pripad1) Odškodňovanie Kooperativou - na počudovanie bez problémové, rýchle, seriózne a kupodivu aj na rozpočet naozaj štedré (zad. naraznik na vymenu len kvôli utrhnutemu ocku uchytu = 800+€ na ucet, bez reci!)
pripad2) Odškodňovanie Allianz - lakovačka PZ blatnik/štvrťka, Z nárazník, 1ks R18 elektrón, geometria zadnej nápravy = 240€, chápem že rozpočtovo to musí byť menej, ale kto dokáže nalakovať 3 diely + práce (odstrojenie casti, demontaz/vyzutie/obutie/montaz disku atd atd..)a geometria za 240€ je asi kúzelník.
Nie ze by som si stazoval, po pravde som tak realisticky nastaveny ze som cakal ze niekto dojde a povie mi ze skoda sa nestala alebo take nieco
A pytal som sa uz druhy krat poistovaka na klasicky internetovy mytus - a.k.a kratenie poistneho za nespravne obutie (nezapisany rozmer pneu v TP), takze v praxi sa jedna o mizive promile pripadov, kedy sa to vobec dostane do stadia riesenia. Hoci poistovak musi odfotit aj rozmer pneu (toto som si napr dnes vsimol prvy krat), je to iba informativne. Na podnet ktory by mohol nazncovat ze zle obutie mohlo znacne zmenit priebeh nehody poistovna dava robit akesi setrenie, ci to tak naozaj je a az na zaklade pripadneho vyhodnotenia ze zle pneu znacne zmenili priebeh nehody (k horsiemu) poistovna zacina riesit nejake kratenie ale odfukoval a prizvukoval ze to je miziva cast pripadov. PS: Obutia mam zapisane, to len pre info, vidim casto komentare/prispevky na tuto temu casto dost utrhnute od reality.