Pomale napalovanie-problem radice,chipset

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pomale napalovanie-problem radice,chipset

Príspevok od používateľa cheopko »

Ahojte neviem preco ale moj notas napaluje strasne pomaly dvd-cd. Pritom si myslim ze hardwerovo je dost dobry. AMD turion 64X2 , RAM 1024....
proste dvd mi napaluje cca 28 minut na 8x rychlosti. A nero mi ukazuje ze by to malo trvat cca 8minut. Pripomynam ze nemam ziadne aplikacie v pozadi spustene tak neviem kde hladat chybu. Kontroloval som aj systemove nastavenia Vsetko je dma. Napalovacka MATSHITA DVD-RAM UJ-850S.
Windows media center, nero 6.6.14
dik za kazdu odpoved
TM
creb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa creb »

daj si spravca zariadeni cez vlastnosti na tento pocitac a zapni si mod DMA na radici pre hdd respektive pre ide primarny aj sekundarny moja sestra ma na note tiez tento problem ale tam zapnut nejde musim jej niekedy preinst win a malo by to fakcit bo na home edition xp mam s tymto DMA problemy :wink:
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

creb napísal:daj si spravca zariadeni cez vlastnosti na tento pocitac a zapni si mod DMA na radici pre hdd respektive pre ide primarny aj sekundarny moja sestra ma na note tiez tento problem ale tam zapnut nejde musim jej niekedy preinst win a malo by to fakcit bo na home edition xp mam s tymto DMA problemy :wink:
vsak som pisal ze to mam nastavene mam multi word dma 2 :idea:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

creb napísal:daj si spravca zariadeni cez vlastnosti na tento pocitac a zapni si mod DMA na radici pre hdd respektive pre ide primarny aj sekundarny moja sestra ma na note tiez tento problem ale tam zapnut nejde musim jej niekedy preinst win a malo by to fakcit bo na home edition xp mam s tymto DMA problemy :wink:
Windows preinštalovávať nemusíš. Stačí odstrániť IDE radiče a reštartovať Windows (po reštarte sa znovu nainštalujú).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Robi ti to pri kazdom DVD? Ako mas zapojene kable medzi mechanikou a diskom?
Mne to takto napalovanie natahuje, ked palim veci z disku D, pretoze Nero si to vsetko presuva na C, cize aj tu moze byt problem.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

cheopko napísal:vsak som pisal ze to mam nastavene mam multi word dma 2 :idea:
a ty si myslis, ze to je dobre??? je to rovnaka rychlost ako PIO mod 4. co je v konecnom dosledku o polovicu pomalsie ako ultra dma 2.

http://www.cdr.cz/a/14509/7
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Obrázok

mam laptopa a este som ho nerozoberal tak neviem ako su kable davane pevne verim ze su spravne. Kuknite na obrazok
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mas tam chipset od nvidie, tak sa na to skus pozriet tu: http://www.cdr.cz/a/14509/4
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:mas tam chipset od nvidie, tak sa na to skus pozriet tu: http://www.cdr.cz/a/14509/4
ok ja som ten chipsed odinstaloval od nvidie a teras sa stratil a vytvorilo mi tam uz aj dma 5 ale aj to co som pisal a co je znazornrnr na obrazku tak to skusim odinstalovat a necham tam to dma 5 ale kde sa stratil ten radic on nvidie neviem. :twisted: :twisted:
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Mne to presne robilo niekedy na pc normalnom ze tak dlho napalovalo i ked nero ukazovalo nejakych 8minut a chyba bola ze mi zle napajalo disk nemal dost elektriky :)
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No a teraz neviem kde je ten chipset od nvidie ale po restarte som tam nasiel toto: vsetko tam je dva krat a ked dam to horsie odynstalovat tak sa ani win nespusti len poslednou moznou konfiguraciou. pozrite si pozorne screen
dikk
Obrázok
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Odinštaluj to úplne všetko (u mňa to zatiaľ vždy pomohlo). Po reštarte Windows sa nainštaluje nový hárdvér (tie radiče).
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Odinštaluj to úplne všetko (u mňa to zatiaľ vždy pomohlo). Po reštarte Windows sa nainštaluje nový hárdvér (tie radiče).
vsetko co sa tyka radicou som odinstaloval a uz aj nabehlo dma5 ale je tam klon toho isteho primarneho a je tam ultra word 2 tak tertaz neviem a ked som tam nahral chipset od nvidie opat to bolo ako pri obrazku cislo jedna a to dma bolo pomale. jedine co pomohlo bolo odinstalovanie nvidia chipsetu ale ostal tam nejaky clon toho a ked to odinstalujem uz tak sa nepusti win. tolko k tomu.
vilko
Light Professional
Light Professional

Re: Pomale napalovani:-{{

Príspevok od používateľa vilko »

cheopko napísal:Ahojte neviem preco ale moj notas napaluje strasne pomaly dvd-cd. Pritom si myslim ze hardwerovo je dost dobry. AMD turion 64X2 , RAM 1024....
proste dvd mi napaluje cca 28 minut na 8x rychlosti. A nero mi ukazuje ze by to malo trvat cca 8minut. Pripomynam ze nemam ziadne aplikacie v pozadi spustene tak neviem kde hladat chybu. Kontroloval som aj systemove nastavenia Vsetko je dma. Napalovacka MATSHITA DVD-RAM UJ-850S.
Windows media center, nero 6.6.14
dik za kazdu odpoved
TM
a aku rychlost napalovania ti ukazuje nero?? prerusi sa napalovanie na chvilu? 28 minut trva samotne napalovanie alebo aj verifikacia dat? :?: :?:
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomale napalovani:-{{

vilko napísal:a aku rychlost napalovania ti ukazuje nero?? prerusi sa napalovanie na chvilu? 28 minut trva samotne napalovanie alebo aj verifikacia dat? :?: :?:
celkovo zapis dat
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

no vidim,ze ti tu nikto nepomohol,ja som presne ale presne te isty problem,aj som ho tu riesil na fore,komp som zasniesol do predajne,a ani oni s tym nevedeli pohnut,som si myslel,ze mi odisla napalka,tak ju dali do druheho kompu a tam isla,pomohla celkova preinstalacia Winu :)
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

bohuzial mne nepomohlo nic to iste. Neviem ci tam nema byt windows media center
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

aku verziu nforce mas nainstalovanu? dnes boli vydané nové. skús stiahnut a nainstalovat. link: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
z tvojho prveho screenu vyplýva, ze mas 430/410 chipset. pre win XP treba tieto:
Obrázok
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:aku verziu nforce mas nainstalovanu? dnes boli vydané nové. skús stiahnut a nainstalovat. link: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
z tvojho prveho screenu vyplýva, ze mas 430/410 chipset. pre win XP treba tieto:
Obrázok
jj to mam ale aj tak mi to nepomohlo v tom co som chcel, jedine tak to ide ze dam zakazat a tym padom mi ostane primary dma5 neviem ale snad to ide dobre mozno mi este nieco chyba alebo je to uplne na prd... nevadi hlavne ze zdravie sluzi...ale dikk
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

kua ale ked zakazem zase mi nenajde napalovacku cez nera , tak ja fakt neviem
Napísať odpoveď