Podvod pri dobierke - čo robiť?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: V balíku som mal namiesto tovaru fľašu s tekutinou-čo ro

Príspevok od používateľa Hensym »

Pre boha, to fakt ešte niekto platí vopred za tovar z druhej ruky? (Bazoš)... Veď to je tutovka, že polovica prípadov budú podvody. Už klasická dobierka je riziko.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Podla mna je riziko uplne rovnake ci je to platba vopred alebo dobierka. Aj ked sa to nezda, dokonca platba vopred je lepsie riesenie, da sa pripane nahlasit storno platby, posta ta posle do <>
Hensym
VIP
VIP

Už ti niekedy reálne storno vyšlo? :)
Pri dobierke aspoň vidíš adresu. Samozrejme, môže byť vymyslená. No pri preberaní zásielky sa môžeš opýtať, či sa dobierkové peniaze budú zasielať na účet, alebo na adresu (teda aspoň ja som mohol). Ak idú na účet, asi nemáš veľmi čo spraviť. No ak idú na adresu, tak tá adresa musí byť reálna. Takže ak pôjde o podvod, môžeš sa za podvodníkom staviť osobne.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Nikdy som storno nepotreboval tak s tym skusenosti nemam..
To uz musi byt riadne vymeteny podvodnik aby uvadzal realnu adresu :-)
Hensym
VIP
VIP

Presne s takým mal skúsenosti môj brat. Veľmi známy podvodník z Tvrdošína. :) Ale nejdem to tu riešiť.
spasi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa spasi »

stop off topic dik, a ku mojej téme, máte nejaké nápady ako sa dopátrať ku menu alebo adrese ?
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Podvod pri dobierke - čo robiť?

Príspevok od používateľa jakub199 »

Páni dnes ma ofajcil jeden typek na tomto tu
http://mobil.bazos.sk/inzerat/23580736/ ... G-novy.php
podla uctu z TatraBanky Frantisek Vagai
sam sebe sa teraz smejem ale co uz, konal som zbrklo ze som na to naletel, poslal som mu 286€ volal som na policiu o chvilu idem podat trestne oznamenie, skontaktoval som sa s babou ktoru ofajcil tiez ona bola na policii taktiez... myslite ze by z toho mohol mat ? O tie prachy nejde cert to vezmi bol som idiot o mnoho viac by ma tesilo ak by ho niekto dal dole bez indulony.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

boze cez bazos posielat peniaze dopredu? :D akoze teraz by som ti vynadal za takuto pi.ovinu.to si mohol fakt obetovat a ist osobne :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Už aj dobierku riešiť cez bazoš je adrenalín. Ale každý robíme nejaké somariny, kým sa nepopálime.... :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

no ak tam je suma do 50 € to sa este da.ak je vyssia urcite pozeram bud osobne alebo zhanam ludi ktory su v okoli
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

to si zahojeny, je to suma nad trestny cin a to sa uz riesi ako kradez, dotycny sa zrejme preratal, chod na policiu :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Už len ta cena ti musela byť divná. Veď s3 predávajú novú za 350€. 175€ je viac ako na zamyslenie.
Taktiež aj ten TAB.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

napíš mail na bazoš, nech ti poskytnú všetky dostupné údaje týkajúce sa toho konta, ochotne ti pošlú IP a všetko potrebné, s tými údajmi choď na políciu..čím skôr tým lepšie
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No poslal som ale zatial neodpisali... Na policii som bol vcera podal som to.. vsetko prebehlo OK.. ale co sme pozreli 3 telefone cisla tak tam neboli v databaze.... ze vraj aj ucet v banke moze byt na bezdomovca... no som zvedavi ako to budu riesit kazdopadne ich ma len tak odbit nenecham
Geogomeogo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Geogomeogo »

Nechcem ti kaziť nádeje, ale pred pol rokom otec chcel kúpiť mobil a rozhodol sa, že to urobí cez bazár. Cena bola 200 eur, nuž, chlapík chcel peniaze dopredu, že nie na dobierku, potom pošle mobil otcovi. Nepochopil som skrat môjho otca, ale to je jedno. Ide o princíp. Samozrejme, že mobil nedošiel a hned na ďalší deň otec mal všetky údaje: kreditku, ip, meno. Kontaktoval sa s ďalšími ľuďmi, ktorých tento týpek odrbal. Bolo ich asi 15. Všetci boli na polícii. U otca išlo o čiastku 200 eur. Dokopy čo ten chlapík spôsobil to bolo asi okolo 1000 eur. Dodnes sa nič nevyriešilo. Ale každopádne, veľa šťastia.
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jj, ja s tym tiez nepocitam pravdu povediac,,, ale nechcem aby to len tak nechali, sak to sa tu kua takto normalne oplati podnikat, to je pomaly este lahsie jak sediet v parlamente... tipek tam ma asi 30 cisel co pouzival a ked supol za den 2-ch 3-ch tak fajne zarobene.... ak yb som nahodou tie prachy ziskal spat tak ich dam na charitu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jakub199: Ano, oplati sa s tym podnikat, pretoze najlepsie sa zaraba na hlupacikoch ako si ty ;)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

geo: pol roka? to si este pockaj :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Aha tak uz chapem...
Pred par mesiacmi som predaval svoju PC zostavu za velmi vyhodnu cenu (pre kupujuceho), nerad sa dohadujem s ludmi tak som dal velmi nizku cenu a cakal som ze za 20minut zazvoni telefon a ja odnesem skatulu kam treba - vybavene.
Nastala vsak trosku ina situacia... Bud mi chodili maily, ludia chceli vela foto, a cisla seriove komponentov a video benchmarku a neviem co tak som (mozno trosku neprimerane) odpisoval nech sa zobudia. Tak mi aj vynadali ze oni su moji "zakaznici" tak ze sa mam slusne chovat ak chcem nieco predat. Ja som to mal uprimne na haku, 300€ som k prezitiu nepotreboval a ten pocitac nebol zas tak velky zeby som s nim v byte nevedel zit :mrgreen: . Tak teraz vidim jake podvody sa deju tak sa ani necudujem.
Nakoniec to dopadlo tak ze na dalsi den dosiel chlapik a zobral si ho bez reci a este sa ma pyta ci za taku cenu ma nezbombardovali na telefon a mi podakoval ze je rad ze sa mu podarilo tak dobre kupit hovorim neni zac a tahaj :mrgreen: :smt006
Skoda ze sa taketo pripady deju, to by chcelo nejak vypiect s takym clovekom...Otazka znie, ako :idea:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hegy: to poznam, tiez som sa tak zbavoval starsich telefonov a teraz sa snazim predat aj 5.1 repraky, ale casto sa stretavam s otazkou: Co im je? Preco taka cena? A ja stale len to, ze na tom nepotrebujem zbohatnut a je mi jedno ci za telefon dostanem 40 alebo 30 eur, z biedy ma to nevytrhne.
Stary PC sa mi nastastie podarilo predat, ale tiez to bolo take...nakoniec prisiel jeden pocernejsi pan a s im vlastnym temperamentom mi povedal, ze ked daco nebude fungovat, tak mi ho donesie naspat, atd :D Ale normalne sme sa dohodli, ukazal som mu ze vsetko funguje a odisiel spokojne prec. On dobre nakupil, ja som sa zbavil zbytocneho PC a vsetci boli spokojni :)
A co sa tyka podvodov - najlepsie sa zaraba na ludskej chamtivosti, ked je cena prilis nizka, tak ludia stracaju zabrany a vo vidine vyhodneho obchodu pristupia na cokolvek. To je rovnake ako s rychlymi pozickami a rocnymi urokmi 80 %.
Niekedy sa da nakupit lacno a dobre, ale na to treba mat prehlad a kupovat iba osobne s dokladnym preverenim.
Napísať odpoveď