Pomoc od pravnika

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
110100
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pomoc od pravnika

Príspevok od používateľa 110100 »

Mam taky problem.
Nebudem hovorit kto a ako to bolo, ale situacia je takato.
Co ked som poslal (nevyhovaram sa ale ja som to nebol) uplne na nejake cislo ktore nepoznam sms v tvare: "Vazeny zakaznik Orangu, ste stastnym vyhercom Mercedesu triedy A, info 959" (neviem presne jak to je napisane, proste nejak tak).
Po tyzdni zavolal spat a spytal sa ci je to pravda, jasneze odpoved bola ze nie a ze sa mu ospravedlnujem, lebo to malo ist kamoske (z ktorej sme si chceli vystrelit (este dlhzsi pribeh)). Nasledne sa zacal vyhrazat, ze bud chce ten mercedes, alebo 100 000 ci kolko love, alebo sud ....
Ma nejake pravo?
Lebo podla mna to je nejako takto a jeden typek co robi tiez pravnika (ale nie tresne pravo) sa so mnou shodol, ze ked to neni poplasna vyhrazna a podobneho charakteru sprava, tak nema pravo to poslat na sud. Teda ma, ale nic mi nemoze zrobit. Aky priestupok som spravil. Vystrelil som si z obcana ? Uf, aj taky je ???? :D
Tak co myslite a poprosim aj nejakymi argumentami podlozit, nie len, ze si myslite ze to a to ..... THX
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

podla mna stym nic nespravi... ved si len omylom poslal sms, co si si chcel vystrelit s kamosky ci z koho na jeho cislo.. si sa ospravedlnil a tym by to umna haslo.
110100
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

sirmisoturbo napísal:podla mna stym nic nespravi... ved si len omylom poslal sms, co si si chcel vystrelit s kamosky ci z koho na jeho cislo.. si sa ospravedlnil a tym by to umna haslo.
ale u nho ne, uz aj pravnika si chce vybavit .... "cudny to clovek"
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

ja by som ho dal na sud za vyhrazanie
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Ze nech ide na sud a tam obvineny s cislom 090x totiz kazdy sa na neho vysere keby si chcel zistit majitela cisla odosielatala a keby aj tak co. Posli ho na mna, ja mu dam mercedes aj dva ked bude chcet :D LoL nestresuj, nic ti nemoze, naopak obrat to na srandu a telefonaty nahravaj, nechavaj SMSky ulozene a pis sem, jou tesim :D

EDiT: v amerike by mozno uspel :D
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

moj nazor je, ze si z teba spravil pekneho blba :D

odpoved je jasna, tema ukoncena :)
110100
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ide o to ze ja som to nezrobil :D
Ale dotycna osoba (kt. to poslala) ma slabe nervy stresuje uz 3 dni.
A potom sa to prenasa na mna :oops:
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

LOL kolko dementov beha po Slovensku :lol: Neuveritelne :D Nemoze spravit vobec nic, ale osobne by som mu doporucil, nech sa prihlasi do nejakeho liecebneho ustavu pre dusevne postihnutych ludi :idea:
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Chod na to z logického hľadiska:

Čo môže spraviť ten dotyčný?? ak je to taký človek, že nežartuje no tak on tvoje meno nepozna čiže by ťa musel dať najprv na políciu lebo by potreboval vedieť voči komu vznáša trestné oznámenie, ak si vynucha tvoje meno nelegálnym spôsobom - tak to bude bod pre teba - zákon o osobných udajoch, čiže ak si poslal aj sms že sa ospravedlnuješ tak ked ťa ten človek dá na políciu tak ta si potom preverí aj tvoju verziu u toho daného operátora a zisti že si hoavoril pravdu, nanajvyš ťa upozronia že také srandy sa nerobia a tým to konči :wink:

btw. som uviedol ako by to malo nasledovať nie som právnik, lenže zákony v SR sú nevyspytateľné a naša legislatíva obsahuje množstvo právnych dier :!:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

By ma zaujimalo, ako sa dopracoval k tym 100 000, čo chce ako nahradu. :P
- Je zaujimave, že v každej súťaži, čo sa koná je drobným písmom napisane, že výhra nie je právne vymahatelná.
-On nema žiadny dôkaz, lost ani nič, čo by ho do súťaže zaraďovalo a na základe čoho si môže narokovať na výhru.

-V najnutnejšom pripade to sprav ako naši politici "Bol som v reštauracii na večeri a keď som si odbehol na toaletu, niekto tuto spravu odoslal z mojho mobilu" A nech dilinko plati sudne trovy :lol:
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

predstav si, ze by si tej kamratke poslal, ze napriklad dnes o 20:00 sa budete je*at :D tak potom by ta zazaloval, ze sa s nim musis je*at?? :lol: :lol: nevim, ci som uviedol dobry priklad, ale nevadi :oops:
IMHO normalne povies, ze je to nedorozumenie, bez toho aby si musel uvadzat dovod tej spravy. je to tvoja vec, co si tam napisal, proste povies, ze sorry bol to omyl a vec je vyriesena :) btw. ten dotycny musel vidiet, ze ta sprava nebola poslana od Orangu. :roll:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

110100 napísal:ale u nho ne, uz aj pravnika si chce vybavit .... "cudny to clovek"
Nech si ho vybavi. Nech si pekne zaplati sudny poplatok a po prehratom sudnom spore aj trovy konania (vratane tych tvojich). Neboj sa, len blufuje. A ked sa do toho nejakym nenazratym advokatom necha natiahnut, jeho chyba (advokati si vzdy pridu na svoje). Pokial ti este niekedy bude volat, pokojne mu povedz, ze si sa mu to uz pokusal vysvetlit, ospravedlnil sa mu a tym to zo svojej strany povazujes za uzavretu vec. Dalej by som s tym vychcancom cas ani energiu neplytval...

PS: ... pricom na tvojom mieste by som sa podobnych kktin pre buducnost vyvaroval (kua, co mas 13?).
Sheep
Addict
Addict

Re: Pomoc od pravnika

Príspevok od používateľa Sheep »

110100 napísal:Mam taky problem.
Nebudem hovorit kto a ako to bolo, ale situacia je takato.
Co ked som poslal (nevyhovaram sa ale ja som to nebol) uplne na nejake cislo ktore nepoznam sms v tvare: "Vazeny zakaznik Orangu, ste stastnym vyhercom Mercedesu triedy A, info 959" (neviem presne jak to je napisane, proste nejak tak).
Po tyzdni zavolal spat a spytal sa ci je to pravda, jasneze odpoved bola ze nie a ze sa mu ospravedlnujem, lebo to malo ist kamoske (z ktorej sme si chceli vystrelit (este dlhzsi pribeh)). Nasledne sa zacal vyhrazat, ze bud chce ten mercedes, alebo 100 000 ci kolko love, alebo sud ....
Ma nejake pravo?
Lebo podla mna to je nejako takto a jeden typek co robi tiez pravnika (ale nie tresne pravo) sa so mnou shodol, ze ked to neni poplasna vyhrazna a podobneho charakteru sprava, tak nema pravo to poslat na sud. Teda ma, ale nic mi nemoze zrobit. Aky priestupok som spravil. Vystrelil som si z obcana ? Uf, aj taky je ???? :D
Tak co myslite a poprosim aj nejakymi argumentami podlozit, nie len, ze si myslite ze to a to ..... THX
pokial ten clovek nebol zaradeny do sutaze o auto a neprislo to z cisla ktore patri orangu tak nemoze spravit nic...
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

takychto vtipalkov uz poznam, ktory su velmi mudry a snazia sa chytat moznosti...ziaden zakon si neporusil, to utcite nie a ak ano tak neumyselne...ja som uz s takymito par krat telefonoval a naposledy som riesil problem, kde bli zneuzite osobne udaje

P.S.: Neries to, je to pes, ktory zabrese, ale nepohryzie
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

LoL a to si jako mysli, ze mu kupis Mercedes bez toho aby ta dal na sud, ze cez reci abo co. Nejake male prachy nepytal alebo kredit? :D
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Ujo Právnik Prvej Triedy ti môže akurát tak vyskočiť na vieš čo a pohojdať sa. Za čo ťa obviní? Jedine ak vtedy, že si tú správu prečítal a od radosti sa zadrhol...

Na mňa raz tiež padali výhražky cez telefón - jedného pekného dňa mi došlo na kartu 300,-SKK len tak pre nič za nič. Myslel som či T-Debile nerobí nejaké akcie tak som to nechal tak. Za hodinu mi zavolala nejaká tetka a vyžadovala, aby som jej kredit vrátil, že ho posielala z bankomatu a nechtiac vytočila moje číslo. Chcel som jej ho poslať cez SMS - zistil som že tá služba je dávno zrušená. Bolo okolo ôsmej večer, všetky stánky pozatvárané, holt bude musieť počkať do rána.
Ráno som už som sa chystal do stánku, vtom mi došla SMS vraj jej starý ide na políciu a do T-Debilu a ide na mňa podať trestné oznámenie. LOL. Kredit som nekúpil, čiže som jej ho ani neposlal. Z princípu.
Ale čo som jej spravil? Že nevie písať na bankomate s kilometrovými tlačítkami? A čo si pánovi Právnikovi Extra+ urobil ty??? Fakt asi že sa zadrhol...
Aj keď už sme v dobe kde v návode na elektrický gril jasne stojí "Nedotýkajte sa platne, je horúca!", ale toto mu neprejde ani keď sa na hlavu postaví, nagéluje si vlasy, zaspieva moldavskú hymnu a zatlieska ušami. Naraz. :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nemá ako komu čo dokázať. takže kľud :) Mi to pripadá, ako keď mi kamoška vravela, že keď bola malá, tak náhodne volala cudzím ľudom a vždy im povedala niečo typu: "Pohrebná služba" :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

mojej milej sa do interkomu pri dverach do baraku zasadne predstavujem ako pohrebna sluzba alebo posta a doteraz ma nezalovala... :D pekne sviatky...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Toto cloveka vystrasi , ale ako bolo uz povedane , nie sme v Amerike kde ludia ktori strkaju svojich psov do mikrovlnky vysudia tazke prachy ;)
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

1. Keď dostaneš správu SMS-kou že si niečo vyhral v prvom rade si to musíš overiť v tej firme kde si to vyhral!
2.Ak dotycny zacne ,,vyskakovat ,, spytaj sa ho ci si to overil!
3.Uz sa ti neozve!!!

Mam to overene :)

Myslim ze mozete LOCK
Napísať odpoveď