Pomerne silný pc seká v hrách
Re: Pomerne silný pc seká v hrách
Ty si nepotrebujes na tom NVMe disku dopredu urobit particiu priamo vo windows10, to vie spravit priamo instalacka windows10 ked do nej bootnes z USB kluca. Ale kedze ako vravis, ze po boote windows10 z USB kluca, s pripojenym alebo tiez odpojenym platnovym SATA diskom, tento NVMe disk ti instalacka windows10 vobec nedetekuje a nezobrazi ti ho na vyber pri instalacii, tak potom to vidim na reklamaciu a vymenu za iny NVMe disk (iny typ, nie kus za kus tento Kingston A2000) kedze realne nevies v tvojom pocitaci na neho nainstalovat windows10.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Treba stiahnut Windows z oficialnej stranky Microsoftu a spravit bootovaci USB. Ak to nepojde cez oficialnu utilitu, tak to spravit cez program Rufus a zvolit tam UEFI. Pokial je tam ale zapnuty secure boot, tak to moze byt problem takto na dialku odnavigovat, ze co treba spravit.
Z USB mu instalacia nejde vobec. Uz to riesil v inej teme pred mesiacom.
Zajtra to dam do servisu alebo vratim to ssd a kupim 2.5ku neviem este.
-
hojko
Site Admin
wladas: Instalacia z USB ist musi, kedze podla popisu ma Ryzen 3500X a teda tam bude mat nejakych chipset B450 alebo vyssi. Cize neverim tomu, ze pri tomto chipsete by nesla instalacia z USB. Nejde za predpokladu, ze je zapnuty secure boot a nevie to proste bootnut z USB.
Boot mu funguje ale instalacia zlyha hned na zaciatku.
post2367799.html#p2367799
post2367799.html#p2367799
-
hojko
Site Admin
Treba pouzit 32GB USB kluc alebo mensi, formatovat na FAT32. Ak nepomoze, tak skusit iny USB kluc.
Instalacka win10 z USB kluca sa mu spusti ok, ale instalator netedekuje zapojeny NVMe disk Kingston A2000 a tak tam nevie win10 nainstalovat. Ak si pozries moj post o par prispevkov vyssie tak tento kontretny NVMe Kingston A2000 vyzera byt vyberavy v niektorych pripadoch aby fungoval ako ma. Mne takto pripada aj tento pripad, riesil by som to reklamaciou a vymenou za iny typ NVMe disku.hojko napísal: 10 jan 2021, 19:10 wladas: Instalacia z USB ist musi, kedze podla popisu ma Ryzen 3500X a teda tam bude mat nejakych chipset B450 alebo vyssi. Cize neverim tomu, ze pri tomto chipsete by nesla instalacia z USB. Nejde za predpokladu, ze je zapnuty secure boot a nevie to proste bootnut z USB.
Pepo79 - nie. Ustrizkovo sem pise informacie tak sa ani necudujem ze je tu z toho taky gulas.
Instalacka z bootovacieho USB skonci s chybou ovladaca hned na zaciatku.
Instalacka z bootovacieho USB skonci s chybou ovladaca hned na zaciatku.
Ano je v tom riadny gulas. Ja som to zatial chapal tak, ze ked skusa boot a instalaciu w10 z USB kluca, tak nevidi vobec NVMe disk Kingston A2000 a ked skusa instlalaciu w10 priamo z HDD, tak dostane tu error hlasku s GPT particiou na tomto Kingston A2000 disku a nema tam options v instalacke na delete/format particii. To co pises ty sa riesilo v tom topicu pred cca mesiacom, ked mal problem s USB. Aspon ja to takto nejako chapem, ked som si to presiel, ale je to gulasoidne cele... 
V servise povedali že B450 aorus elite v2 nieje s tymto Kingston A2000 nvme diskom kompatibilné........
Ber to z tej pozitivnej stranky. Nie je chyba tvoja gramblavost 
-
*****HERO*****
Guru wannabe
v com je ten disk vynimocny, ze to nie je kompatibilne? neni to len o tom ze do tej windows instalacky treba slipstreamnut nejaky driver? a skusal si sa v BIOSE pohrat s nastaveniami typu IDE/AHCI/RAID?
Do instalacky netreba ziadny driver, Win10 berie USB, NVMe, vsetko.
*****HERO***** napísal: 13 jan 2021, 12:57 v com je ten disk vynimocny, ze to nie je kompatibilne? neni to len o tom ze do tej windows instalacky treba slipstreamnut nejaky driver? a skusal si sa v BIOSE pohrat s nastaveniami typu IDE/AHCI/RAID?
Skusal to s tym driverom je mozne ale prečo to teda neurobia oni v servise a tvrdia ze je to nekompatibilne? Ja uz sa odmietam s tym rozculovat.
Autoeditácia príspevku po 2 min 11 sek:
heker napísal: 13 jan 2021, 17:05 Do instalacky netreba ziadny driver, Win10 berie USB, NVMe, vsetko.
Mat tvoj MB tak uz leti oknom.
sledujem to len zbezne, ale nebude chyba v nvme slote? podarilo sa niekedy ten disk vidiet?primitív napísal: 13 jan 2021, 17:42nuž... zajtra idem pre klasicku 2.5ku a hentie idiotske pliešky z makoveho kvetu uz nechcem ani vidiet. Teraz bude zaujimave ci pojde aspon ta 2.5ka
ked nie tak som zvedavy co povedia v servise.
Na striedacku ho videl a nevidel aj vo wine aj v biose
Tak predsa vyberavost a nekompatibilita toho NVMe disku Kingston A2000 s urcitymi PC komponentami, v tomto pripade s doskou. Holt je to uz vcelku raritne oproti starym casom, ale vidis, stane sa. Iny disk SSD SATA alebo NVMe by mal ficat ok.primitív napísal: 13 jan 2021, 10:57 V servise povedali že B450 aorus elite v2 nieje s tymto Kingston A2000 nvme diskom kompatibilné........
Po vymene disku to uz ide? Windows na novy disk instalovali v servise alebo si to spravil sam?