Pomerne silný pc seká v hrách

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Pomerne silný pc seká v hrách

Príspevok od používateľa Gothar »

Das ho do M2A slotu pretoze ten druhy je pre kratsie disky:
Capture.JPG
A instalacia:
primitív
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa primitív »

Ok dohollé. A môžem mat jeden ten starý ssd 2,5 cez sata a 1 NVME naraz zapojene?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, ale nesmies ho mat zapojeny v portoch ASATA3, to su tie hned pri RAM.
primitív
Light Expert
Light Expert

Potreboval by som nejaku tu ddr4 ramku 8gb 2133 mhz alebo nejaku co mi bude pasovat poradite?

Mam hyperx 8gb ddr4 2133 mhz asi cl14 alebo cl15 neviem. Aku mam k nej kupit? Ta co mam sa uz nepredava. Neviem co by mi fungovalo.

Autoeditácia príspevku po 36 min 34 sek:

tu je video čo to robí v menu... neskutočné.... Vždy tie fps padnu na 2 sekundy cca a s tým padne aj výkon procesora. 60 fps 80-90% všetky jadrá a zrazu bum 3 fps 0-10% vykon procesora. Neviem. Povedzte vy. Procesor je 1 deň starý takže asi to nebude ním :D ale skusim to ssd kupit.
Gothar
Moderátor
Moderátor

RAMku zober tuto: https://www.alza.sk/hyperx-8gb-ddr4-240 ... 658288.htm
A vloz ju tak, aby si mal RAMky v slotoch 2 a 1. Toto je dolezite, pozri si v diagrame kde presne tie sloty su.
Ked ti CPU pada na 0-10% tak to znamena ze ta nebrzdi procesor, ale nieco ine. A podla predchadzajuceho videa a toho ze mas disk vytazeny na 100% je takmer iste ze je to disk.
primitív
Light Expert
Light Expert

Ešte by ma zaujimalo ako na to SSD nainštalujem windows ak to nechcem robit cez inštalačne usb ani cd?
Pstros
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Pstros »

Dá sa nainštalovať priamo z HDD. Samozrejme Windows 10 je nutnosť.

Stiahni tool na vytvorenie inštalačky priamo z Microsoft stránky, dostaneš na výber medzi usb a .iso.

Potom len otvoríš .iso a inštaluješ.
Avšak osobne odporúčam inštalovať z bootu, určite porozmýšľaj nad kúpením hocijakého usb kľúču ak sa ti doma nejaké nepovaľuje.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak ako pise pstros - da sa to, ale je to trochu nestandardne. Tiez mozes len presunut Windows particiu z HDD na SSD. Ak mas Windows na particii mensej ako 500 GB tak Samsung k diskom dava aj software na migraciu z HDD na SSD. K tomu Kingstonu budes musiet pouzit iny program lebo mam pocit, ze Kingston taku moznost nema. Spolahlivy program je Acronis Disc Director. Ten dokaze aj zmensit systemovu particu pri presune. Budes musiet vyuzit trial verziu. Jednoduchsi program, ktory je zadarmo ale s urcitymi obmedzeniami je EaseUS Partition Master: https://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html Zda sa mi ze ten vie iba presunut particiu ale nevie ju zmensit.
Ale najjednoduchsie je vytvorit si instalacne USB s pomocou programu priamo od Microsoftu: https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10
primitív
Light Expert
Light Expert

Cize ked uz budem mat ten windows na ssd tak ako potom odinstalujrm ten z hdd aby som usetril miesto?

Autoeditácia príspevku po 1 hod 27 min 34 sek:
Ach dpč boli ma chrbat uz z toho montovania. Zapojil som ten m2 ssd a neukazuje mi ho v pc. Kde je chyba? Vyzera ro byt dobrre zappjene.

Autoeditácia príspevku po 57 sek:
Asi musim este nieco v biose ale nrviem co 😅

Autoeditácia príspevku po 1 min 33 sek:
V biose ho vidim. V pocitaci nie

Autoeditácia príspevku po 5 min 20 sek:
V spravcovi ho ukazuje tiez ale preco neni v tento pocitac???? Ako mam potom instalovat windows ?
Prílohy
16101175689514645238916498420902.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Pravy klik na Start - Disk management
Tam ho uvidis a mozes na nom vytvorit particiu. To plati pre pripad ze na neho chces presunut sucasny OS. Ked chces instalovat z USB tak si rovno vytvor instalacne USB, restartuj PC a pri instalacii ho uvidis.
primitív
Light Expert
Light Expert

Vidim ho len dole a tam je na vyber

Konvertovat na dynamicky disk a konvertovat na disk typu GPT

Autoeditácia príspevku po 23 min 52 sek:
Ok mam to. Teraz nejak presunut ten windows z hdd na ssd.
Prílohy
16101180278945184854538983652602.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Mozes presunut iba celu particiu. Takze v tvojom pripade ti ostava jedine premazat veci na C, aby si ho mohol zmensit na 465 GB a nasledne to potom mozes presunut na C. Puzit mozes jeden z programov co som linkoval vyssie.
Ked ti to bude fungovat a cely system ti pobezi z C na SSD tak mozes na HDD vytvorit novu particiu a tam popresuvat hry alebo dalsie data ktore nevyzaduju rychly pristup.
primitív
Light Expert
Light Expert

Zalohoval som ten win na ssd cez easeus. Mozem teraz formatovat hdd a pusti sa mi win z ssd automaticky?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To co je za nelogicku otazku? Vsak spojazdni win (nech uz akymkovelk sposobom) na SSD a az potom mozes s HDD robit co len chces.
primitív
Light Expert
Light Expert

O to sa snazim cely den. Nejde mi instalovat windows z usb to uz som tu riesil v inej teme. Ked pustim instalaciu z iso, nainstaluje ho na hdd. Takze co doporucujes einstein?

Autoeditácia príspevku po 1 min 3 sek:
Milujem takych varičov z vody ako si ty. Prides si sem a napises 3 vety v ktorych si nepovedal nič. Citis sa niekedy zbytočný?
wladas
Redeemer
Redeemer

Problem je ze ty si predtym napisal ledva pol vety. To som si mal z prsta vycucat info ktore si teraz napisal?
primitív napísal: 08 jan 2021, 0:10 Ešte by ma zaujimalo ako na to SSD nainštalujem windows ak to nechcem robit cez inštalačne usb ani cd?
Toto malo znamenat ze to nejde????
primitív
Light Expert
Light Expert

Ja som toho napisal ovela viac. Keby citas s porozumenim tak vies. Bohuzial stale pises bezcenne veci ktore mi nepomahaju takze kludne napis neviem ti pomoct alebo ani nepis nic. Dakujem. Cakam na skutocnu pomoc.

Autoeditácia príspevku po 2 min 8 sek:
Gothar napísal: 08 jan 2021, 17:38 Mozes presunut iba celu particiu. Takze v tvojom pripade ti ostava jedine premazat veci na C, aby si ho mohol zmensit na 465 GB a nasledne to potom mozes presunut na C. Puzit mozes jeden z programov co som linkoval vyssie.
Ked ti to bude fungovat a cely system ti pobezi z C na SSD tak mozes na HDD vytvorit novu particiu a tam popresuvat hry alebo dalsie data ktore nevyzaduju rychly pristup.

Mam tu zalohu aj sa ju snazim nejak spojazdnit ale ked to robim mi pise ze na ssd nieje dost miesta pricom na HDD je 48 giga a na ssd je volnych 340 giga. Z usb mi instalovat win nejde a z iso ho instaluje automaticky na hdd. Cize som v patovej situacii. Cely den nad pc a nedostal som sa nikde.
wladas
Redeemer
Redeemer

Lenze pointa je ze chces instalovat win ako keby si sa chcel skrabat lavou nohou za pravym uchom a pritom skakat cez svihadlo

Takze este raz. Pises o zalohe ale mal si spravit klonovanie HDD na SSD. Spravil si tak? Skusal si bootovat PC z SSD?
primitív
Light Expert
Light Expert

Robil som to cez ease us todo backup pretoze to mi poradil google. A ano skusal som bootovat pc z ssd ale zbytocne neviem preco by to malo ist...

Autoeditácia príspevku po 2 min 40 sek:
Mne ide len o jedno uz teraz ked som nad tym zabil cely den. Na data kaslem. Potrebujem dat windows na ssd. Nainstalovat. Nejde to cez usb, nejde to cez iso v pocitaci lebo mu neviem urcit ciel, idw automaticky na hdd lebo na hdd bezi, cd romku nemam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Aha uz som si spomenul ked si tu riesil instalaciu z USB.

V tom EaseUS si pouzil backup partition?
Napísať odpoveď