Pomale napalovanie-problem radice,chipset
-
cheopko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pomale napalovanie-problem radice,chipset
Ahojte neviem preco ale moj notas napaluje strasne pomaly dvd-cd. Pritom si myslim ze hardwerovo je dost dobry. AMD turion 64X2 , RAM 1024....
proste dvd mi napaluje cca 28 minut na 8x rychlosti. A nero mi ukazuje ze by to malo trvat cca 8minut. Pripomynam ze nemam ziadne aplikacie v pozadi spustene tak neviem kde hladat chybu. Kontroloval som aj systemove nastavenia Vsetko je dma. Napalovacka MATSHITA DVD-RAM UJ-850S.
Windows media center, nero 6.6.14
dik za kazdu odpoved
TM
proste dvd mi napaluje cca 28 minut na 8x rychlosti. A nero mi ukazuje ze by to malo trvat cca 8minut. Pripomynam ze nemam ziadne aplikacie v pozadi spustene tak neviem kde hladat chybu. Kontroloval som aj systemove nastavenia Vsetko je dma. Napalovacka MATSHITA DVD-RAM UJ-850S.
dik za kazdu odpoved
TM
-
cheopko
Medium Expert
vsak som pisal ze to mam nastavene mam multi word dma 2creb napísal:daj si spravca zariadeni cez vlastnosti na tento pocitac a zapni si mod DMA na radici pre hdd respektive pre ide primarny aj sekundarny moja sestra ma na note tiez tento problem ale tam zapnut nejde musim jej niekedy preinst win a malo by to fakcit bo na home edition xp mam s tymto DMA problemy
Windows preinštalovávať nemusíš. Stačí odstrániť IDE radiče a reštartovať Windows (po reštarte sa znovu nainštalujú).creb napísal:daj si spravca zariadeni cez vlastnosti na tento pocitac a zapni si mod DMA na radici pre hdd respektive pre ide primarny aj sekundarny moja sestra ma na note tiez tento problem ale tam zapnut nejde musim jej niekedy preinst win a malo by to fakcit bo na home edition xp mam s tymto DMA problemy
-
krija
VIP
a ty si myslis, ze to je dobre??? je to rovnaka rychlost ako PIO mod 4. co je v konecnom dosledku o polovicu pomalsie ako ultra dma 2.cheopko napísal:vsak som pisal ze to mam nastavene mam multi word dma 2
http://www.cdr.cz/a/14509/7
-
krija
VIP
mas tam chipset od nvidie, tak sa na to skus pozriet tu: http://www.cdr.cz/a/14509/4
-
cheopko
Medium Expert
ok ja som ten chipsed odinstaloval od nvidie a teras sa stratil a vytvorilo mi tam uz aj dma 5 ale aj to co som pisal a co je znazornrnr na obrazku tak to skusim odinstalovat a necham tam to dma 5 ale kde sa stratil ten radic on nvidie neviem.krija napísal:mas tam chipset od nvidie, tak sa na to skus pozriet tu: http://www.cdr.cz/a/14509/4
-
cheopko
Medium Expert
vsetko co sa tyka radicou som odinstaloval a uz aj nabehlo dma5 ale je tam klon toho isteho primarneho a je tam ultra word 2 tak tertaz neviem a ked som tam nahral chipset od nvidie opat to bolo ako pri obrazku cislo jedna a to dma bolo pomale. jedine co pomohlo bolo odinstalovanie nvidia chipsetu ale ostal tam nejaky clon toho a ked to odinstalujem uz tak sa nepusti win. tolko k tomu.chrono napísal:Odinštaluj to úplne všetko (u mňa to zatiaľ vždy pomohlo). Po reštarte Windows sa nainštaluje nový hárdvér (tie radiče).
Re: Pomale napalovani:-{{
a aku rychlost napalovania ti ukazuje nero?? prerusi sa napalovanie na chvilu? 28 minut trva samotne napalovanie alebo aj verifikacia dat?cheopko napísal:Ahojte neviem preco ale moj notas napaluje strasne pomaly dvd-cd. Pritom si myslim ze hardwerovo je dost dobry. AMD turion 64X2 , RAM 1024....
dik za kazdu odpoved
TM
-
cheopko
Medium Expert
Re: Pomale napalovani:-{{
celkovo zapis datvilko napísal:a aku rychlost napalovania ti ukazuje nero?? prerusi sa napalovanie na chvilu? 28 minut trva samotne napalovanie alebo aj verifikacia dat?![]()
-
krija
VIP
aku verziu nforce mas nainstalovanu? dnes boli vydané nové. skús stiahnut a nainstalovat. link: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
z tvojho prveho screenu vyplýva, ze mas 430/410 chipset. pre win XP treba tieto:

z tvojho prveho screenu vyplýva, ze mas 430/410 chipset. pre win XP treba tieto:

-
cheopko
Medium Expert
jj to mam ale aj tak mi to nepomohlo v tom co som chcel, jedine tak to ide ze dam zakazat a tym padom mi ostane primary dma5 neviem ale snad to ide dobre mozno mi este nieco chyba alebo je to uplne na prd... nevadi hlavne ze zdravie sluzi...ale dikkkrija napísal:aku verziu nforce mas nainstalovanu? dnes boli vydané nové. skús stiahnut a nainstalovat. link: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp