Podvod pri dobierke - čo robiť?
Re: Podvod pri dobierke - čo robiť?
Jedna vec je, že ľudia sú blbí v niektorých prípadoch. Ale ja zas nepochopím, ako niekto môže takto človeka okradnúť. Ja by som mal neskutočné výčitky
Čo to musia byť za ľudia ?
A potom sú tu aj opačné extrémy, medzi ktoré patrím asi aj ja... ak je niečo podozrivo lacné alebo výhodné, tak sa tomu snažím veľkým oblúkom vyhnúť, pretože v tom určite bude nejaký zádrheľ...GothaR napísal:A co sa tyka podvodov - najlepsie sa zaraba na ludskej chamtivosti, ked je cena prilis nizka, tak ludia stracaju zabrany a vo vidine vyhodneho obchodu pristupia na cokolvek. To je rovnake ako s rychlymi pozickami a rocnymi urokmi 80 %.
Ja sa takym ponukam nevyhybam, ale dosledne si ich preverujem, uz som tak parkrat nakupil (vsetko veci do cca 50 eur) a uspesne som usetril bez toho aby ma niekto okradol
Da sa totiz natrafit na ludi zmyslajucich pri predaji rovnako ako ja, len to hce aj trochu stastia.
Tak tak, mne sa takto podarilo par krat kupit starsie auto za par sto korunGothaR napísal:Ja sa takym ponukam nevyhybam, ale dosledne si ich preverujem, uz som tak parkrat nakupil (vsetko veci do cca 50 eur) a uspesne som usetril bez toho aby ma niekto okradolDa sa totiz natrafit na ludi zmyslajucich pri predaji rovnako ako ja, len to hce aj trochu stastia.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
bez chrbtovej kostiLubenečko napísal:Čo to musia byť za ľudia ?
Kolko penazi uz mohol asi tak skasnut
Sikovnym patri svet
Najlepsi obchod je s ludskou naivitou a blbostou, ta je do slova a do pismena nekonecna
Sikovnym patri svet
Najlepsi obchod je s ludskou naivitou a blbostou, ta je do slova a do pismena nekonecna
Vidiet cenu 150 eur a poslat peniaze vopred, tak to ma daleko od zdraveho rozumu.
No a som tu zas, po rokoch sa zasa niekomu cez Bazoš podarilo obtiahnuť ma o 50€.
Na bazoši som našiel inzerát, že niekto v Bratislave predáva grafickú kartu (zámerne neuvediem akú, lebo predpokladám, že sa dotyčný bude na nete zaujímať o priebeh a nechcem mu dávať náskok).
Dohodol som sa s ním, že na druhý deň hneď ráno sa stretneme pred OC Centrál, kartu som si prebral, fyzicky vyzerala nepoškodená, viac som samozrejme na mieste zistiť nevedel.
Pred uskutočnením obchodu sme si v to ráno prostredníctvom mobilov vymenili pár SMS, takže mobilné číslo, ktorý uviedol, bolo autentické.
Pri stretnutí ma ubezpečoval ma, že karta je plne funkčná a že keby náhodou bol nejaký problém, mám mu zavolať.
Doma som dal grafiku do slotu a už pri POSTe zobrazovala plno artefaktov, do Windowsu buď nenabehla s BSOD a ak nabehla, s s artefaktami, pri spustení 3D aplikácie okamžitý pád.
Pre istotu som ju vyskúšal aj v inom kompe, samozrejme, s rovnakým výsledkom.
Okamžite som mu poslal mail a SMS, na ktoré nereagoval, tak som mu začal volať niekoľko desiatok krát denne, telefón nikdy nezdvihol, buď nechal zvoniť, alebo zrušil prijatie hovoru manuálne a vypol si mobil.
Ešte v ten deň som bol na polícii podať oznámenie o priestupku proti majetku na neznámeho páchateľa.
Našťastie mi vždy, keď si zapne mobil príde SMS, že je opäť dostupný, takže sa proces neustále opakuje.
Dotyčný má v profile na gmail pani, ktorá má rovnaké priezvisko, ako on a vekovo (podľa fotky) vyzerá, že by mohla byť jeho mama, tak som jej napísal.
Na moje prekvapenie odpísala ešte v ten deň, priznala, že je jeho mama, že syn predáva počítače, ale že neverí, že by mi predal nefunkčnú vec.
Vraj s ním v ten deň bude a zistí, čo sa stalo a dá mi vedieť.
V ten istý deň po desiatkach neprevzatých hovorov mi telefón zdvihla pravdepodobne jeho mama (myslím, že je to pani, s ktorou som si písal), ktorá sa hlúpo vyhovárala, že je to jej mobil a že ju už dva dni neustále obťažujem a že si nepraje, aby som jej volal (takže jej volám ešte častejšie, pretože mňa zasa obťažuje, ak ma niekto okradne a niekto toho dotyčného kryje).
Nemala záujem si vypočuť, o čo ide, že vraj ona ten mobil NIEKOMU (vraj kamarátovi) práve v to ráno požičala a že ona s tým nič nemá a nepovie mi, komu, že nech si to zistím sám, pôsobila veľmi arogantne, čo ale na mňa veľký vplyv nemá.
Odvtedy mi už neodpísala, len sa uskutočnil spomínaný hovor.
Našu konverzáciu (vrátane jej fotografie) samozrejme odnesiem na políciu pre pridanie do spisu, pretože sa svojim spôsobom stala spolupáchateľom.
Na Bazoš som už písal, požiadal som o poskytnutie údajov inzerenta (originál IP adresy mi v tomto prípade gmail nezobrazil).
Údaje, ktoré mi poskytnú zanesiem tiež na políciu.
Údaje, ktoré zatiaľ mám, teda sú:
mobil: 0949633306
meno: Dávid Ivanecký (nie je isté, že meno je pravé, ale žena v jeho profile sa volá Alena Ivanecká a vekovo ide zjavne o matku)
mail: [email protected]
Stačí zistiť len IP adresu a adresu trvalého pobytu a mám ho.
Chlapec má tú smolu, že viem, ako vyzerá a viem, kde približne býva.
Pri stretnutí venčil šteňa staffordshirského teriéra (ktoré si tiež dobre pamätám a šteňatá nechodia na príliš dlhé prechádzky, takže sa pravdepodobne bude pohybovať v blízkom okolí OD Centrál).
Tadiaľ ja chodím každý deň do práce a späť, takže je len otázkou času, kedy ho tam uvidím, pokiaľ sa tak stane, odsledujem ho až k bráne domu, kde býva (resp ktorú si otvorí kľúčom) a v momente volám 158.
Potom sa môžeme na policajnej stanici konfrontovať, ja som tam kvôli tomu sedel skoro dve hodiny, nevadí mi to aj znova.
Pred rokmi som to bol ja, čo založil túto tému, kedy mi namiesto grafickej karty prišla v balíku fľaška s tekutinou a vy, ľudia na tomto fóre ste mi pomohli vypátrať podvodníka, čo viedlo k tomu, že ho naťahovala polícia, úrady, chlapec mi musel nakoniec vrátiť peniaze a zaplatil aj mastnú pokutu úradom za vyšetrovanie, čo si plne zaslúžil.
Každému, kto mi pomôže vopred pekne ďakujem!
Na bazoši som našiel inzerát, že niekto v Bratislave predáva grafickú kartu (zámerne neuvediem akú, lebo predpokladám, že sa dotyčný bude na nete zaujímať o priebeh a nechcem mu dávať náskok).
Dohodol som sa s ním, že na druhý deň hneď ráno sa stretneme pred OC Centrál, kartu som si prebral, fyzicky vyzerala nepoškodená, viac som samozrejme na mieste zistiť nevedel.
Pred uskutočnením obchodu sme si v to ráno prostredníctvom mobilov vymenili pár SMS, takže mobilné číslo, ktorý uviedol, bolo autentické.
Pri stretnutí ma ubezpečoval ma, že karta je plne funkčná a že keby náhodou bol nejaký problém, mám mu zavolať.
Doma som dal grafiku do slotu a už pri POSTe zobrazovala plno artefaktov, do Windowsu buď nenabehla s BSOD a ak nabehla, s s artefaktami, pri spustení 3D aplikácie okamžitý pád.
Pre istotu som ju vyskúšal aj v inom kompe, samozrejme, s rovnakým výsledkom.
Okamžite som mu poslal mail a SMS, na ktoré nereagoval, tak som mu začal volať niekoľko desiatok krát denne, telefón nikdy nezdvihol, buď nechal zvoniť, alebo zrušil prijatie hovoru manuálne a vypol si mobil.
Ešte v ten deň som bol na polícii podať oznámenie o priestupku proti majetku na neznámeho páchateľa.
Našťastie mi vždy, keď si zapne mobil príde SMS, že je opäť dostupný, takže sa proces neustále opakuje.
Dotyčný má v profile na gmail pani, ktorá má rovnaké priezvisko, ako on a vekovo (podľa fotky) vyzerá, že by mohla byť jeho mama, tak som jej napísal.
Na moje prekvapenie odpísala ešte v ten deň, priznala, že je jeho mama, že syn predáva počítače, ale že neverí, že by mi predal nefunkčnú vec.
Vraj s ním v ten deň bude a zistí, čo sa stalo a dá mi vedieť.
V ten istý deň po desiatkach neprevzatých hovorov mi telefón zdvihla pravdepodobne jeho mama (myslím, že je to pani, s ktorou som si písal), ktorá sa hlúpo vyhovárala, že je to jej mobil a že ju už dva dni neustále obťažujem a že si nepraje, aby som jej volal (takže jej volám ešte častejšie, pretože mňa zasa obťažuje, ak ma niekto okradne a niekto toho dotyčného kryje).
Nemala záujem si vypočuť, o čo ide, že vraj ona ten mobil NIEKOMU (vraj kamarátovi) práve v to ráno požičala a že ona s tým nič nemá a nepovie mi, komu, že nech si to zistím sám, pôsobila veľmi arogantne, čo ale na mňa veľký vplyv nemá.
Odvtedy mi už neodpísala, len sa uskutočnil spomínaný hovor.
Našu konverzáciu (vrátane jej fotografie) samozrejme odnesiem na políciu pre pridanie do spisu, pretože sa svojim spôsobom stala spolupáchateľom.
Na Bazoš som už písal, požiadal som o poskytnutie údajov inzerenta (originál IP adresy mi v tomto prípade gmail nezobrazil).
Údaje, ktoré mi poskytnú zanesiem tiež na políciu.
Údaje, ktoré zatiaľ mám, teda sú:
mobil: 0949633306
meno: Dávid Ivanecký (nie je isté, že meno je pravé, ale žena v jeho profile sa volá Alena Ivanecká a vekovo ide zjavne o matku)
mail: [email protected]
Stačí zistiť len IP adresu a adresu trvalého pobytu a mám ho.
Chlapec má tú smolu, že viem, ako vyzerá a viem, kde približne býva.
Pri stretnutí venčil šteňa staffordshirského teriéra (ktoré si tiež dobre pamätám a šteňatá nechodia na príliš dlhé prechádzky, takže sa pravdepodobne bude pohybovať v blízkom okolí OD Centrál).
Tadiaľ ja chodím každý deň do práce a späť, takže je len otázkou času, kedy ho tam uvidím, pokiaľ sa tak stane, odsledujem ho až k bráne domu, kde býva (resp ktorú si otvorí kľúčom) a v momente volám 158.
Potom sa môžeme na policajnej stanici konfrontovať, ja som tam kvôli tomu sedel skoro dve hodiny, nevadí mi to aj znova.
Pred rokmi som to bol ja, čo založil túto tému, kedy mi namiesto grafickej karty prišla v balíku fľaška s tekutinou a vy, ľudia na tomto fóre ste mi pomohli vypátrať podvodníka, čo viedlo k tomu, že ho naťahovala polícia, úrady, chlapec mi musel nakoniec vrátiť peniaze a zaplatil aj mastnú pokutu úradom za vyšetrovanie, čo si plne zaslúžil.
Každému, kto mi pomôže vopred pekne ďakujem!
Môžeš si ho skúsiť vystriehnuť na bazoši, asi tam bude aktívnejší:
http://pc.bazos.sk/inzerat/43325516/Tablet.php (to isté číslo)
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=sk (toto si asi bol Ty)
Jeho Google+ profil: https://plus.google.com/115416230227082652542/about (už tam má autíčka)
Jeho FB profil: https://www.facebook.com/david.ivanecky.1?fref=ts (podľa emailovej adresy)
To v tej malej fotke môže byť on? http://casting.arena.sk/newsfeed/1047?ft=site
A toto je tá jeho mama? https://plus.google.com/116577050229875411884/posts
Asi veľa nepomôže..
http://pc.bazos.sk/inzerat/43325516/Tablet.php (to isté číslo)
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=sk (toto si asi bol Ty)
Jeho Google+ profil: https://plus.google.com/115416230227082652542/about (už tam má autíčka)
Jeho FB profil: https://www.facebook.com/david.ivanecky.1?fref=ts (podľa emailovej adresy)
To v tej malej fotke môže byť on? http://casting.arena.sk/newsfeed/1047?ft=site
A toto je tá jeho mama? https://plus.google.com/116577050229875411884/posts
Asi veľa nepomôže..
Tie vsetky informacie uz ma 
Co sa tyka aktivity na bazosi, tak to som aj ja svojho casu pouzil na jedneho podvodnika. Oni su nepoucitelni a staci si dohodnut stretko z ineho mailu/telefonneho cisla. Potom osobne sa uz da lepsie porozpravat.
Co sa tyka aktivity na bazosi, tak to som aj ja svojho casu pouzil na jedneho podvodnika. Oni su nepoucitelni a staci si dohodnut stretko z ineho mailu/telefonneho cisla. Potom osobne sa uz da lepsie porozpravat.
Chlapi vy ste machri!
Je to ON!
Tvár, resp črty tváre sedia, hoci má oči zakryté okuliarmi.
Veľmi pekne vám ďakujem!
V našej komunikácii mi písal, že na druhý deň cestuje do Trnavy a aj v iných inzerátoch mal uvedenú Trnavu, takže to by sedelo.
V priebehu týždňa idem na políciu, snáď aj malá fotka pomôže!
Je to ON!
Tvár, resp črty tváre sedia, hoci má oči zakryté okuliarmi.
Veľmi pekne vám ďakujem!
V našej komunikácii mi písal, že na druhý deň cestuje do Trnavy a aj v iných inzerátoch mal uvedenú Trnavu, takže to by sedelo.
V priebehu týždňa idem na políciu, snáď aj malá fotka pomôže!
Skús sa zaregistrovať na tú stránku arena.sk, či tam k nemu nedostaneš ďalšie údaje.
Už som sa, fotka je troška väčšia a má tam základné údaje o bydlisku - Bučany, okres Trnava.
Ja som mu to uz posielal v SS
Fotka je trochu vacsia, ale vela informacii tam nie je, no aspon nieco. Ale cudujem sa, ze takyto 60 kilovy chlapec ide robit podvod s osobnym stretnutim z osobneho gmailu. To je dost trufale a tych 50 eur ho asi coskoro zamrzi.
Spravil množstvo chýb, asi si to dôkladne nepremyslel, alebo si myslel, že 50€ nebude nikto nejako riešiť.
V tomto má smolu, lebo tvrdohlavosť a vytrvalosť sú moje cnosti.
Ja som vyše 100kg chlapec, ale ak ho stretnem, nič mu nespravím, veď by som z toho mal problémy tentokrát ja, kedže sa to už rieši oficiálne.
Len odsledujem, do akej brány vchádza a volám 158.
Alebo je nejaké lepšie riešenie?
V tomto má smolu, lebo tvrdohlavosť a vytrvalosť sú moje cnosti.
Ja som vyše 100kg chlapec, ale ak ho stretnem, nič mu nespravím, veď by som z toho mal problémy tentokrát ja, kedže sa to už rieši oficiálne.
Len odsledujem, do akej brány vchádza a volám 158.
Alebo je nejaké lepšie riešenie?
a mozno ti predal grafiku v dobrej viere ze ide a nejak sa pototo pri prenose/preprave a ty si ho zrazu zacal bombardovat ze co je ved nejde otravujes mu mamu a zlakli sa a nedvyhaju...
zas neverim ze chalan co by predaval posranu vec sa s tebou stretne osobne na svojej ulici a ma na nete o sebe kopec udajov
zas neverim ze chalan co by predaval posranu vec sa s tebou stretne osobne na svojej ulici a ma na nete o sebe kopec udajov
Aj taká možnosť by bola...má to ale nejaké ALE.
A to ALE je ústna dohoda a tá je platná aj podľa zákona.
Dohoda bola, že grafika je plne funkčná a dohoda bola, že v prípade problémov sa mu mám ozvať, čo som spravil a bez reakcie.
Takže myslíš, že toto je seriózne správanie sa?
Zapieranie svojej existencie a vyplakávanie mamičky?
Inak grafiku mi predal v originálnom balení, podľa odborníka, ktorý grafiky opravuje sú na nej vadné dva pamäťové čipy a regulátor napätia, tieto súčiastky sa neodpália pri prenose v originálnom balení.
Iná vec by bola, keby sa na grafike čosi odlomilo, resp vykazovala známky fyzického poškodenia.
Mimochodom, v novembri dal na Bazoš inzerát, že vymení tablet za funkčnú grafiku do PC, prečo asi?
A to ALE je ústna dohoda a tá je platná aj podľa zákona.
Dohoda bola, že grafika je plne funkčná a dohoda bola, že v prípade problémov sa mu mám ozvať, čo som spravil a bez reakcie.
Takže myslíš, že toto je seriózne správanie sa?
Zapieranie svojej existencie a vyplakávanie mamičky?
Inak grafiku mi predal v originálnom balení, podľa odborníka, ktorý grafiky opravuje sú na nej vadné dva pamäťové čipy a regulátor napätia, tieto súčiastky sa neodpália pri prenose v originálnom balení.
Iná vec by bola, keby sa na grafike čosi odlomilo, resp vykazovala známky fyzického poškodenia.
Mimochodom, v novembri dal na Bazoš inzerát, že vymení tablet za funkčnú grafiku do PC, prečo asi?
dobre vsak ja len tak 
Pýtal som sa aj servisáka vo firme, kde grafiky opravujú, vedia vymeniť všetky súčiastky, oprava by vyšla okolo 100€ a záruka je tam len 3 mesiace, takže absolútne nerentabilná, kedže som už 50€ zaplatil a tá grafika vyššiu cenu nemá.
Takže som si kúpil pol kila elektroodpadu.
V mailovej komunikácii som sa na funkčnosť pýtal a odpoveď bola jednoznačná.
Takže som si kúpil pol kila elektroodpadu.
V mailovej komunikácii som sa na funkčnosť pýtal a odpoveď bola jednoznačná.