Podvod pri dobierke - čo robiť?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nunu1979
Amateur
Amateur

Re: V balíku som mal namiesto tovaru fľašu s tekutinou-čo robiť?

Príspevok od používateľa nunu1979 »

No on mi to vysvetľoval už pri podaní!!!!Ale to beriem ako fakt že sa mu asi nechcelo to spisovať a tak si myslel že po takomto vysvetlení mu poviem že tak to kašlem a nepodávam nič!Ale to je moja osobná domnienka len!!!
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Nabuduce mu povedz ze ho das na inspekciu ked ta bude vyhanat.Z toho maju strach.
nunu1979
Amateur
Amateur

Veď o tom premýšlam práve o tej inšpekcii!Ale tak keď som posielal tie peniaze na ten účet tá pani v banke mi povedala že jemu strhnú za to že mu to vkladám na účet priamo 0.50centov tak by som mu chcel skúsiť poslať ešte 5-10Eur ale pekne vkladať po 0,01cente len si to musím overiť ešte že či to naozaj tak funguje pri každej transakcii-vklade mu strhnú 0,50 centov!Už som to zisťoval ale pre istotu to potrebujem potvrdiť poriadne!Len ľutujem potom pracovníčku v banke :?
Son-Goku
Darca
Darca

Tak meno na koho je ucet napisany mas tak nech tam fizli zacnu riesit a nie lhned robit unahlene zavery ze je to bezdak.
nunu1979
Amateur
Amateur

Ale ja nemám meno majiteľa účtu to mi nechcela povedať v banke ale povedala mi že musím vložiť o 0,50centov viac lebo mu budú strhnuté!Keby som mal meno majiteľa účtu to by sa snáď rozhýbali aj policajti ale tak mne osobne by úplne stačilo len aby VUB banka dala tie info o majiteľovi účtu.Ostatné by nebol problém si už poriešiť po svojom!
Son-Goku
Darca
Darca

Sak vkladovy listok mas a tam je meno tak co stresujes.
nunu1979
Amateur
Amateur

no smola nieje tam práveže žiadne meno keby tam bolo tak kopiu som dával aj policajtom a myslím že by s tým už niečo spravili nemyslíš?a pozerám teraz na ten lístok a jediné meno je moje aj číslo OP aj adresa nič iné tu nieje!!!!!!!!
Son-Goku
Darca
Darca

zaujimave v tatra banke ked vkladam tak tam je meno.by ma zaujimalo ako chce banka potom riesit reklamaciu ze som napr vlozil peniaze na zly ucet.
nunu1979
Amateur
Amateur

No aj ja som mal údaje na papieroch keď som bratovej priateľke vkladal vo VUB ale tu nie neviem či sa jedná o nejaký clearing alebo čo to je?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

nunu1979 napísal:Veď o tom premýšlam práve o tej inšpekcii!Ale tak keď som posielal tie peniaze na ten účet tá pani v banke mi povedala že jemu strhnú za to že mu to vkladám na účet priamo 0.50centov tak by som mu chcel skúsiť poslať ešte 5-10Eur ale pekne vkladať po 0,01cente len si to musím overiť ešte že či to naozaj tak funguje pri každej transakcii-vklade mu strhnú 0,50 centov!Už som to zisťoval ale pre istotu to potrebujem potvrdiť poriadne!Len ľutujem potom pracovníčku v banke :?
Tak toto nemusíš ani skúšať. Za prvé je vklad 0,01€ príliš malý a nezoberú ti ho a za druhé si myslíš, že keby mi niekto chodil každý deň niekoľkokrát za deň vkladať na účet 1 cent, tak by mi postupne vybielil celý účet? :lol:

Radšej to rieš cez políciu :wink:
nunu1979
Amateur
Amateur

Hmm veď zatiaľ sa snažím a dúfam že to nejak doriešim!Ale mimochodom niekde som čítal je to už dávno že nejaká cirkev robila zbierku a práve ľudia im posielali takto peniaze no a im ubúdalo!!!Potom to nejak poriešili žiadosťou v tej banke aby im tie peniaze vrátili ale banke sa to moc nechcelo :D !!! Ale priznám sa že som nevedel že sa takto ľahko dá na Slovensku podnikať!No nekúp to - http://mobily.hyperinzercia.sk/mobilne- ... -a500-1e4/
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Ten poplatok záleží od banky (40-50 €centov), ale keď Slováci a Česi robili rebríčky najhlúpejších/najzbytočnejších (?) poplatkov v bankách a tento za vklad bol v oboch na prvých miestach, tak Tatra banka ho zrušila (vďaka bohu :) ). A nemyslím si, že by ti dovolili mu sústavne posielať 1 €cent...mysleli by si, že ho chceš poškodiť.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

OFFTOPIC: Narážam na túto tému už dosť dlho a vždy sa usmejem a pomyslím si, že: vypiť!

Prepáč, ale musel som to sem napísať :)
nunu1979
Amateur
Amateur

Takže po dlhej dobe keď som dal polícii fotku odtiaľto myslím z 2 strany tak mi potvrdili že je to on - Radoslav Lambert , Novák a neviem pod akými menami ešte figuruje ale policajt mi odmietol dať údaje o ňom vraj ho musia vypočuť o čo už zažiadal keďže ja som z Trenčína a on je zo Svitu tak tam posielal dožiadanie k výsluchu a uvidíme vraj čo mu z polície na východe odpíšu :smt017 :sneaky:
Chcel by som vás poprosiť ak máte niekto tú foto aj s očami pošlite mi ju prosím vás.
Ďakujem
danhen
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa danhen »

Rad8) napísal:Ten poplatok záleží od banky (40-50 €centov), ale keď Slováci a Česi robili rebríčky najhlúpejších/najzbytočnejších (?) poplatkov v bankách a tento za vklad bol v oboch na prvých miestach, tak Tatra banka ho zrušila (vďaka bohu :) ).
OFFTOPIC: ked som este mal "chello" net, tak som ho platil vkladanim cash priamo na ucet UPC. od isteho casu si banka (na zaklade ziadosti UPC) zacala pytat nejakych cca 15 az 20 korun za vklad na ucet. jednoducho som vlozil o zadanu ciastku menej. UPC mi potom volalo a majlovalo, ze preco menej atd ... vysvetlil som im, ze su c*raci, a ze maju dve, resp. tri moznosti: alebo to akceptuju, alebo ma odpoja bez nahrady skody, alebo prestanu byt k*k*ti a budu mat vklad na ucet "zadarmo". odvtedy banka odo mna nepytala peniaze ako poplatok pri vklade na ucet (ale je mozne, ze iba pri mojom variabilnom symbole)
proste slovensky vym*d :(
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

nunu1979 napísal:Takže po dlhej dobe keď som dal polícii fotku odtiaľto myslím z 2 strany tak mi potvrdili že je to on - Radoslav Lambert , Novák a neviem pod akými menami ešte figuruje ale policajt mi odmietol dať údaje o ňom vraj ho musia vypočuť o čo už zažiadal keďže ja som z Trenčína a on je zo Svitu tak tam posielal dožiadanie k výsluchu a uvidíme vraj čo mu z polície na východe odpíšu :smt017 :sneaky:
Chcel by som vás poprosiť ak máte niekto tú foto aj s očami pošlite mi ju prosím vás.
Ďakujem
No len ci pride na vysluch.... kedze vie o co ide tak nemusi doporucenie prebrat atd atd a moze sa to tahat este dalsi pol rok kym sa niekto nene*ere a nepride do KE sa z nim porozpravat osobne...
nunu1979
Amateur
Amateur

taký už tu je - nas.atý ale žiaľ policajt mi nechce dať adresu zatiaľ na neho!!!Keby bola adresa tak je to veľmi jednoduché riešenie pre mňa!!! :D

no takže po dlhej dobe som sa dopátral k dotyčnému podvodníkovi podnikateľovi -nieje to Radoslav Lambert ani iné mená ale je to- Mikuláš ------ , ------ ul.---/--- , Svit dátum narodenia: --.-.----!S priateľským pozdravom tvoj zákazník!!!!
Son-Goku
Darca
Darca

no to si radsej vymaz a ked nieco planujes nevypisuj to kade tade.ludia su svine a toto sa moze proti tebe obratit.proste tam zajdi a "vypytaj" si aj za cestu ;)
PrettyWoman56
Novice
Novice

Príspevok od používateľa PrettyWoman56 »

Ahojte, ja som tiez doplatila na takehoto podvodnika. Na bazos.sk som si vybrala mobil, skontaktovala som sa s predavajucim, dohodli sme sa na platbe na ucet. Dotycny mi poslal svoje kontaktne udaje, adresu trvaleho aj prechodneho bydliska, oscanovany obciansky, takze naivne som uverila, ze ma nepodvedie. Na dalsi den sa mi ozval, ze balicek odoslal a ked mi pride, mam sa mu ozvat. Preslo par dni, ale mobil nedorazil. Dostala som dalsi mail, v ktorom sa zaujimal, ci som balicek dostala, kedze mi nic neprislo, povedal, ze ma znameho na poste, ktory zisti, kde sa stala chyba, kedze dotycny bol zevraj na sluzobke v Polsku. Vecer ma cakal dalsi mail, v ktorom mi oznamil,citujem: "Volal som so známym ktoreho brat robí na pošte nech mi to vyzisti a hovoril mi že balík je na reklamačnom oddelení že aj poštarak mi dopis dala
do schranky od pošty aby som si ho vyzdvihol atd.. len niesom doma,ževraj nanho niekdo niečo ťažške položil a balík je splacnuty ale neviem či len krabica je poškodena
alebo aj obsah,z polska sa vrátim až o týžden a hned si ho pojdem vybrat popripade od nich nahradiť škodu,velmi ma to mrzi ešte sa mi to s poštou nikdy nestalo že mi poškodili balík,
stalo sa mi to len v ups,ked prídem napíšte mi prosim či vám mám ten mobil poslať ked bude v poriadku alebo poslať peniaze speť na účet,poslal by som vám aj teraz tie peniaze ale nemám u seba
tu kartičku s heslo a identifikátorom čiže sa nemôžem prihlasiť na IB,ked sa vrátim všetko dáme do poriadku,viem že ste nahnevaná ale ja som tiež vôbec som netušil že sa toto stane,takže napíšte mi či chcete spet peniaze
alebo mobil pokial nebude poškodeny a ked prídem domov tak sa ozvem a pošlem.dakujem za pochopenie"
Od tohto momentu neodpoveda na maily. Obratila som sa s tym na policiu, ale tiez som sa nedockala ochoty pripad riesit.
Nenajde sa niekto, kto by mi s tym vedel poradit? Vopred dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Daj sem aspon jeho email a meno, mozno sa nam nieco podari zistit, podobne ako to bolo pri Pavlovi :)
Napísať odpoveď