, aj celej svojej rodine. Takto je dost mozne, ze tu rodinu rozbil, ako sa tu zhodneme viaceri. Opakujem, NIE SOM za to, aby sa podvadzalo a ututlavalo, ale proste to co spravil, ze sa isiel vyplakat cudzej zene, a este k tomu to napise, ze to bola krasna pomsta. Ako sorry, ale to je maximalne trapne a ubohe.
Áno, iné je niečo takéto povedať kamarátovi kvôli jeho dobru a iné je to povedať úplne cudziemu človeku za účelom svojho vlastného prospechu - uľavenie na duši a pomsta.
Podľa mňa to bola hlúposť, keď som mal ja parohy, tiež som mal všetko prezistené o dotyčnom aj jeho snúbenici, ale nikdy by ma nenapadlo ísť za ňou, hoci som presne vedel, kde robí a pár krát som ju tam aj stretol. Mstil som sa tej svojej.... ona bola vinná - začala si s ním, nie on a ani jeho snúbenica.
za prve, frajerka ho "nepodvadzala", frajerka ho "podviedla", ja osobne v tom vidim obrovsky rozdiel.
proste "podvadzat" je o citoch, "podviest" je o pudoch.
za druhe, je rozdiel ci sa jedna o tvojho kamarata alebo o cudzieho cloveka. kamarata poznas, poznas situaciu, o cudzom cloveku nevies nic, o situaci vies 20% a na zaklade toho robis dolezite rozhodnutia. to sa proste nerobi, nie len v tejto situaci, to sa nerobi vobec. raz sa ti to vypomsti, ver mi. spravis nejake unahlene rozhodnutie z nasratosti a nakoniec sa ukaze ze to bola velka chyba.
a nakoniec, ako tu niekto pisal, kazdy sme iny, ale nejake zasady by chlap mal mat. a jedna z tych zasad by mala byt nesrat sa cudzim ludom do zivota.
Každý si ma riešiť svoj vzťah. Keď ma podvedie moja partnerka, budem ju riešiť.. Keď to niesom schopný riešiť, tak budem aspoň taký chlap, že budem čušať a prijmem dôsledky svojej neschopnosti ! To isté by mal robiť každý vo svojom vzťahu...aj podvedená manželka, ak nie je schopná prísť na to, že ju niekto podvádza je to jej neschopnosť a nech to tiež príjme sama a rieši si to sama ......Ísť sa vyplakáť niekomu cudziemu, že ten jej mi pretiahol ženu, či partnerku, je podľa mňa pre chlapa veľmi ponižujúce ....ale asi len ak je CHLAP...
aacid napísal:
za prve, frajerka ho "nepodvadzala", frajerka ho "podviedla", ja osobne v tom vidim obrovsky rozdiel.
proste "podvadzat" je o citoch, "podviest" je o pudoch.
Toto je velmi dolezite a vela ludi, co tu tohto bezchrbtaka odsudzuje to presne takto chape, vratane mna, Treba to proste rozlisovat. Ine je, kebyze spolu chrapu pol roka pravidelne a ine je ulet, skrat, uspokojenie pudov bez citov.
ROKI49 a aacid.. ale zase berte do úvahy, že dotyčná to už plánovala minimálne týždeň vopred, už vtedy podvedenému tvrdila, že má dohodnuté nejaké stretko so spolužiakmi.
Iné by to bolo, keby sa to stalo spontánne v rámci nejakej akcie, kde by samozrejme podstatnú rolu zohrával aj alkohol.
A z toho všetkého vyplýva, že ona aj chcela, aby sa to celé prevalilo.. vlastne jej to padlo vhod, že sa podvedeného konečne zbavila, asi nevedela, ako na to.
M142 napísal:
nechcel by si to vediet ani v pripade, ze by ta podvadzajuca bola tvoja zena a nie ty?
Nechcel by som vediet keby ma frajerka podvedie. Naco ? Nevien o tom, som spokojny a zivot ide dalej. Moze zakopnut kazdy raz. Podviedol som raz frajerku este velmi davno a normalne sme fungovali niekolko rokov.
no to je presne o tom, mozno to chcela vyskusat, mala nejake nutkanie, chcela sa presvedcit ci je ozaj trava zelensia na druhej strane.
kludne sa mohlo stat ze by sa s nim vyspala, dopadlo by to na rit, citila by sa akurat blbo, nikdy by to frajerovi nepovedala a navzdy by zili spolu stastne az do smrti.
samozrejme mozno sa chcela ozaj podvedeneho zbavit a nevedela ako. pre mna je to sice nepochopitelne, pretoze ja chciet sa niekoho zbavit, tak mu to radsej poviem, urcite to bude pre oboch menej bolestivejsie ako taketo nieco, ale velmi dobre viem ze baby su v tomto nepochopitelne a myslia trochu inak nez muzi.
Tato tema to je uplny sen Priatelka co ho podvadza, ta ho urcite nepodvadzala, lebo ju pozna a veri jej, wait, what? Este napis, ze za to moze nakoniec manzelka toho chlapa
stotoznujem sa s brm-ovym nazorom "Áno, iné je niečo takéto povedať kamarátovi kvôli jeho dobru a iné je to povedať úplne cudziemu človeku za účelom svojho vlastného prospechu - uľavenie na duši a pomsta." V tychto dvoch pristupoch je diametralny rozdiel
Fernell - počul som. Do istej miery to je pravda... Ale neviem načo narážaš presne ?
A áno určite mala na tom svoj podiel aj ta podvedená žena, veď keby bol šťastný, tak ju nepodvedie, nie ? Jediný kto tam je chudák, je to ročné dieťa, že musí mať skúsenosť s niečím takým v mladom veku... Ale možno tiež mu to niečo do života dá.
Inak ja nevravím kto je menší a kto je väčší hajzel. Ja len vravím, že sa to týkalo jak jeho priateľky, tak rovnako aj jeho ženy a mala by to vedieť. Ona je tiež rada, takže jej vlastne pomohol. To, že sa pomstil, je už len vedľajší efekt...
MelonSVK - nepoznám to. Nie je to nejaký môj dobrý kamarát. Koniec koncov zakladateľ témy keď lezie cudzím do kapusty je hajzel (aj keď sa jedná o jeho priateľku čo je viac ako kamarát) ty ak povieš kamarátovi pre jeho "dobro" tak si zachránca...
Je ľahko si tu dávať dôvody tak aby tebe vyhovovali a moralizovať. Pritom reálne medzi tým nie je rozdiel. A spraviť naozaj správu vec nie je len tak
p4ra - nevravím, že presne ty... Tu tému si môžeš nájsť. A nikde nepíšem, že je to môj dobrý kamarát. A rovnaká odpoveď ako pri MelnoviSVK. Určuješ si to tak, aby to pasovalo dobre pre tvoje svedomie. To aký to bude mať efekt a že žiadne "dobro" kamarátovi nespravíš. Lebo ako písal napr. danodrevo - on by to vedieť nechcel, takže tak.
aacid - ona to plánova. Plánovala ho podviesť, to je niečo úplne iné ako nejaký skrat. A vôbec výsledok je rovnaký, nie ? V začiatku píšeš, že kamarátovi sa starať do života môžeš, lebo "poznáš" situáciu na konci príspevku napíšeš, že chlap ma mať svoje zásady a nestarať sa... tak ako teda ?
Vsetci tu moralizujete a robite zo mna toho najhorsieho. Ja som si zil s priatelkou svoj pokojny zivot, nemiesali sme sa nikomu do vztahu. Az kym sa nam do vztahu nezamiesal zenaty chlap s malym dietatom. Mam na tom aj ja svoj podiel, pretoze ak by moje spravanie bolo ine, nikdy by nebol dovod, aby sa s nim moje ex/priatelka dala do kontaktu. To, ze mal doma zenu a dieta, to tu z vas kopa prehliada alebo to povazuje za nepodstatne. Stalo sa co sa stalo, ja som sa dopatral k tomu kto to je, kto je jeho zena, nakontaktoval som ju a povedal jej pravdu.
Povedal som jej vsetko s cistym svedomim, uprimne, s moznostou niest dalsie nasledky. Povedal som to preto, aby som sa mu pomstil za to, ze mi ublizil tym co spravil a zaroven sa povazoval za spravne, aby aj jeho zena mala predstavu o tom s kym zije. Jeho zena mi za to podakovala, aj ked sa jej to tazko vyslovovalo, nebolo jej vtedy vsetko jedno. Ak by som bol v tejto situacii opat, spravil by som to iste.
Pred par rokmi som mal celkom dobreho kamarata, aj kamaratku, chodili sme spolu von, mali spolocne zaluby. Oni dvaja sa dali dokopy. Po mozno tristvrte roku, bol pekny teply letny den, festival v meste, sedenie vonku, plno ludi a dobra nalada. Kamarat Dusan s nami nesiel, bol unaveny z roboty, z toho tepla, tak ostal doma. Kamaratka Petra mala ist s nim, nakoniec idla bez neho, s byvalymi spoluziakmi zo strednej. Ako tak zabava pokracovala, vypila zo tri piva, realne mohla mat tak 1 promile pocas toho vecera. Pretoze pivko, jedlo, tancovanie, nebola vobec opita. Este sme sa rozpravali. O asi hodinu ju vidim ist s jednym chalanom, vravim si, ze asi spoluziak. Potom ich vidim drzat sa za ruky, potom bozkavat. Volam Dusanovi, ze ci sa rozisli, nedvihal. Pisal som spravu, dalsiu, dalsiu. Zobudil sa vola spat, ze oni sa nerozisli, ze co sa deje, ze jej ide volat. Zavolal jej, ona prekvapena, priznala sa, rozisli cez telefon. Fusan to tazko znasal, isiel na PN, tyzden pil, uplna troska. Po tyzdni sa z toho ako tak dostal. Za ten tyzden sa o tom dozvedeli spolocni kamarati, ich reakcia bola, ze som bonzak, uboziak, hajzel. Jediny sa mi ozval po tyzdni Dusan, podakoval mi a povedal, ze som kamarat. Ze mozno som si pokazil kamaratstvo s Petrou, ale udrzal som si ho s nim a ze on by spravil to iste pokial by som to bol ja alebo niekto s dalsich kamaratov. Povedal to aj ostatnym kamaratom, ze nie som bonzak, ale ze som spravil spravnu vec a keby boli oni na jeho mieste, tak tiez by sa to chceli dozvediet, chceli by spoznat pravdu a cim skor to ukoncit a zabudnut. Medzi kamaratmi nastalo ticho, mozno vycitky. Neviem ci v ten den alebo na dalsi den mi napisal jeden kamarat, ze sa mi ospravedlnuje za slova o bonzakovi, ze sa nedokazal vzit do tej situacie. Potom mi dalsi naznacil, ze mu to je luto, ale nebol schopny sa ospravedlnit. Bral som to v pohode, nikto z nich nebol v takej situacii ako Dusan s Petrou, nevedeli sa do toho vcitit, preto ma urazali. Do dnesneho dna som s Dusanom dobry kamarat, stretavame sa pomenej, ale vzdy si mame co povedat. Moj vztah s Petrou je rovnaky, stretavame sa menej kvoli inej partii kamaratov, ale vzdy sa pozdravime, porozpravame a zasmejeme sa. Petra mi na to nikdy nic nepovedala, nevycitala mi to, nerozoberala to so mnou. Ani som sa nedozvedel, ze by na mna nadaval. Nech by bol v takejto situacii ktokolvek z kamaratov, isiel by som s pravdou von. Rodicia ma ucili zit cestne, to sa snazim robit, byt uprimny a neklamat. To, ze ci som sa v mojom pripade zachoval cestne alebo ci som bol cestny k Dusanovi a Petre, to je uz na individualnom posudeni kazdeho jednotlivca, vsetci mate pravo na nazor, na vyjadrenie. Ja mam na to svoj nazor.
To co sa pisalo vyssie, ze kamarat a kamaratka sa vzali, ze kamaratka ho podvadzala a podvadza nadalej, tak tomu nechapem. Mne by vnutorny pocit nedovolil zit s niecim takym, pretvarovat sa ako o nicom neviem, mat klapky na ociach nic neurobit. Ak uz by som mal byt v stadiu, aby som si neznicil kamaratstvo u oboch ludi, tak to spravim tak, ze napisem na pocitaci list, nepodpisem sa a poslem ho tomu kamaratovi, aby si precital. Aspon by som mal ciste svedomie v tom zmysle, ze kamaratka by nebola na mna nahnevana, kamaratovi by som spravil prospesnu sluzbu do zivota a ako by si to oni vyriesili medzi sebou, to by bolo na nich. Ale je to na kazdom z nas co vidime, co pocujeme, co chceme vidiet, co chcem pocut a hlavne co chceme povedat.
Aj ked som pre vas bonzak, zakerak a hajzel, spravil som to co som uznal za vhodne a sam pred sebou sa nehanbim, mozem sa pozriet kludne do zrkadla. Co mizno lahko zamrzi, to je osud toho dietata, ale z objektivneho pohladu musite vsetci uznat, ze za to noze ten chlap, on podviedol s vedomim, ze ma zenu, dieta, hypoteku a ze to bolo navyse so zadanym dievcatom. On musel pocitat s rizikom, ze sa moze hocico stat, ze to moze prepuknut, ze moze mat z toho problemy. Ak to vidite inak, je to vas problem a na mna mozete kludne dalej davat.
Niekto tu pisal, ze ako to pokracuje. Pokracuje to asi tak, ze jeho zena sa mi uz viac potom neozvala. Cislo na mna ma, aj email, mozno tak este urobi, ak vychladnu hlavy. Ta moja ex/priatelka mi sice napisala, ze ma stale lubi, ale ze sa boji sklamania, ktore pri mne zazila par krat. A ja? Ja som sa vratil v noci zo sluzobnej cesty, nechuti mi jest, mam divny pocit v zaludku, som cely tyzden unaveny a ked som v noci soferoval domov, mal som myslienku to stocit do prveho stlpa. Tuto spravu pisem vycerpany, unaveny, ospravedlnujem sa za preklepy a idem spat. Ozvem sa pocas vikendu este, minimalne si aspon precitam vase reakcie. Dakujem vam za vsetko.