Poisťovne - skúsenosti

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Poisťovne - skúsenosti

Príspevok od používateľa Hegy »

Tak keďže tento rok sa toho na mňa lepí akosi dosť tak prispejem zaujímavou skúsenosťou a postrehom.

pripad1) Odškodňovanie Kooperativou - na počudovanie bez problémové, rýchle, seriózne a kupodivu aj na rozpočet naozaj štedré (zad. naraznik na vymenu len kvôli utrhnutemu ocku uchytu = 800+€ na ucet, bez reci!)
pripad2) Odškodňovanie Allianz - lakovačka PZ blatnik/štvrťka, Z nárazník, 1ks R18 elektrón, geometria zadnej nápravy = 240€, chápem že rozpočtovo to musí byť menej, ale kto dokáže nalakovať 3 diely + práce (odstrojenie casti, demontaz/vyzutie/obutie/montaz disku atd atd..)a geometria za 240€ je asi kúzelník.

Nie ze by som si stazoval, po pravde som tak realisticky nastaveny ze som cakal ze niekto dojde a povie mi ze skoda sa nestala alebo take nieco :D ale pride mi to dost random :)

A pytal som sa uz druhy krat poistovaka na klasicky internetovy mytus - a.k.a kratenie poistneho za nespravne obutie (nezapisany rozmer pneu v TP), takze v praxi sa jedna o mizive promile pripadov, kedy sa to vobec dostane do stadia riesenia. Hoci poistovak musi odfotit aj rozmer pneu (toto som si napr dnes vsimol prvy krat), je to iba informativne. Na podnet ktory by mohol nazncovat ze zle obutie mohlo znacne zmenit priebeh nehody poistovna dava robit akesi setrenie, ci to tak naozaj je a az na zaklade pripadneho vyhodnotenia ze zle pneu znacne zmenili priebeh nehody (k horsiemu) poistovna zacina riesit nejake kratenie ale odfukoval a prizvukoval ze to je miziva cast pripadov. PS: Obutia mam zapisane, to len pre info, vidim casto komentare/prispevky na tuto temu casto dost utrhnute od reality.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Poisťovne - skúsenosti

Príspevok od používateľa guess.whoo »

moja skusenost z minuleho roka pri totalke - poistovakovi trvalo tyzden kym si nasiel cas a dalsie 2 tyzdne kym to spracoval. peniaze som dostal po mesiaci a s plnenim som spokojny velmi nebol, kedze za plnenie nebola sanca kupit rovnake auto, ani ked som priratal peniaze z predaja vraku. poistovna kooperativa
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Otec ma s kooperativou asi taku skusenost, ze dostal sprsku kamenia a strku od tatrovky, rozbite celne sklo, maska, "dostrielana" kapota, rozbite obe hmlovky... Vodica zastavil, spisali PU no z plnenia vyskrtli hmlovky, udajne sa tak nemohli poskodit a ze ma dokazat ze sa to tak stalo.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to je krasa :D by som nasypal strk do podavaca tenisovych lopticiek a ofukol ho
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To nevymyslis no... :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nechapem ludi co si davaju nieco robit rozpoctom. Stoji za to v lepsom pripade zarobit na tom par eur? Dobre to tak, ze ti dali tak malo, to mas za to spekulovanie. Dnes, ked sa neuplatnuje amorotizacia aj pri PZP, tak si dam opravit auto hoci aj v autorizovanom servise, ved mi vsetko preplatia. Mam nove veci, novy lak, krasa.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

heker: aký je v tom rozdiel? odvezieš auto do servisu a pred tým než s ním servis začne niečo robiť čaká sa na likvidátora z poisťovne a ten určí že poisťovňa prepláca, keď sa tam rozhodne že ta hmlovka nebude uhradená tak nebude, na druhej strane nerozumiem prečo takto vymýšľajú ako keby to išlo z ich vrecka chcú niečo do vrecka alebo čo? viď. príklad môj otec tento rok: mal poškrabaný takmer celý lak auta okrem strechy, servisák povedal že sa bude striekať celý lak auta, prišiel likvidátor a povedal že poisťovňa preplatí všetky kusy okrem strechy tak si samozrejme musel tu strechu preplatiť zo svojho
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal:Nechapem ludi co si davaju nieco robit rozpoctom. Stoji za to v lepsom pripade zarobit na tom par eur? Dobre to tak, ze ti dali tak malo, to mas za to spekulovanie. Dnes, ked sa neuplatnuje amorotizacia aj pri PZP, tak si dam opravit auto hoci aj v autorizovanom servise, ved mi vsetko preplatia. Mam nove veci, novy lak, krasa.
Na zapade co mechanik to čaptoš, to si fakt radsej spravim sam ako sa hovori.
A teda pridam este kamosovu skusenost, chlapik mu vysadil naraznik na starucickej corse, spisali, ja sam som mu radil aby si to nechal spravit cez servis, ze tam vela nenavymyslame ked naraznik stoji 60e (nelakovany, cierny plast) no a dopadlo to tak ze poistovna (kooperativa/komunalna) preplatila servisu cca 80€, servis fakturoval 300€, hadajte kto si preplatil naraznik 4x.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

heker - ak si narazal na mna, tak moje auto bolo na totalku. bola pohnuta cela kasna a opravovat to nemalo vyznam
heker
Redeemer
Redeemer

Narazal som na to co pisal Hegy. Ako je mozne, ze zaplatili 80 eur, ked sa teraz neuplatnuje amortizaci? Proste mali zaplatit plnu sumu a ze to nechal tak, to je uz jeho nevzdelanost. Alebo to bolo este v case led sa uplatnovala amortizacia.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No, nevzdelanost... Nenechal to tak, ale sudit kvôli 200€ sa nehodlal, takze si par krat z plneho hrdla zakrical a tym to asi zhaslo. Za mna je volba jasna, kto ma chut a cas sa natahovat, pripadne nema inu moznost tak to chapem.
A urcite si videl vela krat rôzne fotky aut pred poistovnami s textom v style "poistovna do dnes nezaplatila za opravu", isto to nie je uplne ojedinele.
heker
Redeemer
Redeemer

V prvom rade dohlad nad poistovnami ma na starosti NBS, tam sa podava podnet na setrenie poistnej udalosti a az potom na rad prichadza sud.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Uplatňovali ste niekto asistenčné služby v rámci PZP ? V Kooperative mám v asistenčných službách odťah vozidla na SVK do najbližšieho servisu (max. 100km). Teraz by som potreboval odtiahnuť auto cca 6 km, tak som to chcel zo zvedavosti skúsiť, no na tel. linke ma schladili tým, že poisťovňa to len ZORGANIZUJE a ja si to platím sám.... ? Auto viem odtiahnuť aj na lane, nieje to problém, no zaujalo ma to pretože som raz na jednom auto fóre čítal príspevok, že si to pár ľudí uplatnilo v rôznych poisťovniach. Pri poruche. Nie pri havárii. Tak či to chápem správne.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

K pzp máš brožúru, kde to máš pekne rozpísané
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ano. Dokonca aj na stranke poistovne mam cele pdfko, kde to mam rozpisane este podrobnejsie, no na telefone mi povedali nieco ine. Preto sa pytam na realne skusenosti ;-)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja ked som mal buracku tak poistovna preplatila odtah z PZP. Pokial mas v zmluve napisane, ze ti odtah aj zaplatia tak sa nenechaj odbit
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Rodicia maju zakonnu v Kooperative a ked malo auto poruchu,tak poslali odtahovku,ktoru si celu zaplatili sami.
Vraveli,ze ju preplacaju iba pri dopravnej nehode.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

energy00 napísal:Ano. Dokonca aj na stranke poistovne mam cele pdfko, kde to mam rozpisane este podrobnejsie, no na telefone mi povedali nieco ine. Preto sa pytam na realne skusenosti ;-)
Na stránke vidím že poskytujú asistenčné služby v prípade nehody.
V brožúre mám to isté. Nehoda hradená, porucha organizovaná - čiže platím ja
heker
Redeemer
Redeemer

Jedna vec je nehoda a druha vec je porucha auta.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

ináč čo sa týka tej amortizácie tak niektoré poisťovne ju ešte uplatňujú
Napísať odpoveď