pinco napísal:qwerty-xyz, pravdupovediac to, čo tu píšeš mi pripadá ako "malý" výmysel, neber to v zlom, opisuješ to akoby to bola naozaj skutočnosť, ale niektoré fakty sa mi zdajú dosť pritiahnuté za vlasy. Osobne si neviem predstaviť 100 km túru v noci na bicykli, po lesných cestičkách vo veľkej rýchlosti a teda predpokladám, že to bude väčšinou dole kopcom. Preboha to sa púšťaš odkiaľ? Alebo ak to nie je z kopca, tak takáto túra ti koľko trvá? Nemáš náhodou pokazený tachometer?
Chvíľka uvažovania: zotmie sa dajme tomu v lete o pol 10 (21:30), ty ako nočný jazdec vybehneš von. Kým spravíš 100 km trasu, tak prídeš domov na ďalší deň rovno na obed?!
Aj skúšam uveriť tomu, čo tu píšeš, ale príde mi to nereálne. Skús hodiť nejakú fotodokumentáciu alebo rovno založ tú svoju novú tému a tam to všetko prilep.
Tak sleduj. temu zalozim nebojte sa nic len to bude strasn velke a bude tam X fotiek a obrazkov, nemam cas v tejto chvli.
Klasicka cyklotrasy su (kazda ma roznu dlzku--kto tamad nechodi nemoze vediet ake je to dlhe ale aj tak)
1. Z vranova sa ide do vechca, z vechca na juskovu volu, z nej sa cez oboru a lesy ide do zamutova, zo zamutova sa ide do caklova a odtamad zase do vranova.
2. toto iste akurat sa z caklova ide do soli, zo soli sa ide do jastrabia, z jastrabia sem tam na vysielac (cesta z neho dole je pekne o hubu) z jastrabia sa ide do komaran, do krucova a naspat do vranova.
3. Z vranova do vechca, z vechca na banske, z banskeho na herlany, z herlan sa ide este dve-tri dedinky dalej neviem ako sa to vola jedna je nieco vysna, druha nizna a potom neviem ako sa vola a nazad.
4. Z vranova do vechca, z vechca na banske z banskeho cez lesy na juskovu volu (minule sme sa stratili cca 30 km z trasy,pretoze raz na krizovatke povedal kamarat ze doprava, potom ja ze dolava a tak sme sa nejako stratili ani neviem kde sme vlastne boli) z juskovej vole do zamutova, zo zamutova cez dalsie lesy do rudlova, z rudlova do soli zo soli do jastrabia,komarany,.... (a domov)
5. vranov, z vranova do hencoviec, z hencoviec kolo bukozy na dlhe klcovo z dlheho klcova cez polia, hat a aleje do secovskej polianky, z nej do davidova potom cez lesy na banske aaaaaa pokracujeme zase starou trasou.
6. toto bola moja klasika co sa cesty tykalo (normalnej nie lesnej) Z vranova do komaran, z komaran do jastrabia z jastrabia do soli, zo soli do caklova, z caklova do vranova a z vranova do nizneho hrabovca, od neho je podchod, ktorym sa da ist do kladzan a cez kucin. Takze prefcim dedinkami a som na krizovatke dost velkej ktorej cesty idu vsade mozne,ja sa vsak vraciam do sedlisk a majeroviec a odtamad znova do vt. (tato leziaca osmicka sa spravi dvakrat)
V podstate ideme cez cele slanske vrchy.
maju sa ist este trasy orientovane na horu Oblik, na pavlovce a hanusovce. tieto trasy by mali vyzerat nejako takto. Z vranova cez X dedin do hanusoviec, z nich potom na detrik z detrika na domasu a z nej cez lesy naspat. v pripade predlzenia trasy sa pokrutit kolo domase.
Ja osobne mam pocas dna mozno aj hojkaci za sebou dvakrat okruh okolo domase kto vie co to je alebo sa zucastnil tak isto aj vie ze celu trasu zmaknut za dve hodky a desat minut je celkom fuska--toto by sme chceli prejst v noci.
samostatne mam v noci domasu zbehanu, raz som sa dokonca stratil v kukuricnom poali lebo osm si chcel skratit cestu na jednu oblast. pole bolo na kopci a ja som siel dole kopcom tak ma par kukuric vyfackalo, ale zvladalo sa.
A hej, kolega to napisal suprovo zotmie sa a ide sa, to co sa deje na cestach a ake zazitky mam taktiez nskor vypisem. NIekedy su zvieratka totiz az MOC pritulne,hlavne take velke chlpate prasiatka s nazvom ze diviak (keby ludia z blavy nevedeli) alebo take ze jelen (desne blbe zviera-na ktore ked sa zasvieti svetlom tak ostane stat ako je*le a skoro sa zrazime) alebo take psy od romskych spoluobcanov, alebo mali romski spoluobcania ktori radi skacu ludom do cesty a hadzu po nich vselico mozne. Alebo lisky, hlavne tie co sa ludi neboja a snazia sa vas kusnut. Alebo vlci, a ked mate najviac nasrate co to tam v lese je a vykuchta sa blby jezko (z ktoreho mam X fotiek) tak mate chut tam toho hajzla rozkopat, lebo funi ako diviak (a ten moc kamaratsky zase neni) A hlavne mat 10 megatreskov v rupsaku (ona sa to pojednej detonacii v horach poserie vsetko co okolo vas je) -- a nato co sa neposerie potrebujem pistol. (minule kolo jednej nemenovanej dedinky POSTRELENY DIVIAK nasrany behal po ceste-trebalo zavolat lesnu spravu, aj ked aky bol velky tak neviem kto koho nahanal ci lesna sprava diviaka alebo diviak ich, kazdopadne mali isto "srandu") to hovoril kamarat ktory siel tamad autom...kolko je na tom pravdy neviem, ale viem ze som mal tamad vtedy ist na bicykli keby sa nerozprsalo ako dive tak mam celkom slusnu nahanacku, to by ste neverili ako rychlo dokazete ist na bicykli ked vam nieco pali za ritou.
problemom je ako aj uvediem v teme, ze velmi rad by som vam ukazal ako sa presne ide z mojho nocneho pohladu, lebo ja osobne mam na urcitych usekoch aj slnecne okuliare (ktore mi v tme dost zhorsuju viditelnost) no hold komar v oku pri 40 km/h po ceste ze sa cely trasiem od toho terenu nie je moc prijemna zalezitost. Ale neviem si predtavit sportovu kameru za lacny peniaz ktora by toto zvladla natocit.
A kedy sa vraciam? vraciame? kedy ako, zalezi od trasy, nasej kondicie, a X dalsich veci. ale skoro furt po par hodinach, tri,styri - pat az osem hodin. Dost sa pri tom chudne lebo na ceste sa vela neje, iba nejake horalky a somariny, ale dost sa pije. Isostar a energetaky. Kombinaciu sa ziska celkom pekny vykon. Samozrejme na druhy den ste "mrtvi" nepohnete sa z postele niekedy aj 16 hodin. preto nie je mozne tieto trasy chodit kazdy den. Ale kazdy treti. niekedy ani tak nie. A teraz? som zvedavy kto vobec pojde, a ci pojde, ja som dost pribral a na dlhsie trasy ako tu zakladnu potreujem kamarata keby sa nieco posralo,nikto uz nema na nic cas....

Uz to totiz nie je take ze wau, super ideme na bicykel, yes po pi*i parada, dame 60 km cez cestu a lesy uuu,... uz je to o tom ze,kamarat mi povie Idem s priatelkou vonku, ideme do mesta, ideme posediet, ideme boh vie kam a ja ostanem v drese zase sam dakde v lesoch zasity rozmyslajuc pod lesnou chatou nad krasnou nocnou oblohou, ktoru ani nemozem sfotit a ani nic kolo seba lebo nemam cim, a to vam poviem ked je jasna obloha a mesiac svieti na luky, lesy a aj na cestu tak to je super pohlad. a ked si date pauzu a vyvalite sa do travy o jednej rano v lete ked je teplo - to je na nezaplatenie. (este keby sa aspon JEDNA kocka nechala nahuckat tak by to bolo super ale holky su lenive a bojazlive) sorry, zase moje uvazovanie nad starymi casmi ked boli chlapci este vypleskani z toho ze maju v ruke bicykel a nove rukavice (3 roky dozadu).